V75 Tips Jarlsberg 11/7

Publicerad på 10 Jul 2021 - 22:38

DrTrav

DrTrav

10 Jul 2021 - 22:38

Det är en extra V75-omgång från Jarlsberg på Söndag med Ulf Thoresen International som omgångens sportsliga höjdpunkt. Jag inleder med att ta ställning för Frode Hamres 7 Dream Builder i V75-1 och jag spikar även 7 Lucky Queen Soa i V75-5.
Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Tips Jarlsberg 11/7

V75-1 7 Dream Builder
V75-2 1.2.4.7.10.12.15
V75-3 1.4.5.6.9
V75-4 1.10.12
V75-5 7 Lucky Queen Soa
V75-6 1.2.3.4.5.9
V75-7 1.7.8

1890 rader x 0,50kr = 945kr

DD-1 9 Iggy B.R
DD-2 1.7.8

3 rader x 60 kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 3100m Volt
Vi inleder omgången med ett lopp över tre varv där hästarna startar från fyra olika volter. Jag tycker mig ha hittat en spik direkt i inledningen för att försöka ta grepp om omgången när spelarna troligen lär sprida strecken mellan fyra-fem hästar.
Jag är väldigt förtjust över det jag har sett utav Frode Hamres 7 Dream Builder på slutet.
Insatsen senast var mycket bra när han efter en kortare galopp inledningsvis kunde köra sig till tät och när han sedan blev utmanad över upploppet utav meriterade Oracle Tile så kunde han hålla undan utan några större bekymmer och det var ett riktigt bra formbesked. Näst senast var han inte långt ifrån att kunna besegra storfavoriten Sam The Man utvändigt men slutade tvåa då. Nu ska han ut över lång distans för tredje gången i karriären, och även om han har slutat oplacerad vid de två tidigare starterna över lång distans så är jag inte speciellt orolig över det när Frode Hamre själv säger att det här är hans bästa chans i omgången. Erik Höitomt sitter upp den här gången och jag tror han kommer att vara offensiv från fyrtio meters tillägg och köra framåt omgående. Jag tror att Dream Builder slår ledande Delicious Me utvändigt om det så krävs och med tjugo meters försprång på sin värsta konkurrent på förhand så inleder jag omgången med en spik.

Motbud
11 Kick Off Classic är förmodligen loppets bästa häst och han vann över aktuell distans senast efter en snabb avslutning. Det var dock enklare emot den gången och nu står han ytterligare tjugo meter längre bak. Kick Off Classic kommer säkert att gå en stark slutrunda även den här gången men jag tror inte han hinner ikapp min spik.

1 Delicious Me verkar vara en stark och rejäl häst som borde passa bra över den dryga distansen och med spår ett i den främre volten så ligger vägen öppen för att sitta i ledningen omgående. Björn Goop brukar kunna få bra snurr på hästarna och om han drar på i ett lagom högt tempo där framme kan det bli svårt för hästarna på tillägg att hinna ikapp. Känslan är ändå att han är lite för grön för att orka hela vägen in in i mål mot hästar som har tjänat betydligt mer pengar.

10 Ibra Boko har vunnit 10 av 30 starter i karriären och är bättre än raden. Han har ett springspår på tillägg och borde kunna komma iväg bra från början.

9 Gogo Hall kan en del i grunden men söker efter formen lite för dagen.

Min Vinnare: 7 Dream Builder
Spets efter 500m: 1 Delicious Me
Skrällen: 8 Ibra Boko
Rankingen A: 7 B:11.10.1.9.6 C:3.13.5.12.2.4.8

V75-2 2100m Volt
10 Kinge Svarten har vunnit 10 av 23 starter i karriären och har stabiliserats allt mer och det är helt klart hästen med högst segerchans i loppet. Det är en rejäl häst som tål att göra jobbet på egen hand men han kommer med stor sannolikhet får trava loppet ute i spåren och han måste vara riktigt bra för att vinna loppet.

2 Löv Teddy är en segervan häst som har haft det lite svårt med att sätta nosen först över linjen i år. Han är mycket snabb från start och kommer att få en bra resa från det här läget. Han var kanske inte som bäst senast när 4 Birk Faks kunde besegra honom utvändigt men han kan prestera klart bättre än så och om han skulle sitta i ledningen och få bestämma lite kan han rinna undan.

4 Birk Faks plockade som sagt ner 2 Löv Teddy utvändigt senast. Han har tagit stora kliv på slutet och kan stoltsera med tre raka segrar.

12 Professor Ö.K tror jag är loppets bästa häst i grund och botten och även om det inte låter som att han är på topp till den här starten är det ett givet streck på kupongen när han är mer eller mindre ospelad. Han är inte helt att lita på och startar med tjugo meters tillägg och det är såklart en väldigt tuff uppgift men löper han upp till sitt kunnande så finns farten för att vinna det här loppet.

Jag betalar även för 1 Mellem Tyr 7 Z.M.’s Järven samt 15 Valle Hugo

Min Vinnare: 10 Kinge Svarten
Spets efter 500m: 2 Löv Teddy / Z.M’s Jerven
Skrällen: 12 Professor Ö.K
Rankingen A:10 B:2.4.12.7.15.1 C:13.6.8.5.314.9

V75-3 1609m Auto
1 Z.Boko är en fantastiskt fin häst som kan öppna fort från start och skulle hon lyckas med att hålla upp ledningen är det förmodligen är bra chans. Hon är väldigt stor favorit i skrivande stund och det har jag väldigt svårt att köpa, även om hon förmodligen kommer att tappa en hel del i spelprocent fram till söndag. Det finns nämligen flera startsnabba hästar i loppet och även om hon skulle kunna hålla upp ledningen så är det inte min favorit till att sitta i spets. Blir hon över från innerspåret, måste det lösa sig under vägen och som favorit känns hon kall för mig i omgången, även om hon såklart ska med på kupongen.

4 Bianca Sisa är mer eller mindre ospelad i skrivande stund och om spel-procenten inte stiger allt för mycket kan jag tänka mig att gå rakt ut och spika ekipaget.
Hon kan öppna riktigt fort från start och raden är missvisande. Hon håller faktiskt riktigt fin form för dagen och det är positiva tongångar från stallet. Skulle Tom Horpestad ta sig förbi favoriten från start så blir jag inte ett dugg förvånad om hon leder loppet hela vägen in i mål.

5 Park View kan också öppna riktigt fort från start och är ytterligare en kandidat till att sitta i ledningen. Han trivs över den korta distans och visade form vid segern näst senast och följde upp det med ett bra lopp bakom vinnande Red Bar starten efter.

Som ni hör så skulle det kunna bli väldigt bra fart på det här loppet och jag vill även betala för 6 Hands Down och 9 Mellby Frodo som skulle kunna profitera på det.

Min Vinnare: 4 Bianca Sisa
Spets efter 500m: 1 Z. Boko / 4 Bianca Sisa / 5 Park View.
Skrällen: 6 Hands Down
Rankingen A:4.5.1 B:9.6.7.3 C: 8.2

V75-4 2100m Auto
12 Bad Nite Call Saul är mitt solklara förstaval i loppet trots sitt knepiga utgångsläge och hade han haft ett bra läge på framspår hade jag inte tvekat en sekund på att hamra in spiken. Han har gjort sina bästa lopp i ledningen och nu är det andra förutsättningar och även om jag tror att han går precis lika bra bakifrån så kan det såklart strula från det här läget. Intrycket i de senaste starterna har varit otrolig bra och bara det inte blir trafikproblem under vägen är det min vinnare.

10 Staro On The Rocks är segervan och har hittat formen på slutet och kommer hit med tre raka segrar. Det har dock varit i enklare sällskap och för att vinna loppet kommer han förmodligen behöva dra tåget ute i spåren och jag är inte övertygad om att han är bra nog att vinna den vägen mot det här sällskapet.

1 Hulken Sisu vill jag ändå betala för när det handlar om debut i ny regi. Det är en väldigt talangfull individ som inte har fått det att stämma fullt ut på tävlingsbanan på ett tag. Det är en toppstammad Readly Express-avkomma och om Frode Hamre har lyckats med att plocka fram några extra växlar kan han bli farlig om det löser sig från innerspåret.

Jag nöjer mig med tre hästar på mitt system men om man garderar vidare så nämner jag främst 3 Goodman B.R som är den troliga ledaren av loppet samt 9 Falcon Eye som stallet verkar tro en hel del på.

Min Vinnare: 12 Bad Nite Call Saul
Spets efter 500m: 3 Goodman B.R
Skrällen: 1 Hulken Sisu
Rankingen A: 12 B:10.1.3.9.11.7 C: 4.8.2.5

V75-5 1609m Auto
Här kommer min andra spik i omgången och jag väljer att ta ställning för 7 Lucky Queen Soa som är en häst som jag verkligen har tagit till mig och han kommer att skörda stora framgångar framöver om utvecklingen fortsätter åt rätt håll. Hon har vunnit över hälften av karriärens starter och trots ett spår långt ut på vingen tror jag att det är en toppchans att återigen få besöka vinnarcirkeln. Näst senast var hon på besök i Sverige och tävlade i stoeliten och gjorde det klart bra som fyra, bakom bland annat Allegra Gifont.
Senast kunde hon plocka ner ledande Red Bar efter ett snabbt upplopp och och gick i mål med till synes gott om krafter kvar över mål. Nu möter hon enbart ston och jag tror att det blir väldigt svårt för övriga ekipage att stå emot Lucky Queen Soa tillslut.

Motbud
2 Illena Bonanza är riktigt snabb den första biten och jag tror inte att någon kan ta en längd på henne från start. Från ledningen måste hon såklart räknas men hon lär inte få sitta ifred där framme med starka hästar som 3 Calina och 4 Sofies Case utvändigt och det kan bli stumma ben till slut. Hon gjorde det klart bra från ledningen senast även om hon inte orkade stå emot Staro On The Rocks över upploppet och formen är det inget fel på.

3 Calina har tjänat 4.7 miljoner kronor och ska såklart räknas på sitt kunnande. Hon har dock varit struken efter det senaste loppet och över kort distans måste hon vara riktigt bra för att kunna hinna med snabba hästar över upploppet.

4 Sofies Case är startsnabb och utmanar om ledningen. Det är en rejält h som som har framtiden framför sig men det är stor chans att hon kommer att få trava utvändigt om ledaren nu och distansen känns i kortaste laget då hon är mer stark än snabb.

Min Vinnare: 7 Lucky Queen Soa
Spets efter 500m: 2 Illena Bonanza
Skrällen:
Rankingen A:7 B:2.4.3.6 C:9.1.5.10.8

V75-6 2100m Auto
4 Red Bar vann på ett nytt banrekord senast över kort distans och till den här starten väljer man att tävla med barfotabalans samt bike. Han är ruskigt snabb från start och att han kommer sitta i ledningen är ingen vågad gissning och det är klart att det är en vettig chans att kunna vinna med tanke på insatsen senast. Han har dock varit väldigt ojämn i sina prestationer och det är inte alltid han är på rätt humör för att tävla och medeldistans är ett minus, även om han har gått bra även över den distansen förr.

9 Iggy B.R vann det norska derbyt under fjolåret och han räds inte att göra jobbet på egen hand. Nu har han inte startat på tio månader men när Gundersen väljer att göra sin årsdebut i ett så pass bra lopp så får vi anta att han är väl förberedd. Det här är bästa hästen och jag blir inte förvånad om han visar sig starkast till slut, trots avsaknad av lopp. DD-spik.

5 Synergy är en stor talang som numera är i regi Frode Hamre. Han har tävlat i tuffa sällskap och gjort det bra men det känns som att det finns en extra växel i hästen och när det stämmer fullt ut så kommer segrarna att komma.

1 Stonefire U.S vann Europakampen senast efter att ha fått fritt över upploppet och slog bland annat Synergy då. Det ser ut att kunna bli en liknande resa även nu och om luckan kommer över upploppet blir han farlig återigen.

2 Oracle Tile har fått ett par lopp i kroppen och börjar närma sig formen. Han höll klart bra som tvåa senast efter att ha fått trava utvändigt formstarka Dream Builder.

3 Marvellous Tooma har hög kapacitet men söker efter formen för dagen. Han kan bli något bortglömd på spelet nu men om han presterar på topp så matchar han dessa hästar.

Min Vinnare: 9 Iggy B.R
Spets efter 500m: 4 Red Bar
Skrällen: 3 Marvellous Tooma
Rankingen A: 9.4.5 B:1.2.3 C: 7.8.6

V75-7 2100m Auto
Vi avslutar omgången med dagens höjdpunkt när Ulf Thoresen International går av stapeln. Det mest troliga är väl att vinnaren är någon av de två elitloppsdeltagare i fältet vinner när det möter mer överkomlig motstånd nu.

8 Moni Viking var mångas favorit till att vinna Elitloppet men det är ingen sprinter i grund och botten och även om han slutade femma till slut så var det för tufft för att hänga med över kort distans för denna urstarka travare. Han har fått ett besvärligt utgångsläge men han tål att göra grovjobbet under vägen och jag blir inte ett dugg förvånad om han vinner den tunga vägen och han är min tipsetta.

7 Gareth Boko har genomgått en sanslös förvandling sin nya regi och bländade oss med några insatser som resulterade i en plats i Elitloppet. Han slutade dessutom trea i finalen efter en skicklig insats av Mats E Djuse. Han gjorde det även klart bra som fyra i Norrbottens stora pris och utöver Moni Viking så är det hästar som han normalt sett besegrar som han ställs emot nu.

1 Extreme kan jag dock inte lämna utanför min kupong. Jag har skrivit i tipsen tidigare att jag tror det här är en kommande elitloppshäst och när han startade i Paralympiatravet trodde jag att han hade rätt bra segerchanser. Han gjorde en bra insats men jag tyckte att Steen Juul var väl försiktig i sin styrning den gången och det var alldeles för svårt att ta något på hästarna där framme i en snabb avslutning. Han har tävlat på hemma i Danmark därefter och även om han inte har ställt mot hästar av samma kaliber så tycker jag att han har gått framåt ytterligare sett till intrycket. Det ska bli spännande att se hur långt han kan räcka från ledningen nu.

För den som vill betala för ytterligare hästar räknas främst 3 Ble Du Gers samt 6 Hickothepoo.

Min Vinnare: 8 Moni Viking
Spets efter 500m: 1 Extreme
Skrällen: 6 Hickothepoo
Rankingen A: 8.7.1 B:3,610.2.4.9.5

Lycka till


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto