V75 Tips Solvalla 25/3

Publicerad på 23 Mar 2023 - 22:29

DrTrav

DrTrav

23 Mar 2023 - 22:29

Denna lördag bjuds vi på härlig travsport från huvudstadsbanan Solvalla. Det handlar om finaler på V75 och nedan följer ni mina tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 10 Fabulous Pellini i den fjärde avdelningen och 6 Boli You S.M. i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Solvalla 25/3
V75-1 1,3,5,7,11
V75-2 3,4,7,10,12
V75-3 1,5,6,10,11
V75-4 10 Fabulous Pellini
V75-5 1,5,6,7,9
V75-6 6 Boli You S.M.
V75-7 2,3,9,11,12

3125 rader x 0,50 = 1562 kr


DD Tips Solvalla 25/3
DD1: 6 Boli You S.M.
DD2: 2,3,9,11,12

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
1 Borups Victory är en topphäst som kommer göra sig gällande under de större loppen under året och även om han senast fick ge sig mot King of Everything efter en utvändig resa är jag inne på att han får revansch idag. Han har visat prov på topp insatser flera gånger och tränaren Daniel Wäjersten har i sin tur vässat upp sin adept lite extra inför dagens final. Han ska även lättas i balansen. Borups Victory är kvick iväg från start och det är full laddning från start som gäller. Borups Victory är sen min troliga ledare av loppet och i väl den positionen kommer man sen bli svårslagen.

För mig är skrällen i loppet 3 Hell Patrol som är i sitt livs form just nu. Han vann sitt försök enkelt före Marre’s Dreamboy. Senast på Bjerke var motståndet återigen tufft men Hell Patrol visade återigen upp sin fina kapacitet. Att Örjan Kihlström dessutom sitter i vagnen pånytt är spännande och till låg procent ska man inte nonchalera Hell Patrol vid gardering.

Det är även spännande att Björn Goop idag ska köra 5 Eros Zola. Hästen gjorde senast comeback efter lite vila och Flemming Jensen menade då att hästen behövde ett lopp i kroppen inför dagens finaler. Eros Zola fick ett perfekt lopp och tackade för det genom att avsluta rappt till seger över upploppet. Nu med lopp i kroppen och en uppåtgående form samt barfota runt om och i en amerikansk vagn tillsammans med BG så säger jag pass upp vid gardering.

Min Vinnare: 1 Borups Victory
Spets efter 500m: 1 Borups Victory
Skrällen: 3 Hell Patrol
Ranking: A 1 B 3,5,11,7,6,4 C 2,8,9,10

V75-2 2140m auto
Att 7 Frankie Godiva är en spännande häst för framtiden råder det inget tvivel om. Kapaciteten är skyhög och senast var man tvåa efter ett tidigt avancemang till ledningen. Att det nu är anmält barfota runt om och amerikanska vagn för första gången är såklart superintressant och det kan mycket väl vara så att han baar forsas till spets och att ingen är i närheten av att rå på honom idag. Men spåret är en bit ut bakom bilen samt att så mycket förändringar på samma gång medför alltid en viss risk. Därför känns det givet att på V75 försöka gardera Frankie Godiva idag.

Att 12 Judge D. också är en häst som hör hemma i högre klasser är inget att snacka om. Han har imponerat stort med fyra raka segrar och även om uppgiften idag är annorlunda med spår tolv så är han given vid gardering. Judge D. besitter både styrka och hårdhet. Skulle det bara bli lite överpace på loppet från start kommer han med sin kraftiga slutrunda passera många.

En som jag också vill lyfta fram är 10 Sultan Sea. Detta är en segervan individ som nu ska mäta sina krafter mot toppen i klassen. Än så länge har vi ej fått se botten i Sultan Sea och att det nu är anmält barfota runt om och amerikanska vagn för första gången är spännande. Tidig vid gardering.

Min Vinnare: 7 Frankie Godiva
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 7,12,10 B 3,4,5,9,1 C 2,6,8,11

V75-3 2140m auto
Ett spännande lopp i Margaretas tidiga unghästserie där 5 Bedazzled Sox visat att han tillhör de bästa i kullen. Nu med en rejäl vinterträning i kroppen dessutom lär vi få se ytterligare utveckling hos hästen under året. Bedazzled Sox är allround och skulle kunna hitta tidigt till spets idag. Gör man det rä såklart segerchansen hög. Men vi ska veta att det handlar om årsdebut mot bra hästar och från stallet meddelar man att det knappast är någon toppform idag. Trots allt är Bedazzled Sox ett givet segerbud på ren grundkapacitet men det är samtidigt ingen favorit jag vill hålla ensam in handen på V75.

En som jag verkligen ser fram emot att se på tävlingsbanan denna dag är 11 Tetrick Wania. Detta är en topphäst som i debuten för Conrad Lugauer senast gjorde bort sig med en startgalopp. Men Tetrick Wania fick ändå ett lopp i kroppen och stod efter galoppen för ett mersmakande intryck. Läget är såklart missgynnande idag, men känslan är att har bara Tetrick Wania sin dag kan hon mycket väl bara blåsa till och runda samtliga. Till 15% finns det spelvärde och han är given på kupongen.

Lyfter även fram 1 Ante la Roque som under fjolåret vann ett uttagningslopp till Kriteriet och var sen trea i finalen. Nu handlar det om årsdebut för Daniel Redén men vi vet samtidigt att hans hästar brukar kunna prestera bra direkt. Ante la Roque kan öppna bra och skulle man hålla ut Bedazzled Sox från start kommer han bli att räkna med.

Kioskvältaren i loppet är 10 Every Day Elegant där man tvärtom mot Bedazzled Sox låter väldigt uppåt på från stall Walmann. Galoppen är bara att glömma meddelar man och Every Day Elegant gick imål på bra sätt med sparade krafter. Formen sitter där och 1% är alldeles för lite!!

Min Vinnare: 11 Tetrick Wania
Spets efter 500m: 5 Bedazzled Sox / 1 Ante la Roque
Skrällen: 10 Every Day Elegant
Ranking: A 11,5,1 B 10,6,12,9,2 C 8,3,7,4

V75-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens första spik, 10 Fabulous Pellini. Hon stod för en toppinsats för två starter sedan när segern togs övertygande sätt. Senast gick hon barfota runt om och och blev tillslut tvåa. Insatsen var godkänd men barfota balansen gav ingen effekt utan Fabulous Pellini agerade lite “skvättiga” i stilen. Att hon nu fått spår tre i volten var bästa möjliga för Fabulous Pellini som nu återgår till skor runt om vilket jag ser som ett plus. Dessutom meddelar man att detta är Fabulous Pellinis sista start innan hon ska betäckas. Bara detta gör att jag räknar med Daniel Wäjersten kommer maxa vad som går till dagens start och när främsta motbudet 6 Athena Face agerar ojämnt så kommer jag ta ställning rakt ut för Fabulous Pellini till 25%.

Motbud
6 Athena Face kommer med två raka segrar på kontot och har visat bra form på slutet. Att det nu uu blir det barfota bak och att Örjan Kihlström hoppar upp i är såklart spännande. Från ett passande springspår är taktiken från start given. Athena Face sänder mot spets och i den positionen har hon sen två segrar på fem försök. Får Kihlström bestämma tempot en bit av loppet kommer Athena Face sen vara främsta motbdet till min spik på förhand.

Nämner även 14 Love No Pain som var tunt jobbad inför senast vilket förklarar insatsen. Han har siktat till hit och nu är det anmält barfota runt om.

Min Vinnare: 10 Fabulous Pellini
Spets efter 500m: 6 Athena Face
Skrällen: 14 Love No Pain
Ranking: A 10 B 6,14,5,4,12,15 C 11,1,3,7,2,13,8,9

V75-5 2140m auto
9 Four Guys Dream skulle kunna få ett perfekt lopp idag. Han är vass på speed vilket han inte minst visade vid segern för två starter sedan. Med flera startsnabba hästar med i loppet kan vi räkna med att det kommer gå undan första den biten vilket skulle gynna Four Guys Dream. Senast var Four Guys Dream dock aningen sämre, men förklaringen kom också efteråt. Han hade dåliga blodvärden och med en bättre prestation idag är jag inne på att han kommer blåsa ne samtliga över upploppet.

6 Ultion Face har stått för flera bra prestationer den senaste tiden. Senaste avslutade han rappt som tvåa bakom vinnande Hierro Boko. Ultion Face är en av dem som kan öppna snabbt från start och det även spännande att Örjan Kihlström sitter i vagnen idag, Ett givet streck vid gardering.

Men loppet stora ide sett till procenten är 1 Aetos Kronos. Att kapaciteten finns för att vinna ett lopp som detta råder det inget tvivel om och nu från ett passande utgångsläge är det läge att ta betalt. Det är många som fortfarande ratar Aetos Kronos och vill se honom prestera på topp innan man vill betala för honom. Men faktum är prestationen för två starter sedan var positiv och nu till endast 5% med den amerikansk vagnen på gäller det att ta betalt innan alla hoppar på tåget igen.

Min Vinnare: 9 Four Guys Dream
Spets efter 500m: 4 Chapuy
Skrällen: 1 Aetos Kronos
Ranking: A 9,6,1 B 5,7,12,10,8 C 3,2,11

V75-6 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik och jag kan inte annat än att ta ställning för 6 Boli You S.M. idag. Detta är en individ som sett ut som en “bomb” för stall Kolgjini många stunder under vinter. Senast fick man också äntligen vinna efter flera bra prestationer bakom sig. Dessutom har även Kolgjini lärt känna hästen bättre för varje start och det är ganska tydligt att han inte ska gå i ledningen eftersom Boli You S.M. allt som ofta då blir för het. Att detta är en individ för något av de större loppen under sommaren är jag säker på. Intrycket är bländande och även om det knappast saknas motstånd idag så är jag inne på att Örjan Kihlström som gör debut i vagnen idag kommer hitta ett passande slagläge för Boli You S.M. och när väl attacken sätts in kommer övriga få hålla i sig. Att det är anmält barfota runt om är också spännande samt så meddelar man från stallet att Boli You S.M. är behandlad inför ikväll och man tror på en toppinsats. Spik till 16%.

Motbud
Väljer man att gardera loppet är det många som ska räknas. 2 Dynamite Sensation har vi spikat tidigare och håller bra form för dagen. Hästen är allround och har fått ett passande utgångsläge.

5 Bugatti Hall visade senast toppform när man lyckades vinna trots bricka tolv. Att farten finns för att Bugatti Hall ska blanda sig i slutsegern är knappast någon nyhet och att det nu är anmält barfota runt om är klart spännande.

10 Dream Sensation är en annan som imponerat den senaste tiden. Att det även här är barfota runt om är spännande och skulle det bli överpace på loppet kommer Dream Sensation fälla många den sista biten.

Skrällen är 9 Vincent C.D. som är tuff och rejäl. Han tål att göra en hel del på egen hand och har visat att han besitter kunnande som gör sig gällande i dessa typer av lopp.

Min Vinnare: 6 Boli You S.M.
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Vincent C.D.
Ranking: A 6 B 2,5,10,9,7,8,3,4 C 11,1,12

V75-7 2140m auto
11 High On Pepper hade utan tvekan önskat ett annat utgångsläge idag. Han har nämligen tagit tre segrar från ledningen i år. Men han har samtidigt visat sig besitta hög kapacitet för klassen så trots spår elva är han en given segerkandidat om det skulle klaffa längs vägen. Men nu är det kortare distans än på slutet och som sagt utgångsläget är inte det bästa och när han dessutom ser ut att bli favorit på V75 så är det givet att gardera.

12 Castor the Star lyfte jag fram senast på Momarken och då vann han på tilltalande sätt. Intrycket över mål var positivt och Castor the Star har visat att ha kan vinna bakifrån. Men jag är samtidigt inte helt konfident nu med tanke på att det är start vecka vecka och med tanke på hur förutsättningarna var senast på Momarken är det svårt att säga hur den prestationen sitter i benen idag. Som ni förstår tycker jag avslutningen på V75 är öppen och loppet kommer kräva sina streck.

2 Bottnas Idol vann en Klass I-final för två starter sedan och gjorde det helt klart bra i sin debut i brons senast. Han gynnas idag av att de främsta motbuden har sämre utgångslägen. Men motstånd saknas inte och som ni förstår tycker jag avslutningen på V75 är öppen och loppet kommer kräva sina streck.

9 Jello W. är en tidig skräll. Han ska tävla barfota runt om och med amerikansk vagn vilket är spännande. Gynnas idag om tempot från start blir högt.

3 Comes with Age är kvick iväg från start och skulle han komma till spets ska det bli spännande att se hur långt det räcker. Framförallt om han får bestämma tempot själv en bit av loppet.

Min Vinnare: 11 High On Pepper
Spets efter 500m: 3 Comes with Age
Skrällen: 9 Jello W.
Ranking: A 12,11,2,9,3 B 10,7,6,1 C 5,4,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto