V75 Tips Örebro 29/4

Publicerad på 28 Apr 2023 - 09:28

DrTrav

DrTrav

28 Apr 2023 - 09:28

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Örebrotravet. Noterbart är att Örebro har ett upplopp som endast mäter 175m, så det är av betydande vikt att vara med i den främre träffen när loppet ska avgöras. Vi bjuds även på höjdpunkterna Håkan Lillis Olssons lopp samt och Orebro Int'l.

Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar. 10 Zeudi Amg i den sjätte avdelningen och 13 High On Pepper i den sjunde avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V75 Tips Örebro Lördag 29/4
V75-1 2,6,9,10
V75-2 3,6,7,8,10,12
V75-3 3,4,6,8,12
V75-4 3,4,5,6,8,10,11,12
V75-5 6,7
V75-6 10 Zeudi Amg
V75-7 13 High On Pepper

1920rader x 0,50 = 960kr

DD Tips Örebro Lördag 29/4
DD1: 10 Zeudi Amg
DD2: 13 High On Pepper

1 rader x 200 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1609m auto
Min tipsetta i en öppen Bronsdivision är 2 Comes with Age. Han står bra inne i klassen och har fått perfekta förutsättningar idag. Galoppen senast är inget man ska ta så hårt på, rapporterna från tränaren Stefan P Pettersson är goda och det blir spännande förändringar i utrustning inför dagens start. Man ska lättar honom i balansen samt så ska Comes with Age tävla i en amerikansk vagn för första gången i livet vilket är spännande. Han är kvick iväg från start och från bricka två är han min troliga ledare. Väl i spets ska han sen vara hästen att slå.

9 Illfindmywayhome galopperade visserligen i årsdebuten men fick en genomkörare i kroppen. Senast stod han för en bra insats och både intrycket och avslutningen var mersmakande. Utgångsläget är inte det bästa, men med tanke på att det finns många startsnabba hästar med i loppet och att Illfindmywayhome har bra startryggar bör han kunna få en bra position från start trots allt. Vid överpace fäller han många den sista biten.

6 Filippa B.J. vann årsdebuten senast på bra sätt. Nu med lopp i kroppen bör dessutom formen vara förbättrad tills idag och detta är en speedig individ som visat sig duga bra i nuvarande klass. Trots det korta upploppet går ingen säker den sista biten med Filippa B.J. i loppet.

Min Vinnare: 2 Comes with Age
Spets efter 500m: 2 Comes with Age
Skrällen:
Ranking: A 2 B 9,6,10,3,1,7,12 C 4,8,5,11

V75-2 2640m volt
6 Jackpot är en fyraåring som visat upp högt kunnande. Han vann senast V75 på mersmakande sätt och känslan är att Jackpot bara blir bättre och bättre för varje start. Hittills har han aldrig varit sämre än tvåa och med tanke på att utgångsläget idag är passande med springspår. Tillsammans med Magnus A Djuse i vagnen så är känslan att Jackpot tidigt sitter i spets och väl i den positionen är han en given tipsetta pånytt. Men det ska noteras att tränaren Oscar Berglund haft tuffa träningsförhållanden i veckan vilket man ska ha med sig in i denna V75-omgång.

Vill även lyfta 8 Always a Pleasure. Detta är en finfin travare och som kommer med sex segrar på nio starter. Kapaciteten är hög och även om utgångsläget inte är det bästa så är den längre distansen ett plus idag. Skulle det bara klaffa någorlunda med positionerna från start har Always a Pleasure både visat kunnande och kapacitet för att segerstrida i ett lopp som detta.

Skrällen är 10 Working Class Hero som vann sin årsdebut senast på ett bra sätt. Nu kommer han med lopp i kroppen och bör ha en formkurva som pekar uppåt. Han lättas även i balansen nu vilket är ett plus. Utgångsläget är lite knepigt, men löser bara Björn Goop den uppgiften kan vi räkna med att Working Class Hero är redo för en bra prestation.

Nämner även 3 Rendez Vous som är en rejäl individ som trivs över den längre distansen. Att Erik Adielsson förstärker i vagnen ses även som ett plus. Rendez Vous visade bra kunnande vid segrarna i mars och till endast 2% är han min skräll i loppet.

Min Vinnare: 6 Jackpot
Spets efter 500m: 6 Jackpot
Skrällen: 3 Rendez Vous
Ranking: A 6,8 B 10,3,7,12,5,9 C 4,11,1,2

V75-3 1609m auto
8 Zacon Gio gjorde debut för Alessandro Gocciadoro senast i Turin, då stod Zacon Gio för en bra årsdebut även om han fick ge sig i de sista stegen. Men motståndet var bra och nu med lopp i kroppen bör formen vara ännu bättre idag. Vi ska komma ihåg att Zacon Gio är en häst Gocciadoro har fått in i stallet med ett tydligt mål och det är Elitloppet. För nå dit och öka sina möjligheter till en inbjudan krävs en bra prestation här. Visst utgångsläget är inte det bästa, men Alessandro Gocciadoro tror själv att om han laddar iväg allt som går så kan han nå ledningen trots bricka åtta. Men samtidigt förtydligar Gocciadoro att han ännu inte låst sig vid någon taktik ännu. Det vi kan räkna med är i alla fall att både jag och tränaren är inne på att Zacon Gio kommer att prestera bra. Till 14% är spelvärdet högt i min bok och han blir tipsetta.

3 Chapuy vann V75 för två starter sedan på just hemmabanan Örebro. Senast fick man nöja sig med ett andrapris trots en bra insats bakom en för dagen bättre Aetos Kronos. Att det idag är kort distans nu ett plus och vi vet om att när väl Åke Lindblom laddar iväg så missar Chapuy i stort sätt aldrig ledningen. Gör man samma sak även idag är det mycket möjligt att man kan leda detta lopp från start till mål.

4 Night Brodde har nu fått två genomkörare i kroppen efter vila och han lär ha en formkurva som pekar uppåt. Det var under just denna årstid i fjol som Night Brodde visade upp sig på allvar, vilket också resulterade i en Elitloppsinbjudan. Utgångsläget är bra och han ska streckas tidigt vid gardering.

Nämner även 6 Hede Darling som tränaren Frode Hamre håller högt. Utvecklingen pekar uppåt och känslan är att Hede Darling bara blir bättre och bättre för varje start. Med överpace på loppet kommer Hede Darling kunna utnyttja det tillslut.

Min Vinnare: 8 Zacon Gio
Spets efter 500m: 3 Chapuy
Skrällen: 6 Hede Darling
Ranking: A 8 B 3,4,6,12,5,9,1,2 C 10,11,7

V75-4 1609m auto
3 Hipster K. har verkligen tänt i år och visat upp en härlig utveckling. Han inledde året med två bra insatser innan han senast välförtjänt fick sätta nosen först över linjen efter att ha segrat på överlägset sätt. Han är kvick i benen och har idag fått ett bra utgångsläge. Med en formkurva som pekar uppåt och läge för ledningen är han min tipsetta nu över kort distans.

4 Global Dash är en annan individ som inlett året lovande, det har blivit fyra segrar på sju starter i år och känslan är att det fortsatt finns en hel del utveckling att hämta hos Global Dash. Att man fått spår sida vid sida om Hipster K är ett minus och det väntar troligtvis en resa i spåren nu. Men trots detta har Global Dash visat så pass högt kunnande att han är given på kupongen idag.

Nämner även 5 Ivory Am har inlett året med två raka seger. Senast såg det även ut att finnas en hel del krafter kvar när mållinjen passerades på 1.13,9 full väg. Han har visat sig vara allround och slipper han bara en alltför tung resa idag kommer han vara med och utmana om segern pånytt.

Min Vinnare: 3 Hipster K.
Spets efter 500m: 3 Hipster K.
Skrällen:
Ranking: A 3,4,5 B 8,11,12,10,6,7 C 1,2,9

V75-5 2100m auto
Äntligen har 7 Hipster Am fått ett framspår bakom bilen. Senast försvann han tidigt efter en galopp och jagar nu revansch. Men för två starter sedan såg han ut som vinnaren i slutkurvan, men han lyckades aldrig ta sig förbi segraren Readly Lavec. Formen ska däremot fortsatt vara på topp och tränaren Stefan P Petersson låter optimistisk inför dagen start vilket jag tar till mig. Med många startsnabba hästar med i loppet borde Erik Adielsson kunna komma ner i ett vettigt slagläge från start och när väl sen attacken sätts kommer övrig få svårt att stå emot Hipster Am.

Väljer ändå att dubbla systemet med 6 L.A.Boko som senast stod för ett bra lopp från dödens trots att han fick ge sig mot en smygkörd konkurrent den sista biten. Både utvecklingen och formen ska komma allt mer enligt tränaren Daniel Wäjersten och även att han idag står lite hårt inne på pengarna är jag övertygad om att han hävdar sig bra i klassen. Kunnandet finns för att utmana om segern idag.

För den som söker ytterligare streck i loppet är 4 Certainly tidig. Detta är en stark och rejäl individ som skulle gynnas om det blir överpace från start. Till dagens start förstärks han dessutom av Ulf Ohlsson i vagnen vilket är spännande.

Min Vinnare: 7 Hipster Am
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 Certainly
Ranking: A 7,6 B 4,8,3,12,1,5 C 10,11,9,2

V75-6 2100m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 10 Zeudi Amg. Detta är en tuff och rejäl individ som under fjolåret skördade fina framgångar på svensk mark. Bland annat avslutade Zeudi Amg sista 1000m på 08,5 i Sto-EM bakom Honey Mearas och Sayonara för fem starter sedan. I den senaste starten handlade det om årsdebut och hamnade då i dåliga ryggar. Men nu med lopp i kroppen ska formen vara förbättrad och med tanke på att hon själv tål att göra en hel del jobb på egen hand är inte utgångsläget katastrof heller. Tränaren själv, Gocciadoro Alessandro tror på en bra segerchans och det gör jag också. Till 30% är Zeudi Amg en given spik i min bok.

Motbud
7 Iceland Falls var nere i Frankrike i vintras och införskaffade sig där en hel del hårdhet. Hon har även efter det äventyret fortsätta prestera bra på svensk mark. Iceland Falls lever på sin speed och med rätt lopp kommer hon alltid kunna avsluta vasst den sista biten. Tidig vid gardering.

Nämner också 1 Kia Ora som senast vann från ledningen med sparade krafter. Hon är kvick iväg från start och från bricka ett är hon en kandidat till att ta hand om ledningen i loppet. Nu får hon dessutom en amerikansk vagn på sig vilket är ett plus. Kommer i spets leda loppet länge.

Min Vinnare: 10 Zeudi Amg
Spets efter 500m: 1 Kia Ora
Skrällen: 7 Iceland Falls
Ranking: A 10 B 1,7,12,2,3,6 C 8,9,5,11,4

V75-7 3140m volt
Orebro Int'l med 400.000kr i förstapris. 3140m ska avhandlas och oftast är det också så att vinnaren i Orebro Int'l kommer ut i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen.

Jag kommer gå all in på 13 High On Pepper här. Detta är en femåring som alltid visat och lovat högt mycket. Men det var först under andra halvan av förra året som det verkligen lossnade för denna starka och oömma krigare. Han kommer med fyra raka segrar och vi vet att han har styrkan som ett av sina bästa vapen. Känslan är dessutom att High On Pepper alltid haft krafter kvar när övriga konkurrenter kastat in handduken. Idag har han även fått ett passande utgångsläge med springspår på tillägg. Med Jorma Kontio i vagnen kommer man kunna plocka värdefulla meter på starthästarna redan den första biten och med tanke på att High On Pepper trivs som bäst i den främre träffen kan vi räkna med ett offensivt upplägg direkt. Distansen klarar han bra i min bok är detta en given tipsetta. Till 47% är han även en spik jag litar på!

Motbud
3 Mellby Indigo vet vi är en individ som trivs allra bäst över lång distans. Detta då han är ett råämne rent styrkemässigt. Att dessutom Björn Goop sitter i vagnen för första gången känns spännande. Mellby Indigo håller bra form och mycket handlar om för Björn Goop att få detta loppet till en riktig styrkeuppgörelse då ökar Indigos segerchanser. Att komma till ledningen bör vara ett led i det loppscenariot och kommer man dit är sen Mellby Indigo främsta motbudet till min spik på förhand.

10 Albert Zonett vet ni jag hyllade senast. Jag gick rakt ut på honom och det resulterade i 7 rätt och 370.000kr för andelsköparna att dela på. Nu kommer man med två raka segrar och håller toppform. Men utgångsläget är tufft och dessutom är konkurrensen tuffare idag. Men distansen klarar Albert Zonett som trots allt inte ska nonchaleras om de två ovan nämnda skulle komma bort i loppet.

Nämner även 11 Power Doc som stod för en mersmakande årsdebut senast. Nu med lopp i kroppen kan vi räkna med att formkurvan är framflyttad. Att Åke Lindblom har ställt iordning lite extra nu när det är hemmaplan kan vi också räkna med. För den som garderar avslutningen ska Power Doc inte glömmas till låg procent.

Min Vinnare: 13 High On Pepper
Spets efter 500m: 3 Mellby Indigo
Skrällen: 11 Power Doc
Ranking: A 13 B 3,10,11,12,15,6,14 C 6,8,9,4,7,1,2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto