V75 Tips Örebro 1/5

Publicerad på 29 Apr 2021 - 22:48

DrTrav

DrTrav

29 Apr 2021 - 22:48

Lördagens V75-tävlingar försa Maj arrangeras av Örebrotravet. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 10 Seismic Wave i andra avdelningen och 5 Very Kronos i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Örebro Lördag 1/5
V75-1 2,3,5,6,9,10,11
V75-2 6 Seismic Wave
V75-3 1,4,8,10,12,14
V75-4 9,10,12
V75-5 5,6,7,8
V75-6 5 Very Kronos
V75-7 1,6,9,10,12

2520 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Örebro Lördag 1/5
DD1: 5 Very Kronos
DD2: 9,10

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
6 Surf’n Turf har gjort det bra i tre starter för sin tränare Fredrik Linder. I den senaste starten fick man även betalt för sin fina form, då vann man loppet från ledningen. Surf’n Turf är kvick iväg från start och har idag ett spännande springspår. Prickar kusken Örjan Kihlström starten är man min tidiga ledare av loppet. Därifrån är man sen hästen att slå för övriga. Från ledningen är man nämligen obesegrad på fyra försök. Bör vara en bra segerchans och blir min förstahäst i loppet.

3 Sato har firat många triumfer för tränaren Håkan E Johansson. Man kommer med två raka segrar till dagens start och senast var första gången tränaren själv inte körde Sato i lopp. Kevin Oscarsson fick chansen i vagnen, han gjorde inga misstag när Sato blev serverad ett fint lopp och kunde avgöra kort före mål. Kevin sitter i vagnen även idag och med formen på topp ska man räknas in i segerstriden även här.

Plockar även med 5 Four Guys Dream som nu har lopp i kroppen och lär vara förbättrad formmässigt. Four Guys Dream har bra kapacitet för klassen och kan avsluta vasst. 16% känns intressant.

Skrällen är 11 McGarret. Detta är en exåring som är stark och rejäl. Nu har man fått ett tufft utgångsläge men streckprocenten är därefter också. Skulle man få lite tur längs vägen här kommer McGarret bli tuff att stå emot under slutvarvet. Till endast 2% känns detta som en given skräll att betala för när man är inne på att gardera.

Min Vinnare: 6 Surf’n Turf
Spets efter 500m: 6 Surf’n Turf
Skrällen: 11 McGarret
Ranking: A 6,3 B 5,11,10,9,2,8,1 C 12,7,4

V75-2 2100m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 6 Seismic Wave. Detta såg på förhand ut att bli en duell mellan Farlander Am och Seismic Wave. Men efter att den förstnämnda strukits ur startlistan är känslan att vägen ligger öppen för Seismic Wave. Ikväll är det årsdebut, men som vi varit inne på många gånger tidigare är det sällan Timo Nurmos hästar behöver lopp i kroppen för att prestera på topp. Detta är en sexåring som vunnit på Örebro tidigare, två gånger på V75 med bakspår. När man idag har ett framspår och möter ett motstånd som man normalt sett ska slå även från ett sämre utgångsläge så tvekar jag inte en sekund. Jag spikar.

Motbud
2 Merritt kommer från en bra insats, senast hade man ett tufft utgångsläge men Merritt visade prov på att toppformen sitter där när man via en vass avslutning ute i spåren spurtade in som fyra. Ikväll har man fått ett perfekt utgångsläge och och är främsta utmanaren till min spik.

Nämner även 7 Ubiquarian Face som normalt sett inte slår Seismic Wave. Men skulle min spik göra bort sig på något sätt så är Ubiquarian Fac tillräckligt bra för att vinna mot övriga i loppet. När man bara är streckad på 5% är man given vid gardering.

Min Vinnare: 6 Seismic Wave
Spets efter 500m: 6 Seismic Wave
Skrällen: 7 Ubiquarian Face
Ranking: A 6 B 3,7,10,8,5 C 1,4,9

V75-3 2140m volt
1 Global Benefit kan ha dragit vinstlotten ikväll då man med spår ett på startvolten är min troliga ledare av loppet. I den senaste starten fick man ett tufft lopp, det blev flera omstarter och när loppet väl gick iväg fick man en tuff resa utvändigt om ledaren. Till dagens start är det aviserat att det blir barfota runt om för första gången i livet vilket är intressant. Från ledningen är detta hästen att slå. Förstahäst.

4 Erin Zet kommer med en färsk seger i bagaget från den senaste starten. Det blev då en säker seger. Men gången före blev det startgalopp. Detta är i grunden ett fyraårigt sto som tränas av Daniel Redén och har bra kapacitet för klassen. Hittar man en vettig position från start kommer man kunna blanda sig i segern.

8 Zante Grif har nu gjort tre starter för sin nya tränare Svante Båth och för två starter sedan vann man enkelt från ledningen. I den senaste starten kom man aldrig riktigt in i loppet. Detta är ett sexårigt sto som kan mycket i grunden och när hon lever upp till sin fulla förmåga är man ett givet segerbud i loppet. Ikväll är det återigen Erik Adielsson i vagnen precis som vid segern näst senast. Givet streck i loppet.

Den riktiga kupongrensaren i loppet är 14 Juvelens Miss F. Visst utgångsläget är inte det bästa men det är också inbakat i den låga procenten. Jag är inne på att detta är en femårig som ska köras på chans och speeda tillslut. Till endast 1% känns detta som en skräll värd att betala för i loppet.

Min Vinnare: 1 Global Benefit
Spets efter 500m: 1 Global Benefit
Skrällen: 14 Juvelens Miss F.
Ranking: A 1,4,8 B 12,14,10,2,13,15,6 C 3,7,11,5

V75-4 2609m auto
9 Halo Am höll förre tränaren Conrad Lugauer högt och i senaste starten gjorde man debut för nye tränaren Jerry Riordan. Man visade direkt vilken klassig typ man är och vilken kapacitet som finns. Halo Am kunde enkelt gå undan till seger med gott om krafter sparade. Detta är en fyraåring som kommer klättra i klasserna framöver. Med ett lopp i kroppen bör även formen vara förbättrad till idag och trots sin orutin är man hästen att slå för övriga.

10 Max Håleryd har går från klarhet till klarhet och har nu två raka segrar på kontot. För två starter sedan tog man hand om ledningen direkt och höll sedan den positionen loppet igenom och i den senaste starten imponerade man när han trots en resa utvändigt om ledaren enkelt kopplade greppet till slut. Med Björn Goop i vagnen på hemmaplan i ett V75 lopp räknar jag att man vill vara med och slåss om segern. Streckas på systemet.

Framhåller även 12 Versace Face som har styrkan som sitt främsta vapen och över den längre distansen kan den egenskapen bli utslagsgivande. Trots ett tufft utgångsläge ikväll kan man inte nonchalera honom. Hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten när man fick nöja sig med andraplatsen. Formen sitter där.

Min Vinnare: 9 Halo Am
Spets efter 500m: 5 Cherry Oh Baby
Skrällen: 10 Max Håleryd
Ranking: A 9 B 10,12,5,1,4,2,6 C 3,2,8,11,7,8

V75-5 2100m auto
7 Chiru är en talangfull fyraåring som har Muscle Hill som pappa och som ser ut att vara något extra i sin utstrålning. I den senaste starten var det årsdebut och man tog direkt hand om ledningen, där körde Jorma Kontio sen 12,4 sista varvet och det blev en enkel seger. Nu har man spår en bit ut bakom bilen, men Chiru är kvick iväg från start och lär laddas iväg ändå pånytt. Med ett lopp i kroppen bör även formkurvan vara förbättrad något till dagens start. Hittar man hela vägen till ledningen är man hästen att slå för övriga. Min förstahäst i loppet.

5 Certainly kommer till dagens start med formen på topp. Man har stått för flera fina prestationer den senaste tiden och i den senaste starten avslutade man mycket snabbt som trea. Till dagens start är det även aviserat att det blir barfota runt om för andra gången i livet vilket är intressant. Till endast 9% är man en skräll jag betalar för.

Framhåller även 6 Mandela Zon som är en kapabel fyraåring som ikväll ska gå barfota runt om för första gången i livet. För två starter sedan vann man en klass II-final på Solvalla och även om man nu går upp en division så är man ett tidigt segerbud i loppet.

Streckar även 8 Pacific Kingdom som visserligen har ett tufft utgångsläge ikväll men när kusken Carl Johan Jepson väljer denna uppsittningen före 1 Stepping Moneyboy så borde han ha något i görningen. Hästen kommer med två bra prestationer i ryggen och löser det sig bara från bricka åtta ska man inte nonchaleras.

Min Vinnare: 7 Chiru
Spets efter 500m: 7 Chiru
Skrällen: 5 Certainly
Ranking: A 7 B 5,6,8,4,2,3,1 C 12,11,9,10

V75-6 1609m auto
Ett mycket fint lopp väntar på förhand när Paralympiatravets deltävling fyra går av stapeln.

Jag kommer välja att ta ställning för en häst och spika på V75. 5 Very Kronos måste tvättat bort stämpeln att man är en häst som är galoppbenägen och är svårt att räkna på. Man har nu gått felfritt i de åtta senaste starterna och dessutom har man segrat i sex av dem starterna. I årsdebuten senast gjorde man det mycket bra som tvåa bakom Who´s Who. Nu med loppet i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del och Very Kronos är även kvick iväg från start. Man är även en tuffing som inte räds att göra en del jobb själv under loppen och med det troliga Elitloppet i sikte ska det bli spännande att följa Very Kronos över kort distans för blott andra gången. Jag anser man är bästa hästen för dagen och har även en kuslig magkänsla att man kommer mangla kvällens motstånd oavsett position. Spik för mig.

Motbud
Det givna motbudet är 1 Sorbet. Man kommer göra allt man kan för att hålla upp sitt innerspår från start. Även om Örebros travoval inte är känd som den enklaste banan att hålla upp just den innerspåret på. Men senast Sorbet hade spår ett bakom bilen lyckades man hålla upp, och då hette motståndet Ringostarr Treb och Pastore Bob. Även om det inte var på Örebro så visade man att denna tioåringen kan öppna kvickt från innern. Det finns startsnabba ekipage utvändigt ikväll också men lyckas Sorbet försvara ledningen kommer han bli en svår nöt att knäcka. Han har sju segrar på åtta försök från ledningen. Med två lopp i kroppen är man ett givet streck vid gardering.

Nämner även 3 Floris Baldwin som håller fin form för dagen, vilket man även gjort under en längre tid nu. I den senaste starten gjorde man det bra som trea bakom Racing Mange och Cyber Lane. Från ett bra utgångsläge kommer man kunna hitta en bra position och ska inte nonchaleras helt.

Min Vinnare: 5 Very Kronos
Spets efter 500m: 5 Very Kronos / 1 Sorbet
Skrällen: 3 Floris Baldwin
Ranking: A 5 B 1,3,6,8,10,4 C 2,7,9

V75-7 3140m volt
10 Moni Viking är en riktig krigare som man nästan tror aldrig kan bli trött. Under förra året visade han vilken enorm kapacitet som finns när man vann både Harper Hanovers lopp och Åby Stora Pris. Ikväll är det årsdebut på svensk mark och när man kollar tillbaka på fjolåret så gjorde man en liknande årsdebut i Sverige och på Åby under samma tid förra året. Då travade man nytt banrekord direkt och enligt rapporterna ska Moni Viking vara ytterligare förbättrad i år. Med tanke på Moni Vikings kunnande och tidigare bevis på att man kan leverera direkt ses han med störst segerchans i loppet.

9 Ivory di Quattro fick ge sig emot just Moni Viking i Harper Hanovers under fjolåret. Till dagens start har även försprånget minskat med 20m vilket talar för Moni Viking igen. Men Ivory di Quattro kommer med formen på topp och har två raka segrar på kontot. Med ett offensivt upplägg från start finns även chansen att köra sig till ledningen efter en bit och skulle man lyckas med det ökar såklart segerchanserna. Streckas på systemet.

Nämner även 12 Coin Perdu som bara blir bättre och bättre för varje start. Även om man saknar hårdheten som Moni Viking besitter så finns gott kunnande i denna sjuåring som segrat i tre av de senaste fyra starterna. Som singelprocentare känns man värd att beakta under lördagen.

Det brukar vara tufft att stå start i dessa typer av lopp, men 1 Deal Done Zet är kanske en undantagshäst. Man hade fem raka segrar på kontot inför den senaste starten, varav fyra är tagna från ledningen. I den senaste starten blev det förvånade galopp och dagen var förstörd. Nu har man läge på ledningen igen och det ska bli spännande att se hur man hanterar den uppgiften mot detta motståndet om man väljer att köra där hela vägen.

Min Vinnare: 10 Moni Viking
Spets efter 500m: 9 Ivory di Quattro / 1 Deal Done Zet
Skrällen: 12 Coin Perdu
Ranking: A 10 B 9,12,1,6,11,14,5,13 C 15,3,7,2,8,4

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto