V75 Tips Romme 27/2

Publicerad på 25 Feb 2021 - 21:21

DrTrav

DrTrav

25 Feb 2021 - 21:21

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Dalatravet och närmare bestämt på Rommes travoval. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 5 Hazard Boko i den tredje avdelningen och 5 Algot Zonett i den femte avdelningen.

V75 Tips Romme Lördag 27/2
V75-1 1,2,3,4,8,11
V75-2 10,11,13
V75-3 5 Hazard Boko
V75-4 3,4,5,9,12
V75-5 5 Algot Zonett
V75-6 1,4,6,11,13,14,15
V75-7 2,5,6,7,11

3150 rader x 0,55 = 1575 kr

DD Tips Romme Lördag 27/2
DD1: 4,11,14
DD2: 5,7,11

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
8 Tullibardine Boe gjorde årsdebut i den senaste starten, och hon såg mycket fin ut i ryggar när man inte fick fritt över upploppet på V75. Hade luckan uppenbarade sig hade man mycket möjligt haft en seger med sig i bagaget till dagens start. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare. Dock så har man ett tufft utgångsläge, men löser det sig bara från start så kommer man vara med och utmana om segern. Förstahäst trots utgångsläget.

2 She's Ready har haft en fin utveckling på slutet och lysande start på säsongen med fyra segrar på de fyra senaste starterna. Denna sjuåringen vet vart mållinjen befinner sig vilket man visat genom att segra i de sju av de åtta senaste starterna. Går man bara felfritt från spår två finns både fart och styrka för att vinna. Tidigt bud.

Vill varna 11 Red Hot Roadster som såg väldigt spänstig ut i den senaste starten när man vann med sparade krafter. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge men Red Hot Roadster har visat sig gå rappt i ryggar också så hittar man bara en position som inte är allt för långt bak så kommer man kunna avsluta rappt. Till 9% som man är streckad på i nuläget, är man ett givet segerbud för mig.

Nämner även 1 Ara som är härdad i klassen och har bra läge på att nå ledningen här, och oavsett vilken taktik kusken och tränaren Jörgen Westholm väljer så kommer man få ett bra lopp och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 8 Tullibardine Boe
Spets efter 500m: 1 Ara
Skrällen: 11 Red Hot Roadster
Ranking: A 8,2 B 11,1,3,4,12,5,7 C 9,6,10

V75-2 2140m volt
13 B.W.Rune kommer med två imponerande segrar i bagaget till dagens start. För två starter sedan vann man trots en tappstart där man hamnade långt efter fältet, men kunde ändå hämta ikapp allt man förlorat samt runda hela fältet till seger via 22,6 i 2200m. Den prestationen var bland det värsta man skådat på väldigt länge. I den senaste starten visade man prov på såväl snabbhet och tuffhet när han från utvändigt ledaren plockade ner en spetstravande 10 Roli Eld. Idag möter man återigen två bra motståndare i 10 Roli Eld och 11 Bellfaks, men med senaste prestationerna på näthinnan är man den givna förstahästen även om jag plockar med samtliga tre.

10 Roli Eld är något mer ojämn än den ovan nämnda, men när denna elvaåring presterar på topp tillhör han den yttersta eliten bland kallblod. Kapacitetsmässigt tappar han dock lite på att tävla med skor och sett till att han fick ge sig i den senaste starten får han nu se sig slå ur underläge. Lämnar honom inte ostreckad på mitt system.

Skrällen är 11 Bellfaks såg lysande ut i sin årsdebut senast. Då gick man i mål som trea med krafter sparade över mållinjen. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare och vi vet om begreppet, “när två träter, kommer en tredje”. Det skulle mycket väl kunna bli så idag. Till endast 9% är man en given del i mitt tre-hästars lås.

Min Vinnare: 13 B.W.Rune
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Bellfaks
Ranking: A 13 B 10,11,7,5,3,9 C 12,4,8,2,6,1

V75-3 1640m auto
Här hittar vi kvällens första spik, 5 Hazard Boko. För två starter sedan stumnade man lite väl tidigt sista biten, och det var tydligt att det var något som inte fungerade den dagen för Hazard Boko. I den senaste starten var det revansch att utkräva, och det blev de onekligen. Hazard Boko såg löpsugen ut när man när man vann enkelt från ledningen. Man är kvick från start och den tidiga ledaren av loppet. Med främsta motbudet Disco Volante utanför sig i starten kommer men troligen få ett tuffare lopp, vilket gör att jag tar ställning och spikar Hazard Boko till i nuläget 26%.

Motbud
7 Disco Volante var ute i lördags på Mantorp och fick öppna relativt snabbt på den jobbiga banan och han såg ut att gå mot en säker seger, men när loppet skulle avgöras sista biten så var orken slut. Men svårt att säga hur stora växlar man ska dra av den prestationen då banan var allt annat än bra. Idag är det kort distans vilket ses som en fördel, och man kommer blanda sig i spetsstriden frå start. Skulle man ta sig till ledningen är såklart mycket vunnet, men jag är inne på att man inte tar sig förbi min spik och det är de jag bygger tipset på. Givet streck vid gardering.

Nämner även 3 Zenit Brick som är bättre än vad som går att utläsa i resultatraden. Man har nu fått några lopp i kroppen och även om man inte presterat på topp bör formen ändå vara i antågande. Detta är en tioåring med bra kapacitet och tävlar man på topp ska man inte nonchaleras. Givet streck vid gardering från bra utgångsläge.

Min Vinnare: 5 Hazard Boko
Spets efter 500m: 5 Hazard Boko
Skrällen: 3 Zenit Brick
Ranking: A 5 B 7,3,6,8,1,4 C 2,11,12,9,10

V75-4 2140m auto
3 Zeolit galopperade tidigt i den senaste starten, men gick snabbt i upphämtningen och igick i mål som femma i ett lopp som vanns av Mellby Good. För två starter sedan spurtade han vasst efter en del strul längs vägen. Idag kommer man till start med bra form och med ett perfekt utgångsläge. Med Magnus A Djuse i vagnen blir Zeolit min förstahäst i loppet. Men givet att gardera.

5 D.Day Zet blir favorit i loppet. Han höll upp innerspåret utan problem i den senaste starten och gick sen undan till en enkel seger. Idag har man återigen siktet inställt på ledningen, når man dit är såklart mycket vunnet och man är hästen att slå. Men det finns en del konkurrenter som också kan öppna raskt. Det blir amerikansk vagn på återigen, med den på har D.Day Zet vunnit tre av fyra starter. Givet segerbud i loppet och ett givet streck på kupongen.

Vill även varna för 12 Global Above All. För två starter sedan galopperade man med 250m kvar till mål i en klass II-final. Det var en framskjuten placering som försvann. I den senaste starten var det årsdebut och Global Above All såg ut att behöva loppet i kroppen även om man kunde sätta nosen först över mållinjen. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del, han tål att göra grovjobb själv under loppen och kommer ha ett tungt slutvarv att tillgå. Pass upp till 14%.

Min Vinnare: 3 Zeolit
Spets efter 500m: 5 D.Day Zet
Skrällen: 12 Global Above All
Ranking: A 3,5 B 12,4,9,1,10,8 C 7,2,11,6

V75-5 2640m auto
Här hittar vi den andra spiken i omgången, 5 Algot Zonett. Detta är en kapabel herre som har startat frekvent på V75 under hela vintern. I den senaste starten fick han vandra utvändig om ledaren och höll farten bra som knappt slagen. Dessförinnan hade man två raka segrar i bagaget. Algot Zonett som är en Maharajah-avkomma gynnas av den längre distansen. Med bra form och ett okej utgångsläge är man min tidiga ledare av loppet och från den positionen blir man sen svårt att plocka ner för övriga. Spik för mig.

Motbud
3 Global Undecided är väldigt kapabel sjuåring men han presterar något ojämnt. I den senaste starten avslutade han riktigt bra som två bakom gulddivisionshästen Hazard Boko. Lever man upp till sin fulla förmåga kommer man vara ett motbud till min spik.

2 Sign Me Up Too har nu fått några lopp i kroppen, och formen bör vara nära toppen. I den senaste starten kunde man trots en tuff inledningen på loppet gå undan till en säker seger. Från ett bra utgångsläge ska man inte nonchaleras vid gardering.

4 Donners Am har blivit en följehäst under vinter. För två starter sedan hämtade man upp en startgalopp på ett bra sätt och i den senaste starten vann man enkelt. Kommer till dagens start med fin form och Donners Am är en potentiell skräll om min spik har en sämre dag.

Min Vinnare: 5 Algot Zonett
Spets efter 500m: 5 Algot Zonett
Skrällen: 2 Sign Me Up Too
Ranking: A 5 B 3,2,4,9,7,1 C 8,6,11,12,10

V75-6 2640m volt
Ett öppet lopp där jag streckar sju hästar på V75 spelet.

14 Zooropa som enkelt vann öve den aktuella distansen i den senaste starten och för två starter sedan hade man sparade krafter i mål i ett lopp över 3000m. Ikväll har man ett tufft utgångsläge men i ett öppet lopp så besitter Zooropa både styrka och kvalite för att vinna. Förstahäst.

4 Donna Leonora är ett femårigt sto som stått för rappa avslutningar på slutet. Idag tror jag dessutom man kommer prova att vara offensiva från start och ser det inte som omöjligt att kusken Mika Forss kör sig till ledningen efter en bit med Love You-dottern. Kommer man till ledningen stiger såklart segerchanserna. Men oavsett upplägg kommer Donna Leonora vara med långt framme här.

Skrällen är 11 Valborg Marje som hade varit ifrån tävlingsbanan i drygt två månader inför den senaste starten, då valde man ett passivt upplägg men avslutade bra som tvåa i mål. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare. Med lite klaff längs vägen kommer denna åttaåring lägga många bakom sig över ett upplopp. Till endast 6% är man en given skräll att betala för.

Nämner även 1 Pappajonnys Ilse som gjorde det bra vid sin seger för fyra starter sedan. Idag blir det återigen norskt huvudlag och rycktussar precis som vid segern och dessutom är det första gången Örjan Kihlström sätter sig bakom denna märren.

Min Vinnare: 14 Zooropa
Spets efter 500m: 4 Donna Leonora
Skrällen: 11 Valborg Marje
Ranking: A 14,4,11 B 1,6,13,15,10,2,5 C 3,8,12,7,9

V75-7 2140m auto
7 Global Winner gjorde det bra näst senast men blev slagen av en smygkörd konkurrent. I den senaste starten kördes man offensivt, och fick ta över ledningen efter 900m. Därefter övertygade man och satte nosen först över mållinjen. Detta är en allround sexåring som kan vinna travlopp på olika sätt. I detta lopp blir han min knappa förstahäst. Även om det är givet att gardera.

5 Oxidizer kommer till dagens start med två raka segrar. Detta är en sexåring som har höjt sig rejält på slutet, vid segern för två starter sedan avslutade man 10,2 sista 600 m. I den senaste starten var han ett drag på mångas läppar på V75 och han infriade förväntningarna och vann enkelt före bland annat Broadway Sun. Ett givet streck på kupongen även denna V75 omgång.

Skrällen är 11 Mas Capacity som avslutade riktigt vasst i sina final på V75 senast. Man bev tvåa bakom Gardner Shaw via 1,10 sista 400m. Hittar man en vettig position härifrån kommer man fälla många över upploppet även ikväll. Streckas.

Vill även nämna 2 Balotelli Crown som är ytterligare en häst som höjt sig på slutet. I årsdebuten senast stod man för en bra prestation och avslutade sista varvet på 10,0 och sista 700m på 09,5. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare. Från ett perfekt utgångsläge är man garanterad ett fint lopp. Måste räknas tidigt ikväll.

Min Vinnare: 7 Global Winner
Spets efter 500m: 5 Oxidizer
Skrällen: 11 Mas Capacity
Ranking: A 7,5,11 B 2,6,1,4,8,10 C 12,9,3

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto