V75 Tips Solvalla 18/8

Publicerad på 17 Aug 2021 - 21:57

DrTrav

DrTrav

17 Aug 2021 - 21:57

Onsdag och det brukar betyda V86 men ikväll är omgången utbytt till en V75 omgång. Det är Solvalla som arrangerar tävlingarna och detta med fantastisk travsport att se fram emot. Bland annat ska vi få skåda Queen L.:s lopp samt Prix Maharajah med 1.000.000kr i förstapris och addera därtill kvällens höjdpunkt Jubileumspokalen med 1.500.000kr i förstapris. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av topptrav denna Onsdag.

 Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 7 Eight Hour i den femte avdelningen och 3 Asteriod i den avslutande sjunde avdelningen.

V75 Tips Solvalla Onsdag 18/8
V75-1 1,8,9,10
V75-2 2,5,7,8
V75-3 3,4,6,10,11
V75-4 1,4,8,9,11
V75-5 7 Eight Hour
V75-6 2,3,5,6,10
V75-7 3 Asteriod

2000 rader x 0,50 = 1000 kr

DD Tips Solvalla Onsdag 18/8
DD1: 3,10
DD2: 3 Asteriod

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 3140m volt
9 Racing Brodda gjorde det bra i rygg på Hail Mary senast, hon såg fin ut och gick i mål med en hel del sparade krafter. Med endast fem hästar på 40m tillägg ska hon kunna komma iväg okej. Ikväll är även motståndet enklare och hon gynnas av att det blev ett litet fält. Hon tål att göra en del grovjobb själv och trots 40m tillägg är Racing Brodda ett givet segerbud i loppet.

Skrällen är 10 Usain Henna som jag ofta hyllar och i den senaste starten visade han verkligen upp sin fina kapacitet trots att han fick nöja sig med andraplatsen. Usain Henna blev hängandes i tredjespår i nästan 1500m men hade ändå styrkan och inställning att kriga hela vägen in i mål. Inför kvällens start låter man nöjda med hästen och är formen bibehållen är det bara en tidsfråga innan Usain Henna får sätta nosen först över mållinjen igen. Han tål lång distans men vill helst vara med i den främre träffen. Vilket borde innebära ett tidigt avancemang ikväll, skulle det klaffa med positionerna är man till 9% ett givet streck på min kupong.

1 Reddington står på start och här är nog Mr Bergh inne på att det ska bli spets och slut. Reddington håller fin form för dagen och distansen är inga problem. I den senaste starten gjorde man jobbet utvändigt om ledaren men hann sen inte med när det blev en temposkärpning tillslut. Det finns en risk att hästarna på tillägg blir för tuffa att stå emot tillslut. Men skulle man få fuska bort en del av loppet och får bestämma en bit kommer man inte bli lätt att ta sig förbi.

Min Vinnare: 9 Racing Brodda
Spets efter 500m: 1 Reddington
Skrällen: 10 Usain Henna
Ranking: A 9,10 B 1,8,5,7 C 4,2,6,3

V75-2 1640m auto
2 Seventh Heaven är ett treårigt sto som redan hunnit med att visa fint kunnande. I den senaste starten blev det dock galopp direkt bakom bilen men dessförinnan hade hon två raka segrar på kontot. Hon är inte helt att lita på bakom bilen men går hon iväg felfritt från bricka två ikväll är hon dock kvick iväg och skulle kunna sitta i ledningen direkt. För tre starter sedan vann hon E3-consolation på 12,2a över medeldistans med en avslutning sista 800m som klockades på 09,8. Över 1600m kommer hon inte bli lätt att plocka ner i ledningen för övriga. Men med tanke på galopprisken vågar man inte gå på henne fullt ut.

5 Good Vibes är spännande ikväll. Senast var hon inte som bäst men det troliga är att hon behövde det loppet i kroppen då hon gjorde första starten efter andraplatsen i E3-finalen näst senast. I finalen visade Good Vibes att hon tål att göra en hel del jobb själv under loppen. Finns risk att hon får göra en hel del jobb även ikväll men skulle hon tagit senaste loppet på rätt sätt finns kapacitet för att vinna loppet trots tuff resa. Är anmält amerikansk vagn vilket känns spännande.

Nämner även 7 Indira Split som bara har gjort tre starter i livet men detta sto ser bara bättre och bättre ut för varje start. Hon har två raka segrar på kontot och vid båda segrarna har det funnits krafter kvar över mål. Ikväll är det även anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande.

Skrällen är 8 Honey Adore som ikväll ser ut att bli helt ospelad. Visserligen är utgångsläget inte det bästa men hon har sett fin ut de senaste starterna och även om hon inte segrat så har stilen varit mersmakande. Hon gynnas av att det är ett litet fält och skulle det dessutom bli lite körning från start kommer hon kunna profitera på det tillslut. Känslan är att många spelare plockar bort henne på grund av utgångsläget men skulle det bara klaffa någorlunda med positionerna längs vägen ikväll kan hon fälla många tillslut. Givet streck till 2%.

Min Vinnare: 2 Seventh Heaven
Spets efter 500m: 2 Seventh Heaven
Skrällen: 8 Honey Adore
Ranking: A 2,5 B 7,8,3,9,1 C 4,6

V75-3 2140m auto
Prix Maharajah med 1.000.000kr i förstapris och ett spännande lopp är att vänta.

6 Mellby Free har vunnit det här loppet tidigare och har bra möjlighet att göra det igen. Mellby Free har siktats till kvällens start även om hon startat sparsamt under året. I den senaste starten vann man enkelt när hon gick undan från ledningen på pigga ben. Hon kan öppna rappt om Björn Goop begär men riskerar att få svar invändigt så taktiken känns på förhand oviss. Men hon är inte heller beroende av ledningen för att vinna loppet. Utan söker sig bara Björn fram för att inta position från start kommer hon inte bli lätt att stå emot den sista biten. Förstahäst i loppet.

Skrällen för mig är 3 Allegra Gifont som kommer från Alessandro Gocciadoro. Man meddelar från stallet att man siktat till kvällens lopp och det är även anmält barfota runt om, vilket känns spännande. Vi har ju sett tidigare hur Alessandro Gocciadoros hästar kan prestera när man matchat mot specifika lopp och är Allegra Gifont lika bra som vid segern i Lovely Godivas Minne tidigare i år kommer hon bli att räkna med även ikväll. Hon har fått ett bra utgångsläge och till 7% känns detta som ett streck med högt spelvärde.

4 Rebella Matters kan öppna kvickt och är den som kommer försöka ladda iväg för att hålla upp ledningen från start. Detta är ett sto som gjort det bra nere i Frankrike hos Jean-Michel Bazire. Med närmast kultfiguren Jos Verbeeck i sulkyn ikväll kommer inga fingrar att läggas mellan utan räkna med att ekipaget har siktet inställt på ledningen. Väl i den positionen kommer man kunna bita ifrån sig bra. I den senaste starten slutade man trea i ett lopp som Face Time Bourbon vann.

Nämner även 10 Chicharita som är en segermaskin, hon har segrat i tolv av sina 16 starter i livet. I den senaste starten studsade hon tillbaka till vinnarspåret igen efter att fått sin sex långa segersvit bruten näst senast. Bakspår är inte optimalt och hon möter några tuffa konkurrenter. Men det är spännande att det är anmält amerikansk vagn för första gången. Hon behöver lite tur från sitt bakspår ikväll men vid gardering ska hon inte nonchaleras.

Min Vinnare: 6 Mellby Free
Spets efter 500m: 4 Rebella Matters / 6 Mellby Free
Skrällen: 3 Allegra Gifont
Ranking: A 6,3,4 B 10,11,12,9,5 C 7,1,2,8

V75-4 2640m auto
Queen L.:s lopp med ett öppet startfält på förhand.

11 Lipstick Tooma har imponerat hos Daniel Redén, hon inledde med att ta sju segrar på sina åtta första starter för Redén. I den senaste starten blev det ett märkligt lopp, det gick väldigt fort sista biten och hon kunde inte ta något över kort distans. Efter den starten har man fått slicka såren i en månad och jag räknar med att Redén som har full form på stallet även har detta sexåriga sto i fint slag för dagen. Att det är längre distans ikväll ses som en fördel och trots sitt utgångsläge är detta mitt förstastreck i loppet.

1 Dixie Brick är en tuffing som också trivs över distansen. För två starter sedan visade man förbättrad startsnabbhet från sitt innerspår och det finns med på kartan ikväll att man med hjälp av solfjädern kan hålla upp ledningen från start. Men oavsett kommer hon få ett bra lopp. I den senaste starten blev det ett rörigt slutvarv och hon fick aldrig fritt över upploppet och hade sparade krafter i mål. Krafter som kan komma till bra användning ikväll.

4 Call Me Brodda mötte Lipstick Tooma för fyra starter sedan och fick då ett klart tuffare lopp än Lipstick Tooma men höll ändå riktigt bra till tredjeplatsen. Hon kan öppna kvickt och trivs bäst i ledning. I den positionen har hon fem segrar på sex försök. Kommer ladda iväg för att nå den positionen även ikväll, lyckas Stefan Persson som sitter i vagnen med det är man sen ekipaget att slå för övriga.

Framhåller även 9 Arquana As som gjorde sin senaste start under elitloppshelgen, då vann man via 11,6 sista 1000m i något knepig stil. Har vilat sedan dess och nu har man kunnat slipa på auktionen hemma i träning och kommer säkert vara väl förberedd inför kvällens uppgift. Sitter bra i ett andraspår direkt och har en vass avslutning att tillgå som kommer fälla många den sista biten.

Min Vinnare: 11 Lipstick Tooma
Spets efter 500m: 1 Dixie Brick / 4 Call Me Brodda
Skrällen: 4 Call Me Brodda
Ranking: A 11 B 1,4,9,8,10,3 C 6,7,2,12,5

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 7 Eight Hour. Det är ett öppet lopp på förhand där jag väljer att försöka ta ställning istället för att strecka på. Eight Hour är kvick iväg bakom bilen och jag är inne på att Kevin Oscarsson som sitter i vagnen kan trycka sig hela vägen till ledningen efter en bit ikväll. Väl i ledningen kommer sen ekipaget inte bli lätt att plocka ner för övriga. I den senaste starten gjorde hon comeback efter ett kortare uppehåll, hon fick ett snällt lopp och växlade ner samtliga på speed sista biten. Stilen var mersmakande och man fortsätter på barfota bak precis som senast. Till 21% är det ett fint värde i att spika Eight Hour.

Motbud
9 Himalaya Sisu kommer till kvällens start med fin form. För två starter sedan vann man via en rapp avslutning på 09,7 sista 800m och i den senaste starten satt hon fast med allt sparat. Från bricka nio kommer hon kunna sitta bra på det i ett andraspår direkt och det är anmält barfota runt om vilket är ett plus. Himalaya Sisu kommer kunna avsluta vasst och ses som främsta motbudet till min spik.

Skrällen är 6 Livenletdiefor'em som det strulade för under hela loppet senast och den prestationen är det inte mycket att säga om även om hon såg bra ut i skymundan. Hon kan öppna kvickt från start och lär kunna hitta en vettig position. Med lite mer klaff längs vägen denna gången ska hon inte nonchaleras vid gardering till endast 2%. Det är anmält barfota runt om vilket är ett plus.

Nämner även 5 Balla You S.M. som gjorde det bra vid sina segrar i våras men har inte imponerat på slutet och måste studsa tillbaka för att blanda sig i segern här. Men kunnande och kapacitet vet vi finns och skulle hon bara hitta formen igen duger Balla You S.M. bra i loppet.

Min Vinnare: 7 Eight Hour
Spets efter 500m: 7 Eight Hour
Skrällen: 6 Livenletdiefor'em
Ranking: A 7 B 9,6,5,4,10,1 C 11,3,12,2,8

V75-6 2140m auto
Kvällens höjdpunkt väntar här i den sjätte avdelningen, Jubileumspokalen med 1.500.000kr i förstapris.

10 Don Fanucci Zet är en femåring som inte behöver någon närmare presentation, detta är Daniel Redéns stjärna som tidigare i år vann Elitloppet. Efter det har de blivit en start, då fick man lite långt fram tillslut och även om avslutningen var vass så hann man inte ända fram och fick nöja sig med andraplatsen. Men vi vet om att detta är en riktigt vass avslutare och med lite mer tätkänning ikväll kommer man kunna runda samtliga. Bakspår är dock ett minus men nu har man ett lopp i kroppen igen efter sin vila man fick i samband med segern i Elitloppet och det är återigen anmält barfota runt om precis som man gick i finalen av Elitloppet. Det känns klart positivt, och skickliga tränaren Daniel Redén hade inte startat sin stjärna här om han inte känt att han har en häst som är redo för kvällens uppgift. Storlopp och Örjan Kihlström det vet vi alla vilken stark kombo det är, och Don Fanucci Zet ska ses med bra segerchans trots sitt utgångsläge.

2 Hail Mary är en annan stjärna som under förra året sopade hem såväl Svensk Travderby som Breeders' Crown i överlägsen stil. Men i år har Hail Mary ännu inte fått till det i samma utsträckning. Årets bästa insats kom för tre starter sedan när man avslutade vasst uppe i Umeå, då stannade klockan på 07,7 sista 400m och man gick i mål som tvåa. Tränaren Robert Bergh meddelar att han själv tycker han har hästen där han vill ha honom inför dagens start. Men i den senaste starten såg inte stilen helt fläckfri ut, och man bröt dessutom ut en aning i banan över upploppet. Men kunnande och kapacitet vet vi finns och när Robert säger att han har hästen i fin författning så borde han verkligen veta vad han pratar om. Hail Mary kan öppna kvickt och har ett perfekt utgångsläge. Man kanske inte lyckas hålla ut 5 Click Bait den första biten men mycket talar för att man kommer kunna överta ledningen efter en bit. Väl i ledningen blir han normalt sett inte lätt att rå på för övriga.

Nämner även 6 Aetos Kronos som har tagit kliv i sin utvecklingen som femåring och verkligen visat upp kapacitet och fart som duger i dessa typer av lopp. Han kommer med två raka segrar på kontot till dagens start och med en formkurva som pekar uppåt kommer han ha en tung avslutning att tillgå ikväll.

3 Admiral As möter väldigt tuffa hästar ikväll men kommer till kvällens start med kanske bäst form i hela startfältet. Admiral As kommer till kvällens starten med toppform och insatsen i den senaste starten var smått otrolig. Nu är motståndet tuffast möjliga men Reijo Liljendahls femåring fick ett bra utgångsläge och lyckas Mats E Djuse med styrningen ikväll kan det räcka till hela vägen till seger. Även intressant att man i kvällens start ska ska köra med ryckhuva som Reijo meddelar att man testat i träning.

Min Vinnare: 10 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 2 Hail Mary
Skrällen: 3 Admiral As
Ranking: A 10,2,6 B 3,5,7,9 C 4,1,8

V75-7 1640m auto
Vi avslutar V75 spelet med att spika 3 Asteriod. Detta är en treåring som kommer med en härlig resultatrad. Han har ett fint staket som pryder programraden och segrat i sex av sina sju starter sedan han kom till tränaren Frode Hamre. I Sverige är fyraåringen fortsatt obesegrad efter fyra starter och Asteriod imponerade stort när han vann ett uttagningslopp till Breeders Course i juni på Solvalla. Efter den starten har det sen blivit två enkla segrar hemma i Norge. Asteriod är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen kommer man sen bli svårslagen. Jag spikar.

Motbud
8 Rome Pays Off trivs över kort distans. Han gjorde det bra för tre starter sedan när man vann sitt försök till Sprintermästaren och sen i finalen var man inte långt efter segraren Önas Prince i mål. Tränaren Robert Bergh meddelar att man till dagens start ska utrusta Rome Pays Off med helstängt huvudlag för första gången vilket känns intressant. På förhand det främsta motbudet till min spik.

Nämner även 9 Boston Wise L. som vann i fin stil så sent som för en vecka sedan och visade då att formen är på topp. Boston Wise L var tvåa i samma lopp under fjolåret och är nu ute efter revansch. Passar täta starter är man ett givet streck för den som garderar loppet.

Min Vinnare: 3 Asteriod
Spets efter 500m: 3 Asteriod
Skrällen: 8 Rome Pays Off
Ranking: A 3 B 8,9,2,1,10,5 C 4,6,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto