V75 Tips Romme 14/11

Publicerad på 12 Nov 2020 - 23:26

DrTrav

DrTrav

12 Nov 2020 - 23:26

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Dalatravet och närmare bestämt på Rommes travoval. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 4 Very Kronos i den tredje avdelningen och 5 Van Gogh Z.S. i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Romme Lördag 14/11
V75-1 3,5,6,10
V75-2 1,7,11
V75-3 4 Very Kronos
V75-4 1,4,5,6,7,8,9,12,15
V75-5 1,2,4,5,6,7
V75-6 1,2,3,6
V75-7 5 Van Gogh Z.S.

2592 rader x 0,55 = 1296 kr

DD Tips Romme Lördag 14/11
DD1: 1,2,3,
DD2: 5,1

6 rader x 50 kr = 300 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
10 Kryptonite Hanover testar mot äldre konkurrenter denna gången och missgynnas av bakspår, men senast stod man för en mycket bra insats senast då Kryptonite Hanover avslutade 10,6 sista 700 till en enkel vinst på Solvalla. Med en liknande insats idag duger man även i den här. Ska räknas tidigt. Anmäld barfota fram och norskt huvudlag.

6 Gandalf Jaam gör V75-debut och möter tuffare motstånd idag än vid segrarna på slutet. Men man kommer också med formen på topp. Gandalf Jaam kan öppna kvickt och står perfekt inne i loppet för lägsta klassen på V75. Hittar man till ledningen direkt så har man vunnit mycket, från den positionen har man tagit fyra segrar på sex försök. Tidig i min bok.

5 Claw galopperade aningen omotiverat senast när man hade hittat ner i en bra position. Fyraåringen är blixtrande snabb från start och trots det lite snäva femtespåret i volten så är spetsmöjligheterna goda och i ledningen har han visat att han trivs tidigare. Men det är galoppen senast som gör att jag ändå inte vågar tro på teorin, felfri avgång och spets initialt fullt ut. Men lyckas man kan Claw leda loppet runt om.

Min Vinnare: 10 Kryptonite Hanover
Spets efter 500m: 6 Gandalf Jaam
Skrällen: 6 Gandalf Jaam
Ranking: A 10,6,5,3 B 8,11,12,2,1 C 9,7,4

V75-2 2140m volt
7 Joyful Trix har mestadels tävlat mot treåriga ston och gör blott sin sjunde start i livet. I sex av dess starter har hon slutat topp två. Joyful Trix gjorde comeback senast och avslutade då fint från svårt spår över kort distans, nu med ett lopp i kroppen bör prestationen tills idag vara framflyttad ytterligare. Hon har varit stabil i voltstart tidigare och Örjan Kihlström lär ha siktet inställt på ledning ifrån ett perfekt utgångsläge. Till dagens start är man dessutom anmäld barfota runt om för första gången i livet, vilket är intressant. Från ledningen är man hästen att slå i min bok. Anmäld barfota, vanlig vagn och can't see back huvudlag.

11 Laleh Pellini är bra när hon fungerar. I senaste starten avgjorde hon säkert efter ett rejält slutvarv i tredjespår. Detta fyraåriga sto är lillasyster till Readly Express. Hon tål att göra grovjobbet själv under loppen, det visade hon inte minst senast när hon fick trava hela slutvarvet ute i tredjespår och kunde ändå gå undan till en seger. Har bra segerchans även idag. Från tränarhåll meddelar man att allt känns bra inför dagens start, och man tror på en bra segerchans. Anmäld barfota fram och hybrid vagn.

Min Vinnare: 7 Joyful Trix
Spets efter 500m: 7 Joyful Trix
Skrällen: 1 Aurora Borealis
Ranking: A 7,11 B 1,12,2,3,15,9,8,14,5 C 4,10,13,6

V75-3 2640m auto
Omgångens första spik kommer i denna avdelningen och det är 4 Very Kronos. Han har verkligen sett strålande ute på slutet, han har uppträtt moget och galopptendenserna som man ständigt förknippat Very Kronos tidigare med har inte alls synts till på slutet. För två starter sedan vann man på nytt världsrekord, 11,6 över 2640m. Senast fick man gå den tunga vägen utvändigt om Cyber Lane, höll då strålande till andraplatsen. Very Kronos kan dessutom öppnade snabbt och i ledningen här blir han svårslagen. Anmäld skor, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Motbud
5 Antonio Trot har sett läcker ut i sina två senaste efter ett längre uppehåll. Suttit fast med sparade krafter i båda starterna. Formen är på topp och han gillar den långa distansen. Från stallet låter man optimistiska och uttrycker att Antonio Trot kommer vinna lopp i Gulddivisionen i vinter. Anmäld barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

1 Mindyourvalue W.F. är lite svår att räkna på då han är aningen ojämn i sina prestationer, men han gillar att vara med långt framme i loppen och läget i dagens start går inte att klaga på. Han kan dock få svårt att försvara innerspåret, men han gynnas istället av distansen. Om det skulle bli högt tempo på loppet ökar hans chanser att vara med i den främre träffen. Anmäld barfota och hybrid vagn.

Min Vinnare: 4 Very Kronos
Spets efter 500m: 4 Very Kronos
Skrällen: 5 Antonio Trot
Ranking: A 4 B 5,1,11,2,10,8 C 3,6,7,9,12

V75-4 3140m volt
5 Vikens Dome galopperade nog bort segern på upploppet för tre starter sedan. Därefter har det blivit två raka och mycket imponerande segrar. Formen är på topp och den långa distansen passar utmärkt. Med slagläge sista varvet blir han inte lätt att stå emot. Från stallet meddelar man att denna sexåring utvecklas fortfarande för varje start, man tycker också att ska räknas tidigt i dagens lopp. Anmäld barfota runt om, hybridvagn och halvstängt huvudlag.

7 He’s Marvelous har hög grundkapacitet och har levererat rejäla insatser på sistone. Han kommer med en färsk seger över tre varv med sig bagaget till dagens start. Dock är spret idag inte till någon fördel, och det finns en överhängande galopprisk. Men skulle han komma iväg i rätt gångart tål He’s Marvelous att göra en hel del själv under loppen. Anmäld barfota bak och vanlig vagn.

1 Amiral meddelar man från stallet kommer vara bättre än senast då men haft bättre träningsmöjligheter nu på slutet. Man tror på tidig ledning och ska ses som en av segerkandidaterna i loppet. Denna fyraåring lever på sin styrka. Till dagens start plockar man av skorna bak, vilket är intressant. Anmäld barfota bak, vagn i voltstart och öppet huvudlag.

15 Global Unspoked presterade inte alls på topp i senaste starten, vilket också tränaren Oskar Svanberg hade en förklaring på. Till dagens start känns Global Unspoked mycket bättre meddelar man från tränarhåll. Global Unspoked brukar prestera bra direkt efter vila. Han går oftast jämnt och stabilt, mycket handlar om om vilken resa han bjuds på och får han sitt lopp spurtar han alltid bra till slut. Skräll.

6 Imagine Boko har visat klar uppåtform på slutet, och har formen i zenit för dagen. Från stall Bergh meddelar man att Imagine Boko känns fin i träningen och har ett passande spår över passande distans. Han kan säkert sluta långt framme igen och vi ändrar inget. Anmäld barfota fram, hybridvagn och helstängt huvudlag.

Min Vinnare: 5 Vikens Dome
Spets efter 500m:1 Amiral
Skrällen: 1 Amiral
Ranking: A 5,7,1 B 15,6,12,8,9,4 C 2,14,13,11,10,3

V75-5 1640m auto
5 My Dream Art har haft problem med positionerna på slutet på V75., men formen är betydligt bättre än vad raden ger sken av. Oskar J Andersson som sitter i vagnen idag borde kunna hitta en vettig position här ifrån. I min bok ser det ut som det kommer bli ett riktigt rivigt lopp, där flera verkar vilja ladda iväg från starten Detta skulle gynna My Dream Art, som har styrkan som sitt främsta vapen. Fäller många till slut. Anmäld barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.
  
4 Final Dream har verkligen formtopp för dagen. Senast tog man sig an dödspositionen och vann säkert loppet. Idag skulle scenariot kunna bli liknande, det är många snabbstartande invändigt och Final Dream kommer också försöka laddas iväg från start vad som går. Distansen idag är ett plus. Från stallet låter man optimistiska och säger att man ska gasa vad som går från början. Vilket i min bok öppnar upp loppet. Anmäld barfota, jänkarvagn och norskt huvudlag.

2 Hossiana Boko är ytterligare en som lär vara med i spetskörningen, man har stallkamraten 3 Hossiana Boko har redan vunnit två V75-lopp från ledningen i år och laddar nu om efter en tuff vistelse i Frankrike. I sin senaste start satt hon fast med gott om krafter kvar i ryggar. Dem krafterna kommer komma väl till användning i dagens start. Perfekt utgångsläge från spår två, oavset om det blir ledningen eller inte. Räknas tidigt i min bok. Anmäld barfota runt om, med amerikansk vagn och ett norskt huvudlag.

7 Island Life är skrällen i loppet, senast blev han hängandes i spåren. Formen är på topp men har ännu inte fått någon riktigt utdelning på den. Från stallet meddelar man att Island Life är fin i träning och man förväntar sig ett bra lopp av honom idag. Anmäld barfota runt om, hybridvagn och öppet huvudlag, Skräll

Min Vinnare: 5 My Dream Art
Spets efter 500m: 2 Hossiana Boko
Skrällen: 7 Island Life
Ranking: A 5,2,1,4 B 7,6,10,3,11 C 9,8,12

V75-6 2640m auto
3 Oxidizer har varit ett utropstecken hos framgångsrike David Persson, som också tränar Vagabond Bi. Senast vann han enkelt utan att behöva vara tom i mål. För två löste man uppgiften från bricka tolv på Åby, kommer till dagens start med tre raka segrar i bagaget. Även om konkurrenterna är tuffare på V75 blir han att räkna med från ett passande utgångsläge. Från tränarhåll hyllar man Oxidizer något enormt, och man tycker detta ska vara en bra chans i loppet. Anmäld barfota, fasta tussar, cant´ see back på insidan och vanlig vagn.

1 Gardner Shaw var för fyra starter sedan ute i ett uttagningslopp till derbyt där han via en blixtsnabb avslutning gick över i passgång och galopperade på upploppet. Efter den starten blev det två raka segrar innan senaste starten när man inte orkade från ledningen. Då var förklaringen att Gardner Shaw var svullen i halsen, åtgärdad efter det och ska enligt rapporter vara pigg och löpsugen hemma i träningen. Jörgens Westholms säger själv att detta är bästa chansen i omgången. Man meddelar också att lyckas Gardner Shaw svara upp innerspåret ska han köras där.

2 Dream Creation gick med full fart över mål i lördags. Första gången med så här pass täta starter men enligt tränaren Svante Ericsson så är Dream Creation pigg och fin hemma i träning. Man är dessutom optimistiska och tror stenhårt på sin springare i dagens lopp. Anmäld barfota, öppet huvudlag och hybridvagn.

6 Gazoline Mearas är skrällen i loppet som skulle kunna häxa för de betrodda. Man är kvick iväg från start och vunnit fem av sex lopp från ledningen. Senast gick man 12,6 sista varvet bakom Royce Rolls. Idag blir det dessutom nytt huvudlag, Anmäld barfota, vanlig vagn och halvstängt huvudlag.

Min Vinnare: 3 Oxidizer
Spets efter 500m: 3 Oxidizer
Skrällen: 6 Gazoline Mearas
Ranking: A 3,2 B 1,6,,9,8,5,12 C 4,7,11,10

V75-7 2140m auto
Vi avslutar omgången med att spika Robert Berghs springare 5 Van Gogh Z.S. Formen ser ut att vara på gång för denna sexåring. Har nu fått två lopp i kroppen efter lite vila. Vann comebacken enkelt och senast på V75 fick en tuff inledning i tredjespår för att sedan landa utvändigt ledaren. Då hade man spår tolv och idag är utgångsläget betydligt bättre. Jag ser honom som spetsfavorit från detta utgångsläge och ska ses med goda segerchanser i dagens start. Från tränarhåll meddelar man att 5 Van Gogh Z.S. känns väldigt fin hemma i träning inför dagens start

Motbud
1 Global Winner startade så sent som in lördags, stod då för en kort galopp men reparerade det på ett bra sätt och slutade tillslut trea i loppet. Formen är på topp för dagen. Innerspåret kan bli till en fälla men kommer han bara till i loppet är han med och krigar om segern här.

4 Västerbo Highscore har bra form och spurtade bra senast, har gått 1.12-tider på distansen. Från stallet meddelar man att detta kan vara en outsider, och ska med vid gardering. Anmäld barfota runt om, open eye-huvudlag och hybridvagn.

2 Global Tailwind har gjort två bra prestationer efter uppehåll. Till dagens start kommer dessutom Örjan Kihlström att sitta i vagnen för första gången, vilket såklart är intressant.

Min Vinnare: 5 Van Gogh Z.S.
Spets efter 500m: 5 Van Gogh Z.S.
Skrällen: 1 Global Winner
Ranking: A 5 B 1,7,4,3,12,8,11,2 C 9,10,6

Lycka till med spelet

/Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto