V75 Tips Östersund 12/6

Publicerad på 10 Jun 2021 - 23:37

DrTrav

DrTrav

10 Jun 2021 - 23:37

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Östersund. Där Jämtlands Stora Pris är dagens höjdpunkt och som kommer avsluta V75 omgången. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 10 Månlykke A.M. i andra avdelningen och 1 Margareta Tooma i den tredje avdelningen.

V75 Tips Östersund Lördag 12/6
V75-1 3,4,5,6,10
V75-2 10 Månlykke A.M.
V75-3 1 Margareta Tooma
V75-4 1,3,4,5,6,7,8,9
V75-5 4,9
V75-6 3,4,9,10,11
V75-7 1,3,4,8,9

2000 rader x 0,50 = 1000 kr

DD Tips Östersund Lördag 12/6
DD1: 3,4,10
DD2: 3,8,4

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
5 Cash Cowboy fick ett fint lopp senast på Solvalla då det var final av klass-l. Man blev dock fast med krafter sparade över mål, krafterna som man nu hoppas kommer väl till användning idag. Gången före vann man på V75 från ledningen. Han är kvick iväg från start och från ett bra utgångsläge kommer Erik Adielsson i vagnen ladda iväg vad som går. Kommer Cash Cowboy till ledningen är mycket vunnet. Han har fem av sina sju segrar i karriären tagna från just ledningen. Förstahäst.

3 Young King imponerade i debuten för sin nya tränare Per Linderoth i den senaste starten. Han är ingen blixt från start men det är en rejäl häst som ikväll fått ett bra utgångsläge. Till dagens start blir det barfota runt om och dessutom ska han köras av sin tidigare tränare Per Lennartsson. Young King har tidigare visat att han trivs barfota och har två segrar på tre starter.

Nämner även skrällen 4 Axel Ruda. Han är en speciell individ som är svår att räkna på. Men kapacitet finns. Nu har man dock två raka galopper på kontot, vilket även såklart är inbakat i den låga procenten. Men går Axel Ruda felfritt idag är han bra nog för att utmana om en framskjuten placering. Endast 6%.

Min Vinnare: 5 Cash Cowboy
Spets efter 500m: 5 Cash Cowboy
Skrällen: 4 Axel Ruda
Ranking: A 5,3 B 4,6,10,2,11,12 C 7,1,9,8

V75-2 2140m volt
Här hittar vi omgångens första spik, 10 Månlykke A.M. Detta är en sjuåring som redan i tidig ålder visade prov på högt kunnande. Men sedan Gunnar Melander fick honom i träning förra året så har Månlykke A.M. haft en spikrak utvecklingskurva rakt upp. Hittills i år har man gjort fyra starter och samtliga har slutat med seger. För två starter sedan besegrade man dessutom Elitkampen-vinnare Odd Herakles, det var en makalös prestation och han plockade då ner honom från utvändig position. Klockan stannade på 20,8 sista varvet! En liknande slutrunda stod Månlykke A.M. även på i den senaste starten, då vann han till synes okörd på överlägset vis. Han är både stark och snabb och tävlar han bara någorlunda efter sin förmåga ska han vara mycket svårslagen idag. Jag spikar trots hög procent.

Motbud
4 Ard är en spännande sexåring som besitter bra fart och är påväg att klättra upp i eliten. Från ett bra spår på mellanvolten är detta den troliga ledaren av loppet efter en bit. Skulle det sen hända något oväntat för Månlykke A.M., som annars troligtvis kommer få överta, så blir Ard tuff att plocka ner för övriga.

Nämner även 6 Mo Sjur som har tjänat snabba pengar på slutet men är samtidigt under kraftig utveckling. Han har visat bra fart och trivs när han får spara speeden och avsluta kvickt. För den som väljer att gardera loppet ska man inte nonchalera honom till låg procent.

Min Vinnare: 10 Månlykke A.M.
Spets efter 500m: 10 Månlykke A.M.
Skrällen: 4 Axel Ruda
Ranking: A 10 B 4,6,7,11,12,2,9 C 8,5,13,3,1

V75-3 2140m auto
Kommer spika även i den tredje avdelningen, 1 Margareta Tooma. Detta är ett nyförvärv för tränaren Daniel Redén. I den senaste starten gjorde hon debut för honom, och vilket intryck vi fick se! Hon hade uppvisning och vann loppet enkelt. Margareta Tooma har tidigare visat att hon kan öppna bra bakom bilen och lyckas hon hålla upp innerspåret är känslan att övriga kommer få mycket tufft att rå på henne. Med bevisad form och lopp i kroppen kommer jag ta ställning och spika här till en tilltalande procent. Spets och slut!

Motbud
3 Global Benefit är van att möta tufft motstånd och har på det sättet införskaffat sig en del hårdhet. I den senaste starten fick hon loppet serverat och tackade för det genom att spurta förbi samtliga över upploppet. Formen är på topp och för den som väljer att gardera är detta ett givet streck på kupongen.

12 Qeen Roc har fått ett tufft utgångsläge, men detta är ett sto som är betydligt bättre än vad resultatraden skvallrar om. För två starter sedan blev det galopp men Qeen Roc visade ändå att formen finns där när hon stod för en rapp upphämtning. Skulle det klaffa med positionerna längs vägen idag, är detta en skräll man inte ska nonchalera vid gardering. Har en vass avslutning att tillgå.

Min Vinnare: 1 Margareta Tooma
Spets efter 500m: 1 Margareta Tooma
Skrällen: 12 Qeen Roc
Ranking: A 1 B 3,12,13,15,4,6,5 C 9.7.8.10,2,14,11

V75-4 2140m volt
En öppen fjärde avdelning som jag kommer gardera en hel del.

6 Kissinger Boko är en fin fyraåring som tränas av Robert Dunder. Han har inlett året lovande med två segrar på lika många starter. Formen är bra men idag är det första starten med volt sedan debuten på tävlingsbanan, då öppnade man okej från ett innerspår men ikväll är förutsättningarna annorlunda. Idag har han ett spännande springspår som kan innebära succe men kan också lätt bli en fälla. Kissinger Boko kan vinna loppet på olika sätt, men skulle han komma till ledningen vore det positivt. Han blir första hästen för mig.

3 G.K. Justus är en spännande häst som tränas av Stefan Arvidsson. Han har visat att han kan öppna okej och från ett bra gångläge med Örjan Kihlström i vagnen lär man få en bra resa under loppet. G.K. Justus har fin inställning och är under utveckling, han är ett tidigt streck till låg procent i min bok.

9 Fighter inledde året med två raka segrar men fick i den senaste starten nöja sig med en andraplats bakom Comes With Age. Detta är en individ som besitter en bra avslutning och skulle han ha lite tur längs vägen idag kommer han passera många konkurrenter över upploppet.

7 Eagle Hall visade redan som treåring att han hävdade sig bra mot sina jämnåriga. Men fick tyvärr sin fyraåringssäsong spolierad av skada. Men nu har Eagle Hall kommit igång igen. För två starter sedan imponerade han stort via 11,3 sista 800m i tredjespår vilket också räckte till seger. Då precis som idag sitter Ulf Ohlsson i vagnen vilket är ett plus. Formen finns där och kan man hitta en vettig position från sitt springspår kommer Eagle Hall kunna utmana om en framskjuten placering. Skräll.

Nämner även 5 Santos De Castella som har fem segrar och ett andrapris på sina sex felfria starter. Men han har också en hel del galopper på kontot. Skulle han sköta sig idag och klara av sitt femstespår i volten kommer man vara med långt fram även här.

Min Vinnare: 6 Kissinger Boko
Spets efter 500m: 6 Kissinger Boko / 7 Eagle Hall
Skrällen: 3 G.K. Justus / 9 Fighter
Ranking: A 6,3,9 B 5,7,8,4,1 C 2,11,10,12

V75-5 2640m auto
9 Gogobet Sisu är en högkapabel femåring som i den senaste starten under Elitloppshelgen fick ett omöjligt lopp efter sin galopp, vilket gör att den starten bara är att glömma. För två starter sedan var han ute och mötte den yttersta eliten med bland annat Don Fanucci Zet och Hail Mary. Då gjorde han det bra som fyra. Gogobet Sisu är inte helt att lita på, men kapacitetsmässigt står han för klass. Att det idag är lång distans ser jag som en fördel för Gogobet Sisu. Håller han sig till rätt gångart idag är han ett givet segerbud.

4 Bitcoind´Arc är en kapabel och spännande fyraåring som i den senaste starten gjorde det bra utvändigt om Brambling, som är en indivnd som tillhör kulltoppen. Idag är motståndet något svalare och Bitcoind´Arc har fått ett spännande utgångsläge. Han är min troliga ledare av loppet, och därifrån är han hästen att slå för övriga.

Vill man ha ytterligare streck på systemet är 11 One Kind Of Art tidig. Han gjorde ett bra lopp senast men den fina prestationen räckte enbart till en femteplats. Dessförinnan har One Kind Of Art två raka segrar på kontot. Formen finns där och detta är en individ som trivs över längre distans. Han har bland annat vunnit på V75 över 3000m.

Min Vinnare: 9 Gogobet Sisu
Spets efter 500m: 4 Bitcoind´Arc
Skrällen: 11 One Kind Of Art
Ranking: A 9,4 B 11,8,1,10,5,7 C 2,12,6,3

V75-6 1640m auto
3 Upstate Face har verkligen hittat formen på slutet och har stått för två V75 segrar på de tre senaste starterna. För tre starter sedan vann man till synes enkelt från ledningen i fin stil och i den senaste starten som var en Final under Elitloppshelgen vann hann via en rapp avslutning från kön. Upstate Face är allround och har idag fått ett bra utgångsläge. Han är den troliga ledaren i loppet, och från den positionen blir han tuff att plocka ner. Förstahäst.

10 Even’s Cool Boy gjorde det mycket bra i den senaste starten när han krossade sitt motstånd. Han kommer till start med en formkurva som pekar uppåt och löser det sig bara någorlunda från sitt bakspår idag kommer man passera många över upploppet.

Framhåller även 4 Van Gogh Z.S. som kommer med två raka segrar på kontot och har formen på topp. Det är anmält barfota runt om till dagens start vilket är en klar fördel för honom om det blir så i loppet också. Från stallet är man optimistiska och meddelar att Van Gogh Z.S. känns väldigt fin i jobben hemma på gården inför dagens start. Givet streck på kupongen.

Skrällen är 11 Vikens High Yield som senast var ute i en V75 final på Solvalla under Elitloppshelgen. Den dagen var man dock inte som bäst och kunde inget från en fin position i tredje utvändigt. Har efter det fått ny miljö runt sig, då tränaren Robert Bergh flyttat upp hästen till sin gård i Norrland. Kanske kan det få hästen att tända till i dagens start. Ska även eventuellt testas med nytt huvudlag idag vilket är intressant. Till låg procent är det ett streck på kupongen.

Min Vinnare: 3 Upstate Face
Spets efter 500m: 3 Upstate Face
Skrällen: 11 Vikens High Yield
Ranking: A 3,10,4 B 11,9,7,1 C 5,2,8,6

V75-7 2140m auto
Jämtland Stora pris
avsluta V75 omgången, och oj vilket startfält vi fått. Loppet på förhand ser väldigt spännande ut.

3 Missle Hill vann säkert i Umeå i den senaste starten och har idag varit den av de betrodda hästarna på förhand som vunnit spårlotten. Han är kvick iväg från start och från bricka tre är man den troliga ledaren av loppet. I den positionen trivs Missle Hill bra och kommer bli svårslagen för sina konkurrenter. Förra året kammade han hem bland annat Jubileumspokalen via en sylvass avslutning. Vilket även betyder att han inte är beroende av ledningen för att vinna dessa typer av lopp. Förstahäst.

8 Hail Mary är Robert Berghs femåring som knappast behöver någon närmare beskrivning. En häst utöver det vanliga som man gärna hade sett i årets Elitlopp. I den senaste starten gjorde han det riktigt bra utvändigt om årets Elitloppssegrare Don Fanucci Zet, men fick se sig besegrad via målfoto. Hail Mary är en världsstjärna som idag fått ett tufft utgångsläge med bricka åtta bakom bilen. Det troliga är att vi kommer få se ett offensivt upplägg direkt från start och har Hail Mary en sån där dag som han kan ha, så kan han vinna detta lopp från utvändigt om ledaren. Givet streck.

Nämner även 4 Brother Bill som var med i samma lopp som Hail Mary och Don Fanucci Zet i den senaste starten, men det blev galopp strax före mållinjen den gången. Men före galoppen plockade han in meter på de två konkurrenterna över hela upploppet. Idag har man fått ett bra utgångsläge och det även första gången med Björn Goop i vagnen, vilket är intressant.

Min Vinnare: 3 Missle Hill
Spets efter 500m: 3 Missle Hill
Skrällen: 4 Brother Bill
Ranking: A 3,8 B 4,1,9,2,7,6 C 10,5

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto