V86 Tips Åby & Solvalla 25/8

Publicerad på 25 Aug 2021 - 01:18

DrTrav

DrTrav

25 Aug 2021 - 01:18

Det är dags för ett V86-race och detta är den första av sex omgångar den närmsta veckan. Värt att notera är att det två banor som delar på omgångarna och därmed är det comeback för V86 Xpress med spelstopp 20.30.

Jag spelar med två spikar i omgången, 3 Protector Tile i V86-7 samt 8 Great Skills i V86-8.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Solvalla & Åby Onsdag 25/8
V86-1 2.3.4.5.7
V86-2 1.2.7
V86-3 1.2.3.4.9
V86-4 2.4.6.9
V86-5 1.6.7.8.12
V86-6 4.6
V86-7 3 Protector Tile
V86-8 8 Great Skills

3000 rader x0.25kr = 750kr

Dagens Dubbel Solvalla & Åby 25/8
DD-1 3 Protector Tile
DD-2 8 Great Skills

1 rader x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
4 Global Agreement blir förmodligen klar favorit i loppet och det är väl motiverat med tanke på insatsen över kort distans senast. Det är bra chans att han sitter i ledningen omgående och från den positionen är det hästen att besegra.
Han blir dock väldigt klar favorit och det är ingen häst som jag vill hålla i handen som storfavorit eftersom han trots allt presterar lite ojämnt.

3 Echelon tycker jag är det roligaste budet mot favoriten.
Näst senast var han ute i ett montélopp och man valde lite förvånande att försvara ledningen då trots att hästen rent statistiskt har väldigt svårt att vinna från den positionen.
Han höll dock klart bra efter att ha fått press i omgångar och kunde lämna större delen av fältet förutom skrällen Tiptoe som hade alla krafter kvar över upploppet och kunde smita förbi i dom sista stegen.
Han tröttnade tidigt senast från ryggen på ledaren i ett tuffare montélopp men jag lägger inte större vikt vid det och nu är det andra förutsättningar med sulkylopp och open stretch som hästen fullkomligt älskar.
Han kan öppna fort från start och taktiken lär vara given, det blir laddning mot ledningen för att sedan överlåta den positionen till favoriten och med open stretch blir han livsfarlig över upploppet. Chanstippas.

7 Uncle Töll kan öppna snabbt och även om det blir svårt att hitta till tät från spår sju så borde han kunna komma iväg bra från start och det här är en häst som kan flytta på sig riktigt snabbt och med rätt resa kan han utmana.

5 Dats So Cool visade form senast när han vann över aktuell distans trots att han fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren och han måste räknas igen.

2 Romero har hoppat bort mycket pengar i karriären men om han får det att stämma matchar han absolut dessa hästar och ska räknas från ett bra läge.

Min Vinnare: 3 Echelon
Spets efter 500m: 4 Global Agreement
Skrällen: 7 Uncle Töll
Rankingen A: 3.4 B:7.5.2 C:1.6.8

V86-2 2140m Auto
11 Kapten Brodde är favorit i loppet i skrivande stund och det har jag lite svårt att köpa. Han har förvisso imponerat med fyra segrar på sex försök och han har faktiskt aldrig förlorat felfri. Segrarna är dock tagna från ledningen och nu är det andra förutsättningar med ett bakspår och det saknas inte motstånd. Nu är det dessutom första starten sedan mars och även om Nurmos hästar brukar leverera efter vila så tror jag det blir svårt att sätta nosen först nu.
Han är bra för klassen och skulle det lösa sig bra under loppet är han förstås inte borta men som favorit står jag över den här gången.

Jag lyfter istället fram 7 Excellent Diamond som tipsetta. Han har gjort det bra mer eller mindre varje start och har aldrig missat pallen på sina sju starter.
Senast var han knapp favorit före duktiga Mateo De Reve men från ett svårt utgångsläge var han chanslös bakom denne som gjorde ett kanonlopp och vann med sju längder.
Excellent Diamond fullföljde dock bra hela vägen in i mål som tvåa och formen känns fortsatt bra. Från ett bättre läge hade det kunnat vara en tänkbar chansspik men från det här läget skulle det kunna bli vingel.

2 Ottens Hero är min knappa spetsfavorit i loppet och om han hittar till den positionen är det hästen att besegra. Han har inte varit som bäst i de två senaste starterna men stallet tror att det var banan som ställde till det senast. Nu har han varit ifrån lite och har varit sjuk men han rapporteras träna bra och man tror på en bra prestation direkt och han har presterat bra efter vila tidigare.

1 Wilson Knight har viss chans att hålla upp innerspåret för det är inga raketer utvändigt och jag tror åtminstone att Claes Sjöström provar lite från början.
Annars borde han kunna få en bra resa på innerspåret och även om han inte stoltserar med särskilt många segrar tycker jag att han har gjort det bra varje gång och han går ner lite i klass från den senaste starten.

4 Habrik Am kostade 1.6 miljoner som ettåring och har inte levt upp till den prissumman än så länge. Han är toppstammad med Bold Eagle som far och Tamla Celeber som mamma och det finns nog en hel del inombords när poletten trillar ner.
Han får dock visa mer innan jag betalar för honom som relativt betrodd.

8 Digital Eye kan vara skrällen i loppet för de som betalar för många hästar. Han kan mycket i grunden och blixtrar till med jämna mellanrum men formen är ett frågetecken.

Min Vinnare: 7 Excellent Diamond
Spets efter 500m: 2 Ottens Hero / 1 Wilson Knight
Skrällen: 8 Digital Eye
Rankingen A: 7.2.1 B: 11.4.8.10.9. C: 3.6.5

V86-3 2140m Auto
3 Devs Daffodil imponerade vid segern senast mot hingstar och valacker och ställs endast mot ston den här gången. Hon kan inte spetsa av egen kraft men det finns en chans att hon hittar till ledningen om Bianca Sisa är den som spetsar initialt och Conrad Lugauer lyckas med att vara först fram för att överta ledningen. Det är dock mest troligt att hon kommer att få göra jobbet på egen hand nu även om hon är bra nog att vinna den vägen också.

1 Sharp Dream låter det på från stallet som att hon är på gång nu och jag är inte alls främmande för att Johan Untersteiner kan försvara innerspåret även om det finns startsnabba ekipage utvändigt. Hon har förvisso varit ifrån tävlandet sedan i april men hon har levererat direkt efter paus förut och från ledningen är det hästen att slå.

2 Darah Bibo och 4 Bianca Sisa kan också öppna fort och jag håller den sistnämnda som spetsfavorit i loppet. Bianca Sisa vann från ledningen för två starter sedan men med tanke på att det är tuffare emot nu och att hon fick en tung resa i danskt mästerskap senast är jag mer inne på att man överlåter ledningen om man kommer dit och siktar på att köra via stretchen till slut. Darah Bibo kommer att få en bra resa från sitt utgångsläge och ska räknas hon också.

Det skulle kunna bli tempo på loppet och 9 Mahma Lane kommer också att få plats på min kupong. Hon är härdad i tuffa sällskap och med ett litet fält och open stretch så kan hon få en bra resa i draget och hon tog pengar i såväl Drottnings Silvias pokal samt Derbystoet under fjolåret.

Min Vinnare: 1 Sharp Dream
Spets efter 500m: 1 Sharp Dream / 3 Devs Daffodil
Skrällen: 4 Bianca Sisa
Rankingen A: 1.3.4 B:2.9 C: 5.7.8

V86-4 2640m Auto
6 Condior fick äntligen sätta nosen först igen senast och imponerade stort när han vann kontrollerat från ledningen på V75 över kort distans.
Om Condior kommer till ledningen är det hästen att besegra men det kan bli svar invändigt och om han kommer till tät är jag inte ändå inte helt övertygad om att lång distans är rätt melodi.
Condior har vunnit sex lopp i karriären och fyra har kommit över kort distans och han var slagen tidigt från ledningen över lång distans 12/6, även om motståndet var tufft.

Jag tror att 2 Zenone Bar skulle kunna utmana från start. Han känns mer gynnad av distansen än favoriten och håller dessutom bra form för dagen. Lyckas man med att hitta till tät kan jag inte tänka mig att man vill släppa ledningen till favoriten och det hade varit intressant att se honom i ledningen.
Läget är bra oavsett och även om det inte blir någon ledning så kommer han få en bra resa i den främre träffen.

Ett sådant scenario kan gynna min vinnare 9 Arch Lane som har aldrig förlorat med aktuell kusk på tre försök och det här är en häst som lever på sin styrka. Andreas Lövdal saknar förmodligen inte självförtroende med tanke på hur han presterat med hästen tidigare och blir det en hård öppning mellan 2 och 6 gynnar det Arch Lane ytterligare. Jag tror inte heller att han räds att sända framåt om det skulle gå för sakta där framme och hans hårdhet kan bli avgörande oavsett.

4 Nika trivs över distansen och kommer från en imponerande årsdebut. Det är såklart tufft mot hingstar och valacker men hon har sin bästa bit tillslut och det är inte otänkbart att det kan bli bra fart på det här loppet och då är hon en allvarlig utmanare.

Min Vinnare: 9 Arch Lane
Spets efter 500m: 2 Zenone Bar / Condior
Skrällen: 7 Nika
Rankingen A:9.6.2.7 B:1.3.7.10 C:5.8

V86-5 3140m Volt
1 Niford Des Baux har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet vilket gör att han har fått väldigt fina förutsättningar i det här loppet.
Han står ensam på den främre volten med fyrtio meters försprång på sina värsta motståndare.
Det är klart att det är en vettig chans för Thomas Uhrberg att leda det här loppet från start till mål och det kan bli för långt fram för hästarna på tillägg om Uhrberg lyckas bedöma tempot på ett bra sätt.
Han är dock fortfarande grön och två galopper i raden oroar samtidigt som det är mer härdade hästar på tillägg och frågan är om han orkar stå emot över tre varv?. Som stor favorit vill jag åtminstone prova att fälla honom.

6 Reddington är en tuff utmanare. Det har strulat mycket för honom i loppen och senast galopperade han helt omotiverat från ledningen på V75 och det var en framskjuten placering som försvann, kanske t.om. segern. Det känns som att han är där formmässigt och utan strul tror jag han blir svår att stå emot under slutrundan.

12 Peakadilly har ett tufft utgångsläge med bakspår på tillägg och det behöver såklart klaffa under vägen för att kunna blanda sig in i matchen. Jag gillar dock Peakadilly och han kan prestera klart bättre än vad han har gjort på slutet och senast tycker jag att han såg fin ut över mål med krafter sparade senast. Han lättas dessutom i balansen till den här starten och som lite borttappad på spelet är det ett roligt drag i loppet.

8 Oustanding O. blev det fel för på V75 senast med en tidig galopp och chanserna spolierades. Han imponerade annars stort vid segern på Åmål näst senast och jag vet att det här är en häst som man hade höga förväntningar på och han inledde karriären lovande. Det känns som att han är på gång på allvar nu igen och om han sköter sig är det ett skrällbud.

7 Galantis har fått två lopp i kroppen nu och har svarat för två positiva avslutningar efter vila. Han borde ha gått framåt ytterligare med loppet och om han får spara på sin speed tillslut kan han vara farlig att nonchalera.

Min Vinnare: 1 Niford Des Baux
Spets efter 500m: 1 Niford Des Baux
Skrällen: 12 Peakadilly
Rankingen A: 1.6 B:12.8.7.9.11.10 C:5.4.3

V86-6 2140m Auto
Två hästar sticker ut på förhand och jag har svårt att skilja dessa två åt och väljer att låsa loppet.

6 Mellby Jinx tycker jag är loppets bästa häst och han var tvåa i en E3-final bakom Felix Orlando senast. Han har fått ett spår utvändigt om värsta hotet och han kommer bli tvungen att få trava loppet utvändigt om 4 Graham Hill som verkligen inte är någon lätt motståndare på förhand och jag är inte helt övertygad om att Mellby Jinx orkar förbi även om han får tipset.

4 Graham Hill har kanske inte samlat på sig samma hårdhet som Mellby Jinx men han gjorde det klart bra i ett bra treåringslopp senast där han trots grovjobb under vägen kunde koppla greppet över upploppet men han fick tillslut se sig besegrad av Chipper Kronos som hade fått en klart bättre resa.
Nu har man fått spår innanför Mellby Jinx vilket kan vara direkt avgörande för loppets utgång och när man dessutom gör intressanta ändringar och ska tävla barfota för första gången blir det inte lätt att besegra honom utvändigt.

Skulle det bli hård körning mellan ovan nämnda hästar vill jag lyfta fram 3 illuminati K som en potentiell skräll. Han imponerade vid segern i Juli men det har strulat en del därefter och han har inte fått ut vad han kan i loppen.

Min Vinnare: 6 Mellby Jinx
Spets efter 500m: 4 Graham Hill
Skrällen: 3 Illuminati K
Rankingen A: 6.4 B:3.7.1 C:5.2.8

V86-7 1640m Auto
I skrivande stund är 5 Vasco favorit men jag blir förvånad om så är fallet vid spelstopp. Jag har en helt annat idé i loppet och 3 Protector Tile borde vara klar favorit i loppet.
3 Protector Tile är numera valack och i ny regi och han har inlett på bästa möjliga sätt med två raka segrar hos Christoffer Eriksson. Han har sett otroligt fin ut och jag är inne på att det här är en häst som kommer att klättra en hel del i klasserna.
Jag tror inte att någon kan öppna Snabbare från start och det blir raka vägen mot ledningen och sedan borde han bli mycket svårpasserad. Distansen är ovan men det tror jag inte är några som helst problem och nu väljer man att testa hästen barfota för första gången i sin nya regi. Jag tycker att det här ser ut som en lämplig uppgift att inkassera sin tredje raka seger.

Motbud
5 Vasco fick stryk av Protector Tile senast och han kan inte öppna snabbt nog från start för att kunna utmana om någon ledning. Det känns som att Johan Untersteiner kommer att bli tvungen att söka sig fram utvändigt om min spik och även om det är en rejäl och kapabel häst i grunden så tror jag inte att han är bra nog för att kunna besegra min spik utvändigt.

7 Global Virgin tycker jag känns mer intressant bakom min spik än Vasco och man har siktat lite mot det här loppet. I det här sällskapet borde han kunna ladda iväg bra från start och hitta en bra position omgående och skulle han få ett bra lopp i andraspår eller möjligtvis kunna hitta ner i ryggen på min spik så kan han bli farlig tillslut. Han galopperade på V75 näst senast men gick bra senast och för tre starter sedan vann han överlägset i ett enklare gäng och formen är där.

Skulle det bli bra tempo där framme vill jag lyfta fram 10 Victory Highness som verkligen har hittat en formtopp på slutet vid två raka segrar och kommer han bara igenom vettigt från sitt utgångsläge slår han de flesta med sin fina form.

1 Wish Me Magic visade form vid andraplatsen senast och borde ha en bra chans att kunna hitta ryggen på Protector Tile. Han möter normalt några för bra men man gör intressanta ändringar med barfotabalans samt bike och med en perfekt resa skulle det kunna vara en potentiell skräll.

Min Vinnare: 3 Protector Tile
Spets efter 500m: 3 Protector Tile
Skrällen: 10 Victory Highness
Rankingen A: 3 B: 7.5.10.1.9.11 C:4.2.6.12.8

V86-8 2140m Auto
Jag känner mig relativt trygg i att avsluta omgången med en spik och jag väljer att gå rakt ut och spika den stora talangen 8 Great Skills trots utgångsläget.
Great Skills har papperna i ordning och har Ready Cash som far och Andover Hall som morfar. Hon har inlett karriären på bästa möjliga sätt och har än så länge inte fått se sig besegrad på fyra försök.
Visst, motståndet hårdnar och hon har fått ett dåligt spår bakom bilen men hon har visat startsnabbhet och jag tror inte att konkurrenterna har missat intrycket på Great Skills.
Jag tror att Hans-Owe Sundberg kan avancera till ledningen omgående men om det skulle det bli svar invändigt tycker jag ändå att han är så pass bra att han kan vinna den tunga vägen också. När han i skrivande stund endast är spelad till 37% tycker jag att det är en mycket spelvärd spik i omgången. Det är öppet bakom favoriten och för den som vill gardera tycker jag att loppet kräver sina streck.

Motbud
9 Rihanna W.I var ute i en E3-final senast utan att räcka till men såg fin ut i skymundan och har varit bra under hela året. Hon har sin bästa bit tillslut och skulle Great Skills få svar om ledningen kan hon bli svår att stå emot över upploppet och Rihanna W.I kommer säkerligen att svara för en bra prestation nu också.

5 Bright Chrystal var ute i samma lopp som Rihanna W.I och gjorde det klart bra som fyra. Hon öppnar över medel och skulle kunna ställa till det för min spik om man hittar till ledningen och vill köra där men jag är mer inne på att Goop överlåter ledningen till Great Skills för ett lopp i ryggen på favoriten.

3 Black Magic Eyes gör det bra varje gång i tuffa sällskap utan att räcka ända fram och det har varit ett fint intryck över mål varje gång och formen är mycket bra för dagen. Från ett bra läge kan det vara dags för en seger nu om favoriten sviker.

4 Identity skulle kunna vara ett skrällbud i loppet. Han höll mycket bra som fyra senast efter en tuff resa under vägen och jag tror att det finns en hel del att hämta av denna treåring framöver.

Min Vinnare: 8 Great Skills
Spets efter 500m: 8 Great Skills
Skrällen: 4 Identity
Rankingen A: 8 B:9.5.3.4.12.6.10 C:2.9.1.11

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto