V75 Tips Mantorp 5/6

Publicerad på 3 Jun 2021 - 18:24

DrTrav

DrTrav

3 Jun 2021 - 18:24

Mantorptravet står som värd för V75 denna lördagen, nedan följer ni mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 3 Edens Boy i andra avdelningen och 4 Zorro Wind i den femte avdelningen.

V75 Tips Mantorp Lördag 5/6
V75-1 7,11
V75-2 3 Edens Boy
V75-3 1,2,4,5,8,10
V75-4 1,2,3,4,5,7,8,11
V75-5 4 Zorro Wind
V75-6 1,2,3,7,8,11
V75-7 1,3,6,7,12

2880 rader x 0,50 = 1440 kr

DD Tips Mantorp Lördag 5/6
DD1: 1,7,8,11
DD2: 1,6

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
7 Sato kommer till dagens start med formen på topp, tre segrar på de fyra senaste starterna säger en hel del. I den sen senaste starten vann man på ett bra sätt och för två starter sedan stod man för en rapp upphämtning efter galopp och avslutade sista 800m under 09 tempo. Idag ska Per Lennartsson köra sexåringen för första gången vilket jag ser som ett plus. Prickar kusken starten är känslan att Sato tidigt sitter i ledningen och därifrån är man sen hästen att slå för övriga.

11 Bordeaux S. har fått ett sämre utgångsläge, men detta är en individ som alltid visar bra inställning och har styrkan som sitt främsta vapen. På slutet har även femåringen visat att han är rapp i benen. I den senaste starten avslutade man sista 800m via 09,3 till seger. Trots sitt bakspår ska man inte nonchaleras i dessa typer av lopp. Streckas på V75.

Skrällen för den som garderar bredare är 2 Amerindienne. Detta är en talangfull sexåring som besitter högt kunnande. Till dagens start har han lottats till ett bra utgångsläge och dessutom får man Örjan Kihlström i vagnen vilket är spännande. Amerindienne besitter en vass avslutning och får man bara lucka tillslut kommer ingen gå säker över upploppet.

Min Vinnare: 7 Sato
Spets efter 500m: 7 Sato
Skrällen: 2 Amerindienne
Ranking: A 7 B 11,2,8,5,3,4,9,6 C 10,1,12

V75-2 2640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Edens Boy. Detta är en Holländsk gäst som idag gör intressant debut på Svensk mark. Edens Boy är en stentuff valack som i den senaste starten fick en omöjlig inledning på loppet men höll ändå mycket tappert utvändigt om Venture Capital, som vann V75-final på Solvalla förra helgen. Idag har man ett bättre spår än senast och dessutom är det längre distans vilket är till hans fördel. Han är den troliga ledaren av loppet och därifrån vet jag inte vem som ska plocka ner Edens Boy. Till 47% är detta en bomb spik i omgången.

Motbud
11 Staro Obrigado hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten, då fick man segersviten bruten när man fick tävla med punktering över upploppet. Men trots en trasigt hjul sista biten kunde denna fyraåring ändå rekordsänka. Man har ett tufft utgångsläge idag men att man reser långt för att vara med i loppet tyder på att Sören Kolberg kommer med en häst i form.

Nämner även 4 Max Håleryd som felade bort en framskjuten placering på V75 i den senaste starten. Dessförinnan hade man två raka segrar på kontot. Galoppen gör nu att man står kvar i klassen och med en formkurva som är positiv ska Max Håleryd inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Edens Boy
Spets efter 500m: 3 Edens Boy
Skrällen: 4 Max Håleryd / 11 Staro Obrigado
Ranking: A 3 B 11,4,12,7,10,6 C 2,1,5,9,8

V75-3 2640m auto
4 Short In Cash hade två raka segrar på kontot inför den senaste starten, men senast blev han bortkörd av Mika Forss och fick sin segersvit bruten. Känslan är att starterna nere i Frankrike har gjort gott för Short In Cash som sett rejäl ut vid båda sina segrar. Nu är det åter Björn Goop i vagnen vilket är positivt. Han kan öppna okej och skulle han komma till ledningen är mycket vunnet även om man inte är beroende av den positionen för att vinna loppet.

2 Stoletheshow har haft en fin karriär. Hann vann norska Kriteriet som treåring och slutade fyra i Derbyt. Som femåring visade han även upp sig för hela sveriges travpublik när man stod för en mäkta imponerande insats som tvåa bakom Missle Hill i Jubileumspokalen. I den senaste starten fick man ett snällt lopp och gick imål med sparade krafter. Idag har man fått ett perfekt utgångsläge och ett mer offensivt upplägg är att vänta. Kommer utmana om ledningen initialt men oavsett om man kommer dit eller inte så är man garanterad ett fint lopp. Till endast 6% är detta ett tidigt streck för mig.

1 Antonio Trot besitter en vass avslutning och trivs över den längre distansen. Från detta utgångsläge kommer man kunna få ett fint smyglopp och uppstår bara luckan i tid kommer denna åttaåring passaera många över upploppet.

8 Handsome Brad har fått ett tufft utgångsläge, men man kommer till dagens start med en färsk seger på kontot i ett billigt lopp. Behöver lite klaff med positionerna härifrån men löser det sig bra finns både kapacitet och kunnande för att utmana om segern.

Framhåller även 5 Forfantone Am som man siktade till Elitloppet med. Han har stått för gedigna och bra prestationer under första delen av året. Han går över alla distanser och är ett tidigt streck till låg procent om man väljer att gardera loppet.

Min Vinnare: 4 Short In Cash
Spets efter 500m: 4 Short In Cash / 2 Stoletheshow
Skrällen: 2 Stoletheshow / 5 Forfantone Am
Ranking: A 4 B 2,1,8,5,10,11,3 C 7,12,6,9

V75-4 2140m auto
Ett öppet lopp på förhand där jag väljer att strecka hela åtta ekipage.

11 Lipstick Tooma har nu fått två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Hon vann sin årsdebut direkt emot enkelt motstånd. I den senaste starten fick man ge sig ifrån ledningen. Till dagens start lär toppformen vara nära. Hon tål att göra en hel del själv under loppet och trots spår elva ska man räknas in i segerstriden.

1 Mellby Harissa stod för en bra insats senast och var nära att hinna fram till segern. Hon kommer till dagens start med formen på topp och från bricka ett är man garanterad ett fint lopp. Det finns även med i bilden att man skulle kunna hålla upp ledningen. Men annars kan man få loppet i rygg på ledaren och uppenbarar sig bara luckan i tid kan Mellby Harissa vara skrällen i omgången.

4 Cactus är en kvick tjej som är väldigt effektiv när hon får spara speeden och avsluta rappt. Från ett bra utgångsläge kommer man kunna söka en bra position och slipper man göra för mycket jobb längs vägen kommer denna sexåring ha en bra polett kvar tillslut.

5 Call Me Brodda är väldigt snabb från start och det visade man inte minst senast när han flög till ledningen på Charlottenlund. Då valde man att släppa den positionen för att sen attackera på nytt i slutsvängen vilket tillsut ledde till en enkel seger. Idag kommer man säkert att ladda iväg på nytt från start och känslan är att man vill köra i den positionen denna gången. Hon har fem segrar och en andraplats från ledningen på sex försök. Kommer Call Me Brodda blir man inte enkel för övriga att plocka ner.

Nämner även 3 Karamel Hill som årsdebuterade i den senaste starten, insatsen i sig blev godkänd då man kördes med tung balans och hade lång frånvaro i kroppen. Till dagens start lättas hon i balansen och är anmäld barfota runt om. Addera därtill att hon nu har lopp i kroppen vilket borde göra att formen flyttats fram en hel del. Från ett bra utgångsläge måste man räknas in i detta öppna lopp.

Min Vinnare: 11 Lipstick Tooma
Spets efter 500m: 5 Call Me Brodda / 1 Mellby Harissa
Skrällen: 1 Mellby Harissa / 3 Karamel Hill
Ranking: A 11,1,4,5 B 3,7,8,2 C 6,9,10,12

V75-5 1640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 4 Zorro Wind. Detta är en sexåring som gjorde det väldigt bra i den senaste starterna, som var så sent som Lördags under Elitloppshelgen. Då klev man på tidigt i spåren för att inta positionen utvändigt om Laradja Vrijthout med varvet kvar till mål, man kopplade sen greppet enkelt gentemot ledaren i sista sväng och gick undan på lätta ben. Klockan stannade på 10,3 i 1640m. Idag har man ett bättre utgångsläge och jag är inne på att man kommer kunna köra sig till ledningen efter en bit. Men presterar man som i den senaste starten är man heller inte beroende av den positionen för att vinna loppet. Sund spik i min bok.

Motbud
5 Aragorn As kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. Detta är en sexåring som gjort det bra på slutet för sin tränare Timo Nurmos. Aragorn As gynnas även om det blir tempo på loppet. Med formen på topp är detta ett givet streck vi gardering.

1 Sashay Kemp är mycket startsnabb och är den troliga ledaren initialt. Han trivs över kort distans men det känns ändå tveksamt att man väljer att offra mycket krafter för att hålla upp den positionen när 4 Zorro Wind kommer fram och ställer frågan. Rikard N Skoglund som sitter i vagnen borde anse att det är en bra rygg att ha och uppenbarar sig bara luckan tillsut kommer Sashay Kemp kunna avsluta vasst.

Nämner även 9 Bara du Chene som är en rejäl sort som har stått för mycket rappa avslutningar i de två senaste starterna. Från spår nio sitter man bra i ett andraspår direkt och får han sen spara speeden tilllsut kommer man fälla många över upploppet.

Min Vinnare: 4 Zorro Wind
Spets efter 500m: 4 Zorro Wind / 1 Sashay Kemp
Skrällen: 1 Sashay Kemp / 9 Bara du Chene
Ranking: A 4 B 5,1,9,12,6 C 10,7,11,2,3,8

V75-6 2140m auto
7 Selected News galopperade i försöken till Kungapokalen för två starter sedan. Men i den senaste starten visade denna fyraåring att det inte är något fel på formen. Då tog man en säker seger från dödens. Selected News är tuff och rejäl och är inte heller beroende av ett visst lopp för att vinna. I ett öppet lopp på förhand är detta min förtsahäst.

8 Önas Prince kommer från seger i Kungapokalen och har ett fint staket i programraden, vilket innebär att han har fem raka segrar på kontot. Från stallet meddelar man att han fortsatt tränar fint. Man har dock dragit ett tufft utgångsläge på förhand. Men Önas Prince är kvick iväg från start och det finns fortfarande på kartan att man kan köra sig till ledningen trots bricka åtta. Per Nordström som både tränar och kör menar på att det är framåt som gäller i dagens start. Till dagens start är det anmält amerikansk vagn vilket är intressant. Givet segerbud i loppet.

1 Mr Mah Can har formen på topp och kan öppna bra från start. Jag hoppas att kusken Rikard N Skoglund vill göra match av dagens lopp och kör i den positionen. Från ledningen är känslan att Mr Mah Can kommer göra ett bra lopp och till endast 11% är han ett givet streck på kupongen.

11 Mister Hercules avslutade fjolåret med att vinna en Breeders´ Crown-final i Eskilstuna. Nu har Mister Hercules fått tre lopp i kroppen efter tävlingsuppehåll vilket borde innebära att formtoppen är nära. Utgångsläget är inte det bästa men kapacitet finns för att blanda sig i segerstriden trots allt. Det är anmält barfota runt om, så har man bara tävlat två gånger tidigare och båda gångerna har det slutat med seger. Streckas.

Min Vinnare: 7 Selected News
Spets efter 500m: 8 Önas Prince / 1 Mr Mah Can
Skrällen: 1 Mr Mah Can
Ranking: A 7,8,1,11 B 3,2,6,5,9 C 4,12,10

V75-7 2140m auto
1 Algot Zonett kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. I den senaste starten avgjorde man enkelt och han visade att formen är på topp. Man hade siktat på Harper Hanovers lopp i lördags under Elitloppshelgen men kom inte med där. Från stallet är man optimistiska och skulle inte spåret kunna bli en fälla hade detta känts som en toppchans och eventuell spik. Daniel Wäjersten som själv kör idag har en uppgift från start, och det är att leta sig ut i ett andraspår. Lyckas han med det är man ett givet segerbud i loppet.

6 Emoji är tidig idag. För tre starter sedan visade man upp sig på Jägersro och segrade då i fin stil via 09,5 sista 800m. Därefter har det blivit ytterligare en seger men i den senaste starten fick man nöja sig med andraplatsen efter att man fått göra jobbet utvändigt om Guzz Mearas. Han kan öppna okej och i ett lopp där det saknas riktiga startkatapulter så är det inte omöjligt vi ser Flemming Jensen i ledningen med Emoji efter en bit. Från ledningen blir man svårslagen men man är heller inte beroende av den positionen för att vinna loppet.

Framhåller även 12 Viking Brodde trots sitt tuffa utgångsläge. Detta är en sexåring som kan en hel del när han tävlar på topp. I den senaste starten stod han för en bra upphämtning efter galopp och känslan är att formen sitter där. Skulle det strula för de två betrodda är detta en tänkbar vinnare i loppet.

Skrällen är 3 Gerry som nu har fått två lopp i kroppen efter att ha opererats under vintern. Hästen ser klart bättre ut i travet nu än tidigare och i den senaste starten gick han i mål med sparade krafter bakom Algot Zonett. Från ett bra utgångsläge ska man kunna få en bra position. Får han spara speeden in på upploppet kommer Gerry fälla många. Åter med Örjan Kihlström i vagnen.

Min Vinnare: 1 Algot Zonett
Spets efter 500m: 6 Emoji
Skrällen: 3 Gerry
Ranking: A 1,6 B 12,3,7,2,10,5,4 C 8,9,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto