DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V86 Bergsåker / Solvalla 14/10

13 Oktober 2020 - 21:55

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Bergsåker & Solvalla. 

Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med tre spikar. 7 Tangen Haap i första avdelningen, 10 Elche i avdelning fem och 9  Hemisphere i den avslutande och åttonde avdelningen.

V86 Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 13/10

V86-1 7 Tangen Haap (2,5)
V86-2 2,3,7
V86-3 1,2,3,4,5,6,9
V86-4 1,4,6,7,8,10
V86-5 10 Elche (8,7)
V86-6 2,3,5,9,10
V86-7 1,2,5,6,10
V86-8 9 Hemisphere (4,3)

3150 rader x 0,25 = 787,50 kr


DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 13/10

DD1: 1,2,5
DD2: 9 Hemisphereä

3 rader x 80 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86 TIPS Bergsåker/Solvalla Onsdag 13/10

V86 på Bergsåker & Solvalla ikväll. Bergsåker är en 1000m bana som de allra flesta i landet och har ett upplopp på 200m. Solvalla i sin tur som är Sveriges nationalarena för travsport, som också mäter 1000m runt om och med ett upplopp på 196m.   

V86-1 1640m

Vi inleder V86 spelen med Paul Oscarsons Minneslopp från Bergsåker. Ett kallblodslopp över 1640m och en storfavorit i form av 7 Tangen Haap som SPIKAS. Han har verkligen har imponerat på slutet. Senast på V75 gick man utvändigt andrahandsfavoriten Mel Odin hela loppet för att tillslut verkligen brotta ner honom i en härlig upploppsduell, för att själv kunna segerdefilera. Till just det här loppet ikväll är man dessutom titelförsvarare, och man har goda chanser att försvara den titeln. Från stallet meddelar man att 7 Tangen Haap har tagit senaste loppet på ett bra vis. Ikväll luktar det att man blir släppta till spets efter en bit och sen ska de andra verkligen vara bra för att slå min vinnaren i loppet på förhand. Tangen Haap går precis som senast, dvs barfota runt om - öppet huvudlag - hybridvagn.

Utmanaren i första han är 2 Art Kjarvald som avslutade sista 600 senast via 1,20. Art Kjarvald är travsäker och stabil och från spår 2 bör det bli ett bra lopp och man var endast en läng bakom 7 Tangen Haap senast. En vettig utmanare till favoriten.
9 Björns Frej har tyvärr fått ett bakspår denna gången vilket försämrar chanserna avsevärt. Man trodde från stallet att loppet för två starter sedan när man slog sitt rekord satt kvar i benen till loppet senast då Björns Frej inte presterade på topp. Man ser det också från stallets håll som en alldeles för tuff uppgift att mäkta med att slå både 7 Tangen Haap och 2 Art Kjarvald från bakspår över 1640m 

5 Tekno Eld har vunnit Kriteriet och Norskt Derby vilket talar sitt tydliga språk. Man har bara gjort en start i år och det va den 22:e Februari. Så formen är svårbedömd till ikväll, men kunnande och kapacitet vet vi finns. Men för mig måste man visa något efter så långt uppehåll innan jag tror på någon segermöjlighet. 

Min Vinnare: 7 Tangen Haap
Spets efter 500m: 7 Tangen Haap
Skrällen: 5 Tekno Eld
Ranking: A 7 B 2,5,9 C 3,6,1,4,8

V86-2 2640m auto

Ett lopp över 2640 meter. 3 Twinkle Face så otroligt fin ut vid senaste starten vilket också resulterade i en seger med krafter kvar som det såg ut. Här kommer man ladda iväg vad som går från start för att nå ledningen, vilket jag är inne på att man löser efter en bit. Tränaren meddelar att Twinkle Face ser minst lika fin ut i träning efter senaste loppet. Vilket gör att man kan han samma förhoppningar på loppet ikväll. Men man får inte glömma att detta är en humörshäst som gärna bestämmer lite själv för hur dagen ska sluta. Man kommer gå med skor - öppet huvudlag - hybridvagn, precis som senast, vid segern.

En annan intressant häst i loppet är 7 Dixie Brick, dock kommer man tillbaka efter lite vila men detta är ett tufft sto som är van att möta betydligt tuffare motståndare än ikväll. Man har bara startat över den aktuella distansen en gång men det resulterade i en seger. Styrkan är Dixies största vapen. Landar man utanpå 3 Twinkle Face och drar upp tempot kan det sluta lite hur som är min känsla. För en 7 Dixie Brick som trycker på lite för hårt utanpå 3 Twinkle Face som lessnar på att ha en så tapper motståndare på utsidan skulle kunna bjuda in andra hästar i loppet. Men har båda dessa ekipage en bra dag kan det också bli så att dem lämnar övriga in på upploppet och vi får se en rafflande upplopp duell. 

Jag kommer i alla fall gardera och plocka med några till på systemet. 

En som garanterat kommer få ett bra lopp är 2 Digital Clas som ska gå med Amerikansk vagn ikväll. Ett sto som inte va på topp senast men sitter inne på en fin form i övrigt. Kan man smyga mer här i ett högt tempo så blir inte jag förvånad om hon dyker upp där framme i segerstriden. Örjan Kihlström i vagnen. 

8 Selma Töll har minst sagt varit tveksam på slutet. Men inför denna starten är hon behandlad och enligt tränaren känns hon riktigt på gång. 8 Selma Töll är väldigt startsnabb och skulle man ladda iväg kanske man till och med skulle kunna nå ledningen för att sen släppa och leta lucka in på upploppet. Men det är inte säkert kusken trycker av henne från start eftersom det strulat en hel del på slutet.

Min Vinnare: 7 Dixie Brick
Spets efter 500m: 3 Twinkle Face
Skrällen: 8 Selma Töll
Ranking: A 7,3,2 B 8,10,1, C 4,6,5,9

V86-3 2140 auto

Norrland Elitserie, ett lopp över 2140m. Ett öppet stolopp på förhand. 3 Hossiana Boko kommer ha sikten inställt på ledningen, vilket man kan förstå när nio av karriärens segrar just kommit från den positionen. Hossiana Boko är tillbaka efter ett mer eller mindre misslyckade Frankrikeäventyr. Senast man startade här i Sverige vann man från ledningen med Björn Goop i vagnen. Nu kommer Marcus Lilius köra 3 Hossiana Boko och man kommer ladda allt som går från start. Det är anmält barfota runt om - jänkarvagn. 

4 Lisa S.E är ett givet streck på min kupong, även om man tycker själva att man står hårt inne i loppet så är verkligen formen i zenit. Hon har aldrig varit bättre än hon är nu signalerar man från stallet. Lisa S.E besitter en enorm slutfinish och får hon använda den efter att legat på rulle under loppet kommer ingen gå säker tillslut. Spåret är bra och man har anmält barfota bak - norskt huvudlag - hybridvagn. 

En som är härdad i tuffa sällskap är 6 Au Pair Girl. Hon besitter även förmågan att kunna öppna raskt om man väljer att sända iväg. Vilket hade varit spännande kan jag tycka. I senaste starten hamnade man i en del strul då man fick kämpa för att få fritt. När man väl fick fritt avslutade man sista 700 på 10,7 i bra stil. Skulle Bergh ha en räv bakom örat, vilket han brukar allt som oftast kunna ha och sitta i spets efter 500m så kommer 6 Au Pair Girl inte ge sig i första taget, något långsökt men chansen finns. 

En skräll i loppet är 9 Carisma Sisu. Senast fick hon ett tufft lopp där hon drog på i hårt tempo i ledningen, hon stumnade tillslut och slutade på en fjärde plats. Nu passar upplägget bättre när hon får smyga med och om tempot trissas upp lite där framme gynnas hon ytterligare. Får 9 Carisma Sisu ryggar in på slutvarvet och det gått lite för fort där framme kommer hon ha en rejäl slutspurt att kasta loss.

Värt att nämna är också att 5 Lady Zappa satt fast med allt sparat senast. Pass upp idag kanske?

Min Vinnare: 6 Au Pair Girl
Spets efter 500m: 6 Au Pair Girl
Skrällen: 4 Lisa S.E
Ranking: A 6,3,4,2 B 9,5,1 C 7,8

V86-4 2140 auto

Ett lopp över 2140 där jag bygger mitt tipps på att 1 Mellby Hurricane håller upp ledningen. Man stod för en vass avslutning senast som räckte till en tredjeplats. Mellby Hurricane får gasglada Mika Forss upp i vagnen för första gången vilket är ett klart plus för spetsstriden. Övriga konkurrenter vet att det kommer kosta väldigt mycket att försöka köra sig till ledningen då Micka inte ofta släpper spets. Adderar man därtill att hästen har 2/3 segrar från ledningen så borde man verkligen göra allt man kan för nå dit även ikväll. 1 Mellby Hurricane har även fått ett lopp i kroppen nu och från stallet kan man tyda att Hurricane borde gå framåt med det loppet. Man har även spetsat från innerspåret tidigare på Solvalla. 

En utmanare i spetsstriden är 4 Turenne som också kan öppna från start. Turenne fick sig en rejäl genomkörare i senaste starten vilket man från tränarhåll tycker var välbehövligt och som borde ge positiv effekt inför denna starten. Det kommer även bli jänkarvagn för första gången ikväll och man funderar även att testa första gången med urryckare vilket är två mycket spännande förändringar om det blir fallet. Med förändringarna ska 4 Turenne räknas tidigt. 

6 Global Weather är en klassig travare som var tillbak efter ett längre tävlingsuppehåll senast, ett lopp som man vann enkelt efter ett avslutande varv som genomfördes på 13,5. Över den aktuella distansen stavas statistiken 5/6 segrar. Man tror från stallets håll att man även ska gå framåt endel med det nu ett lopp i kroppen. Dock kommer man troligtvis inte kunna ladda iväg från start utan får försöka söka position inledningsvis, men det är heller inte en främmande uppgift att köra fram tidigt och ställa en fråga till ledaren. Anmäl med skor - vanlig vagn - öppet huvudlag. 

Skrällen 10 Ajusco gjorde comback senast. Hade en startgalopp i den starten men stod för en riktigt bra upphämtning och slutade femma. Bör gått framåt rejält med det loppet och besitter ett kunnande för att leverera med tempo på loppet. 

Min Vinnare: 1 Mellby Hurricane
Spets efter 500m: 1 Mellby Hurricane
Skrällen: 10 Ajusco
Ranking: A 1,6,4 B 10,8,5,9 C 3,11,12,7,2

V86-5 3140 auto

I femte avdelningen som är ett lopp över 3140m kommer min andra spik för kvällen. 10 Elche, ett riktigt kraftpaket lutar jag mig emot. Jag läser loppet så att man tidigt kommer sända fram och köra hela vägen mot ledningen direkt, och väl där tror jag ingen vågar svara detta kraftpaket. Skulle scenariot bli annorlunda står inte allt och faller heller. Utan 10 Elche har visat att han är tuff och rejäl och kan göra grovjobbet ute i spåren på egen hand. Han står perfekt inne i denna spårtrappa då fältet är litet och oavsett upplägg kommer man få ett vettigt upplägg. Det är anmält barfota runt om - öppet huvudlag - hybridvagn. 

Största utmanaren till spiken är 8 Global Wizard som besitter enorma kapacitet. Men senast var han inte som bäst, är uppfräschad efter det loppet och är förmodligen bättre nu igen. Men från tränarhåll håller man inte den långa distansen som något positivt. 8 Global Wizard besitter förmodligen den högsta kapaciteten i fältet men är alldeles för ojämn och då distans ikväll och loppet senast inte är till någon fördel så väljer jag att avstå denna gången. 

Skrällen i loppet 7 Digital Science som är väldigt galoppbenägen, men är samtidigt stark som en björn! Man har fått två lopp i kroppen och formen är på uppåtgående. Ska man ha med en rolig kantboll som verkligen kan studsa i dubbel bemärkelse åt olika håll så är det 7 Digital Science. 

Min Vinnare: 10 Elche
Spets efter 500m: 10 Elche
Skrällen: 7 Digital Science
Ranking: A 10 B 8,7,4,2 C 3,1,5,9

V86-6 1640 auto

Ett lopp över 1640m auto där Urban Kronos startar ifrån bricka 3. Urban Kronos vet vi har hög potential. För två starter sedan blev man fast med krafter sparade, vinnaren i det loppet va ingen sämre än Rushmore Face. Senast blev det för tufft att nå ikapp de där framme trots en avslutning via en 11-tid sista varvet, segraren hette då Heading Reference och tvåan Coogan. Man är naturligt startsnabb och får Örjan Kihlström i sulkyn till denna starten, men jag tror inte det räcker för att man ska ta hand om någon ledning ikväll. 2 Night Brodde är nämligen också startsnabb individ och ska dessutom utrustas med ett helstängt huvudlag denna starten. Formen på 3 Urban Kronos finns det däremot inget att anmärka på. Man har anmält barfota fram - vanlig vagn - norskt huvudlag. 

2 Night Brodde är min spetsfavorit, vilket jag va inne på tidigare. Man är naturligt startsnabb och ska dessutom utrustas med helstängt huvudlag ikväll och från stallet låter meddelar man att man ska skicka iväg vad som går från start och sen köra där så länge lampan lyser. Vilket inte är så konstigt då man har vunnit hela åtta av sina tio segrar när man tagit hand om ledningen från start. 2 Night Brodde ströks i senaste på grund av sårskada, men man meddelar att man inte behövt stå över några jobb hemma i träning. Night Brodde brukar dessutom prestera bra efter lite vila. Min första häst i loppet. 

9 Vichy Grif va ute i Stoeliten senast som dessutom höll oerhört hög klass för dagen, Mellby Free stod som segrare då. Vichy Grif avslutade då sista 700m på 08,2. Från kvällens utgångsläge är man dessutom garanterad en bra resa och lär få andra eller tredje utvändigt. Därifrån ska man gå på så sent som möjligt i spåren för att kunna speeda ner sina motståndare tillslut. Formen är på topp och man låter väldigt optimistiska inför denna starten. Anmält barfota runt om - vanlig vagn - can´t see back.
10 Ad Hoc vann senast från utvändigt ledaren på V75. Formen är verkligen på topp men från bricka tio så behöver man hjälp av ett hårt tempo där framme. Vilket skulle kunna bli fallet med många startsnabba i loppet. 

5 Ebony Boko är ytterligare en startsnabb individ, som dock ännu inte fått det att stämma riktigt i år. Man ligger lågt ifrån stallet och vill gärna se han börja göra rätt för sig i loppen innan man börjar tro på honom ordentligt. Men det är värt att nämna att 5 Ebony Boko har tagit 15 av sina 16 segrar i karriären från just spets. 

Min Vinnare: 2 Night Brodde
Spets efter 500m: 2 Night Brodde
Skrällen: 10 Ad Hoc
Ranking: A 2,9 B 10,3,5,7,4 C 6,1,11,8

V86-7 2140 auto

2140m mäter loppet och det autostart som gäller.
1 Gazoline Meras är en fin och säker travare, som vann från ledningen på solvalla i senaste starten. Det är samma position som man har siktet inställt på ikväll, man är kvick iväg från start och ska försöka hålla upp innerspåret ikväll. Når man väl dit kommer man sälja sig dyrt i loppet. Från stallet är man nöjda med 1 Gazoline Meras, som går framåt med varje start. Dock är tränaren Svante Båth inte helt övertygad om att man kommer kunna hålla upp innerspåret. Man har fem av fem möjliga segrar ifrån just ledningen. Han är anmäld precis som senast, barfota runt om - vanlig vagn - helstängt. 

5 Balotelli Crown är en kapabel herre som haft en del galopper genom sin karriär. Men nu på slutet har det sett allt bättre ut för Balotelli, vilket också bidragit till att vi allt oftare fått bevittna hans kunnande i loppen. I senaste starten fick vi se att han kan röra på sig från start och förhoppningsvis provar man att skicka iväg från start idag också. Senast avslutade man sista 800m på 1,09. Motbud till favoriten i detta loppet. 

Det skulle kunna bli perfekt kört för skrällen 2 Iller Tooma, hyfsad iväg från start. Trivs som allra bäst i ryggar och kan man hitta ner bakom favoriten 1 Gazoline Meras, för att sen något annat ekipage kommer och trycker upp farten i loppet så går ingen säker om luckan uppenbarade sig in på upploppet. 

Värt att nämna är också 10 Nyhet och 4 Variety Show. 10 Nyhet tränar positivt och har även blivit behandling efter senaste starten. 4 Variety Show har bytt gård inför denna starten, fått tung träning i benen vilket kommer bli intressant och se vilka effekter detta ger. 4 Variety Show får ändå visa lite mer för mig innan jag tror på att man är med och gör upp i någon segerstrid.  

Min Vinnare: 1 Gazoline Meras
Spets efter 500m: 1 Gazoline Meras
Skrällen: 2 Iller Tooma
Ranking: A 1,5,2 B 6,10,4,11,8 C 12,3,7,9

V86-8 2140 auto

V86 tävlingarna avslutas ifrån Solvalla med ett lopp över 2140m auto med en favorit i from av 9 Hemisphere med Örjan Kihlström i vagnen för första gången. Ett riktigt framtidsnamn är denna treåriga valack. Så 9 Hemisphere kan vara ett namn värt att lägga på minnet. Man kom tillbaka efter lite vila senast och glänste verkligen till en överlägsen seger då. På de senaste sju starter har man tre galopper och fyra segrar. Vågar man verkligen spika då? Mitt svar är JA. Om det någon som är helt otrolig på att hålla hästar i trav så är det just Örjan som sitter i vagnen. Adderar man därtill att man fått jobba med hästen under den korta vilan. Hemisphere har säkert mognat lite också dessutom. Summerar man allt detta så tror jag att vi kommer få se ett felfritt lopp ikväll och då är också segerchansen väldigt hög. Spik för mig. 

Motståndarna då, 4 Ladybug Lara är anmäld barfota runt om för första gången och är den troliga ledaren i loppet om man håller sig från galopp. Senast kom nämligen just en galopp i startrusningen. Från tränarhåll låter man optimistisk och lägger över startgaloppen senast på Ulf Ohlsson som laddade upp hästen lite för mycket innan starten. Kommer leda loppet länge i mitt badkar. 

3 Bombus Jet besitter fin fart och kapacitet. Dock har det inte fungerat alls på slutet och man har tvingats köra ett kvallopp med honom för att få starta här. Men sett till grundkapacitet duger han gott för klassen och ska ses som en av utmanarna till spiken om han håller sig från galopp hela vägen. 

Min Vinnare:9 Hemisphere
Spets efter 500m: 4 Ladybug Lara
Skrällen: 4 Ladybug Lara
Ranking: A 9 B 4,3,2,7 C 1,12,10,5,6,8,11


Lycka till med spelen ikväll allesammans! 

/ Oliver Bergman

1 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Pannben - 2020-10-14 07:54

Tjena doktorn! Läser dina texter varje dag sedan några veckor och tycker att du skriver jättebra. Extra uppskattat för oss nybörjare skulle vara lite lärdomar från respektive bana. Är det exvis kort upplopp så vinner ofta hästar med tidiga startnummer etc. Finns väl så klart inget facit men tendenser kanske kan skönjas?

Bettingbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Lucky Sports:

100 kr tillbaka vid förlust!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Unibet:

Sätt in 100 kr spela för 200 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

bet365:

Upp till 1250 kr i spelkrediter!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. 18+

Snabbare:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Hajper:

Sätt in 100 kr - Spela för 200 kr
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

SpeedyBet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Casumo:

Spela för 100 kr, få 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

LeoVegas:

Sätt in 100, få 100 kr gratisspel!

Senaste Spelbloggar

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  Dagens Bästa Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Växjö - Örebro
Ishockey - SHL - 1
1.86
  Rekatochklart Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Växjö - Örebro
Ishockey - SHL - 1
1.86
19:00  Rögle - Skellefteå
Ishockey - SHL - 1
1.86
19:00  Hudiksvall - Gefle
Fotboll - Division 1 Norra - 2 hcp -1
2.35
20:56  Lopp 8 - 5 Hemisphere
Fotboll - Åby - Plats
1.90
21:00  Arsenal - Everton
Fotboll - Premier League - 2 Asian +0.5
1.85
01:00  NY Rangers - Philadelphia
Ishockey - NHL - 1
2.00
02:00  Rockets-Clippers
Basket - NBA - 1 Wood U19,5 poäng
1.76
13:30  Liverpool - Newcastle
Fotboll - Premier League - NEW ö 2,5 hörnor
1.80
18:30  West Ham - Chelsea
Fotboll - Premier League - 2
1.83
18:30  Valencia - Alaves
Fotboll - La Liga - BLGM
2.00
21:00  Real Madrid - Betis
Fotboll - La Liga - 1 asian -1
1.86
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
18:45  Topptipset Tips Fredag 23/4
Insats: 144 kr - Tipsexperten
19:00  Powerplay Tips Fredag 23/4
Insats: 162 kr - MrHockey
19:30  V64 Tips Åby 23/4
Insats: 540 kr - DrTrav
20:55  DD Tips Åby 23/4
Insats: 240 kr - DrTrav
16:00  Stryktipset Tips Lördag 24 April
Insats: 864 kr - Tipsexperten
16:20  V75 Tips Halmstad 24/4
Insats: 1215 kr - DrTrav
18:20  DD Tips Halmstad 24/4
Insats: 250 kr - DrTrav

Livestreaming