V75 Tips Solvalla 27/5

Publicerad på 25 Maj 2023 - 22:19

DrTrav

DrTrav

25 Maj 2023 - 22:19

Elitloppslördagen är här! Detta är en helg som betyder mycket för oss travälskare. Denna lördag bjuds vi i vanlig ordning på finaler på V75 men allt avslutas med Harpers Hanovers lopp som är dagens höjdpunkt. 1.000.000kr i förstapris och ett alltid prestigefyllt lopp att se fram emot.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar. 2 Smile Silvio i den fjärde avdelningen och 4 Castor The Star i den femte avdelningen.

V75 Tips Solvalla Lördag 27/5
V75-1 3,5,10
V75-2 1,2,7,8,11,14
V75-3 1,2,3,6,8,11
V75-4 2 Smile Silvio
V75-5 4 Castor The Star
V75-6 1,2,8,9,11,12
V75-7 3,4,8,10,15

3240rader x 0,50 = 1620kr

DD Tips Solvalla Lördag 27/5
DD1: 1,2,8,9,11,12
DD2: 8 Kentucky River

6 rader x 40kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
I inledningen är det tre ekipage som sticker ut på förhand.

5 Zeudi Amg är mitt förstaval. Han har nu gjort tre starter i år och formen ser ut att komma alltmer. Detta är en individ som redan under förra året rosade marknaden en hel del på våra svenska travbanor runt om i landet. Senast var hon ute i Copenhagen Cup och såg läcker ut som fastlåst. Känslan är att det loppet fört fram Zeudi Amg ytterligare till idag och även om det skulle krävas lite jobb på egen hand längs vägen har hon tidigare visat att det inte är några problem. Måste jag välja en häst i loppet blir det Zeudi Amg.

3 Imhatra Am gjorde det bra nere i Frankrike under vinter, och den hårdheten hon införskaffat sig på Vincennes visade sig gjort Imhatra Am gott. I comebacken på svensk mark för två starter sedan så stod hon för en enastående bra insats. Hon lämnade konkurrenterna bakom sig och bara sprintade undan i urläcker stil. Senast var hon återigen den hästen som glänste mest under hela tävlingsdagen på Gävle och i loppet gick hon bra hela vägen in i mål efter ett passande lopp. Idag är utgångsläget passande och skulle hon vara den som sitter tidigt i spets måste övriga stå för något extra för att lyckas plocka ner henne på en snabb Solvalla oval.

10 Sister Sledge är den av de betrodda i loppet som fått sämsta utgångsläget. Men detta är en individ som kapacitetsmässigt är väldigt bra för klassen. Senast fick hon tävla barfota runt om för första gången iår och det lyfte verkligen Sister Sledge. Daniel Redén låter väldigt nöjd med sitt sto inför lördagens uppgift och hon måste räknas tidigt trots bricka tio.

Min Vinnare: 5 Zeudi Amg
Spets efter 500m: 3 Imhatra Am / 5 Zeudi Amg
Skrällen:
Rankingen A: 5 B 3,10,9,2 C 1,4,6

V75-2 2140m volt
1 Ultra Violet är ett sto som visat upp en härlig utveckling den senaste tiden. Hon kom till André Eklund i oktober och har nu tre segrar och en galopp på sina fyra framträdanden för honom. För två starter sedan visade Ultra Violet upp en härlig inställning när hon vann före Future Sox och senast vann hon på lekande lätt sätt med en rekordsänkning dessutom. Att formen är på topp är knappast något vi behöver fundera på och när även utgångsläget är passande är hon en given tipsetta i loppet. Håller hon ledningen från start är mycket vunnet.

Skrällen i loppet för mig är 2 Kit Crown som också visat upp finfin utveckling efter sin flytt till Öystein Tjomsland. Senast vann hon enkelt från ledningen på V75. Hon har öppnat bra från spår två i volt tidigare och Ulf Ohlsson i vagnen lär göra allt vad han kan för att ta sig förbi Ultra Violet från start, Lyckas han med det är detta hästen att slå i spets. Men även om det skulle bli positionen i rygg på ledaren är Kit Crown en tidig segerkandidat i min bok.

På 20m tillägg hittar vi kapabla 11 Marabou Brodda som näst senast fick ett för tufft lopp och det är inte mycket att säga om. Senast var man återigen tillbaka i vinnarspåret igen efter att man besegrat något enklare motstånd på Jägersro. Formen är bra och blir det bara lite uppskruvat tempo från start kommer Marabou Broddas styrka och inställning betala sig bra den sista biten.

Min Vinnare: 1 Ultra Violet
Spets efter 500m: 1 Ultra Violet / 2 Kit Crown
Skrällen: 2 Kit Crown
Rankingen A: 1,2 B 11,8,7,14,15,3,5,10 C 9,4,6,13,12

V75-3 2140m auto
8 Dragons Bar är en häst Alessandro Gocciadoro lyft fram och har höga tankar kring. Han vann direkt på Vermo senast trots att han inte glänste. Men från stallet meddelade man att den långa resan gjort sitt och att han trots det stod för en bra insats säger en hel del om hästen. Nu med det loppet i kroppen tror man dessutom på att Dragons Bar tar nya kliv inför dagens start. Detta är en rejäl individ som inte räds att göra en hel del jobb på egen hand. Jag räknar med att Dragons Bar landar i dödens efter en bit och därifrån krävs en topprestation för att vinna. Men det är jag inne på att vi också kommer få se och därför rankas han etta i loppet.

Det går knappast att se bättre ut än vad 3 Hipster K. gjort i sina två segrar på slutet. Segrarna har tagits på övertygande sätt och från ett tilltalande utgångsläge idag är Hipster K. garanterad ett bra lopp. Han är både snabb från start och tillslut så oavsett vilken taktik Linda Sedström väljer här så ska Hipster K. räknas tidigt.

1 Friend Of Elves var senast ute i Kungapokalen där han mötte de bästa. Nu är det inte samma typ av motstånd och skulle han lyckas förbättra startsnabbheten och hålla upp innerspåret kommer det inte bli lätt att ta sig förbi honom tillslut.

Skrällen vid överpace är 11 Demon som imponerade senast när han visade upp rejäl styrka och inställning vid segern på Jägersro. Till låg procent är detta en rolig vinnare för den som letar lägre streckprocent.

Min Vinnare: 8 Dragons Bar
Spets efter 500m: 3 Hipster K. / 1 Friend Of Elves
Skrällen: 11 Demon
Rankingen A: 8 B 3,1,11,6,2,7,9,4 C 5,12,10

V75-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 2 Smile Silvio. Jag väljer att gå rakt ut på honom i ett öppet lopp där stall Untersteiner låter väldigt uppåt på förhand kring sin travare. Han går från att tävla med fyra järnskor till att tävla barfota runt om och med amerikansk vagn för första gången i livet, vilket såklart är mycket intressanta förändringar och dessutom är utgångsläget helt perfekt. Senast handlade det om en liten mini-comeback för Smile Silvio där han avslutade bar bakom Global Dash. Nu med det loppet i kroppen och tung träning bakom sig bör Smile Silvio gå framåt en hel del till dagens start. Från stallet meddelar man att detta är bästa chansen i helgen och räkna med att Peter Untersteiner som sitter i vagnen är angelägen om att få visa upp sin patenterade segergest inför Elitloppspubliken även 2023. I ett öppet lopp tar jag ställning och spikar!

Motbud
3 Jackpot gjorde det bra senast och har visat sig besitta högt kunnande för klassen. Till dagens start blir det googles och rycktussar för första gången vilket är spännande och med Örjan Kihlström upp i vagnen ska ekipaget räknas tidigt bakom min spik.

Även 9 Mellby Imperial och 6 Sir Express är bra hästar för klassen som absolut ska räknas in i segertiden med rätt lopp. Men som sagt, det är ett öppet lopp på förhand och väljer man inte att gå rakt ut på sin idé här kommer det kosta streck på kupongen.

Min Vinnare: 2 Smile Silvio
Spets efter 500m: 2 Smile Silvio / 6 Sir Express
Skrällen: 7 Peter Pan
Rankingen A: 2 B 3,9,6,7,1,10,8 C 11,4,5,12

V75-5 2140m auto
Spik blir det även här och i detta loppet lutar jag mig emot loppets favorit som fått optimala förutsättningar, 4 Castor The Star. Han imponerade senast när han blev tvåa och endast knappt slagen av världsstjärnan Francesco Zet. Klockan stannade på 1.11,0 över 2140m. Att ha den insatsen på sitt CV här i en final av bronsdivisionen säger en hel del om att hans kunnande sticker ut för klassen. Han är dessutom kvick iväg från start och är således den troliga ledaren i loppet. Väl i den positionen kommer han sen vara mycket svårslagen och jag väljer att spika trots hög procent.

Motbud
9 Yuvaraj har imponerat för Håkan B Johansson och kommer nu med två segrar på de tre senaste starterna. Han är vass på speed och avslutar alltid bra. Skulle det blir överpace på loppet idag gynnar det Yuvaraj men normalt sett ska det bli svårt att rå på Castor The Star idag.

Nämner även 5 Laredo Boko som senast stod för en rejäl insats senast. Trots att han fick lägga en hel del kraft i början av loppet så stred han på hela vägen och kunde tillslut sätta nosen först. Laredo Boko tål att göra en hel del jobb på egen hand men att han ska slå Castor The Star från dödens känns som en övermäktig uppgift.

Min Vinnare: 4 Castor The Star.
Spets efter 500m: 4 Castor The Star.
Skrällen: 9 Yuvaraj
Rankingen A: 4 B 9,5,10,2,1,7,6 C 11,12,8,3

V75-6 2140m aut
1 Karat River har stått för flera bra insatser på slutet även om man fått nöja sig med andrapriset i de två senaste starterna. Karat River är en rejäl individ som även visat sig kunna öppna bra från start. Skulle han lyckas svara ut Readly Lavec sida vid sida är mycket vunnet. Men Karat River är samtidigt inte beroende av ledningen för att vinna. I ett öppet lopp där jag tror det kan hända grejer rankar jag Karat River etta men kommer strecka på där bakom.

Skrällen för mig är Karat Rivers stallkamrat,12 Falcon Eye. Han gjorde det bra som tvåa utvändigt om Hipster Am senast. Formen är på topp och idag blir det barfota runt om vilket är ett plus. Utgångsläget är vad det är, men samtidigt är jag inne på att det kommer bli körning från start i loppet och då öppnar det upp sig för Falcon Eye som kommer att fälla många den sista biten. Spännande till 3%!!

2 Readly Lavec vet vi besitter högt kunnande. Han var ute mot tufft motstånd i Finland senast och var dessutom utom nedsatt enligt stallet den dagen. Nu ska man behandla Readly Lavec inför dagens start och man ska fått bra svar hemma i tärningen. Utgångsläget är perfekt, han är kvick iväg från start och samtliga tio segrar i Sverige har bärgats från ledningen. Kommer han till spets blir Readly Lavec inte enkel att plocka ner. Men som favorit på V75 i detta nu känns han trots allt given att försöka fälla.

Min Vinnare:
Spets efter 500m: 1 Karat River / 2 Readly Lavec
Skrällen: 12 Falcon Eye
Rankingen A: 1,12 B 2,9,11,8,4,3,10 C 5,7,6,10

V75-7 3140m volt
Harper Hanovers lopp avslutar V75 tävlingarna. 1 miljon i förstapris och loppet körs över mäktiga 3140m.

Man kan nästan prata om samtliga i loppet och hitta grejer på just dem som gör att de intressanta i årets upplaga av Harper's 2023. Men faktum är att 8 Kentucky River är den som fått extra intressanta förutsättningar i år. Han har visat sig vara kvick iväg från start och här han han fått ett ensamt spåringspår på mellanvolten. Prickar Per Nordström starten kommer man snabbt vara ikapp hästarna på start och med den styrka som Kentucky River också besitter så är han han också rättmätig favorit på förhand.

3 Versace Face stod för en enastående prestation senast på Örebro. Det var något alldeles extra. Han hanterar distansen utan problem och känslan är att Versace Face aldrig kan bli trött. Daniel Redén låter påställd och till 11% är han tidig på min kupong.

4 High On Pepper visade upp härlig utveckling under förra året och har visat att han besitter egenskaper och kapacitet för att vinna Harper Hanovers lopp. Han är både stark och snabb och håller han bara reda på benen och inte stressar upp sig som senast så är High On Pepper given i segerstriden. Form och kunnande visade han efter sin galopp senast när klockan stannade på 13,4 i 2800m.

Min Vinnare: 8 Kentucky River
Spets efter 500m: 8 Kentucky River
Skrällen: 3 Versace Face
Rankingen A: 8 B 3,4,15,10,2,9,13,12,11,1 C 14,6,7,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto