V75 Tips Jägersro 4/9

Publicerad på 2 Sep 2021 - 22:38

DrTrav

DrTrav

2 Sep 2021 - 22:38

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Jägersro. Det är fint trav från Malmös travoval i dagarna två. Lördagens omgång kryddas dessutom av en fin jackpott på 59 Miljoner. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 11 Yuvaraj i femte avdelningen och 5 Hevin Boko i den sjunde och avslutande avdelningen.

V75 Tips Jägersro Lördag 4/9
V75-1 1,2,6
V75-2 1,2,3,6
V75-3 4,5,6,8,10,12
V75-4 5,6,8,10,12
V75-5 11 Yuvaraj
V75-6 1,2,3,7,8,9,10,15
V75-7 5 Hevin Boko

2880 rader x 0,50 = 1440 kr

DD Tips Jägersro Lördag 4/9
DD1: 1,2,3,7,8,9,10,15
DD2: 5 Hevin Boko

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
6 Grandfather Bill är en häst man gillar som verkligen visat toppform på slutet. Han kommer till dagens start med två raka segrar på kontot. Idag har man dessutom ett intressant utgångsläge med springspår från start. Han kan öppna kvickt och om kusken Johan Untersteiner prickar starten så är man den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen blir man svårslagen på nytt. Förstahäst.

2 Astronascente Zac kan också öppna kvickt men har ett tuffare utgångsläge med spår två i volten. Spåret i sig är troligtvis inga problem då Astronascente Zac är säker på benen, men kan bli tufft att komma iväg så pass bra att man kan hålla ut Grandfather Bill från start. Men detta är en femåring som även är vass på speed och skulle det lösa sig väl med positionerna under loppet kommer han blanda sig i segerstriden här.

1 Vien Ici kommer till dagens start med två lopp i kroppen efter lite frånvaro. Han har sett fin ut i båda starterna och känslan är att toppformen är nära. Vien Ici är kvick iväg från start och skulle kunna ta hand om ledningen men oavsett är han garanterad en bra resa och ska ses som ett tidigt bud i loppet. Har segrat på V75- tidigare.

Min Vinnare: 6 Grandfather Bill
Spets efter 500m: 6 Grandfather Bill
Skrällen: 1 Vien Ici
Ranking: A 6 B 2,1,8,9,7,10 C 11,3,5,4,12

V75-2 2640m auto
3 Kapten Brodde gjorde comeback efter vila senast och jag försökte fälla honom då. Men hon visade upp sig från sin rätta sida direkt och vann trots bakspår i fin stil. Idag har man ett mer passande utgångsläge även om motståndet också är tuffare. Han kan öppna kvickt från start och ska ha bra chans att tidigt sitta i ledningen. Men med tanke på att det är första gången hästen reser långt för att tävla väcks återigen ett frågetecken hos mig som Kapten Brodde måste motbevisa innan jag kan gå på honom rakt ut. Kapacitet finns för att klättra genom klasserna men för mig måste jag betala för några fler i loppet även om han säkerligen gått framåt en del med lopp i kroppen nu.

Min idé i loppet är 6 Parker som även han besitter hög kapacitet för klassen och kommer troligen också klättra igenom klasserna framöver. I den senaste starten var han ute i ett derbykval och hamnade sist i fältet, men via en rejäl lång spurt ute i tredjespår gick han i mål som trea och prestationen var mersmakande. Visst han har galopperat i sex av tio starter men felfri är man ett givet segerbud i loppet. Han tål att göra en hel del grovjobb själv och när man endast är streckad på 16% kontra Kapten Brodde som är streckad på över 65% så känns spelvärdet högt.

Nämner även 1 Protector Tile som i normala fall inte är en tokig häst för klassen och skulle kunna få loppet här idag. Kan man sitta i rygg på ledaren och det blir lite körning i loppet ska man kunna avsluta vasst sista biten med lucka. Formen är bra och galoppen senast är inget att fokusera på då Protector Tile inte fungerade på barfotabalansen då. Dessförinnan har han två raka segrar på kontot.

Kioskvältaren är 2 Call To The Bar som ska tävla barfota runt om för första gången vilket är spännande. Han har ett bra utgångsläge och är spelad till endast 2%. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Parker
Spets efter 500m: 3 Kapten Brodde
Skrällen: 1 Protector Tile / 2 Call To The Bar
Ranking: A 6,3 B 1,2,8,4,12,10 C 11,7,9,5

V75-3 2140m auto
4 Beartime har verkligen gjort det bra i sina två senaste starter även om segrarna uteblivit. För två starter sedan var man nära att besegra Adde S.H. och i den senaste starten avslutade man vasst som tvåa bakom Born Unicorn. Formen är på topp och Beartime har höjt sig med den amerikanska vagnen. Han är kvick iväg från start och skulle kunna vara ledaren av loppet efter en bit. Men med flera startsnabba hästar i loppet är spteskörnignen oviss på förhand. Men skulle Beartime ta sig till ledningen är man hästen att slå. Men han har även kapacitet för att vinna från andra positioner.

​​6 Rotate har stått för en fin utveckling sedan han kom till Björn Goop. Han har klättrat genom klasserna under året och har vid flertalet tillfällen stått för mycket bra prestationer. Han kan öppna bra och även om man inte är den troliga ledaren ska kan man söka en bra position från start för att sen kunna skaffa ett utgångsläge som gör att man på nytt kan blanda sig i segerstriden.

Skrällen i loppet är 5 Sweetman som håller bättre form än vad resultatraden antyder. I den senaste starten satt han fast med sparade krafter, krafter som kan komma väl till användning idag. Han har fått ett bra utgångsläge och är kvick iväg från start. Han trivs bäst när han får vara med i den främre träffen, vilket man verkar kunna vara idag och till endast 4% är man en skräll jag betalar för i omgången.

8 Rackham kommer från en övertygande seger i den senaste starten. Formkurvan är på topp och han besitter en rejäl långspurt som sitt främsta vapen. Utgångsläget är förvisso inte det bästa, framförallt inte på Jägersro kanske men med lite tempo på loppet kommer Christoffer Eriksson som både tränar och kör passera många konkurrenter den sista biten.

Måste även nämna 10 Sharp Dream som gick bra i comebacken senast och har nu fått ett välbehövligt lopp i kroppen. Johan Untersteiner som tränar och kör har uppåtgående form på stallet för dagen och kan med bra tempo på loppet inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 4 Beartime
Spets efter 500m: 4 Beartime / 5 Sweetman / ​​6 Rotate
Skrällen: 5 Sweetman
Ranking: A 4,6,5,8 B 10,12,7,2,3 C 11,9,1

V75-4 2140m volt
10 Hannibal Face blev en snackhäst tidigt i karriären. Han vann sin debut på en låg 1.15-tid vilket blev startskottet för hans uppmärksamhet. Nu ser han dessutom ut att ha mognat lite vilket gör att han kanske har lagt sitt strulande under loppen bakom sig. Han har i alla fall med sig tre bra prestationer i följd till dagens start. Insatsen i den senaste starten var både imponerande och mersmakande, och han visade även att formen är på topp. Idag har Hannibal Face ett intressant utgångsläge med springspår och skulle man komma iväg bra och få överta ledningen efter en bit kommer han inte bli lätt att plocka ner för övriga. Förstahäst.

8 Niford des Baux är en lovande fyraåring som fortsatt är obesegrad på svensk mark felfri. Tränaren Jerry Riordan lovordar hästen och håller honom högt. Med det finns galopper i raden som oroar något. Även om han aldrig felat från start när det handlar om voltning så har han idag ett svårare utgångsläge än vid tidigare tillfällen. Går han iväg bra är också segerchansen bra men det finns viss risk för strul och detta är ingen favorit jag kommer hålla i handen när det gäller singelstreck.

Nämner även 6 Backer T.R. som är kioskvältaren i loppet. Detta är en rejäl individ. Han kanske inte ser helt klockren ut i aktionen men ändå har han förbättrat stilen avsevärt jämfört med fjolåret. Får han sitt lopp kan han absolut vara med där framme och till 2% ska han inte glömmas bort för den som garderar loppet.

Min Vinnare: 10 Hannibal Face
Spets efter 500m: 10 Hannibal Face
Skrällen: 6 Backer T.R.
Ranking: A 10,8 B 6,12,5,7,13,9,4 C 2,1,3,11

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik. Jag väljer att ta ställning för 11 Yuvaraj i detta något öppna lopp på förhand. Yuvaraj är en fyraåring från Peter Untersteiner som verkligen står på tur för seger. Han har inte haft marginalerna med sig riktigt i år hittills men ändå stått för flera bra prestationer. I den senaste starten visade han att formen är bra då man slutade trea bakom Henry Flyer Sisu och Readly Lavec i ett uttagningslopp till Derbyt. Han gynnas med tempo på loppet och med flera startsnabba ekipage med i loppet så räknar jag med att tempot hålls uppe. Något Yuvaraj kan profitera på under slutvarvet. Han tål att göra en hel del jobb själv och jag väljer att ta ställning och spika.

Motbud
5 Axel Wind besitter också bra kunnande för klassen. Han var ute på V75 i Rättvik för två starter sedan och var då hårt påpassad av spelarena. Man kom inte förbi Condior från början den gången och fick sen göra jobbet utvändigt ledaren. I den senaste starten blev dagen förstörd av en galopp. Han kan öppna kvickt och skulle Axel Wind ta sig till ledningen efter en bit här är mycket vunnet. Ses som främsta motbudet till min spik.

1 Bravo Sabotage är också mycket kvick från start och från sitt innerspår bakom bilen handlar nog allt för kusken Thomas Uhrberg om att hålla upp ledningen från start. Till dagens start ska han lättas i balansen. Lyckas man hålla upp innerspåret är man hästen att slå för övriga.

Skrällen är 2 Maggiore som kan en hel del inombords men har inte visat upp de riktigt i de senaste starterna. Men insatsen på Åby för fyra starter sedan har etsat sig fast på näthinnan och med en liknande prestation ikväll kan detta vara skrällen i loppet.

Min Vinnare: 11 Yuvaraj
Spets efter 500m: 5 Axel Wind / 1 Bravo Sabotage
Skrällen: 2 Maggiore
Ranking: A 11 B 5,1,2,7,6,8,10 C 9,3,12,4

V75-6 2140m volt
Min ide i loppet är 8 The Primerose som fick en tuff inledning på loppet senast i ett uttagningslopp till Derbystoet, men hon krigade ändå starkt hela vägen in i mål. Hon är kvick iväg från start och trots sitt tredjespår i volten kan hon snabbt vara ikapp starthästarna. Får man sen överta ledningen är mycket vunnet. Men The Primerose ska ses som ett segerbud i loppet även från andra positioner. Förstahäst i ett öppet lopp.

15 Carry Cash har fått ett uselt utgångsläge idag med bricka femton och bakspår på tilläggsvolten. Men i den senaste starten satt han fast med krafter kvar på V75, i ett lopp som Tattoo Avenger vann så sent som i lördags. Innan det har han ställt emot bland annat Zion Font vid dubbla tillfällen och även om programraden inte ser så hisnande ut, så är formen betydligt bättre än så. Visst behöver man lite tur längs vägen här men ser man till kapaciteten är man helt klart med och utmanar om segern i ett öppet lopp.

9 Bon Bini har gjort det bra sedan hon kom till Oskar J Andersson, det har blivit fem segrar och tre andraplatser hittills. Idag har hon ett tufft och snävt spår på tillägg men kapacitet finns och skulle det bara lösa sig någorlunda är man med och utmanar här.

10 Eight Hour spikade vi senast till 26% på V75 i den senaste starten med framgång. Nu är känslan att uppgiften inte ser lika passande ut. Även om hon är ett givet streck vid bred gardering så blir hon bara en i mängden denna gången.

Nämner även 1 Minnucci Zon som står med spännande förutsättningar för att smyga med i loppet. Det är anmält barfota runt om för första gången i livet vilket känns spännande.

Min Vinnare: 8 The Primerose
Spets efter 500m: 8 The Primerose
Skrällen:
Ranking: A 8,15,9 B 1,10,3,7,2,14,11,12 C 5,6,13,4

V75-7 2140m auto
Vi avslutar V75 spelet med att ta ställning i ytterligare ett jämntstreckat lopp. Denna gången singelstreckar jag 5 Hevin Boko. Han var betydligt mindre spelad än 3 Activated när de möttes i den senaste starten. Då blev det startgalopp för Hevin Boko och Activated vann loppet. Enligt kusken så kändes Hevin Boko fin både före och efter galoppen senast och detta är en individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Nu är det jämnt spelat mellan Hevin Boko, Activated samt Miracle Tile och därför väljer jag att ta ställning. Läser jag loppet rätt kommer det bli en tuff öppning där både Activated och Miracle Tile är inblandade vilket i slutändan min spik Hevin Boko kommer kunna profitera på. Till dagens start är det återigen Mika Forss i vagnen och till 29% i nuläget känns det mumma att spika.

Motbud
3 Activated stod för en mycket fin årsdebut i lördags och vann loppet på bra sätt via en vass avslutning. Nu med lopp i kroppen bör även formen vara förbättrad. Skulle hon dessutom ta sig hela vägen till ledningen från start är man sen hästen att slå för övriga. Främsta motbudet till min spik på förhand.

1 Miracle Tile är ett mycket bra sto som kommer med tre raka segrar till dagens start. Senast spurtade hon förbi Mellby Free över upploppet och tog hem segern i EM för ston och inkasserade 1.000.000kr. Den gången valde Erik Adielsson att släppa ledning, vilket också blev vinstgivande. Men med tanke på Miracle Tiles fina form för dagen är känslan att man inte släpper ledning frivilligt här. Hon har visat att hon kan vinna lopp både från ledning och från andra positioner så med det sagt kan hon inte räknas bort oavsett loppets scenario. Given vid gardering.

Min Vinnare: 5 Hevin Boko
Spets efter 500m: 3 Activated / 1 Miracle Tile
Skrällen:
Ranking: A 5 B 3,1,8,6,9,7 C 2,4,10

Lycka till med selet
Oliver Bergman

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto