V75 Tips Kalmar 27/6

Publicerad på 26 Jun 2021 - 16:08

DrTrav

DrTrav

26 Jun 2021 - 16:08

Midsommartravet på Kalmar är en tradition för mig och många andra. Missar sällan att vara på plats denna tävlingsdagen men just i år har jag gått lottlös på biljetter och får avnjuta denna V75 omgång på storbildsskärm någonstans i Sverige. Härlig sport utlovas nästan alltid denna tävlingsdagen.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med en spik, 1 Cokstile i den avslutande sjunde avdelningen.

V75 Söndag Kalmar 27/6
V75-1 1,2,3,5,8,10,12
V75-2 2,7,8,12,13
V75-3 1,3
V75-4 1,2,3,9
V75-5 5,11
V75-6 1,4,5,6,7
V75-7 1 Cokstile

2800 rader x 0.50 = 1400kr

Dagens Dubbel Kalmar 27/6
DD-1 1,4,5,6,7
DD-2 1 Cokstile

5 rader x 50 kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
5 Hell Patrol är en fyraåring med hög kapacitet som idag har en spännande uppgift framför sig. Han har nu fått två lopp i kroppen sedan han kom till Sverige. För två starter sedan galopperade han med varvet kvar och tappade många meter men kunde ändå avsluta ruskigt vasst. I den senaste starten var man ute i fyraåringseliten och hade krafter kvar när galoppen kom i sista sväng. Håller sig bara Hell Patrol sig till rätt gångart loppet igenom idag blir han svår att stå emot för övriga.

3 Racing Ribb är en individ som på sista tiden tagit fina steg på sin utvecklingskurva, i år har han fyra segrar på sju starter. Detta är en Raja Mirchi avkomma som besitter både snabbhet och styrka. Han kan öppna kvickt från start och borde kunna hitta en vettig position från bricka tre. Även om Racing Ribb gör debut i klassen idag så ska han ses med segerchans då detta silverförsök inte tillhör de tuffare på förhand.

Framhåller även 2 Zio Tom Jet som har dragits med tråkiga spår en tid. Spår 12,11,8 i de tre senaste starterna. Idag däremot står man med ett perfekt utgångsläge och kanske är det det som är avgörande för seger. Zio Tom Jet är klart gynnad av att få vara med i främre träffen och även om resultaten i år inte varit de bästa så har man varit ute i tuffa sammanhang och införskaffat sig hårdhet.

Nämner även 12 Västerbo Lexington som var tvåa i ett femåringslopp senast och gick mycket bra. Läget är svårt men hästen har kapacitet om det löser sig.

Min Vinnare: 5 Hell Patrol
Spets efter 500m: 3 Racing Ribb / 6 Kung Edward
Skrällen: 12 Västerbo Lexington
Ranking: A 5 B 3,2,12,8,10,1 C 7,11,9,4,6

V75-2 3140m volt
7 Gardner Shaw är en häst med högt kunnande och som man gillar. För tre starter sedan imponerande han när man segrade i en bronsfinal via 10,7 sista 800m. I den senaste starten gjorde man en mini comeback, det var ett tufft lopp och Gardner Shaw gick över i passgång med 250m kvar till mål med vad som det såg ut som gott om krafter obrukade. Kommer man iväg bra från start idag är det inte alls omöjligt vi får se ett offensivt upplägg där siktet är inställt på ledningen. Men oavsett ska man ses med bra segerchans i loppet. Förstahäst.

8 Fort Knox gjorde första starten som valack senast och gjorde det bra direkt via 12,5 sista 800m, vilket räckte till en andraplats. Till dagens start lär han vara ytterligare förbättrad och idag kör Björn Goop själv och ekipaget ska ses med segerchans.

Nämner även 13 Shocking Superman som inte alltid fått travet att flyta fullt ut, men i den senaste starten visade han att travet flöt på bra vilket också ledde till att han tog sin första seger för sin nya tränare Robert Bergh. Shocking Superman avgjorde enkelt via 10,5 sista 700m. Med en formkurva som pekar uppåt ska han räknas i ett lopp som detta trots sina 40m tillägg.

2 Kondor Dream gjorde det mycket bra senast när man från rygg på ledaren slog av Maestro Crowe över upploppet, fick visserligen se sig besegrad av Hurricane Silas i loppet. Men intrycket var bra och från ett bra utgångsläge kommer man kunna vara med i den främre träffen. Första gången med Ulf Ohlsson känns också intressant. Endast 5%.

Min Vinnare: 7 Gardner Shaw
Spets efter 500m: 7 Gardner Shaw
Skrällen: 2 Kondor Dream
Ranking: A 7,8 B 13,2,12,5,11,10,14 C 3,6,15,4,9,1

V75-3 2140m auto
1 Mellby Free behöver ingen närmare presentation, detta är ett sto som länge tillhört de bästa i landet. Men jag tror hela kretsen till hästen hade väntat sig något helt annat än vad säsongsinledningen blivit. Hon skulle startat i Stoeliten under Elitloppshelgen, men tvingades då strykas på grund av dåliga blodvärden. Hennes form är svårbedömd då hon inte startat sedan April. Men hon har tidigare visat att hon brukar prestera bra direkt efter vilket såklart ses som positivt. Från spår ett är hon den troliga ledaren av loppet och från den positionen är hon sen hästen att slå. Men jag väljer ändå att dubbla systemet då hon i nuläget är en något stor favorit (65%) när det finns vissa orosfaktorer på förhand.

Dubblar systemet med 3 Hevin Boko som stod för en vass avslutning för två starter sedan som tvåa bakom Billie de Montfort under Elitloppshelgen. I den senaste starten blev det fel och hon fick göra jobbet i spåren, men avslutade återigen bra via 09,8 sista varvet. Formen är bra inför dagens start och blir det tempo på loppet gynnas Hevin Boko. Streckas på systemet.

Söker man ytterligare streck på systemet vill jag nämna 5 Gina Mearas som kommer med en bra insats i ryggen till dagens start. Senast tog hon direkt hand om ledningen men fick aldrig vara i fred där framme men hon kunde trots detta försvara sig in i det sista och blev tvåa bakom Pinto Bob. Hon trivs att vara med i den främre träffen och för den som garderar bredare ska Gina Mearas inte nonchaleras.

Min Vinnare: 1 Mellby Free
Spets efter 500m: 1 Mellby Free
Skrällen: 3 Hevin Boko
Ranking: A 1,3 B 5,8,4 C 7,6,2

V75-4 2640m volt
3 Napoleon Cash är en spännande fyraåring som finns i träning hos Timo Nurmos. I den senaste starten var det årsdebut och han presterade på topp direkt. Gick sista varvet utvändigt om ledaren men hade ändå inga problem att koppla greppet över upploppet. Nu med den prestationen i kroppen lär han knappast vara sämre i dagens start. Lång distans är positivt enligt stallet och Napoleon Cash är hästen i loppet med högst segerchans.

1 Behind Bars inledde sin karriär på bästa sätt, han startade med att ta fem raka segrar och fullborda ett staket i programraden. Efter det fick han inte till det i två raka försök på V75 och fick därför en efterlängtad paus. I den senaste starten var det comeback, och Behind Bars satte återigen nosen först över mållinjen via en snabb avslutning. Han är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet, en position man hittills är obesegrad ifrån på tre försök. Dessutom är det anmält barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Givet streck på systemet.

Nämner även 2 Howdy Quick som är en fyraåring som tränaren Hans Crebas håller högt och som ikväll blir kuskförstärkt av Björn Goop för första gången. Från ett perfekt utgångsläge kommer man kunna få ett fint lopp. Räkna med att Crebas ställt iordning när han återvänder till gamla hemmabanan.

Min Vinnare: 3 Napoleon Cash
Spets efter 500m: 1 Behind Bars
Skrällen: 9 Becker
Ranking: A 3,1 B 2,9,12,11,5 C 10,8,4,6,7

V75-5 1640m auto
5 Nouba Mom är en läcker individ som har imponerat på många och kanske inte minst på mig. I den senaste starten tävlade hon barfota runt om för första gången, hon såg ut att gå mot segern när hon oturligt gick över i passgång strax före mållinjen. Utan den incidenten hade hon segrat på en tid under 1.11,0, vilket säger en hel del om hennes kapacitet. För två starter sedan gjorde man det bra som tvåa bakom Condior. Idag är det återigen anmält barfota runt och med en formkurva som pekar uppåt är detta första strecket för mig i loppet.

Även 11 Balboa Lux har imponerat på slutet och framförallt sedan han kom i träning hos Christoffer Eriksson. Denna fyraåring har tre raka segar för sin nya tränare och kommer till dagens start med fyra raka på kontot. I den senaste starten tog Balboa Lux tidigt hand om ledningen och hade sedan inga problem att gå undan till en säker seger. Utgångsläget idag gör såklart att uppgiften ser annorlunda ut idag, men den här hästen är så pass bra att han måste räknas tidigt ändå.

Nämner även 9 Reddington som imponerade i sin debut för Robert Bergh och har nu ett lopp i kroppen. Från bricka nio sitter han bra på det i ett andraspår direkt och för den som garderar loppet brett ska man inte nonchalera honom.

Min Vinnare: 5 Nouba Mom
Spets efter 500m: 4 Awesome Kronos / 5 Nouba Mom
Skrällen: 9 Reddington
Ranking: A 5,11 B 9,4,3,1,8 C 2,6,12,10,7

V75-6 2140m auto
1 Boston Wise L. kommer med toppform till dagens start. För två starter sedan var man ute i Harper Hanovers lopp och fick aldrig chansen och hade krafter obrukade efter loppet. I den senaste starten imponerade man stort vid sin seger. Han kan öppna kvickt men det finns med på kartan att någon utvändig är Snabbare och då handlar det om för kusken Per Lennartsson att leta sig ut i ett andraspår. Men löser det sig bara för Boston Wise L är han ett givet segerbud i loppet.

6 Easy Cash hade två raka segrar inför den senaste starten, men senast fick man nöja sig med en tredjeplats trots en bra prestation. Att formen är på topp för denna femåring råder det ingen tvekan om. Han kan öppna bra och står perfekt inne i loppet. Tidigt streck på systemet.

5 Rackham har nu även han hittat formtoppen efter att sökt den under en tid. I den senaste starten imponerade han vid segern via 08,9 sista 800. Han kan både öppna bra och tål att göra en del jobb själv under loppet.

7 Laradja Vrijthout har tagit fyra segrar på sina sju starter för tränaren Conrad Lugauer. Samtliga segrar är tagna från ledningen. Han är kvick iväg från start men kanske är spåret något långt ut. Men trots detta är han en faktor i spetsstriden och skulle han komma dit är man hästen att slå. Endast 9%.

Min Vinnare: 1 Boston Wise L.
Spets efter 500m: Många om budet
Skrällen: 7 Laradja Vrijthout
Ranking: A 1,6 B 5,7,4,10,11,9 C 12,3,8,2

V75-7 1640m auto
Omgångens enda spik hittar vi i den avslutande avdelningen. Det är Kalmarsundspokalen 2021 som ska avgöras, och jag är inne på att 1 Cokstile som slutade sjua i Elitloppet ska ha bra chans att leda detta lopp från start till mål. Formkurvan pekar uppåt för denna åttaåring och med Jorma Kontio i vagnen känns det som positionen i ledningen kommer vara upptagen för övriga. Väl i den positionen kommer man bli svårslagen och med kanske främsta motbudet 4 Lucifer Lane struken på förhand känns detta som en bra spik att luta sig emot.

Motbud
11 Brother Bill har precis som Cokstile mött tuffare motstånd på slutet och även om utgångsläget sätter ner chanserna något ska han inte nonchaleras. Brother Bill gynnas om det blir tempot på loppet och han besitter en vass avslutning. Kommer fälla många över upploppet idag och vid gardering är han ett givet streck.

Nämner även 6 Harran Boko som även han gynnas av strykningen på Lucifer Lane. Idag är det första starten för tränaren Per Nordström, vilket är intressant. Besitter bra kapacitet och har tidigare visat att han duger bra för klassen. Streckas vid gardering.

Min Vinnare: 1 Cokstile
Spets efter 500m: 1 Cokstile
Skrällen: 11 Brother Bill
Ranking: A 1 B 11,6,5,8,9,3 C 7,2,10,12

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto