V75 Tips Vermo 9/5

Publicerad på 9 Maj 2021 - 00:04

DrTrav

DrTrav

9 Maj 2021 - 00:04

Det är extra V75 från Finland under söndagen med Finlandia Ajo som dagens höjdpunkt. Det ser väl ut som en favoritbetonad omgång på förhand men vi kommer att få se bra sport och vi testar att försöka fälla några favoriter åtminstone. Jag spelar med två spikar i omgången. 14 Don Williams i V75-2 samt Benedetto O.P i V75-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Vermo Söndag 9/5
V75-1 2.7
V75-2 14 Don Williams
V75-3 5 Benedetto O.P
V75-4 2.3.6
V75-5 2.5.8.9.11
V75-6 1.2.3.5.7.8.9.11.12
V75-7 1.3.4.5.7.10

1620 rader x 0,5 kr = 810 kr

Dagens Dubbel Vermo 9/5

DD-1 1.5
DD-2 3.5.7

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2120m Auto
7 Bepi Bi är förmodligen hästen i gänget men det är alltid svårt att bedöma hästar från Italien när de kommer på besök till nordliga breddgrader. Han har dock visat klass i Italien och har varit trea i det italienska derbyt och segrat i ett annat stort lopp. Han har dock rest långt och varit ifrån tävlandet ett tag och det är först till elitloppshelgen hästen ska vara som bäst.

Jag dubblar mitt system med 2 An-Dora som är den jag tycker har visat mest på tävlingsbanan utöver Bepi Bi och hon har vunnit 14 av 23 starter i karriären och kommer från en imponerande seger på Vermo över lång distans där hon ledde från start till mål. Med spår innanför Bepi Bi lär det bli full laddning från start och från ledningen blir hon svårslagen. Jag tycker dessa två höjer sig och inleder omgången med ett tvåhästars-lås.

Bakom räknas främst 1 Power Blaster och 3 Consalvo men när det ser ut att bli rundspelat mellan fyra hästar nöjer jag mig med två streck på kupongen.

Min Vinnare: 7 Bepi Bi
Spets efter 500m: 2 An-Dora
Skrällen:
Rankingen A: 7.2 B:1.3 C: 4.5.6

V75-2 3120m Volt
Här kommer min första spik i omgången och jag pratar om 14 Don Williams som står för klassen i gänget i detta lopp. Visst, det är ett besvärligt läge på den bakre volten men hästen älskar förutsättningarna med lång distans och det finns gott om tid att avgöra det här loppet på sin styrka. Raden ser inte så rolig ut men den är missvisande och han har varit ute i tuffa gäng hela tiden och över 3120m tror jag att Don Williams visar sig starkast. Med tanke på att det finns många starka favoriter i omgången blir han heller inte överdrivet stor favorit och då tycker jag det finns ett bra värde i att spika och försöka fälla några av de större favoriterna istället.

Motbud
11 Marshall Match står 20 meter före på mellanvolten och är det givna motbudet till favoriten och han har vunnit V75 tidigare på svensk mark över lång distans. Han har inte aktionen med sig alla gånger men intrycket var bra senast när han gick i mål med krafter sparade senast över kort distans. Jag tror ändå att det blir svårt att stå emot Don Williams den sista biten.

8 Samvais har fått några lopp i kroppen och har siktats mot det här loppet. Han var rejält förbättrad senast när han vann på Vermo i ett lopp över medeldistans och skulle favoriten ha en dålig dag skulle han kunna rinna undan med sitt försprång från den främre volten

Min Vinnare: 14 Don Williams
Spets efter 500m: 8 Samvais
Skrällen: 8 Samvais
Rankingen A:14 B:11.8.9.4.3 C:7.13.15.10.1.12.5.6

V75-3 2120m Auto
5 Benedetto O.P gjorde jag misstaget i att gardera senast på V86 när han debuterade på svensk mark. Intrycket i värmningen var av bästa slag och man kände redan där att vi kommer att få se en topprestation och han gjorde sannerligen inte favoritspelarna besvikna när han vann med nio längder över kort distans. Han är snabb från start och läget är perfekt och det lär bli full laddning från start från Gocciadoro och väl i tät ser jag ingen som ska kunna utmana favoriten.

Motbud
3 Mystic Mom står bra inne i loppet och känns som det främsta motbudet till favoriten. Intrycket var fint senast när han avslutade vasst över upploppet till en andraplats bakom en totalt överlägsen vinnare i Laradja Vrihjthout. Han kommer säkert att göra ett bra lopp även den här gången men favoriten bör han inte kunna hota om den är vid sunda vätskor.

För den som vill gardera och letar skräll nämner jag ändå 9 Credit To Love som är riktigt bra de dagar han har aktionen med sig. Senast hoppade han bort en bra placering och han visade form vid två raka segrar innan dess. För den som jagar dom stora pengarna kan det vara en rolig markering på kupongen.

8 Callela Lincoln är en vinnartyp och har fem raka segrar i raden. Betydligt tuffare motstånd nu och jag tror inte vi ska luras allt för mycket av raden. Streckas vid gardering trots allt.

Min Vinnare: 5 Benedetto O.P
Spets efter 500m: 5 Benedetto O.P
Skrällen: 9 Credit To Love
Rankingen A: 5 B:3.9.8 C:4.2.1.7.12.6.10.11

V75-4 2120m Auto
6 Lissun Eerikki är ytterligare en av omgångens alla starka favoriter och det borde vara en toppchans att vinna det här loppet. Han har slagit dessa hästar förr trots tuffare resor och han har mognat med åren och blivit alltmer pålitlig. Han kommer hit med fyra raka segrar och senast visade han sig starkast trots en riktigt tuff resa. Det blir säkerligen en offensiv styrning och det är väl ingen omöjlighet att konkurrenterna har respekt för favoriten och vinkar fram honom till ledningen. Han blir dock omgångens största favorit med stor sannolikhet och när jag har inlett omgången favoritbetonat kostar jag på mig en gardering, väl medveten om att det är en toppchans.

3 Morison har bra form och var tvåa senast efter en galopp. Gången innan dess var han tvåa i mål bakom just Lissun Eerikki och skulle favoriten få en tuff resa eller ha en sämre dag måste han räknas tidigt bakom.

2 Pyörylän Paroni har det strulat för mycket i loppen på slutet och han är verkligen värd en seger snart. Han hängde med bra som trea bakom Lissun Eerikki och kan öppna riktigt snabbt från start. Känslan är väl att han släpper till den stora favoriten men han kommer troligen att få en perfekt resa bakom favoriten och med fritt över upploppet kanske han kan hota.

Min Vinnare: 6 Lissun Eerikki
Spets efter 500m: 2 Pyörylän Paroni / 6 Lissun Eerikki
Skrällen: 2 Pyörylän Paroni
Rankingen A: 6 B: 2.3 C: 7.5.1.8.4.9

V75-5 2620m Auto
2 Aston Bar är förmodligen ytterligare en stark favorit och det viskas om ett banjobb som har varit något utöver det vanliga och hästen har levererat i Italien med sju raka segrar. Däremot ska man inte luras alltför mycket av raden eftersom hästen har varit spelad till 1.20 gånger pengarna som högst vid sina fyra senaste starter och det är säkerligen tuffare motstånd nu. Jag blir inte förvånad om Aston Bar bjuder på en uppvisning här men det är andra förutsättningar att tävla i Finland och debut över lång distans och några favoriter måste vi ju försöka fälla.

9 Main Stage är en urstark häst som är klart gynnad av den långa distansen och han har tagit rejäla kliv framåt på slutet och tagit två raka segrar i fin stil och det har siktats mot det här loppet. Han kommer säkerligen vara ännu bättre den här starten med två lopp i kroppen och det är den främsta utmanaren till segern.

11 Joseph Boko ser ut att bli borttappad på spelet den här starten. Han har varit betrodd inom v75 i Sverige och gjort det klart godkänt och även han borde vara kraftigt gynnad av den långa distansen. När favoriten trots fina rapporter känns lite svårbedömd är det ett fynd i omgången.

8 Amazing Warrior har varit ifrån tävlandet ett tag och har fått ett besvärligt utgångsläge men även han måste räkna på sin grundkapacitet och han är van att besöka vinnarcirkeln.

Streck även för 5 Ivan B.R som var bra vid segern i årsdebuten.

Min Vinnare: 2 Aston Bar
Spets efter 500m: 2 Aston Bar
Skrällen: 11 Joseph Boko
Rankingen A: 2.9 B: 11.8.5 C: 1.12.10.3.4.6.7

V75-6 2120m Auto
5 Mas Champ har vunnit över hälften av sina starter och vann på ett överlägset sätt senast när man ryckte skorna efter att ha varit något utav en besvikelse i några starter innan dess. Är han lika bra som senast är det förmodligen en bra chans till ytterligare en seger men han kommer förmodligen inte att kunna nå någon ledning härifrån med startsnabba konkurrenter invändigt och det kan bli en tuff resa.

1 Zap Di Girifalco har väl inte rosat marknaden på ett tag men nu har han bytt regi till Alessandro Gocciadoro och det känns klart intressant. Innerspåret kan bli en fälla men han är en av de med högst kunnande i fältet om han tävlar på topp och löser det sig från innerspåret blir han att räkna med.

2 Knows Best har varit ifrån tävlandet i ett halvår men besitter en hög kapacitet och han var tvåa i derby. Han är såklart svårbedömd i en årsdebut men han är blixtrande snabb från start och om han är väl förberedd är han fullt tänkbar från ledningen.

12 Skyfall Shine har radat upp nio raka segrar och måste även han räknas tidigt även om utgångsläget är besvärligt.

11 Zio Tom Jet blandar och ger i sina prestationer men med rätt resa ska han inte räknas bort.

Jag tar totalt nio hästar på mitt system och hoppas att det kan hända något här.

Min Vinnare: 5 Mas Champ
Spets efter 500m: 2 Knows Best
Skrällen: 11 Zio Tom Jet
Rankingen A: 5.1.2.12 B: 11.9.7.3.8 C: 10.4.6

V75-7 2140m Auto
Vi avslutar dagen med den sportsliga höjdpunkten Finlandia Ajo och jag tycker det ser öppet ut i år.

5 Milliondollarrhyme har varit fantastiskt fin på slutet. I årsdebuten var han klart bra som tvåa bakom Ecurie D och senast svarade han för en topprestation när han flög till spets och vann med god marginal före bland annat Missle Hill. Fredrik B Larsson lär ladda allt som går från start för att hitta till ledningen och når han den positionen är det en bra chans att vinna det här loppet med tanke på hur han presterade senast. Det har dock aviserats laddning invändigt av 4 Le Gros Bill och det kan komma att kosta att nå ledningen, om han ens lyckas ta sig förbi och då är han mer sårbar.

7 Dear Friend är i fantastisk befattning för dagen och frågan är om hon någonsin har varit bättre. Hon har imponerat vid fyra raka segrar och svepningen för två starter sedan var något utöver det vanliga. Johan tar det förmodligen lugnt från start och skulle det bli lite körning mellan 4 & 5 inledningsvis kan hon få ett perfekt lopp här och avgöra på sin speed.

3 Vernissage Grif är en klassig häst som var favoritspelad mot Dear Friend och Heavy Sound senast. Det blev galopp den gången men om han kommer iväg felfritt den här gången är det såklart en utmanare till segern.

4 Le Gros Bill är snabb från start och lyckas han hålla ut 5 Milliondollarrhyme i startrusningen kan han leda runt om över den korta distansen.

1 Zarenne Fas var det goda rapporter om inför den senaste starten men han var en rejäl besvikelse den gången och slutade oplacerad men stallet har höga tankar om hästen och han är säkert rejält förbättrad nu.

10 Next Direction är segervan och var bra från ledningen i årsdebuten. Det blir svårt att komma till här ifrån men med tempo på loppet är det en kantboll.

Min Vinnare: 7 Dear Friend
Spets efter 500m: 4 Le Gros Bill/5 Milliondollarrhyme
Skrällen: 1 Zarenne Fas
Rankingen A:7.5.3 B: 4.1.10 C: 9.2.6

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto