V75 Tips Jägersro 27/7

Publicerad på 26 Jul 2021 - 22:54

DrTrav

DrTrav

26 Jul 2021 - 22:54

Tisdag och idag handlar det om Jägersro stora kväll, det handlar om V75-tävlingar med Hugo Åbergs Memorial som kvällens stora höjdpunkt. Vi bjuds på många fina lopp att se fram emot.

Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med en spik, 2 Very Kronos i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Jägersro Tisdag 27/7
V75-1 2,3,6,7,8
V75-2 1,4,6,8,10,11
V75-3 2,5,6
V75-4 2,5
V75-5 1,3,4,6,9
V75-6 2 Very Kronos
V75-7 3,7,12

2700 rader x 0,50 = 1350 kr

DD Tips Jägersro Tisdag 27/7
DD1: 2 Very Kronos
DD2: 3,7,12

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
2 Billi Time är en åttaåring som besitter bra inställning och går alltid hela vägen in i mål. För två starter sedan avslutade han 08,5 sista 700m. Ikväll har han fått ett fint utgångsläge även om man inte är något spetsbud. Men från en bra position och med lite tempo på loppet kommer hanns avslutning bita bra och Billi Time ska ses med bra segerchans.

8 Argo Lux kommer med två raka segrar på kontot, båda segrarna är tagna från ledningen och över kort distans. Visst är utgångsläget inte det bästa om man är ute efter ledningen, men jag är inne på att man kommer ladda iväg vad som går härifrån och skulle man lyckas ta sig hela vägen till eldningen ökar såklart seger chanserna. Kapacitetsmässigt står Argo Lux sig bra i loppet och måste räknas in i segern snacket trots spåret.

7 Staro Obrigado är en fyraåring som ikväll möter äldre hästar, men detta är en individ som är under kraftig utveckling. Han kommer från två gedigna insatser och formen är bra. Staro Obrigado har segrat i fem av de sex senaste starterna. Ikväll är det dock lite annorlunda förutsättningar med kort distans och spår en bit ut bakom vingen. Men han kan öppna bra och strular det inte för mycket med positionerna längs vägen ikväll är man med och gör upp om segern på nytt.

Nämner även 6 Iwan Boko som tagit fina kliv sedan han kom till Björn Goop. Han kommer från en färsk seger, då fick man göra jobbet utvändigt om ledaren och han dit precis på linjen. Med en formkurva som pekar uppåt ska man inte nonchaleras vid gardering ikväll. Det är anmält amerikansk vagn till kvällens start, vilket är intressant.

Min Vinnare: 2 Billi Time
Spets efter 500m: 7 Staro Obrigado / 8 Argo Lux
Skrällen: 6 Iwan Boko
Ranking: A 2,8,7 B 6,3,9,1 C 5,4

V75-2 2140m auto
6 John King Boko är en femåring med högt kunnande. I den senaste starten galopperade han i ledning med 200m kvar till mål och det var att segern försvann den dagen. John King Boko hade landat på en 12-tid över 2500m felfri vilket borde stå sig bra i kvällens sammanhang. Till ikväll växlar man dessutom upp och ska tävla i amerikansk vagn, vilket är spännande. För två starter sedan var man tvåa bakom Indigo och var den kvällen spelad till 1,50 på toton. John King Boko är bättre än vad resultatraden antyder och till 12% finner jag spelvärdet högt på honom.

1 Giordano Soa kommer med formen på topp, i den senaste starten stod han för en riktigt positiv insats när han segrade via 12,0 i 1300m från positionen utvändigt om ledaren. Läget är perfekt och han är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är han hästen att slå för övriga. Givet streck.

10 Bramante Ors har verkligen formen på topp och har stått för flera bra insatser på slutet utan att fått sätta nosen först över mållinjen. I den senaste starten avslutade Bramante Ors mycket bra via 09,8 sista 800m. Han trivs att få anfalla bakifrån så därför behöver inte spåret vara allt för stor nackdel. Löser det sig bara någorlunda med positionerna längs vägen ikväll kommer han fälla många över upploppet. Står på tur för seger.

Nämner även 8 Indigo som kommer med tre raka segrar på kontot till kvällens start.. Utgångsläget är såklart inte det bästa men formen är bra och kan inte nonchaleras helt. Indigo har styrkan som sitt främsta vapen och kommer att tugga på hela vägen in i mål ikväll.

Min Vinnare: 6 John King Boko
Spets efter 500m: 1 Giordano Soa
Skrällen:
Ranking: A 6,1,10 B 8,4,11 C 7,5,2,3

V75-3 1640m auto
2 Bengurion Jet har radat upp fina prestationer sedan han kom till Alessandro Gocciadoro. Denna fyraåringen kommer till kvällens start med fyra raka segrar på kontot. För tre starter sedan besökte man Danmark och Charlottenlund för att tävla i fyraåringseliten. Då imponerade man och gick i mål på 11,4 över 2000m. Senast avgjorde han enkelt efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren. Utgångsläget är perfekt och hästen är allround. Given förstahäst i loppet. Men till 74% känns det intressant att gardera.

5 Synergy stod för en bra avslutning i den senaste starten när väl luckan uppenbarade sig från tredje invändigt. Formen är på topp och han kan öppna kvickt från start. Skulle han komma till ledningen ikväll hoppas jag Björn Goop testar att köra i den positionen nu när det är nedförsbacke (Jägersro) över upploppet. Till endast 5% är detta en intressant skräll att betala för.

Nämner även 6 Howdy Partner som också stod för en vass avslutning senast efter att ha fått chansen sent. Motståndet var bra och han gick i mål som tvåa på en bra tid. Man sparade även växeln med att dra ner det norska huvudlaget senast, en växel som kan komma väl till användning ikväll istället. Till 6% känns det spännande.

Min Vinnare: 2 Bengurion Jet
Spets efter 500m: 5 Synergy stod
Skrällen: 5 Synergy stod / 6 Howdy Partner
Ranking: A 2 B 5,6,9,10,1 C 4,7,3,8

V75-4 1640m auto
2 Colibri Jet är en spännande treåring som Alessandro Gocciadoro förfogar över. Han har hittills i livet startat sex gånger. Det har slutat med seger i fem av dessa starter och enda gången han inte fick sätta nosen först över mållinjen så blev det galopp. I den senaste starten, som också var debuten på Svensk mark så vann han överlägset från ledningen på fina 11,0 över 1640m. Med en liknande prestation ikväll igen blir han mycket svårslagen även om jag är inne på att man kommer behöva göra jobbet själv i loppet. Kapacitetsmässigt är han den givna förstahäasten och den troliga vinnaren men jag kommer ändå dubbla systemet med en riktig stänkare.

Den jag plockar med på systemet är 5 Manual Flight, som just nu är streckad på 2%. I den senaste starten handlade det om årsdebut, då fick han ge sig från ledningen och det troliga var att det fattades lopp i kroppen. Nu med det loppet innanför västen ska formen ha tagit ett kliv framåt och det är även aviserat barfota runt om och amerikansk vagn för första gången i livet, vilket känns superintressant. Manual Flight kan öppna kvickt från start och skulle han hitta till ledningen ikväll tror jag inte man kommer släppa den positionen ifrån sig. Till endast 2% är detta ett måstestreck i min bok.

Nämner även 1 Lucky Steel som visserligen inte visat så mycket hittills men intrycksmässigt ser det ut att vara en häst som sitter inne på bra kunnande. Är garanterad ett fint lopp ikväll och för den som garderar brett ska han nämnas.

Min Vinnare: 2 Colibri Jet
Spets efter 500m: 5 Manual Flight
Skrällen: 5 Manual Flight
Ranking: A 2.5 B 1,9,10,7,4 C 3,8,6

V75-5 2140m auto
9 Emoji är en klassig häst som segrat i 16 av sina 29 starter i livet. I den senaste starten blev det dock galopp från bricka ett. Men Emoji fick ändå ett välbehövligt lopp i kroppen efter att varit struken. Från bricka nio kommer Flemming Jensen som både tränar och kör sitta bra på det direkt och är formen bara någorlunda där är Emoji ett givet segerbud i loppet.

6 Rackham hade även han varit struken inför den senaste starten. Han fick ett tufft lopp direkt, det blev tredjespår i en bit innan han landade utvändigt om ledaren och segraren i loppet Laradja Vrijthout Men Rackham höll starkt till en hedrande tredjeplats. Med det loppet i kroppen nu bör formen vara framflyttad ett hack till kvällens start och klaffar det bara något bättre med positionerna så är man med och utmanar om segern här.

4 Oscar L.A. är en fin häst med bra kunnande. Har dock varit struken inför dagen start vilket såklart inte är optimalt. Men har blivit åtgärdad inför ikväll och dessutom har han fått ett passande utgångsläge. Femåringen körs även av Örjan Kihlström för första gången vilket känns intressant. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 9 Emoji
Spets efter 500m: 3 Zaffiro Jet / 6 Rackham
Skrällen: 3 Zaffiro Jet
Ranking: A 9.6 B 4,3,1,11,8 C 10,2,5,7

V75-6 1640m auto
Kvällens höjdpunkt Hugo Åbergs Memorial med 1.609.000kr i förstapris väntar här i den sjätte avdelning och jag väljer att ta ställning och spika mig ur loppet. Kvällens enda singelstreck i omgången landar på 2 Very Kronos. Han stod för en väldigt fin prestation i Norrbottens Stora Pris senast men fick då ge sig emot 1 Who's Who som spurtade ruskigt fort sista biten den dagen. Men ikväll är jag inne på att Erik Adielsson med Very Kronos kan hitta till ledningen från start och väl i den positionen tror jag ekipaget blir mycket svårslagna över Jägersros travoval. Very Kronos har elva segrar från ledningen på sina 13 försök. När även spelprocenten inte verkar sticka iväg känns det givet rent speltekniskt att ta ställning. Spik.

Motbud
1 Who's Who besegrade som jag var inne på tidigare min spik i den senaste starten. Då stod Pasi Aikios sjuåring för en makalös avslutnign som ingen trode var möjlig. Han har lärt sig öppna bättre på slutet även om jag inte tror han kan hålla ut Very Kronos från start ikväll. Men Who's Who är heller inte beroende av ledningen för att vinna loppet utan kan mycket väl spurta ner samtliga över upploppet om det klaffar med positionerna. Med Örjan Kihlström i vagnen under storlopp går ingen säker och Who's Who är ett givet streck för den som garderar.

Nämner även 7 Alrajah One som tränaren Alessandro Gocciadoro håller högt. Han har visat fina fartresurser hemma i Italien och det ska bli spännande att följa honom i lopp här i Sverige. Givetvis svårt att sätta in Alrajah One i sammanhanget men Alessandro Gocciadoro är väl medveten om vad som krävs för att vara med och utmana om segern i ett lopp som detta och man skulle inte göra resan till Sverige om man inte trodde på chans.

Min Vinnare: 2 Very Kronos
Spets efter 500m: 2 Very Kronos
Skrällen: 7 Alrajah One
Ranking: A 2 B 1,7,9,6,5,8,4,3,10

V75-7 3140m volt
12 Wild Love är segraren av Hanovers lopp på Solvalla under elitloppshelgen. Detta är ett läckert sto som besitter fina kvaliteter. Hon är stark men framförallt besitter Wild Love en rejäl avslutning som biter bra i dessa typer av långlopp. I den senaste starten var hon ute i Årjängs Stora Sprinterlopp och hade troligen satt nosen först över mållinjen om bara luckan uppenbarade sig i tid. Även om segern uteblev den gången så visade Wild Love fin form. För två starter sedan var hon efter 3 M.T.Oscar, 4 Royce Rolls och 6 Kennedy i mål. Men det förklaras med att hon fick ett tufft lopp och att hon den kvällen tävlar med skor, vilket är ett klart minus. Ikväll är det barfota runt om som gäller och strular det inte för mycket längs vägen från sitt dubbla tillägg är Wild Love ett givet segerbud i loppet.

3 M.T.Oscar var den som satte nosen först över mål i det loppet som jag nämnde ovan där Wild Love deltog. Men Tomas Malmqvists femåring diskades dessvärre efter målgång för trängning. Men hästen stod för en väldigt bra prestation, så formen går det inte att klaga på. Skulle han hittar till ledningen här ikväll kommer han sälja sig dyrt, och kanske kan det bli snabb revansch för både Tomas Malmqvists och Ken Ecce som sitter i vagnen igen.

Streckar även 7 Hurricane Silas som hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten. Men senast fick man nöja sig med andraplatsen trots att Hurricane Silas stod för en bra prestation. Det handlade då precis som ikväll om ett lopp över 3000m mot tufft motstånd. Fredrik Perssons sexåring trivs över lång distans och ska ikväll köras av Örjan Kihlström för första gången vilket känns spännande. En tänkbar skräll i loppet.

Min Vinnare: 12 Wild Love
Spets efter 500m: 3 M.T.Oscar
Skrällen: 7 Hurricane Silas
Ranking: A 12,3 B 7,10,1,8,9,4 C 11,5,2,6

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto