V75 Tips Momarken 18/3

Publicerad på 16 Mar 2023 - 22:23

DrTrav

DrTrav

16 Mar 2023 - 22:23

V75-racet rullar vidare och den här gången hittar vi tävlingarna i Norge och närmare bestämt på Momarken. Noterbart är att i Norge är det inte tillåtet att använda körspö samt att man använder ett annorlunda voltstart system. Nedan följer min lösning.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med en spik i omgången. 2 Mercenary i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Momarken 18/3
V75-1 7,8,9,10,12
V75-2 3,7,8
V75-3 2,4,6,7,11
V75-4 1,4,13
V75-5 1,2,3,4,5,6,9,12
V75-6 2,3
V75-7 2 Mercenary

3600 rader x 1kr = 1800

Dagens Dubbel Momarken 18/3
DD-1 2,3
DD-2 2 Mercenary

2 Rader x 100kr= 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 3140m volt
8 Starbec's A.To Z. har verkligen Anders Savnstedet hittat nya växlar med. Han kommer med  bra form och har alltid en vass avslutning som biter bra över upploppet. Skulle Starbec's A.To Z. få lifta med idag och spara på krafterna in i det sista samtidigt som den långa distansen sitter i benen för konkurrenterna kommer det bli tufft att stå emot Starbec's A.To Z.

12 Ble du Gers är numera en rutinerad individ som fått ett lopp i kroppen nu efter ett uppehåll. I comebacken såg han lite seg ut men vi vet om att detta är en individ med högt kunnande. Skulle formen vara framflyttad endel nu möter han idag överkomligt motstånd och ska ses som given i segerstriden.

Nämner även 7 Bransbys Juke Box som trots flera fina prestationer på V75 ofta verkar rankas ner av spelarna. Detta är en individ som trivs över distansen och som går hela vägen in i mål. Att det nu är barfota runt om är det ett plus och till 12% är han tidig för mig.

Min Vinnare: 8 Starbec's A.To Z.
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Bransbys Juke Box
Ranking: A 8,12 B 7,9,10,2,13,4,5 C 12,1,3,11,15,6

V75-2 2640m auto
En häst som jag tidigt vill lyfta fram här är 3 Gucci Line som såg väldigt mersmakande ut senast när han passerade mållinjen som etta. Det var andra starten för Bo Westergård och nu med ytterligare ett lopp i kroppen bör vi kunna räkna med en minst lika bra prestation idag. Utgångsläget är tilltalande och trots att det nu är långdistans tippar jag honom etta.

7 Sandokan imponerade som trea näst senast när han var ute i Margaretas Unghästserie. Senast blev Sandokan klar favorit på V75 men han galopperade dessvärre i första kurvan. Normalt sett ska Sandokan vara stabil och man är från stallet inte speciellt oroliga för galopp här idag. Är bara formen bibehållen och Sandokan står för en normal prestation är han ett givet segerbud.

Nämner även 8 Patrick Palema som gjorde första starten på norsk mark senast. Hann vann då på mersmakande sätt efter att gått i dödens fram till 700m kvar, då satte Erlend Rennesvik in stöten och Patrick Palema visade vilken klassig typ han är. Patrick Palema är rejäl så distansen ska knappast vara några problem och nu med lopp i kroppen bör formen vara än bättre den här gången.

Min Vinnare: 3 Gucci Line
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 3,7,8 B 2,11,9,1,10 C 5,4,12,6

V75-3 1640m auto
4 Red Hot Roadster visade form senast då han avslutade vasst och satte nosen först i ett överpacat lopp. Red Hot Roadster är allround och kommer kunna få ett passande lopp från sitt utgångsläge. I ett öppet lopp på förhand kommer jag tippa Red Hot Roadster etta.

Med ett annat utgångsläge idag hade 11 Castor the Star varit mitt givna förstaval. Men spår elva över kort distans med snäva kurvor på Momarken är ingen höjdare. Han imponerade dock senast vid segern på Örebro. Skulle det klaffa och bli överpace på loppet vill jag dock inte sitta utan en formstark Castor the Star på kupongen.

Skrällen är 7 Es Trenc som gjorde det bra senast och där man från stallet meddelar att toppformen nu är nära. Detta är en individ som besitter höga toppar och när han väl har dagen går ingen säker. Till låg procent ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Red Hot Roadster
Spets efter 500m: 2 The Baron
Skrällen: 7 Es Trenc
Ranking: A 4,11,7,6 B 2,12,1,5 C 9,10,3,8

V75-4 2140m volt
1 Bäcklös Uriel är en tidigare Kriterievinnare som efter att utvecklingen stagnerat lite nu ser ut att vara på gång igen. Han kommer nu med tre segrar på sina fyra senaste starter. Senast höll han undan för Pydin på bra sätt, Pydin som i sin tur blev onsdagens skrik på V86. Bäcklös Uriel besitter höga toppar och även om han troligtvis inte kommer kunna hålla upp någon ledningen från start så kommer Bäcklös Uriel kunna få ett passande lopp. Tipsetta.

4 Ard gör här en spännande debut för Frode Hamre. Åttaåringen har tidigare visat högt kunnande och skulle nu Frode Hamre vässat till utvecklingen ytterligare finns potential för att utmana eliten. Han står idag perfekt inne i loppet då ofta brukar stå på samma start som hästarna på tillägg. Men å andra sidan är spår fyra i volten ingen höjdare. Men kommer han bara iväg okej är både Frodes snack kring hästen och procenten tilltalande och jag vill därför tidigt ha med Ard på kupongen.

Nämner även 13 Stumne Fyr som står tufft till på tillägg, men han kommer onekligen med toppform. Det har blivit fyra raka segrar för Stumne Fyr som med minsta klaff idag kommer kunna avsluta vasst över Momarkens långa upplopp.

Min Vinnare: 1 Bäcklös Uriel
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 Ard
Ranking: A 1,4,13 B 3,8,11,12,7,15 C 2,5,6,9,10,14

V75-5 2140m auto
6 Infinity Sisu visade under fjolåret bra kunnande som fyraåring. Då var hon ute i tuffa lopp och stod för rejäla prestationer. Nu har Infinity Sisu inte startat på ett tag och såklart är formen svårbedömd. Men rapporterna är att hon tränar bra och har byggt på sig ytterligare massa inför i år. Infinity Sisu är kvick iväg från start men är samtidigt allround i loppen. Trots att det är årsdebut så tippar jag Infinity Sisu etta även om det är givet att gardera på V75.

Även 1 Kashmina B.R. är tidig på kupongen. Hon gjorde det bra senast vid segern och från stallet meddelar man att Kashmina B.R. känns väldigt fin inför dagens start. Hon är kvick i benen och även om hon nu går upp i klass i och med segern senast så är taktiken given. Det är spets som gäller och väl i den positionen ska det bli spännande att följa Kashmina B.R. nu när det är anmält barfota runt om för första gången. 

Två skrällar som jag lyfter fram är också 5 Nelson Bright Eagle och 12 Precious Lane . Den förstnämnda avslutade vasst senast efter sen lucka. Nu med en formkurva som pekar uppåt samtidigt som distansen är mer passande ska Nelson Bright Eagle inte nonchaleras.

12 Precious Lane varnade vi för lite senast, då avslutade han klart bra som trea. Nu har han återigen många att runda men detta är en individ med bra kunnande som nu gynnas av att två konkurrenter är strukna.  Han avslutar alltid bra och det är även spännande att formstarka Stefan Persson kör för första gången idag. Endast 2%.

Min Vinnare: 6 Infinity Sisu
Spets efter 500m: 1 Kashmina B.R.
Skrällen: 5 Nelson Bright Eagle / 12 Precious Lane
Ranking: A 6,1, B 12,5,2,3,4,9 C 11,7

V75-6 1640m auto
2 Stoletheshow är en elithäst som under fjolåret sprang in över 4,7 miljoner kronor. Han vann dessutom storloppet Oslo Grand Prix och var tvåa i Hugo Åbergs Memorial. Att detta är en topphäst som vi kommer få se i de större loppen under året råder det inget tvivel om. Men idag handlar det om årsdebut och även om motståndet är passande så ligger ändå Frode Hamre aningen lågt i snacket på förhand. Han menar på att Stoletheshow kanske behöver lopp i kroppen samt att det eventuellt väntar svar från 1 Z. Boko i spetskörningen. Stoletheshow riskerar därför att behöva göra en del jobb på egen hand vilket inte är optimalt i årsdebuten. Vi vet om att Stoletheshow är en spetshäst och skulle han komma till ledningen smärtfritt är det såklart toppchans på förhand. Men just nu är han streckad till 70%, något man som spelare också måste ta hänsyn till.

En som däremot låter uppåt kring sin häst direkt i årsdebuten är Bo Westergaard med 3 Seven Nation Army. Detta är en individ som under fjolåret visade att han tillhör de bästa i kullen. Han var ute och gjorde det bra i tuffa fyraåringslopp i fjol och iår är siktet inställt på att ta kampen med den äldre eliten. Det är anmält barfota runt om direkt och Bo Westergaard meddelar att Seven Nation Army känns fin hemma i träningen samt att hans häst är redo för en bra insats direkt här i årsdebuten.

Min Vinnare: 2 Stoletheshow
Spets efter 500m: 2 Stoletheshow / 1 Z. Boko ä
Skrällen: 3 Seven Nation Army
Ranking: A 2,3 B 1,9,7,4 C 6,8,10

V75-7 2140m auto
I en öppen avslutning kommer jag ta ställning för 2 Mercenary. Detta är en individ som håller fin form och den senaste insatsen är bara att glömma. Då passade inte banan och Mercenary galopperade. Men från stallet meddelar man att utvecklingen pekar uppåt och att Mercenary tränar positivt för dagen. Man tror även på en bra insats när utgångsläget är tilltalande. Att det dessutom är anmält barfota runt om nu är också ett rejält plus för Mercenary. Från ett perfekt utgångsläge med Mats E Djuse i vagnen för första gången kommer jag spika Mercenary i en öppen avslutning.

Motbud
7 Kentucky Lobell är en individ med högt kunnande. Senast gjorde han årsdebut och stod då för en bra insats. Skulle han nu med lopp i kroppen fortsätta utvecklas så finns kapaciteten för att klättra upp i klasserna. Men han behöver visa mer jämnhet i sina prestationer innan jag vill gå på honom. Tidig vid gardering.

5 Trefilov har visat sig duga bra på V75 under vintern. Bland annat avslutade han vasst i skymundan under annandagen på Solvalla. Nu har man fått en träningsperiod i kroppen och är redo för comeback. Trefilov är kvick i benen och med en bra prestation direkt idag är han med långt framme i ett lopp som detta.

Min Vinnare: 2 Mercenary
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 2 B 7,5,6,4,12,10 C 9,11,8,3,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto