V75 Tips Umåker 15/5

Publicerad på 13 Maj 2021 - 21:20

DrTrav

DrTrav

13 Maj 2021 - 21:20

Vilken omgång som väntar oss på Umåker den 15/5. Flera fina lopp där segraren får en plats i finalerna under Elitloppshelgen och som kryddan på moset ska även Guldbjörken med Missel Hill i spetsen gå av stapeln. Men vi bjuds även på Berth Johanssons Memorial där Don Fanucci Zet och Hail Mary stöter på varandra. Och som om detta inte vore nog kryddas omgången av en jackpot på 58 Miljoner. Luta er tillbaka och njut av travsporten.

Jag spelar med två spikar,1 Missle Hill i den tredje avdelningen och 6 Don Fanucci Zet i den sjätte avdelningen.

Nedan följer mina tips.

V75 Tips Umåker Lördag 15/5
V75-1 3,4,6,9
V75-2 3,6,9,11
V75-3 1 Missle Hill
V75-4 3,7,8,9,11
V75-5 2,3,4,5,9
V75-6 6 Don Fanucci Zet
V75-7 1,2,4,6,7,9

2400 rader x 0.50kr = 1200 kr

Dagens Dubbel Umåker 15/5
DD-1 6 Don Fanucci Zet
DD-2 1,2,4,6,7,9

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
6 Digital Dominance har nu gjort fyra starter för sin tränare Jörgen Westholm och denna femåring har tagit kliv framåt för varje start. I den senaste starten var man ute i ett lopp över 3000m och fick en dålig rygg med 500m kvar till mål. Men Digital Dominance avslutade femstjärnigt och vann loppet övertygande. Ikväll är det återigen ett klass-I försök, precis som senast men ikväll har man fått ett perfekt utgångsläge med springspår. Med Erik Adielssson i vagnen är jag inne på att man tidigt sitter i ledning och därifrån är man sen hästen att slå. Digital Dominance är både snabb och stark och blir därför den givna förstahästen i loppet.

9 Deal Done Zet är en högkapabel travare som i den senaste starten var ute i Orebro Int'l i den senaste starten, loppet var över 3000m och med 400.000kr i förstapris. Man mötte tufft motstånd men gjorde ett klart bra lopp. Detta är en individ som vet vart mållinjen befinner sig, vilket de nio segrarna på fjorton starter skvallrar om. Deal Done Zet är under kraftig utveckling och har visat att han både är stark och snabb. Kommer blanda sig i segerstriden även ikväll.

Skrällen är 4 Amorcer Levallo. Detta är en femåring som är betydligt bättre än vad resultatraden skvallrar om. Han är kvick iväg från start och kommer kunna införskaffa sig en bra position från start. Väl i den främre träffen är han allround och kan avsluta rappt med lucka. Till 7% ska han inte nonchaleras. Skräll.

Min Vinnare: 6 Digital Dominance
Spets efter 500m: 6 Digital Dominance
Skrällen: 4 Amorcer Levallo.
Ranking: A 6 B 9,4,3,11,2,5 C 10,7,1,12,8

V75-2 2140m volt
6 Arquana As har nu gjort tre starter för Timo Nurmos, hann vann direkt i den första efter att avslutat sista 800m via 09,5. Därefter har det blivit två tredjeplatser, men prestationerna har varit bra. Idag är det Örjan Kihlström som sitter i vagnen för första gången vilket är spännande. Löser det sig bara från start och man inte blir fast på sitt innerspår på mellanvolten har detta sto visat att hon har fart för att fälla samtliga över upploppet. Förstahäst.

3 Navona är ett fyraårigt sto som står på start. Hon inledde sitt tävlande med en andraplats och följde sedan upp debuten med att ta fem raka segrar innan man för två starter sedan gjorde bort sig med galopp. I den senaste starten är det inte mycket att säga om andraplatsen, man fick ge sig mot en för dagen bländande Margareta Tooma. Täta starter nu vilket ses som en fördel och Navona står bra till i loppet och är den troliga ledaren. I den positionen är man hästen att slå för övriga. Streckas.

Nämner även 9 Galant Sisu som nu fått två lopp i kroppen. I den senaste starten såg man även formstark ut när man vann från ledningen. Dock trivs man som bäst över 1640m vilket gör att man kanske behöver smyga lite mera idag.

Min Vinnare: 6 Arquana As
Spets efter 500m:3 Navona
Skrällen: 9 Galant Sisu
Ranking: A 6,3 B 9,11,15,14,7,2,4,10 C 1,13,12,5,8

V75-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 1 Missle Hill. En riktig stjärna som hade ett fint fjolår med bland annat segrar i Jubileumspokalen och STL Open. I år har man gjort två starter och båda har slutat med andrapris. Nu med två genomkörare i kroppen lär formen vara kraftigt på gång och inför ett stundande Elitlopp så är det dags att visa för en viss Malmrot att han ska ha en rosa biljett till sista söndagen i Maj. Motståndet är överkomligt och utgångsläget är perfekt. Man är kvick iväg från start och man är den troliga ledaren av loppet. Därifrån blir man sen svårslagen och ska ses med hög segerchans. Given spik för mig även om procenten är hög.

Motbud
7 Hachiko de Veluwe gjorde årsdebut i den senaste starten och inför det loppet var man nöjda och optimistiska ifrån stallet. Man blev dock störd till galopp den gången och dagen var förstörd. Nu med en genomkörare innanför västen är man ute efter revansch. Han är stark och rejäl och tål att göra en del själv i loppet. Även om det är mycket begärt att man ska slå Missle Hill utvändigt är man det främsta motbudet i loppet.

Nämner även 5 Short In Cash som idag gör debut i gulddivisionen. Men detta är en individ som varit nere i Frankrike och testat lyckan. Väl där har Short In Cash visat sig ha besitta både hårdhet och kunnande som duger bra. För den som garderar Missle Hill ska man inte nonchalera Short In Cash.

Min Vinnare: 1 Missle Hill
Spets efter 500m: 1 Missle Hill
Skrällen: 9 Galant Sisu
Ranking: A 6,3 B 9,11,15,14,7,2,4,10 C 1,13,12,5,8

V75-4 2140m auto
9 Global Attention mötte 11 Amalencius B.B. för tre starter sedan på Solvalla, då var man nästan identiskt spelade inför loppet och Global Attention gick segrande ur den striden. I den senaste starten visade man att formen fortsatt är bra när man avgjorde enkelt till seger via 12,8 sista 1500m. Då var det första gången man körde barfota runt om med amerikansk vagn, vilket gav fin effekt. Det är en utrustnings kombination man heller inte går ifrån till dagens start. Förstahäst.

11 Amalencius B.B. är ett år yngre än ovan nämnda vilket gör att man troligtvis utvecklats något sedan man möttes för nu fyra starter sedan. Dock blev det galopp kort efter start i den senaste starten och den dagen blev förstörd. Men för två starter sedan visade man prov på fina kvaliteten när man trots hård press sista varvet kunde hålla ifrån sig samtliga från ledningen. Till dagens start är det anmält barfota runt om för första gången vilket är intressant, dessutom blir det Björn Goop i vagnen för första gången. Pass upp.

Nämner även 8 G.K.Justus som kommer med en färsk seger i bagaget från senast, då vann man efter att fått göra jobbet utvändigt om ledaren. Sista 800m klockades till 11,5 den gången. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge men detta är en klassklättrare som inte ska nonchaleras trots spår 8 idag.

Min Vinnare: 9 Global Attention
Spets efter 500m: 1 Kaelan F.Boko
Skrällen/Draget: 11 Amalencius B.B.
Ranking: A 9,11 B 8,7,3,5,10,6 C 1,12,2,4

V75-5 1640m auto
2 Merrit har ikväll fått ett perfekt utgångsläge och garanterad ett bra lopp. I den senaste starten fungerade man inte fullt ut i travet, men gången innan visade man fina kvaliteter när man spurtade mycket rappt bakom segraren Cab Lane. Från tränarhåll låter man nöjd inför kvällens start och i ett öppet samt jämnt spelat lopp blir detta min förstahäst.

3 Franklin Face gjorde även han det bra för två starter sedan när man vann överlägset i fin stil. I den senaste starten var det banunderlaget som ställde till det och man gjorde bort sig med galopp. Franklin Face är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Därifrån är segerchansen bra och är ett geni vet streck på kupongen. Till dagens start ska han även utrustas med ett helstängt huvudlag vilket är spännande.

5 Alcide Roc är en spännande individ som idag gör debut på Svensk mark för sin tränare Björn Goop. Alcide Roc har under sin tid i Frankrike visat prov på högt kunnande men har samtidigt blivit drabbad av Frankrikes hårda regler gällande orent trav fler gånger. Kommer bli spännande att följa under dagen och streckas även på systemet.

Skrällen är 9 Viking Brodde. I den senaste starten blev han lite het i ledningen och tröttnade sista biten över en längre distans. Idag har man ett spännande smygläge med bricka nio och ett lopp som mäter 500m kortare än senast. Magnus A Djuse i vagnen för första gången är spännande och med tempo på loppet ska man inte räkna bort Viking Brodde till 15%.

Nämner även 4 Mr Clayton J.F. som skrällt på V75 tidigare. För två starter sedan visade man att formen är bra när man gick i mål som tvåa. Han är mycket kvick iväg från start och skulle man hitta en vettig position är man även rapp sista biten. Till låg procent ska man inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Merrit
Spets efter 500m: 3 Franklin Face
Skrällen: 9 Viking Brodde
Ranking: A 2,3,5 B 9,4,8,7,1,6 C 10,11,12

V75-6 2140m auto
Berth Johanssons Memorial kommer bli ett spännande lopp där det på förhand ser ut att bli en härlig duell mellan två stjärnhästar, Don Fanucci Zet (Daniel Redén) och Hail Mary (Robert Bergh). Jag kommer ta ställning i loppet och spika även om det är två hästar man måste gilla skarpt. Men att dubbla system kostnaden känns inte rätt, utan den som har bäst segerchans i loppet enligt mig är Don Fanucci Zet som också blir min andra spik.

6 Don Fanucci Zet gjorde ett bra fjolår med seger i Sprintermästaren och ett andrapris bakom Hail Mary i Derbyt. Dock ska tilläggas att man hade spår åtta i den Finalen. Till dagens start kommer man med två lopp innanför västen. I comebacken höll man bra som tvåa och i den senaste starten blev det en säker seger från ledningen. Don Fanucci Zet har redan mottagit en rosa biljett och finslipas nu inför Elitloppet. Man är säkert ute efter ett bra svar i genrepet här. Med ett bra utgångsläge där mycket talar för att man sitter i ledningen kommer man bli mycket svårslagen. Från ledningen har man nio segrar på tio försök. Det är även anmält barfota runt om för andra gången i livet. Spik för mig!

Motbud
Man kan även tala sig varm om 9 Hail Mary som vann Derbyt och Breeders´ Crown förra året. Även Hail Mary har fått två lopp i kroppen inför dagens start. I comebacken blev det en enkel seger från ledningen och så sent som i lördags fick man se sig ner speedad över upploppet av Rotate. Till dagens start kommer man lättas i balansen och Robert Bergh som är känd för att alltid ha en räv bakom örat kommer ge min spik en rejäl match här. Från stallet förväntar man sig en väldigt stark prestation. Har man råd eller hittat en annan spik i omgången är detta ett givet streck men som dock kostar en del.

Nämner även 3 Aramis Bar och 10 Brother Bill som båda besitter bra fart och kommer spurtade starkt över upploppet. Men är endast två kantbollar för den som vill försöka sig på att fälla de två stora i loppet.

Min Vinnare: 6 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 6 Don Fanucci Zet
Skrällen:
Ranking: A 6 B 9 B/C 3,10,7,2 C 8,1,4,5

V75-7 1640m auto
1 Syoss är draget i loppet. I den senaste starten var det årsdebut och intrycket både innan och under loppet var femstjärnigt. Man stod för en rapp avslutning och satte nosen först över mållinjen. Nu med ett lopp i kroppen bör även formen vara en del förbättrad till dagens start. Jag är inne på att man med tanke på många startsnabba i loppet kan försöka svara upp innerspåret med hjälp av solfjäders effekten. Väl därefter kan kusk och tränare Daniel Wäjersten välja om man vill köra i ledningen eller ha positionen i rygg på ledaren. Till endast 8% är detta min idé i loppet och även förstahäst.

4 Swagger kommer till dagens start med tre raka segrar. I den senaste starten ryckte man samtliga skor för första gången, vilket gav önskvärd effekt. Det är anmält barfota runt om på nytt och med tanke på den fina form Swagger håller för dagen måste han räknas tidigt även om positionen längst fram lär vara upptagen idag. Men oavsett position är Swagger streck på kupongen här.

Nämner även 2 Jaguar Hill som precis som Swagger fick testa på barfota för första gången i den senaste starten. Man imponerade då från ledningen och klockan stannade på 10,7 över 1640m. Det blir samma balans idag och från ett bra utgångsläge är man garanterad ett fint lopp och ska räknas in i segerstriden.

Skrällen är 7 Whelk som kommer med två raka segrar i bagaget. I den senaste starten vann man via fina 11,7 över 2140m i ett lopp som blev överpacat. Whelk håller toppform för dagen och med lite klaff längs vägen och tempo på loppet är hon inte oäven att blanda sig i segerstriden på nytt. Skräll.

Min Vinnare: 1 Syoss
Spets efter 500m: 1 Syoss / 2 Jaguar Hill
Skrällen: 7 Whelk
Ranking: A 1,4,2 B 6,7,9,5,10 C 8,3,12,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto