V75 Tips Jägersro 24/8

Publicerad på 23 Aug 2021 - 22:52

DrTrav

DrTrav

23 Aug 2021 - 22:52

Det vankas uttagningar till Svenskt Travderby på tisdag och det är dessutom en extra V75-omgång.
Rent spelmässigt är det ingen omgång som kittlar extra då det finns ett par väldigt starka favoriter på förhand som jag har väldigt svårt att se hur de ska kunna förlora.
Sportsligt är det desto bättre och vi får se merparten av kullens kanoner, en kull som håller mycket hög klass. Jag spelar med tre spikar i omgången som kommer att bli klara favoriter och jag tror samtliga leder från start till mål.

Värt att notera är att det alltså är försökslopp i varje avdelning där två hästar tar sig vidare till finalen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Jägersro Tisdag 24/8
V75-1 2 Önas Prince
V75-2 3.4.7.8.9.10.11
V75-3 2 San Moteur
V75-4 3.4.5.6.7.
V75-5 1.3.4.7.9.10
V75-6 3 Calgary Games
V75-7 2.4.5.6.7.11.12

1470 rader x 0,50kr = 735 kr

Dagens Dubbel Jägersro Tisdag 24/8
DD-1 3 Calgary Games
DD-2 2.11.7

3 rader x 60kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m Auto
2 Önas Prince har chans att ta en trippel i år som ingen har lyckats med sedan 1988 när Gaston Pride vann såväl Kungapokalen, Sprintermästaren samt Svenskt travderby. Han kommer till den här starten med nio raka segrar i raden och jag tycker inte det finns något som talar för att han ska förlora den här gången heller. Senast var det nog många som trodde att segersviten skulle brytas när han satt en bit bak ner i kön inför upploppet men när Nordström väl sände framåt svarade hästen otroligt bra och efter 1.09.3 sista 800 var det ingen som kunde ta emot honom till slut.
Han fick ett perfekt spår bakom bilen och kommer att ta hand om ledningen omgående och sedan tror jag övriga ekipage får tävla om andraplatsen och Önas Prince får ses som favorit till att vinna finalen.

Motbud
5 Staro On The Rocks har lämnat Frode Hamre och finns numera hos Jerry Riordan och det var en mycket lovande debut när han plockade ner ledande Spartak Face från dödens. Det är såklart ännu tuffare emot nu och favoriten ska han normalt inte kunna besegra men med tanke på intrycket senast är det en allvarlig final-kandidat.

4 Marres Dreamboy får för första gången Örjan Kihlström i sulkyn och det är en stark och rejäl häst som trivs över den dryga distansen. Han har presterat fortsatt bra på slutet men man har sparat lite på hovarna inför den här uppgiften och nu blir det återigen barfotabalans som han tävlade väldigt bra på under sommaren.

10 Napoleon Cash har vunnit sex av nio lopp under karriären och han borde närma sig toppformen nu med tre lopp i kroppen och till den här starten blir det barfota samt bike. Läget är vad det är men det finns bra ryggar att gå i vid starten och Jepsson kanske kan komma igenom hyggligt direkt från start.

3 Kurri Jari Boko satt fast med mycket krafter sparade senast och 7 Hulken Sisu
har äntligen börjat få lite utdelning på sin höga potential och det skulle kunna vara tänkbara skrällbud om favoriten av någon anledning inte skulle ha sin bästa dag.

Min Vinnare: 2 Önas Prince
Spets efter 500m: 2 Önas Prince
Skrällen: 4 Marres Dreamboy
Rankingen A: 2 B:5.4.10.3.7 C: 11.6.9.8.1

V75-2 2640m Auto
11 Brambling är loppets bästa häst och han vann kriteriet under fjolåret. Det har dock varit lite problem och han har varit skadedrabbad och den där absoluta toppformen är troligen inte där för dagen.
Han blev över från sitt innerspår i comebacken senast och kunde haka med bra i ryggar till en tredjeplats och med den genomköraren borde han har gått framåt åtminstone. Läget blev besvärligt och vi får se hur Örjan lägger upp taktiken om han kör framåt omgående mot den främre träffen eller ger hästen en snällare resa för att köra tillslut. Jag tycker att Brambling står för klassen i gänget och han får tipset i loppet men jag förespråkar ändå bred gardering med tanke på att det finns frågetecken.

4 Kuyt F. Boko är jag mest spänd på bakom favoriten. Han är ingen raket från start men de värsta motståndarna på förhand har fått ett bakspår och om Robin Bakker är offensiv skulle han kunna avancera fram till ledningen efter en bit.
Han lyckades inte att kvala in till kriteriet under fjolåret men det var inte långt borta och han gjorde ett starkt lopp i B-finalen som tvåa bakom Önas Prince. Han har därefter samlat på sig en del hårdhet och har gått tuffa lopp i Frankrike och Belgien och jag tror att Kuyt F.Boko är redo för en bra prestation.

10 Amalencius B.B är inte helt att lita på och han gör bort sig med galopp med jämna mellanrum men galoppen senast lägger jag inte någon större vikt vid då han blev klart störd av ett annan ekipage.
Intrycket efter galoppen var desto bättre. Han fick först köra ikapp övriga fältet innan han gick en väldigt stark slutrunda och lyckades till slut knipa en pallplats. Han har vunnit fem lopp under året och verkar utvecklas mer och mer för varje start och distansen tror jag bara är ett plus och han har vunnit tre av fem lopp över aktuell distans.

9 Hennesey Am var med i såväl Kungapokalen samt Sprintermästaren under året och tillhör de bättre i fältet. Läget blev besvärligt och vi får se vart han hamnar härifrån men med rätt draghjälp under vägen utmanar han om en plats i finalen.

8 Capital Gain C.C var bra när man ryckte skorna senast för första gången men resan blev lite för tuff för att kunna utmana hela vägen in i mål. Han fullföljde dock klart bra som trea och det känns som att han är på gång på allvar nu och även om läget blev hopplöst vill jag varna för honom till låg spelprocent.

Jag betalar även för 3 Ready Tonight samt 7 Baby Boy

Min Vinnare: 11 Brambling
Spets efter 500m: 4 Kuyt F.Boko / 7 Baby Boy/ 11 Brambling
Skrällen: 8 Capital Gain C.C
Rankingen A: 11.4.10 B:9.8.3.7 C: 5.6.2.1

V75-3 2640m Auto
2 San Moteur blir min andra spik i omgången. Jag tror inte att någon har missat insatsen som San Moteur svarade för när han vann Prix Readly Express direkt efter 7 månaders frånvaro. Han vann dessutom efter att ha tappat en hel del från start efter en galopp men kunde trots det krossa sina motståndare. Nu har han fått ett bra spår bakom bilen och jag blir förvånad om någon bråkar med Goop och han borde kunna avancera framåt till ledningen tidigt. Det enda som oroar är att han faktiskt avslutade fjolåret med en galopp och att han galopperade i Prix Ready Express men jag tror och hoppas att det är olycksfall i arbetet och San Moteur får ses som en av favoriterna till att vinna finalen.

Motbud
1 Selected News har jag alltid varit väldigt förtjust i som häst och även om han har gjort det bra så har han inte levererat riktigt på den nivån jag hade hoppats på.
Det finns risk att han hamnar en bit ner på innerspår nu och det måste lösa sig under vägen men om Sundberg bara hittar ut tycker jag att det är den hästen med högst potential bakom favoriten och en finalplats är en klar möjlighet.

3 Global Beware öppnar snabbt från start och är min spetsfavorit i loppet. Jag tror dock inte att han är intresserad över att svara ut Björn Goop i ett försök över 2640m Auto och han borde vara väldigt nöjd med en resa i ryggen på den stora favoriten och då borde det vara en rimlig chans att kunna lifta med till finalen.

8 Global Badman vann korta E-3 under fjolåret och är en stor talang med ett väldigt högt kunnande. Det har dock inte fungerat alls i år och han har mest ägnat sig åt galopper men om han skulle hitta tillbaka till takterna han visade under fjolåret kan han utmana om en plats i finalen.

Min Vinnare: 2 San Moteur
Spets efter 500m: 2 San Moteur
Skrällen: 8 Global Badman
Rankingen A: 2 B:1.3.8.5.7 C: 11.4.6.9.10

V75-4 2140m Auto
Vi klämmer in ett uttagningslopp till Derbystoet efter halva omgången och det känns relativt öppet även om några hästar sticker ut på förhand.

7 Chablis Ribb imponerade stort i ett uttagningslopp till Stochampionat men i finalen blev det alldeles för tufft efter en snabb öppning och bra tempo under vägen och det blev stumma ben till slut. Nu väntar nästa uppgift för Chablis Ribb och som jag läser loppet kommer hon att spetsa trots sitt spår långt ut på vingen och då tycker jag det är hästen att slå.

4 Caramelle T.T är svår att inte tycka om och hon vann på ett rejält sätt i genrepet inför det här loppet. Det finns inga garantier att hon kommer att sköta sig men med senaste insatsen på näthinnan är hon mycket tidig på min kupong. Örjan Kihlström upp.

5 Hall of Am var en av favoriterna till att vinna Stochampionat men hon blev för het där framme och kunde inte hushålla med sina krafter hela vägen och hon var slagen tidigt över upploppet. Han kan öppna snabbt från start men jag tror inte man kan ta emot Chablis Ribb från början och man vill kanske ge henne ett rygglopp nu med tanke på att hon blev het senast.

3 Sayonara var även hon med stochampionatet och gjorde det klart bra som sexa men jag hade kanske hoppats att hon skulle ha lite mer krafter över upploppet eftersom hon fick en relativt bra resa. Hon är ändå given på kupongen och hävdar sig normalt här.

6 Keira De Veluwe kan mycket mer än vad raden antyder och hon har gjort bort sig med galopp allt för många gånger. Kapacitetsmässigt tror jag att hon matchar dessa och även om hon måste höja sig kan det vara ett tänkbart skrällbud.

Min Vinnare: 7 Chablis Ribb
Spets efter 500m: 7 Chablis Ribb / 2 Hall Of Am
Skrällen : 6 Keira De Veluwe
Rankingen A: 7.4.5.3 B:6.2.8.11.1.10 C:12.9

V75-5 2640m Auto
Jag ger 1 Elegant Ima tipset och jag landade tillslut i att att han kan försvara sitt innerspår från start och får köra loppet i ledningen.I ett försökslopp är ledningen mycket vunnet och han har dessutom visat att formen är på gång vid två raka andraplatser och han har endast fått se sig besegrad av Önas Prince och Chiru. Med tre lopp i kroppen har man siktat hit och han lär vara vässad nu. Det är dock inte helt givet att det blir någon ledning och då blir han mer sårbar.

7 Mr Mah Can är en rejäl utmanare och han vann på ett bra sätt från ledningen senast och slog bland annat Bubble Effe och Brambling. Han är såväl stark som snabb och jag tror inte Skoglund räds grovjobb med den här hästen och skulle Elegant Ima bli över från start kan han förmodligen överta ledningen efter bit.

10 Henry Flyer Sisu är riktigt bra i sina bästa stunder och var bland annat trea i kriteriet under fjolåret. Han får det inte alltid att stämma men det är bra träningsrapporter och om han sköter sig kan han vinna.

9 Yuvaraj är betydligt bättre än raden som verkligen inte är smickrande men det här är en riktigt bra och stark häst som trivs ypperligt över distansen. Det har dock strulat otroligt mycket för honom och han kan klart mer än så och är inte borta.

Jag betalar även för 3 Chestnut Bojje och 4 Readly Lavec.

Min vinnare: 1 Elegant Ima
Spets efter 500m: 1 Elegant Ima/7 Mr Mah Can
Skrällen: 9 Yuvaraj
Rankingen A: 1.7 B:10.9.3.4 C:6.5.8.2.12.11

V75-6 2640m Auto
3 Calgary Games får ses som en av huvudkandidaterna till att vinna Kriteriet.
Den obesegrade talangen har dessutom fått ett perfekt läge bakom bilen och kan köra till tät omgående. Med tanke på vad han har visat trots sin orutin så har jag mycket svårt att se hur någon ska kunna utmana och allt tyder på att calgary Games kan inkassera sin sjätte raka seger.

Motbud
10 Mister Hercules är den främsta utmanaren på förhand och han har tjänat 2.7 miljoner jämfört med Calgary Games 185.000. Det har dock inte flutit på perfekt på slutet och han har inte levererat på samma sätt som under fjolåret. Det fanns mycket krafter kvar när galoppen kom senast och vid en bra dag skulle han han kunna utmana min spik trots utgångsläget.

4 Berra Steel håller toppform och kommer hit med tre raka segrar. Han kan öppna riktigt fort från start och det är ingen vågad gissning att Wäjersten kommer att ladda från början för att kunna hitta ner i ryggen på 3 Calgary Games och få en perfekt resa bakom favoriten.

1 Head Run är endast spelad till 1% i skrivande stund och skulle kunna vara en rolig skräll för de som vill gardera. Han har fått ett passande spår och borde kunna lifta med från innerspåret och få en bra resa. Skulle han få fritt över upploppet är han inte alls så tokig och skulle kunna vara med och slåss om en plats i finalen.

2 Digital Races och 7 Black and Quick är också tänkbara skrällar om favoriten mot förmodan sviker.

Min Vinnare: 3 Calgary Games
Spets efter 500m: 3 Calgary Games
Skrällen: 1 Head Run
Rankingen A:3 B: 10.4.1.2.7.9 C: 8.5.11.6

V75-7 2640m Auto
2 Titan Yoda är en häst jag verkligen har tagit till mig och jag kan inte annat än tippa honom överst i rankingen från ett bra utgångsläge. Han kommer troligen inte att hitta till någon ledning även om han förmodligen kan öppna Snabbare än vad han visat hittills. Han är dock rejäl och jag tror vi kan förvänta oss en stark slutrunda av Titan Yoda oavsett. Formen är bra och han kunde inkassera årets femte seger i den sjätte starten senast.

11 Chiru är bäst i fältet och kommer hit med två raka segrar i raden och han har imponerat i år. Intrycket har varit mycket bra och även om läget blev dåligt så finns det gott om tid att söka sig framåt och hans tyngd kan bli avgörande tillslut. Han gick en makalös tid över distansen under elitloppshelgen och utmanar främst.

7 Parker har hög kapacitet men gör bort sig med galopp allt som oftast. Det verkar som att mana mixtrar med balansen till den här starten och ska testa barfota samt bike och skulle det falla väl ut kan Parker bli en obehaglig överraskning för spelarna.

6 Staro Obrigado öppnar över medel och jag håller honom som knapp spetsfavorit i loppet. Senast blev det en galopp när han startade med opassande förutsättningar över kort distans men nu ser det ut att vara en bättre uppgift på pappret. Han har visat utveckling och form under året och har bland annat vunnit på V75 och skulle han dessutom hitta till ledningen blir han svårpasserad.

5 Kissinger Boko vill man nog åtminstone prova med från start för att hitta till ledningen. Han har svarat för några starka insatser under året och framför allt på V75 när han fick gå i ledningen och trots att han fått ladda iväg flera gånger på grund av alla omstarter så lyckades han ändå vinna loppet bekvämt och med en liknande insats räcker han långt.

Jag betalar även för 12 Halo Am är svårbedömd och har varit struken två gånger men kan utmana om han är väl förberedd och 4 Hindenburgh Am som är gynnad av distansen och visade form senast.

Min Vinnare: 2 Titan Yoda
Spets efter 500m: 2 Titan Yoda / 5 Kissinger Boko / 6 Staro Obrigado
Skrällen: 7 Parker
Rankingen A: 2.11.B:7.6.5.12.4 C:9.1.8.3.10

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto