V75 Tips Romme 4/4

Publicerad på 4 Apr 2021 - 00:31

DrTrav

DrTrav

4 Apr 2021 - 00:31

Springrace ska avslutas och det med en jackpot på 35 miljoner. Omgången arrangeras av Dalatravet och närmare bestämt på Rommes travoval. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 3 Epimetheus i den tredje avdelningen och 6 Vikens High Yield i den femte avdelningen.

V75 Tips Romme Söndag 4/4
V75-1 1,2,4,6,9,10
V75-2 1,2,4,8,9,10,11,13
V75-3 3 Epimetheus
V75-4 8,12
V75-5 6 Vikens High Yield
V75-6 2,4,6,9
V75-7 3,4,5,6,7,9,10

2688 rader x 0,50 = 1344 kr

DD Tips Romme Söndag 4/4
DD1: 2 Pleasure For Cash
DD2: 3,4,5,6,7,9,10

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
4 Marre's Dreamboy är en fyraåring som under fjolåret tävlade emot kulltoppen. Man har en fin utstrålning och klassen i hästen lyser igenom på ett fint sätt. Nu är årsdebuten avklarad och man har lopp i kroppen. Årsdebuten genomfördes även på bästa sätt, genom att man satte nosen först över mållinjen via 1,14 sista 1400m. Man öppnar okej och kommer kunna sitta bra på det direkt ifrån start. I ett öppet lopp blir detta min förstahäst på systemet.

10 Power Blaster är en urstark och högkapabel fyraåring, vilket han minst sagt visade i den senaste starten när man höll mycket bra efter ett tufft lopp i ledningen. Power Blaster funkar bra bakifrån också och skulle det bli lite tempo på tillställningen här kommer det inte bli lätt för övriga att stå emot dennes avsluting. Ett givet streck på kupongen.

6 Astronascente Zac gjorde årsdebut i den senaste starten och man låg långt från stallet inför den starten och menade på att Astronascente Zac behövde loppet i kroppen. I loppet hängde man mest med men gav ett fint intryck. Han är kvick iväg från start och skulle man nå ledning här kommer man visa sig vara svårpasserad.

Nämner även 9 Iceland Radio som höga toppar och i den senaste starten fullföljde man på ett bra sätt via snabb avslutning. Hon är anmäld barfota runt om till dagens start, vilket är en klar fördel. Kommer passera många över upploppet.

Min Vinnare: 4 Marre's Dreamboy
Spets efter 500m: 6 Astronascente Zac
Skrällen: 9 Iceland Radio
Rankingen A: 4,10,6 B 9,2,1,3,7,12 C 11,8,5

V75-2 2140m auto
13 Love No Pain vann trots en resa utvändigt ledaren i den senaste starten och har en avslutning som ingen kan mäta sig med av konkurrenterna ikväll. Skulle det bli lite körning på loppet kommer Love No Pain dra fördel av detta och hittar även kusken Elias Strandberg de rätta ryggarna längs vägen i detta ungdomslopp kommer man vara tuff att stå emot över Rommes upplopp. Formen är på topp och i ett öppet lopp blir detta min förstahäst.

Lyfter även fram 11 Beauty Wind som nu har årsdebuten avklarad och starten gick man dessutom i mål med sparade krafter. Jag förväntar mig en förbättrad Beauty Wind idag och med Mats E Djuse i sulkyn som måste ses som en av de bästa kuskarna i loppet ska man räknas tidigt på systemet.

Skrällen är 8 Qeen Roc som stod för en positiv årsdebut i den senaste starten när man satte nosen förs över mållinjen. Qeen Roc är ett femårigt sto som besitter bra kapacitet för klassen och nu med lopp i kroppen bör man vara ytterligare förbättrad. Man har fått ett tufft utgångsläge men hittar kusken Magnus A Djuse ner i ett vettigt slagläge ska man inte nonchaleras här. Tränaren Joakim Elfving tror på en bra prestation och meddelar även att Qeen Roc är bra för klassen.

2 Harvard Student har kusken Victor Rosleff vunnit med tidigare och ikväll åker den amerikanska vagnen på. Man kan öppna okej och skulle från ett bra utgångsläge kunna blanda sig i striden om ledningen från början. Oavsett är man garanterad ett fint lopp och även om man inte såg som bäst ut senast är detta en femåring som inte kan nonchaleras.

Nämner även 1 Ailihphilia som gjorde det bra på barfotabalansen senast när man avslutade mycket rappt. Det blir samma balans idag och från ett fint utgångsläge kommer man få ett bra lopp och skulle luckan sen uppenbara sig när det närmar sig mål kommer man passera många konkurrenter. Pass upp till 2%.


Min Vinnare: 13 Love No Pain
Spets efter 500m: 2 Harvard Student
Skrällen: 8 Qeen Roc
Rankingen A: 13,11 B 8,2,1,4,9,10,7,3,5,9 C 6,14,12,15

V75-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Epimetheus. Detta är en storvuxen fyraåring som tränas av Daniel Redén som i den senaste starten tog karriärens första seger. Man vann på ett bra sätt där man avslutade sista 700m på 11,5. Man är kvick iväg från start och jag bygger tipset på att man sitter i ledningen härifrån. Enligt Daniel har Epimetheus tagit vintern på ett bra sätt och kommit ut som en ny häst. Till en tilltalande spelprocent väljer jag att ta ställning och spika.

Motbud
10 Digital Eye gjorde comeback efter vila i den senaste starten och han visade direkt att han blir att räkna med under säsongen. Man har sin bästa bit tillslut och bakspåret är inte speciellt stor nackdel för denna individen. Nu har man lopp i kroppen och kommer troligtvis ta ytterligare steg formmässigt till dagens start. Kommer vara med och göra upp om segern här.

Nämner även 4 Global Attention som övertygar allt mer för varje start som går. Man har avslutnignen som som sitt vapen och till dagens start är det aviserat barfota runt om vilket är ett plus.

Eftersom båda motbuden har sin bästa bit tillslut behöver de hjälp längs vägen för att trycka upp tempot, vilket jag inte hittar någon konkurrent som är kapabel till. Därav tror jag Epimetheus kommer få bestämma en bit i loppet och då är man svårslagen.

Min Vinnare: 3 Epimetheus
Spets efter 500m: 3 Epimetheus
Skrällen:
Rankingen A: 3 B 10,4,6,12,11,2,5 C 9,8,7,1

V75-4 2140m volt
8 Månlykke A.M. tog klivet upp i kallblodseliten under förra säsongen när man visade vilka kvaliteter man besitter i bland annat Svenskt Mästerskap för kallblod på Bergsåker. Även minns jag segern på Årjäng där man gick sista 1200m av loppet ute i tredje och fjärdespår och kunde trots det avgöra till en enkel seger, via 1,21 sista 1500m. Nu har man årsdebuten avklarad, där man stod för en fin prestation och vann loppet. Med lopp i kroppen bör formen vara ytterligare förbättrad till dagens start. Normalt sätt blir man svårslagen och man är den givna förstahästen.

Jag kommer dock dubbla systemet med idéen 12 Roli Eld. Detta är en elvaåring som gjort det bra för sin tränare Daniel Redén. Ikväll är det även anmält första gången barfota runt om sedan September 2019, vilket är intressant. Kanske är det denna extraväxel som nu kommer få Roli Eld att hitta den sista lilla poletten för att blomma ut? Till bara 12% tycker jag man är intressant att betala för i ett lopp där favoriten är streckad på 72% i skrivande stund.

Söker man ytterligare streck på sin kupong vill jag lyfta fram 3 Orvar Mollyn och Månlykke A.M. Den förstnämnda testades utan framskor i den senaste starten, men slog då ihop och galopperade med 800m kvar till mål. Förmodligen var det segern som rök den kvällen och Orvar Mollyn visade 1.23 sista 700m efter galoppen. Nu blir det skor på hovarna. Formen är bra och till låg procent är han värd att nämna. 13 B.W. Rune var chanslös mot Månlykke A.M. från samma start i den senaste starten, men det ska nämnas att B.W. Rune fick det tyngre loppet den gången. Voltstart är ingen fördel då det är viss galopprisk. Men för den som väljer att gardera brett är man en skräll värd att nämna till 4%.

Min Vinnare: 8 Månlykke A.M
Spets efter 500m: 8 Månlykke A.M
Skrällen: 3 Orvar Mollyn
Rankingen A: 8,12 B 3,13,4,6,5,9,7,1 C 14,2,11,10,15

V75-5 2140m auto
Här hittar vi kvällens andra spik, 6 Vikens High Yield. Ni som föler tipsen här vet om att detta är en häst jag personligen gillar skarpt. Under förra säsongen svarade denna sjuåring för flera femstjärniga prestationer. Nu är det comeback efter ett par månaders frånvaro och som snabbast har han gått 1.16 över 2000m inne på Åbytravet. Men från tränarhåll låter Robert Bergh meddela att man ska räknas direkt och Robert gav honom fyra av fem getingar i betyg i en av våra dagstidningar inför denna starten. Denna Love You-sonen är kvick iväg från start och Robert Bergh kommer garanterat att prova en bit från och jag är inne på att man sitter i ledningen efter 300-400m. Väl i ledningen är man mycket svårslagen. Det blir även barfota runt om till dagens start vilket är positivt. Jag hamrar in spiken till tacksamma 43%. 

Motbud
10 Cab Lane har årsdebuten avklarad och den genomfördes på bästa sätt genom att vinna från ledningen på bra sätt. Med den genomköraren i kroppen lär man vara förbättrad formmässigt till dagens start. Nu har man ett bakspår att brottas med och även om man visat tidigare att man går bra bakifrån också så riskerar det att bli en bit fram. Men lyckas kusken Per Lennartsson med att hitta de rätta ryggarna kommer man kunna utmana om seger trots allt. Givet streck för den som garderar.

12 Digital Summit har även han ett tufft utgångsläge men detta är en femåring med bra kapacitet och även om man inte var som bäst senast ska man inte nonchaleras vid gardering. Studsar man tillbaka från senaste starten och min spik har en sämre dag finns chanserna till att segerdefilera trots utgångsläget.

Nämner även 4 Final Dream som har ett bra utgångsläge. I den senaste starten fick man göra jobbet utvändigt om Cab Lane i sin årsdebuten. Till dagens start har man ett lopp i kroppen och bör gått framåt en hel del formmässigt. Dessutom har man ett bra utgångsläge som gör att man kommer kunna smyga med på ett bra sätt om man inte istället väljer taktiken att svara ut från start för att hålla upp ledningen. Oavsett är man en skräll som ska räknas vid gardering.

Min Vinnare: 6 Vikens High Yield.
Spets efter 500m: 6 Vikens High Yield.
Skrällen: 4 Final Dream
Rankingen A: 6 B 10,12,4,1,9,2 C 7,3,8,11,5

V75-6 2640m auto
2 Pleasure For Cash var inte optimalt förberedd inför comebacken och årsdebuten i den senaste starten, men trots det vann man med krafter kvar. Nu med lopp i kroppen väljer man även att rycka skorna till dagens start, vilket är positivt. Man är även kvick iväg från start och min tidiga ledare av loppet. Från den passionen kommer man sälja sig dyrt och på förhand hästen att slå. Förstahäst.

6 Dwayne Zet är en fin femåring som tillhörde kulltoppen under förra säsongen. Dock kvalade man inte in till derbyt efter att tvingats gå i dödens på Power i uttagningsloppet. Nu har man fått två lopp i kroppen, i den senaste starten blev det dock galopp från ett snävt spår i volten men gången innan gjorde man det bra och kunde ohotad bärga segern. Nu är det bilstart och galopp risken är därmed minimal. Är den som i första hand kommer utmana min förstahäst som segern här. Streckas.

4 Rally Hans kommer med en plus betonad insats från den senaste starten när man avslutade kraftfullt som trea i en silverfinal. Nu är man tillbaka i brons och med ny kusk i form av Björn Goop bildar man tillsammans ett spännande ekipage i loppet. Formen är på topp och Rally Hans är med och gör upp om segern.

Min Vinnare: 2 Pleasure For Cash
Spets efter 500m: 2 Pleasure For Cash
Skrällen: 9 Mcgarret
Rankingen A: 2,6,4 B 9,1,5,8,12 C 3,7,11,10

V75-7 2640m auto
9 Who's Who är en hög kapabel sjuåring som vi fick se i några av de största loppen under fjolåret och han tillhör toppskiktet av travhästar i Sverige. Idag är det årsdebut och när det precis som nu gått mer än 30 dagar mellan starterna har han bara en seger på fyra starter. Men från bricka nio kommer man kunna smyga med bra från start och sitta i ett andraspår direkt. Skulle sen konkurrenterna köra aningen för tufft mot varandra kommer Who's Whos avslutning bita bra. Det blir även amerikansk vagn och barfota runt om direkt i comebacken vilket är positivt och skvallrar om att man kommer väl förberedd inför dagens uppgift. Förstahäst.

4 Vagabond Bi är en annan med hög kapacitet och trots att man ska ses som en av de mindre rutinerade hästarna i fältet sett till antalet starter så är man ett tidigt segerbud. Till dagens start har man även fått ett lopp i kroppen och årsdebuten är avklarad. Han är kvick iväg från start och i årsdebuten senast gick man 09,2 sista 700m. Hittar man till ledningen här ikväll med lopp i kroppen kommer man inte bli lätt för övriga konkurrenter att plocka ner. Ett givet streck på kupongen.

Nämner även 7 Selmer I.H. som har formen på topp. I den senaste starten gjorde man det mycket bra efter ett hållit uppe tempot utvändigt om ledaren för att sen gå undan till en enkelt seger. Skulle det bli tempo på loppet gynnas 7 Selmer I.H.som kommer passera många över upploppet.

10 Coin Perdu är en sjuåring som gör blott sin 24:e start ikväll. Coin Perdu har hittills haft en karriär som kantats av skador stoppat honom från att starta kontinuerligt. Men att detta är en talang utöver det vanliga råder det dock inget tvivel om. Ska enligt tränaren vara ett häst för storloppen under säsongen. MAn kommer dessutom med fin form till dagens start, man har två raka segrar i bagaget där båda segrarna tagits på lätta ben i mål. Till bara 11% är man ett spännande streck i omgången.

Min Vinnare: 9 Who's Who
Spets efter 500m: 4 Vagabond Bi
Skrällen: 10 Coin Perdu
Rankingen A: 9,4 B 7,10,5,3,6,1,2 C 12,11,8

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto