V75 Tips Umåker 25/12

Publicerad på 24 Dec 2020 - 19:16

DrTrav

DrTrav

24 Dec 2020 - 19:16

Dagens Winter Burst-omgång hämtar vi från Umåkers travoval. Jag spelar med två spikar 5 Nikita Sunrise i den första avdelningen och 11 Pyckolina i den tredje avdelningen.

V75 Tips Umåker Fredag 25/12
V75-1 5 Nikita Sunrise
V75-2 1.2.3.4.6.7.9.10
V75-3 11 Pyckolina
V75-4 3.11
V75-5 4.5.6.7
V75-6 4.6.10.11.15
V75-7 3.7.8.11.12.15

2304 rader x 0.50kr = 1152 kr

Dagens Dubbel Umåker 25/12
DD-1 4.6.10.11.15
DD-2 3 Stjerne Tore

5 rader x 50kr = 250kr 

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m Volt
Ett ganska billigt lopp där två hästar från samma ställ höjer sig och tar man båda hästarna så borde man sitta säkert men jag väljer att ta ställning och försöker att ”ta grepp” om omgången. Tränare Roger Nilsson har svårt att skilja hästarna åt och det blir en intressant duell att följa.

5 Nikita Sunrise är förvisso bara tre år och orutinerad men har varit ute i tuffa gäng och har gjort det bra. Senast gick man ner i klass och vann på ett imponerande sätt och rundade pliktskyldigt alla konkurrenter i sin debut under regi Roger Nilsson. Man har lottats till ett sämre spår än sin stallkamrat och värsta konkurrent som har springspår men Djuse har meddelat att hästen går bäst i ryggar och att ledningen kanske inte är rätt melodi. Min ”take” på loppet är att Djuse ändå laddar framåt med 10 Mellby Guava och får överta ledningen för att sedan släppa i ett senare skede till min spik 5 Nikita Sunrise om denne bara hittar ut från sitt innerspår.

Jag tycker dessa två höjer sig mot övriga ekipage och 10 Mellby Guava kommer säkert få chansen över upploppet men jag tror att 5 Nikita Sunrise lyckas hålla undan och inleder omgången med en spik.

Min Vinnare: 5 Nikita Sunrise
Spets eter 500: 10 Mellby Guava
Skrällen: 6 Shiver W.F.
Rankingen: A:5.10 B: 6.11.7.8.4 C:3.2.9

V75-2 2140m Auto
Ett öppet lopp där jag tycker att många hästar skall ses med chans och loppet är inte helt enkelt att reda ut.

Min förstahäst i loppet är 2 Maxi som är snabb från start och som trivs med att tävla under den här årstiden. Senast spetsade man från ett sjundespår på Skelleftetravet och trots press under loppet lyckades man behålla ledarpositionen hela vägen in i mål och stack undan säkert över upploppet. Hästen höjer sig när man får springa i ledningen och har segrat vid tre av fyra tillfällen som man har kört i ledningen och taktiken borde vara densamma igen.

1 Shut Up And Dance är förmodligen bästa hästen i fältet och har stött på tuffa konkurrenter på V75 men läget är besvärligt nu. Man är förvisso relativt snabb från start men jag tror inte att man lyckas hålla ut 2 Maxi och man får förlita sig på tur denna gång och måste få luckan över upploppet. Hittar man ut från innerspåret är det vettig chans dock.

4 Lupin Håleryd kan också flytta på sig från start och man gör säkert ett försök att nå ledningen. Det är inte helt otänkbart att man tar sig förbi 2 Maxi och då ökar segerchanserna rejält. Man gör helt klart sina bästa lopp i ledningen men om man inte når den positionen är man lite utlämnad här.

3 Gun De Chanlecy kommer från seger i ett billigt lopp och Hanna Olofsson brukar trivas bra uppe i Norrland. Det är tuffare emot denna gång men intrycket var mycket fint och gör man om den prestationen skall man inte glömmas bort här med rätt resa. Skräll.

7 Fox Star har inte fått det att stämma på ett tag men visade under hösten att den finns fart och har man hittat höstformen igen skall man absolut räknas här. Öppet lopp.

Min Vinnare: 2 Maxi
Spets efter 500m: 2 Maxi
Skrällen: 3 Gun DE Chanlecy
Rankingen: A: 2.1.4 B:3.7.6.10.9 C:5.8.11.12

V75-3 1640m Auto
Ett kallblodslopp över kort distans och här hittar vi min andra spik i omgången.

11 Pyckolina har förvisso ett knepigt utgångsläge men jag tror att man bara är bäst i det här lopppet. I senaste starten gjorde man comeback efter sju månaders frånvaro och då tog vi betalt när platsoddset rekades till fina 3gånger Pengarna. Trots en inledande galopp så vann man i överlägsen stil över kort distans efter att ha gått stora delar av loppet i tredjespår. Intrycket var mycket fint och man ska ha gått fram ytterligare med det loppet i kroppen och trots bakspår över kort distans tror jag det är toppchans att runda det här fältet. Börjar man gardera känns det ganska streckkrävande och jag väljer att ta ställning i ett lopp där jag tror att många kommer gardera brett.

Motbud:
9 Grude Bambi har förmodligen högst kapacitet i fältet och imponerade under sommaren när man tog tre raka segrar. Det har inte varit samma häst efter det men löper man upp till sitt kunnande ska man ha bra chans att vinna här. Jag vill dock se hästen prestera igen innan jag tror på hästen fullt ut. Givet andrastreck och ska självklart med på en garderad kupong.

8 Nordsjö Vinni fullföljde bra som tvåa över medeldistans i sin senaste start. Man är rejält gynnad av att det är kort distans nu har tagit tre segrar och en andraplats på fyra försök över distansen. Spåret är såklart ett frågetecken men det är inte helt omöjligt att man blir släppt till ledning här även om jag hoppas att det blir svar invändigt. Når man ledning utan att det kostar för mycket är det hästen att slå.

Min Vinnare: 11 Pyckolina
Spets efter 500m: 5 Rappjerv
Skrällen: 5 Rappjerv
Rankingen: A: 11.9 B: 8.12.5.2.3.4.7.6.10

V75-4 2640m Auto
3 Ants In The Pants tror jag har en fin chans att leda detta lopp runt om. Det har varit kanoninsatser på slutet och senast visade man en otrolig vinnarskalle när man såg slagen ut över upploppet men kontrade ut urstarka Comand och lyckades vinna loppet. Samma distans denna gång och det upplagt för ledning igen och trots att det finns ett par starka utmanare tror jag att man kan rinna undan här.

Jag vågar dock inte lämna formstarka 11 Algott Zonett utanför som har varit otroligt fin i sin nya regi där man har segrat samtliga starter som man har gått felfritt. Hästen älskar lång distans och jag tror att man kommer att köra offensivt här och leta sig fram till positionen utvändigt ledaren och försöka avgöra på sin styrka.

Jag nöjer mig med två hästar här men om man garderar vidare är 10 Chestnut Bojje nästa streck på kupongen. Utvecklingen är bra på hästen och senast vann man från ledningen. Man blev aldrig riktigt utmanad den gången och segern var pliktskyldig som storfavorit. Näst senast imponerande man desto mer när man vann den tunga vägen mot klart bra motstånd och avslutade loppet på fina 12.7 sista 800m. Man kan få ett bra lopp här och skulle 3 & 11 köra för hårt mot varandra kan man visa sig starkast den sista biten.

Min Vinnare: 3 Ants In The Pants
Spets efter 500m: 3 Ants In The Pants
Skrällen: 6 Lugo
Rankingen A: 3.11 B: 10.6 C:4.9.7.8.5.2

V75-5 1640m Auto
Fyra hästar är mer spelade än övriga i skrivande stund och det känns som att vi hittar vinnaren inom dessa fyra ekipage.

4 Zooropa har varit ute i tuffa gäng och har samlat på sig hårdhet. Formkurvan är stigande och även om man bara möter hingstar och valacker denna gång känns det som att man har goda chanser att segra här. I sin senaste start var man tvåa på V75 efter att ha fått göra jobbet utvändigt ledaren och fullföljde bra hela vägen in i mål men kunde aldrig hota vinnaren Ella Pace. Risk att man får göra jobbet även denna gång och distansen är kanske i kortaste laget.

5 Walther på G kommer laddas framåt från start och är den troliga ledarhästen i loppet. Man gör sina allra bästa lopp i ledningen och trivs över den korta distansen och man har segrat vid tre av fyra tillfällen över distansen. Man meddelar att man kommer köra i spets så länge lampan lyser från stallet. Det är ett litet frågetecken för formen och det är möjligt att det behövs ytterligare något lopp i kroppen innan formen är på topp men man blir svårslagen från ledningen om formen är på plats.

7 Minnestads Ecuador kördes väldigt passivt från start i sin senaste start och det kändes lite som att man mest ville ha ett lopp i kroppen inför denna start. Man avslutade loppet starkt som trea efter 11.5 sista meter men var aldrig inblandad i någon segerstrid. Man satt lång bak i fältet inför upploppet men formintrycket över var fint och man kommer säkerligen vara mer angelägen att köra för en tätplacering denna gång. Kan få loppet.

6 Fabian B.R borde varit bättre från ledningen i sin senaste start men man har visat bra fart för sammanhanget tidigare och ska räknas om man löper upp till sitt kunnande. Man måste vara betydligt bättre än senast dock.

Min Vinnare: 4 Zooropa
Spets efter 500m: Walther på G
Skrällen: Fabian B.R
Rankingen: A: 4.5.7 B:6 C: 3.10.1.8.11.9.12.2

V75-6 2640m Auto
Ett lurigt lopp över tre volter där jag tar med fem hästar på kupongen.

6 Willmer Gel står på den främre volten och sitter i ledningen tidigt här och om man får bestämma tempot är det hästen att slå. Man står ganska hårt inne i loppet här dock och jag tror att det finns flera konkurrenter som vill göra livet surt i ledningen för Willmer Gel och jag är inte alls övertygad om att man har samma hårdhet som sina konkurrenter. Givet streck trots allt.

15 Digital Ink visade i sin senaste start att man har mer att ge på tävlingsbanan när man tog sin första seger på över ett år. Läget är besvärligt nu och känslan är att man inte kan göra jobbet på egen hand på samma sätt som tidigare i karriären och man behöver troligen hjälp på vägen med rätt ryggar. Får man det kommer man att avsluta starkt och meritmässigt är det väl inget tvivel om att det är bästa hästen.

Jag streckar några till på kupongen och 11 Mr Sånna har visat form och trivs under årstiden. Står lite väl hårt inne i loppet men ska inte räknas bort på form. 10 Casanova Sisu kan vara en rolig skräll. 4 Tasteofchocolatier står bra till om han klarar spåret.

Min Vinnare: 6 Willmer Gel
Spets efter 500m: 6 Willmer Gel
Skrällen: 10 Casanova Sisu
Rankingen: A: 6.15 B: 11.10.4.13.14 C:2.5.12.3.8.1.7

V75-7 2140m Volt
3 Stjerne Tore är positionsvinnaren på den främre volten och man kommer sitta i spets tidigt här och det är kanske den enkla lösningen på loppet. Det är en häst under stark utveckling men man har tjänat sina pengar snabbt på slutet och motståndet hårdnar för varje start och jag litar inte fullt ut på att man löser uppgiften även om det är min förstahäst. DD-spik.

7 Tangen Elvira är inte att lita på men när man håller sig i trav har man högt kunnande och är mer rutinerad och hårdare än 3 Stjerne Tore. Om man fungerar kan man vinna den tunga vägen här. Ulf Ohlsson kör nu igen och det har fungerat bra tidigare. Tidigt motbud

8 Norheim Borka är troligen den största talangen i fältet och kan mycket väl vinna här. Man har matchats mot tuffa hästar i samma kull hela året och har sin bästa bit tillslut. Får man en bra resa med rätt ryggar kan man spurta ner samtliga här.

Mycket talar för att segern hamnar hos stall Tjomsland men Jag vill ändå varna för en hedershäst i 11 Hallsta Vinnex som verkligen älskar att tävla med dessa förutsättningar under vintern. Man har visat smygform på slutet och känns på gång nu. Man radar inte upp segrar men man är äldre och hårdare än många konkurrenter och det är ett roligt streck till just nu 2%.

Min Vinnare: 3 Stjerne Tore
Spets efter 500m: 3 Stjerne Tore
Skrällen: 11 Hallsta Vinnex
Rankingen: A: 3.7.8 B: 11.15.12.2.9.14 C:10.5.1.13.6.4

Lycka till med spelet!

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto