V75 Tips Mantorp 20/3

Publicerad på 18 Mar 2021 - 23:06

DrTrav

DrTrav

18 Mar 2021 - 23:06

Mantorptravet står som värd för V75 denna lördagen, nedan följer ni mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 2 Georgia Am i fjärde avdelningen och 2 Digital Summit. i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Mantorp Lördag 20/3
V75-1 1,4,11
V75-2 2,3,5,6
V75-3 1,4,8
V75-4 2 Georgia Am
V75-5 1,2,3,4,5,6,10,11
V75-6 2 Digital Summit
V75-7 1,4,7,8,10,11,12,13

2304 rader x 0,50 = 1152 kr

DD Tips Mantorp Lördag 20/3
DD1: 2 Digital Summit
DD2: 1,4,7,8,10,11,12,13

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
4 Dwayne Zet stod i den senaste starten för en bra årsdebut när man gick undan till en enkel seger från ledningen. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare till kvällens start. Det finns dock ett frågetecken inför dagens start och det är hur Dwayne Zet kommer hantera startmomentet. Senast man hade spår fyra i voltestart blev det galopp. Blir det felfri avgång från ska man toppchans, men vågar inte lita helt på femåring och kommer gardera.

11 Zenzero Jet är en klassig typ som besitter fin kapacitet och när man tävlar på topp duger man för högsta klassen. I den senaste starten var det årsdebut och man gjorde det bra som tvåa, men intrycket över mål var mersmakande och intrycket var spänstigt. Till dagens start lär formen vara framflyttad ytterligare och man tål att göra en hel del själv under loppet. Man har ett tufft utgångsläge med bakspår på volten, men löser det sig bara någorlunda för Zenzero Jet så kommer man utmana om segern här.

1 Quite E.Wood har gjort det bra på slutet och kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. Man kan öppna kvickt från start och har även visat att man kan avsluta vasst. Från ett fint utgångsläge kan man mycket väl vara den som sitter i ledningen och från den positionen kommer man sälja sig dyrt. Till 11% är man skrällen för mig.

Min Vinnare: 4 Dwayne Zet
Spets efter 500m: 1 Quite E.Wood 7 4 Dwayne Zet
Skrällen: 1 Quite E.Wood
Ranking: A 4,11,1 B 12,9,3,5,8,7 C 2,10,6

V75-2 2640m auto
5 Kapten Brodde har inlett året lovande och har tre segrar på fyra starter. Karriären kom igång sent under fjolåret och därför står man fortfarande billigt inne i loppet sett till kapacitet kontra insprungna pengar. I den senaste starten tog man hand om ledningen direkt och kunde enkelt gå undan till seger. Idag har man bricka fem bakom bilen och jag tror vi kommer få se en offensiv Jorma Kontio från start och det finns på kartan att man kör sig hela vägen till ledning. Från spets blir han mycket svårslagen, men även med en annan löpning bör segerchansen vara bra. Förstahäst.

6 Suarez har lyft sig sedan han kom till Robert Bergh. Han har fyra raka segrar på kontot och formen är på topp. Det känns även som detta är en häst som blir bättre och bättre hela tiden just nu. Han är både snabb och stark och ska ses med segerchans ikväll.

2 Illfindmywayhome är ytterligare en herre som kommer till start med bra form. Man har tre segrar och två andraplatser på de fem senaste starterna. Man är den initiala ledaren och det troliga är att man släpper när favoriten Kapten Brodde kommer och ställer en fråga. Oavsett kommer man få ett bra lopp och uppenbarar sig luckan över upploppet kommer man avsluta vasst. Streckas.

Nämner även 3 Håna Am som duger bra för klassen och kommer få en fin resa i främre träffen idag. Formen är där med två raka segrar på kontot och det blir även lättning i balansen till kvällens start. Kommer med på systemet till 7%.

Min Vinnare: 5 Kapten Brodde
Spets efter 500m: 2 Illfindmywayhome / 5 Kapten Brodde
Skrällen: 2 Illfindmywayhome
Ranking: A 5,6 B 2,3,8,12,4,11,10 C 1,7,9

V75-3 2140m auto
1 Heavy Sound löste årsdebuten i lördags på bästa sätt, man vann ledningen med både huvan och norska huvudlaget oryckt. Idag blir det första gången hästen ska starta med bara en vecka mellan starterna. Han har tidigare haft elva dagar mellan lopp och med tanke på hur han såg ut över mål senast borde detta inte bli några problem. Läget kan däremot ställa till det något och även om han är kvick iväg så är spår ett inte optimalt. Med startsnabba ekipage utvändigt är det inte säkert man lyckas hålla upp ledningen. Men oavsett ska det vara bra segerchans ikväll och man är den givna förstahästen.

8 Antonio Trot har verkligen formen på topp, man hade tagit två raka segrar på imponerande vis inför den senaste starten i lördags. Då mötte man Heavy Sound och hade bricka tolv, man avslutade vasst via 08,8 sista 700m. Ikväll har man återigen fått ett dåligt utgångsläge, men fältet är mindre och hittar bara kusken Claes Sjöström ner i en vettig position kommen man lägga många konkurrenter bakom sig över upploppet. Streckas.

Skrällen är 4 Vagabond Bi som har visat bra kunnande och kapacitet. Ikväll gör man årsdebut och eftersom man går ut här i högsta klassen direkt räknar jag med att tränare David Persson har vässat Vagabond Bi lite extra inför årsdebuten. Det blir även barfota runt om. Till endast 6% är man en skräll jag betalar för.

Min Vinnare: 5 Kapten Brodde
Spets efter 500m: 2 Illfindmywayhome / 5 Kapten Brodde
Skrällen: 2 Illfindmywayhome
Ranking: A 5,6 B 2,3,8,12,4,11,10 C 1,7,9

V75-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens förs spik, 2 Georgia Am. Detta är ett femårigt sto som tränaren David Persson har höga tankar om även om hon inte riktigt fått det att lossna helt ännu. Eller är det kanske det som hänt nu på slutet? Georgia Am har nu två raka segrar på kontot. I den senaste starten gick hon barfota runt om och med rycktussar för första gången och det gav verkligen önskad effekt direkt. Man tog enkelt hand om ledningen och hon svarade ärligt över upploppet via 11,8 sista 800m. Idag är det något tuffare emot men gör man en liknande prestation som i den senaste starten blir man inte lätt att plocka ner. Hon är min tidiga ledare av loppet och man kommer gå med samma utrustning som senast. Spik för mig.

Motbud
10 Saonoi stod för en vass avslutning direkt i årsdebuten senast, klockan stannade på 11,7 sista 700m ute i spåren. Nu har man ett lopp i kroppen vilket gör att formen lär vara framflyttad en del till dagens start. Man har ett tråkigt utgångsläge med bakspår på volten, men skulle det lösa sig på ett bra sätt finns kapacitet för att utmana om segern. Givet streck vid gardering.

11 Joyful Trix avslutade fjolåret med en imponerande V75-seger från utvändigt ledaren på Romme. I den senaste starten var det årsdebut och man gjorde det bra som tvåa bakom Mellby Good. Även detta fyraåriga sto har ett tufft utgångsläge ikväll, men löser det sig längs vägen kommer man vara med där framme när det ska avgöras. Ska med på ett system om man garderar.

Min Vinnare: 2 Georgia Am
Spets efter 500m: 2 Georgia Am
Skrällen: 10 Saonoi
Ranking: A 2 B 10,11,4,6,12,8,15,1,7 C 13,5,14,3,9

V75-5 1640m auto
5 Run Brodde Run är en idé i detta öppna lopp. Denna sexåring kommer med en färsk seger i bagaget och en bra prestation. Man vann senaste starten med gott om krafter sparade. Han är kvick iväg från start och från bricka fem idag kommer det vara full laddning från start. Hittar man sen en bra position kommer man göra ett bra lopp och ska ses med segerchans. Till endast 10% är man min förstahäst i loppet.

2 Astronascente Zac gör idag comeback efter ett kortare tävlingsuppehåll. Astronascente Zac står perfekt inne på pengarna i dagens lopp och jag räknar med att skickliga tränare och kusk Björn Goop har förberett sin femåring väl inför dagens uppgift. Distansen är optimal och man är kvick iväg från start. Hittar man till ledningen är mycket vunnet, men man ska räknas in i segersnacket även från andra positioner.

10 Mooney kommer med fin form till dagens start, senast vann man på ett imponerande sätt med både huvan och det norska huvudlaget oryckt. Blir det dessutom bra fart på loppet med flera hästar som öppnar kvickt så gynnar de Mooney här. En skräll jag betalar för.

1 Twigs Got U. har årsdebuten avklarad, man avslutade bra som tvåa och lär gå framåt en hel del med den genomköraren i kroppen. Idag ska man dessutom tävla barfota runt om och med en amerikansk vagn vilket är ett klart plus. Segeraktuell.

4 M.T. Oscar är härdad i klassen och har dessutom bättre form än vad resultatraden visar. Ska eventuellt gå med helstängt huvudlag nu och räknas tidig. I den senaste starten avslutade man vasst i skymundan och för tre starter sedan såg det ut att vara segern som rök när galoppen kom.

Min Vinnare: 2 Georgia Am
Spets efter 500m: 2 Georgia Am
Skrällen: 10 Saonoi
Ranking: A 2 B 10,11,4,6,12,8,15,1,7 C 13,5,14,3,9

V75-6 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 2 Digital Summit. Detta är en femåring som tidigt visade talang, man höll till precis bakom de allra bästa som treåring och matchades sedan mot derbyt under fjolåret. Men en skada har han bromsat upp karriären och det har tagit tid att hitta tillbaka och att få ordning på allt. I årsdebuten senast blev det en säker seger via en vass avslutning i spåren. Tränaren Stefan Melander är optimistisk inför dagens start, man har lärt sig öppna Snabbare och det är inte heller otänkbart att man sitter i ledningen här efter en bit. Från ledningen har man två segrar på två försök. I min bok blir man svårbesegrad oavsett position. Anmärkningsvärt är att man anmält barfota runt om, även om det ryktas att skorna åker på när vi närmar oss start. Given spik för mig.

Motbud
4 Jaguar Dream som har fått två lopp i kroppen och står bra inne i klassen. Från ett bra utgångsläge kommer man få en bra position och ska räknas tidigt om min spik har en sämre dag. Det blir även barfota runt om till dagens start vilket är ett plus.

Nämner även 5 Urgent Call och 7 Sharp Dream. Den förstnämnda är kvick iväg från start och har formen på topp. Kommer med en färsk seger i bagaget och kommer troligtvis få en bra resa här. Sharp Dream utgav ett magnifikt intryck senast då det var första starten med amerikansk vagn. Det blir samma utrustning idag och man ska räknas tidigt bakom min spik.

Min Vinnare: 2 Digital Summit
Spets efter 500m: 2 Digital Summit / 5 Urgent Call
Skrällen: 4 Jaguar Dream
Ranking: A 2 B 4,5,7,11,6,1,3 C 8,9,12,10

V75-7 3140m volt
Ett riktigt styrkeprov avslutar V75 omgången, 3140m mäter loppet och körs med tre volter. Plockar med hela åtta hästar på systemet.

8 He's Marvelous fick en paus i samband med barfotaförbudets intåg i slutet på förra året. Men att det nu är årsdebut är inget som oroar då He's Marvelous segrat i fyra av de elva starter som han gjort när det varit mer än 30 dagar mellan loppen. Han är van vid långdistans och två av de tre gånger man startat över i lopp 3000m har det slutat med seger. Det som dock talar emot denna sjuåring är att man har tagit sju av karriärens åtta segrar från ledning, en position som man med all sannolikhet inte kommer kunna nå ikväll. Ska trots det ses med bra segerchans i loppet.

12 Ivory di Quattro besitter hög kapacitet när man tävla på topp. I den senaste starten var man inte som bäst men för två starter sedan vara mna godkänd som tvåa. Styrkan finns och man räds inte distansen. Vaknar man på rätt sida kan man bara tugga ner samtliga på ren inställning. Tidigt streck.

7 Arvid S.H. kommer med fin form till dagens start, senast tävlade man barfota runt om för första gången senast vilket också gav effekt direkt. Det blev en fin seger. Arvid S.H. är stark och rejäl och hanterar distansen väl. Idag blir det första gången med Erik Adielsson vilket är intressant. Streckas.

1 Viva La Vida Face är enda fyraåringen i startfältet, men han har visat upp fin kapacitet som räcker långt även här. Viva La Vida Face har två raka segrar på kontot och båda är tagna från ledningen, en position man troligen kommer ta hand om även i kvällens start. Väl i ledningen kommer man tugga på så länge lampan lyser och det kan räcka hela vägen. Streckas.

Min Vinnare: 8 He's Marvelous
Spets efter 500m: 1 Viva La Vida Face
Skrällen: 12 Ivory di Quattro
Ranking: A 8,12,7 B 1,11,4,13,10,3,14 C 6,5,15,2

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto