V86 Tips Åby & Solvalla 14/4

Publicerad på 14 Apr 2021 - 00:32

DrTrav

DrTrav

14 Apr 2021 - 00:32

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Omgången kryddas även av en jackpot på 18 Miljoner. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar på systemet, 3 Chipper Kronos i den sjätte avdelningen och 4 Harper Seabrook i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 14/4
V86-1 5,6,7
V86-2 3,4,6,7,10,11
V86-3 2,3,8
V86-4 2,4,6,8,9,10
V86-5 2,3,4,5,8,10,11,12
V86-6 3 Chipper Kronos
V86-7 4 Harper Seabrook
V86-8 2,8

5184 rader x 0,25 = 1296 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 14/4
DD1: 4 Harper Seabrook
DD2: 1,2,6,8

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 3140m volt
Ett lopp över 3000m och min förstahäst i loppet är 7 Shocking Superman. Detta är en åttaåring som ikväll ska debutera för sin nya tränare Robert Bergh. Dessförinnan har Shocking Superman gjort det bra för Oscar Berglund. Ikväll är det årsdebut och formen är ett frågetecken men som vi varit inne på tidigare behöver sällan Robert Berghs hästar lopp i kroppen för att prestera. Att man rent kapacitetsmässigt är bästa hästen i fältet vill jag fastslå och när det är ett litet startfält gynnas hästarna på tillägg. Distansen är inte något problem och segerchansen är hög.

5 Coin Perdu var ute i ett tufft V75 lopp senast och gjorde det okej bakom hästar. Han såg fin ut och formen är troligtvis fortsatt fin till kvällens start. Ikväll går man ner lite i klass och ska därför i detta lilla startfält räknas tidigt. Varit tvåa och trea över den aktuella distansen tidigare och femton segrar på 24 starter i livet säger en hel del. Streckas.

Lyfter även fram 6 Vincent As som gick bra som tvåa bakom Ivory Di Quattro i den senaste starten. Magnus Dahlén som tränar skrällde så sent som i lördags på V75 med Tyson Dimanche vilket kanske tyder på att hästarna håller bra form i stallet. Med ett par lopp i kroppen adderat med intrycket i den senaste starten så ska man inte nonchaleras här. Gynnas av det lilla fältet och trivs över den långa distansen.

Min Vinnare: 7 Shocking Superman
Spets efter 500m: 7 Shocking Superman
Skrällen: 6 Vincent As
Ranking: A 7,5,6 B 3,4 C 1,2

V86-2 1640m auto
11 Generator är en intressant häst i omgången, att det är spår elva över kort distans gör att spelprocenten hålls nere. Detta är ett talangfullt sto som redan hunnit visa fina kvaliteter. I och med att det finns några ekipage i loppet som tål att göra en del själva i loppet så räknas jag med att tempot hålls uppe vilket skulle gynna Generator. Den stora frågan för mig är om hon ska gå barfota runt om eller med skor. Just nu är man anmäld med skor och skulle så bli fallet är det ett minus och segerchansen rankas ner. Men för er som lämnar in sent håll koll på skoinformationen, för blir det barfota runt om i årsdebuten så håller jag henne som förstahästen i loppet.

Anmält barfota runt om för första gången i livet är det i alla fall på 4 Love Affair, vilket är intressant. Detta är en Love You avkomma som vi alla vet vilken effekt det brukar ge med barfota runt om på. Ikväll har man ett bra utgångsläge och med två lopp i kroppen kommer troligtvis kusken Claes Sjöström vara offensiv från start. Skulle man komma till ledningen är såklart mycket vunnet men oavsett är man ett givet segerbud i loppet.

Framhåller även en riktig kantboll i loppet, som i skrivande stund är streckad på 1%! 6 Breeze Kronos, hon har ännu inte vunnit lopp efter elva försök men trots detta har Breeze Kronos visat att hon besitter hel del kunnande. I den senaste starten hade man ett tufft utgångsläge och man kom aldrig riktigt in i loppet. Utan Breeze Kronos passerade mållinjen med sparade krafter. Det blir fortsatt barfota runt om ikväll och klaffar det bara någorlunda med positionerna längs vägen blir jag inte förvånad om man är med och utmanar om de framskjutna placeringarna. När man då bara är streckad på 1% måste jag bara betala för henne på systemet.

10 Jennifer Web kommer till start med formen på topp och med tre raka segrar i bagaget. Ikväll fick man ett tufft bakspår över kort distans och motståndet är något bättre än på slutet. Men trots detta måste Jennifer Web räknas in bland de som kan vinna loppet. Kusken Jorma Kontio kan säkert tänka sig att köra offensivt men frågan är om man bara kan köra runt detta startfältet?

Min Vinnare: 11 Generator / 4 Love Affair
Spets efter 500m: 4 Love Affair
Skrällen: 6 Breeze Kronos
Ranking: A 11,4 B 6,10,3,7,2,12 C 5,1,9,8

V86-3 2140m auto
2 M.T One Wish är ett femårigt sto som tränas av Magnus Dahlen. Hon kommer från en bra prestation där man fick smyga med i rygg på ledaren för att sen avsluta via Open stretch. Ikväll har man fått ett bra utgångsläge och man är kvick iväg från start. M.T One Wish är min tidiga ledare av loppet och jag är inne på att man väljer att köra i den positionen ikväll. Känslan är även att M.T One Wish har en uppåtgående formkurva och från ledningen kommer man bita ifrån sig bra. Förstahäst.

8 Posh Shopping är draget i loppet. Här låter nämligen tränaren Peter Untersteiner uppåt trots bricka åtta. Träningsrapporterna är goda inför kvällens start och dessutom är Posh Shopping anmäld barfota runt om för första gången i livet vilket är intressant. Detta är annars en femåring som haft en karriär kantad av galopper men nu när man låter uppåt från stallet måste man ta det henne på allvar. Om ändringarna faller väl ut kommer säkert Peter ladda vad som går från start och då kanske man väljer att släppa med 2 M.T One Wish ändå. Oavsett är Posh Shopping intressant i omgången till sina 16%.

Kantbollen är 3 Grace Keely som det lät bra på inför den senaste starten men man lyckades inte leva upp till förväntningarna den gången. Då var det debut för tränaren Jerry Riordan och över en distans som kanske inte är optimal för Grace Keely. Nu är det medeldistans och man har fått ett bra utgångsläge och därför väljer jag omtag och hoppas på att få se en bättre prestation ikväll. Endast 4% är spännande.

Min Vinnare: 2 M.T One Wish
Spets efter 500m: 2 M.T One Wish / 8 Posh Shopping
Skrällen: 3 Grace Keely
Ranking: A 2,8 B 3,4,9,7,5,6 C 1,11,10,12

V86-4 2140m auto
4 Reven Dejavu ser ut att ha en spännande uppgift ikväll, man är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Reven Dejavu har även visats sig trivas bra i den positionen. För två starter sedan vann man överlägset från just ledningen. Ikväll möter man ett par tuffa hästar, men på en snabb vårbana med fina förutsättningar är ledningen guld värd och man blir därför min förstahäst i loppet.

10 Joker Boko hade inför V75 för två starter sedan två raka segrar i bagaget. Men Joker Boko galopperade den dagen i bra slagläge och den dagen var förstörd. I den senaste starten fick man ett snällt lopp på innerspår och höll farten okej via 1,13 sista 800m. Ikväll går man ner lite i klass men har också fått ett tufft utgångsläge. Ska oavsett räknas in i segerstriden i ett lopp som detta.

6 Devs Definitif är en kapabel fyraåring som jag ser ett bra spelvärde i till sina 12%. I den senaste starten gjorde man årsdebut och gick i mål med sparade krafter, intrycket när man passerade mål var mersmakande och man skrevs upp som en nästagångare i boken. Nu är det nästa gång och jag tänker inte stå kvar på perrongen. Spåret är kanske något långt ut på vingen men Devs Definitif tål att göra en del grovjobb själv. Får man bara lite klaff med positionerna längs vägen kommer kusken Zeb Jonasson få hålla i sig över upploppet. Givet streck!

8 Sedin U.S blev en snackis efter många strykningar på V86 i den senaste starten, man tackade för förtroendet och dansade undan på barfota balansen som man gick på för första gången och satte nosen först över mållinjen. Ikväll blir det samma utrustning men man har fått ett tufft utgångsläge. Men till 7% är man en skräll som kommer med på min kupong.

9 Vanja kommer med en färsk seger i bagaget efter att Kim Moberg serverat henne en perfekt resa. Kim Moberg som sitter i vagnen även ikväll är en väldigt skicklig kusk, men hon kör emellanåt mycket på chans vilket såklart blir både fågel och fisk. Men hennes uppsittningar har en förmåga att likt Örjan Kihlströms uppsittningar, gå som fortast sista biten. Från bricka nio lär det även ikväll köras lite på chans men löser det sig längs vägen så kan vi nog räkna med att Vanja dyker upp i segerstriden även ikväll.

Min Vinnare: 4 Reven Dejavu
Spets efter 500m: 4 Reven Dejavu
Skrällen: 6 Devs Definitif
Ranking: A 4,10,6 B 8,9,2,1,3 C 5,12,7,11

V86-5 2640m auto
5 Alfas Kennedy är en stark och rejäl femåring som trivs med den längre distansen som det bjuds på ikväll. Det har även knappast undgått någon vilken fin form tränaren Joakim Lövgrens stall är i för dagen. Vilket även Alfas Kennedy visade i den senaste starten när man var tvåa i mål. Håller femåringen bara reda på travet hela loppet kommer man vara med och utmana om segern.

2 Fromheaven Idzarda har fått ett intressant utgångsläge då man är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Till kvällens start meddelar även tränaren Per Henriksen att man tänker köra barfota runt om och med en amerikansk vagn för första gången, vilka är spännande förändringar i utrustning. Formen är det heller inget fel på, det visade man i den senaste starten när man var tvåa bakom Bugatti Miles. Jag tror Jörgen Sjunnesson som sitter i vagnen kommer försöka fuska bort en del framme i ledningen och jag ser Fromheaven Idzarda som en given segerkandidat.

4 Jimmy Arthur gjorde årsdebut i den senaste starten och tränaren Robert Bergh lät uppåt inför den starten, men Jimmy Arthur blev lite väl pigg under loppet och man fick dagen förstörd när man körde man upp i vagn i sista sväng. Kapacitet för att vinna finns och från ett fint utgångsläge så tycker jag att han känns given på kupongen.

8 Fighter Simoni är bara streckad på 5% och är numera nedstruken till spår sju vilket är en fördel. Han stod för en bra prestation i den senaste starten när man enkelt vann från ledningen. Ikväll är motståndet tuffare men med ordspråket form slår klass platsar även denna skrällen på mitt system.

Min Vinnare: 5 Alfas Kennedy
Spets efter 500m: 2 Fromheaven Idzarda
Skrällen: 4 Jimmy Arthur / 8 Fighter Simoni
Ranking: A 5,2 B 4,8,3,10,12,11 C 1,9,6

V86-6 2140m auto
Här hittar vi kvällens första spik, 3 Chipper Kronos. Det saknas knappast motstånd på förhand, men jag väljer att ta ställning för denna treåring som tränas av Svante Båth. Man har ett bra utgångsläge och kommer man kunna hitta en bra position direkt från start. Med Örjan Kihlström i vagnen ska det bli spännande att se vilken taktik man väljer. Även om det finns kvicka hästar utvändigt och att man inte är beroende av att nå ledning är känslan av att Chipper Kronos kan öppna kvickt ifall man laddar iväg honom. Oavsett kommer man få en bra position och jag är inne på att han besitter kapacitet för att vinna detta från många positioner och jag spikar.

Motbud
6 Felix Orlando kommer från en bra säsong som tvååring och fick testa på att möta tuffa kullkamrater. Felix Orlando är kvick iväg från start och har nu fått ett lopp i kroppen vilket borde göra att formkurvan är framflyttad en hel del. Kusk och tränare meddelar att man ska ladda iväg från start för att nå ledningen. Kommer man till spets är såklart mycket vunnet och man kommer leda loppet länge. Ett givet streck för den som garderar.

2 Daven Port har inlett sin karriär lovande och har två segrar på tre starter. I den senaste starten galopperade man och fick dagen förstörd. Men detta är ett namn att lägga på minnet för framtiden, för kapacitet finns det gott om. Ikväll möter man ett par bra hästar och det finns frågetecken vart man hamnar från start. Men skulle det lösa sig med positionerna och man håller sig till rätt gångart hela vägen, så kommer man vara med och göra upp om en framskjuten placering.

Min Vinnare: 3 Chipper Kronos
Spets efter 500m: 3 Chipper Kronos / 6 Felix Orlando
Skrällen: 2 Daven Port
Ranking: A 3 B 6,2,5,4 C 1,7

V86-7 2140m auto
Här hittar vi omgången andra spik, 4 Harper Seabrook. Han kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. En seger som togs i fin stil via 1,13 sista 800m och det såg ut som Harper Seabrook hade alla krafter sparade i mål. Han kan öppna okej och känslan är att man tidigt kommer sitta i ledningen. Väl i ledningen kommer man sälja sig dyrt och får man dessutom bestämma en liten bit i loppet tror jag man på nytt kommer vara överlägsen här ikväll. Oavsett ska segerchansen vara hög och jag spikar.

Motbud
11 Dominic Wibb varnade jag lite för senast på V75, då fick man ett helt omöjligt lopp och den insatsen är bara att glömma. Håller man samma form som senast ska man inte nonchaleras här även om bakspår inte är något plus. Dante Kolgjini som sitter i vagnen ikväll kommer troligtvis köra offensivt och Dominic Wibb är ett givet streck för den som garderar.

Nämner även 9 Durello som kommer från formstallet Joakim Lövgren. Durello har dock varit struken inför kvällens start och formen är ett frågetecken. Men om stallkamraternas form bara smittat av sig nämnvärt så kommer denna sexåringen prestera bra direkt. Barfota runt om ikväll är ett plus, och man skulle gynnas av ett tufft tempo på loppet.

Min Vinnare: 4 Harper Seabrook.
Spets efter 500m: 4 Harper Seabrook.
Skrällen: 9 Durello
Ranking: A 4 B 11,9,2,3,7,8,5 C 1,10,12,6

V86-8 2140m auto
2 Joseph Boko var ute på V75 i den senaste starten men fick aldrig chansen och man gick i mål med obrukade krafter. Ikväll är motståndet något enklare enklare och man är kvick iväg från start. Det vore intressant ifall Joseph Boko kunde komma till ledningen ikväll men det finns fler hästar i loppet som också är intresserade av den positionen. Oavsett har Joseph Boko ett fint utgångsläge och kommer få en fin position. Till 13% är man en spelvärd förstahäst.

8 Go West Young Man är favorit i loppet och man kommer med två raka segrar i bagaget. I den senaste starten imponerade man från ledningen och man kunde på behärskat sätt gå undan från en så bra häst som Moses. Ikväll har man ett sämre utgångsläge men man är kvick iväg från start och kommer säkert ladda iväg vad som går härifrån för att söka position. Lyckas kusken Ulf Ohlsson hitta ett vettigt slagläge kommer Go West Young Man vara med i segertiden.

Nämner även 3 Volare Gar som fick en snäll invändig resa i den senaste starten och när väl luckan kom på upploppet sköt man till rappt. Ikväll är det tuffare emot men man har ett fint utgångsläge och skulle det bli hårt tempo på loppet kommer det gynna Volare Gar som besitter en vass avslutning. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 2 Joseph Boko
Spets efter 500m: 2 Joseph Boko / 8 Go West Young Man
Skrällen: 3 Volare Gar
Ranking: A 2,8 B 3,5,1,6,9 C 10,7,4

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto