V86 Tips Åby & Solvalla 20/1

Publicerad på 20 Jan 2021 - 00:18

DrTrav

DrTrav

20 Jan 2021 - 00:18

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 10 Demon Ima i den förta avdelningen och 6 Blaze Kronos i den andra avdelning.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 20/1
V86-1 10 Demon Ima
V86-2 6 Blaze Kronos
V86-3 2,3,4,6,7,8
V86-4 2,5,6,9
V86-5 1,7
V86-6 2,8,9
V86-7 1,4,5,6,7,9,10,11
V86-8 2,3,9,11

4608 rader x 0,25 = 1152 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 20/1
DD1: 1,5,6,9,10
DD2: 2,11

10 rader x 30 kr = 300 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
Vi inleder V86 spelet med att spika en blivande stjärna inom travet, åtminstone om man blickar in in min spåkula. 10 Demon Ima är nu tillbaka på allvar efter endel skadeproblematik, han kommer med tre raka segrar till dagens start och från stallet lovordar man denna femåring. I den senaste starten vann man ett klass-II försök på V75 från ledningen. Ikväll är det bakspår som gäller och det hade man för två starter sedan, då valde Johan Untersteiner som både tränar och kör ett tidigt avancemang fram till dödspositionen med 1000m kvar till mål. Sen gick man undan på lätta ben via 10,0 sista 800m till en enkel seger. Oavsett hut Johan väljer att lägger upp kvällens lopp ska Demon Ima ses med toppchans. Jag spikar, men håll koll på spelprocenten närmare start så den inte sticker iväg. Då just det är de enda som skulle kunna påverka att man inte spikar honom.

Motbud
6 Baron Frontline håller fin form och kommer till dagens start med två raka segrar i bagaget. MAn är kvick iväg från start och är min troliga ledare av loppet initialt. Från ledningen har Baron Frontline två vinster på sina sex försök. Hittar man väl till ledningen ikväll är man främsta motbud till min spik.

7 Mystic Mom håller bra form och detta är en femåring som besitter en rykande avslutning. Skulle man hitta ner i en bra ryggar härifrån och sen få smyga med hela vägen in på upploppet kommer man vara med och hota min spik om segern här.

Min Vinnare: 10 Demon Ima
Spets efter 500m: 6 Baron Frontline
Min Skräll: 7 Mystic Mom
Rankingen: A: 10 B 6,7,4,5,9 C 11,8,1,3,2

V86-2 1640m auto
Jag väljer även att spika här i kvällens andra avdelning. 6 Blaze Kronos som vann direkt i sin tävlingsdebuten men fick efter det halsproblem men har nu blivit åtgärdad för detta. Efter operationen har man tre raka segrar. För tre starter sedan fick man bestämma i ledningen och vann direkt. För två starter sedan tog man även då hand om ledningen och höll sedan den positionen till seger, ohotad. Precis som även i den senaste starten. Man är kvick iväg från start och jag är inne på att man kommer till ledningen här, och då är det såklart toppchans. Är även inne på att man skulle kunna vinna från utvändigt om ledaren och jag hamrar in spiken.

Motbud
2 Destiny Laughed är en tuff utmanare till min spik. Hade tre raka segrar innanför västen tillsammans med Örjan Kihlström före senaste starten då Mika Forss fick uppsittningen och blev femma mot tuffa konkurrenter. Ikväll är Örjan Kihlström tillbaka i vagnen och det är även anmält med amerikansk vagn vilket är intressant. Men det ska till något extra för att man ska slå min spik från ledningen. Pass upp vid gardering.

3 Finland gynnas av de lilla fältet då han besitter en vass avslutning. Detta är en fyraåring som har fina meriter på sitt CV. Ulf Ohlsson hoppar upp i vagnen och tillsammans bildar de ett härligt ekipage som kommer kunna vara med och slåss om segern här. Ett givet streck på kupongen för den som garderar.

Min Vinnare: 6 Blaze Kronos
Spets efter 500m: 6 Blaze Kronos
Min Skräll: 2 Destiny Laughed
Rankingen: A: 6 B 2,34,5 C 7,1

V86-3 1640m auto
2 Beluga West blir min föstahäst i ett öppet lopp. I min bok ska hon vara favorit här, hon har gjort det bra på slutet och formen är god. Det som är på minuskontot är att hon är svårbedömd bakom bilen. Men kommer man iväg ikväll har man ett perfekt utgångsläge och har både kapacitet och hårdhet för att bra segerchans här. Försthäst.

4 Danielle D.D. var fin från ledning i den senaste starten och man ryckte aldrig det norska huvudlaget som satt på den gången, kanske får man nytta av den extra växeln ikväll istället. Man har tre raka segrar på kontot inför den här starten. Man är kvick iväg från start men vill nämna att det är vissa frågetecken hur hon ska prestera med skor på hovarna som det blir nu. Med den infon tycker jag man trots den fina formen är en sårbar favorit som måste garderas.

6 Omega Superstar står hårt inne på pengarna ikväll. I den senaste starten utmanade man Nouba Mom men galopperade strax före upploppet, det var en andraplats som sämst som galopperades bort. Formen är bra och detta är ett rejält sto från Robert Bergh och jag skulle inte bli förvånad om man skulle blanda sig i segersnacket ikväll.

Skrällen är 8 In The Air Tonight, hon har varit både i Belgien och framförallt Frankrike och på Vincennes och införskaffat sig hårdhet. I den senaste starten såg man fin ut efter galopp och nu med ett litet fält är inte spår 8 lika illa som det brukar. Dessutom förstärks man av skrällkusken Peter Ingves i vagnen till kvällens start. Till endast 2% som man är spelad till i nuläget är man absolut streckvärd på kupongen. Pass upp.

Min Vinnare: 2 Beluga West
Spets efter 500m: 4 Danielle D.D.
Min Skräll: 8 In The Air Tonigh
Rankingen: A: 2,4,6 B 8,7,3 C 1,5

V86-4 1640m auto
2 B.G.Pastor Jonte kommer till dagens start med två raka segrar i bagaget. I den senaste starten vann man i till synes okörd stil i en mycket snabb avslutning. Man är kvick iväg från start och B.G.Pastor Jonte är min tidiga ledare av loppet ikväll. Från den positionen kommer man bita ifrån sig bra och är givet förstastreck.

5 Armstrong Louis gjorde det okej för två starter sedan men, men detta är en lovordad femåring som fortfarande har mer att bevisa. Jagar första seger för Stig H Johansson. Men talang finns det gott om, så det handlar mestadels om att få ut allt sitt kunnande på tävlingsovalen för Armstrong Loui. Från stallet meddelar man att Armstrong Loui tränar förbättrat hemma på gården. När jag valt att gardera denna avdelningen är detta ett givet streck på kupongen.

Skrällen är 9 She Follow Me som kommer med smygande form till dagens start. Från spår nio lär man sitta i en bra position direkt från start och skulle det sen bli lite körning i loppet besitter denna femåring en vass avslutning som kommer fälla många. Pass upp.

Min Vinnare: 2 B.G.Pastor Jonte
Spets efter 500m: 2 B.G.Pastor Jonte
Min Skräll: 9 She Follow Me
Rankingen: A: 2 B 5,6,9,3,10,4,8 C 11,1,7,12

V86-5 2140m volt
7 Ivory di Quattro hade en fin säsong förra året, sprang in över 700.000kr. Ikväll gör man comeback, detta är en högkapabel sexåring som tränas av Robert Bergh. Ivory di Quattro har tidigare visat att man klarar av att tävla med skor och han tål att göra en del jobb själv under loppen. Även om det är en tuff uppgift att stå med 40m tillägg i comebacken så är vinstchansen hög och han är min givna förstahäst.

1 Millmighty är en femåring som visat prov på bra kapacitet och kunnande. Man kommer till dagens start med fin form och har avslutat vasst i de två senaste starterna. Näst senast fick man en spårsnål resa och avslutade 13,9 sista 1000m och i den senaste starten stannade klockan på 13,4 sista 1000m. Från stallet är man optimistiska och meddelar att man ikväll kommer vara mer offensiva. Man är min tidiga ledare av loppet och skulle man få bestämma där framme en bit blir man inte lätt att plocka ner för övriga.

8 Fabio de Pervenche gör ikväll tredje starten för Conrad Lugauers. formkurvan pekar uppåt och han besitter en vass avslutning. Med rätt resa kommer man fälla många över upploppet ikväll. Den givna tredjehästen för den som har råd på sitt system.

Min Vinnare: 7 Ivory di Quattro
Spets efter 500m: 1 Millmighty
Min Skräll: 1 Millmighty
Rankingen: A: 7,1 B 8,10,9,4,11,6,3 C 5,2

V86-6 2640m volt
9 Electrical Storm vet ni som följer tipsen här är en häst jag ofta talar mig varm om. Han gynnas av distansen och hade två raka segrar inför den senaste starten på V75, då skulle han jobbas in efter att blivit serverad en smörresa i andra utvändigt fram till upploppet. Men accelerationen uteblev och man höll “bara” farten in i mål som femma. Trots den prestationen meddelar man ändå från stallet att Electrical Storm håller fortsatt fin form och nu med en mer passande distans och perfekt utgångsläge är han min förstahäst i loppet.

2 Young King kommer från en något sämre insats i den senaste starten. Men nu har man fått återhämtat sig från de täta starterna som troligen var förklaringen till prestationen senast och jag förväntar mig en förbättrad Young King ikväll. Den längre distansen är en fördel för denna starka sexåring och i min bok står det ledningen efter en bit för Young King och från den positionen har man ännu inte fått se sig besegrad ifrån på tre försök. Givet streck på kupongen.

8 Global Undecided är ingen rolig häst att räkna på. Humöret hos hästen är en stor faktor för hur denna sjuåring kommer att prestera. Men helt klart så gynnas han av att få vara med i främre träffen under loppen, och jag förväntar mig ett offensivt upplägg härifrån trots innerspår på bakvolten. Han är stark och rejäl och ikväll är det återigen Örjan Kihlström i vagnen.

Min Vinnare: 9 Electrical Storm
Spets efter 500m: 2 Young King
Min Skräll: 10 My Dream Art
Rankingen: A:9,2 B 8,10,7,6,11,4,5 C 3,1

V86-7 2140m auto
9 Flirting Diamond gick med i ryggar under slutrundan på V75 och slutade fyra i den senaste starten. För två starter sedan stod man för en positiv insats när man höll starkt till en andraplats bakom Önas Prince efter ett tufft lopp. Formen är god och detta är en kapabel fyraåring som står sig bra i dagens lopp. Från spår nio är man garanterad en fin resa och blir därför min förstahäst i ett annars öppet lopp.

6 Edler kommer utmana om ledningen här, även om man inte är favorit på att komma dit i min bok. Men formen hos denna femåring är på topp, i den senaste starten fick man se sig knappt slagen efter att gått utvändigt om ledaren i nästan hela loppet. Han är kvick från start och även om man inte når ledningen borde man kunna hitta en vettig position och i den formen Edler befinner sig ska han inte nonchaleras i dagens start.

5 Cosmic Photo kommer till dagens start med två raka galopper vilket såklart inte är optimalt. Men för tre starter sedan vann man enkelt från ledningen via 14,5 sista 800m. Håller man sig till rätt gångart hela loppet ikväll är man min tidiga ledare av loppet och skulle sen tränare och kusk Robert Bergh få fuska bort lite av loppet kommer denna femåring sälja sig dyrt. Streckas.

10 Nelle Atticus Lane är åtgärdad efter senaste starten på V75 och tränare Sten-Åke Svensson förväntar sig en förbättrad Atticus Lane ikväll. Ikväll är det tredje gången Carl Johan Jepson sitter i vagnen bakom denna sexåring och de har segrat i båda starterna de kamperat ihop tidigare.

Vill även nämna 1 Ea som ska utrustas med rycktussar för första gången i kvällens start och som jag nämnt tidigare så finns det dubbla Open Stretch spår att tillgå på Åbytravet. Från detta utgångsläget handlar det om att försöka få en så bra position som möjligt på innerspåret och sen stå för en rykande avslutning längst in i banan över upploppet. Pass upp. 

Min Vinnare: 9 Flirting Diamond
Spets efter 500m: 5 Cosmic Photo/6 Edler
Min Skräll: 1 Ea
Rankingen: A: 9,6,5 B 10,1,11,4,7,12,2 C 8,3

V86-8 2140m auto
11 Iceland Radio är intressant ikväll. I den senaste starten på V75 såg man formstark ut när man stod för en bra avslitning på innerspår och gick i mål med bra fart över linjen. Örjan Kihlström kör ikväll precis som senast och han vet nog precis vad som fanns kvar i hästen i den senaste starten. Från detta utgångsläge kan man följa med i spåren när tåget går och sen avsluta vasst över upploppet. Förstahäst till intressant spelprocent. 

2 Smaragd Norrgård är ett högtkapabelt sto som presterar något ojämnt emellanåt. Men i den senaste starten visade hon verkligen sina kvaliteter på rätt sätt, från spår tolv blåste man runt samtliga och gick undan via 11,0 sista 800m. Då var det rycktussar för första gången, vilket hon även utrustas med i kvällens start. Från detta utgångsläget är hon min tidiga ledare av loppet och från den positionen är hon hästen att slå för övrig.

9 Matilda Cash kommer senast från en bra prestation när man fick sätta nosen först efter gått 11,6 sista 1000m. Då var motståndet snäppet vassare än ikväll, och kan Matilda Cash leverera en liknande prestation ikväll igen är chansen god till att hon får utöka segerkolonnen i resultatraden med ytterligare en seger efter kvällens start.

Vill även nämna 3 Digital Pro som Stefan Melander själv ger fem getingar inför dagens start. Han meddelar att Digital Pro är väldigt bra iordning inför dagens start och att det nu är täta starter vilket kommer gynna denna femåring. Spelad till 4% i skrivande stund. Skräll.

Min Vinnare: 11 Iceland Radio
Spets efter 500m: 2 Smaragd Norrgård
Min Skräll: 3 Digital Pro
Rankingen: A: 11,2 B 9,3,5,6,12,4,8 C 10,7,1

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto