V86 Tips Åby & Solvalla 28/4

Publicerad på 27 Apr 2021 - 22:26

DrTrav

DrTrav

27 Apr 2021 - 22:26

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar på systemet, 7 Maestro Crowe i den första avdelningen och 9 Borboletta i den andra avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 28/4
V86-1 7 Maestro Crowe
V86-2 9 Borboletta
V86-3 1,2,4,6,7
V86-4 2,3,5,7
V86-5 1,4,6,8,10,11,13,14
V86-6 4,6,7
V86-7 2,3,7
V86-8 1,4,6

4320 rader x 0,25 = 1080 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 28/4
DD1: 2,3,7
DD2: 1,4,6

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m volt
Vi inleder V86 spelet med att spika 7 Maestro Crowe, detta är en sexåring som svarat för den ena uppvisningen efter den andra under året. Han besitter både kunnande och inställning för att fortsätta en bra bit uppåt i klasserna. 2021 har givet idel segrar hittills, nu står man med fyra raka segrar på kontot och kanske blir detta kvällen då man fullbordar staketet i programraden. Tränare Johan Untersteiner ser ut att ha hittat en fin uppgift ikväll för sin travare. Är Maestro Crowe bara frisk och kliver iväg i trav ska detta vara en toppchans och jag spikar.

Motbud
13 Harper Seabrook tog hand om ledningen i den senaste starte, det blev ett rivigt lopp som gick i högt tempo och i sista kurvan blev det galopp som slagen. Men Harper Seabrook visade att han besitter bra fart och med ett annorlunda lopp ikväll kommer man vara med långt fram när mållinjen närmar sig.

Nämner även 1 Fabulous Ixi som är en riktigt kantboll. En numera nio årig valack som visat att han trivs över distansen och med en kusk och tränare i Anders Schillström som är tydlig. Han vill köra i ledningen så länge det går ikväll.

Min Vinnare: 7 Maestro Crowe
Spets efter 500m: 7 Shocking Superman
Skrällen: 6 Vincent As
Ranking: A 7 B 13,1,14,6,5,11,8,3 C 2,12,9,10,4

V86-2 2140m volt
Kommer även spika i den andra avdelningen, och då hamnar singelstrecket på Alessandro Gocciadoros talangfulla fyraåring 9 Borboletta. Ikväll är det debut på Svensk mark men detta är en tjej som kommer med fyra raka segrar på kontot. I den senaste starten visade man efter tre segrar från ledningen att man även fungerar bra bakifrån när man enkelt vann från rygg på ledaren. Borboletta är anmäld att tävla barfota runt om föra andra gången i karriären vilket är klart intressant. Startmomentet ska heller inte vara några problem, och känslan är att detta är en tjej som står billigt inne i loppet sätt till insprungna pengar kontra kapacitet. Jag tar ställning och spikar direkt.

Motbud
6 Sofies Case kommer även hon med fyra raka segrar på kontot. På slutat har segrarna kommit ifrån lendingen och det är en position som lär vara upptagen ikväll. Men Sofies Case har även visat att hon kan avsluta rappt vilket gör att man inte är beroende av ledningen för att vinna. Ikväll är det första starten på Svensk mark och känslan är att Sofies Case kommer gynnas av att gå med körspö. Givet streck vid gardering.

Nämner även 3 Pastorns Lady som gjorde comeback i den senaste starten och hon höll okej från ledning. Hon är kvick iväg från start och nu med lopp i kroppen bör fronmen vara framflyttad en hel del. Ska passas vid gardering till sina 4%.

Min Vinnare: 9 Borboletta
Spets efter 500m: 3 Pastorns Lady
Skrällen: 3 Pastorns Lady
Ranking: A 9 B 6,3,1,2,5,7 C 4,10,8

V86-3 2140m auto
1 Easy Cash har verkligen kommit igång på slutet och har två segrar och en andraplats på årets hittills tre starter. I den senaste starten fick man nöja sig med andraplatsen efter att hamnat för långt bak i kön. Men insatsen var formbetonad och från perfekt utgångsläge ikväll talar mycket för att man kan hålla upp ledningen och därifrån är man sen hästen att slå. Easy Cash besitter både styrka och speed och har bra segerchans i loppet.

Gillar även 4 Kick the Dust Ås som äntligen fick vinna i den senaste starten. Detta är en femåring som haft mängder med strul under sina starter i år. I comebacken och årsdebuten för tre starter sedan var det en framskjuten placering som försvann när man galopperade på upploppet. För två starter sedan blev man påkörd i loppet och galoppen kom som ett brev på posten. Kick the Dust Ås håller bra form och har förhållandevis lite pengar på sig sett till kapacitet. Streckas på systemet ikväll.

Plockar även med 7 Global Agreement som var mycket bra i höstas, då bara kördes han fram och dundrade över sina konkurrenter. Det såg ut som man aldrig kunde bli trött. Global Agreement kommer säkert laddas iväg från start härifrån trots att man har spår något långt ut på vingen. Ska inte nonchaleras i segrsnacket.

Plockar även med 6 Uncle Töll som visserligen gör årsdebut. Men tränaren André Eklund har bra form på stallet och har det smittat av sig på denna högkapabla femåring ska man till 7% och barfota runt om inte nonchaleras.

Min Vinnare: 1 Easy Cash
Spets efter 500m: 1 Easy Cash
Skrällen: 6 Uncle Töll
Ranking: A 1,4 B 7,6, C 2,8,3,5

V86-4 2140m auto
5 Balla You S.M. är ytterligare en travare från Alessandro Gocciadoros stall som startar ikväll. Detta är ett fyraårigt sto som ikväll gör debut på Svensk mark. Inför den senaste starten hade man tre raka segrar på kontot, men senast blev det en markförlust i inledningen av loppet som gjorde att det blev för långt fram även om upphämtningen var bra och prestationen var formbetonad. Man är ingen blixt iväg från start så frågan är vart man hamnar när bilen släpper fältet. Men man är anmäld barfota runt om för första gången vilket skulle vara intressant om det blev så i loppet. Segerchansen är bra oavsett men när det finns viss vingelrisk från start kommer jag gardera loppet.

2 Call To The Bar gjorde årsdebut i den senaste starten men visade direkt att man ska tas på allvar. Man tog hand om ledningen direkt, för att sen släppa den positionen och välja rygg på ledaren. När väl luckan kom tillsut avslutade man rappt och avgjorde säkert. Nu med lopp i kroppen bör även formen vara ytterligare förbättrad och man ska ses som ett segerbud i loppet.

Nämner även 3 Cuenca som har visat riktigt fin form på slutet. I den senaste starten stod man för en bra prestation och kunde vinna överlägset via 14,4 sista 800m. Från ett bra utgångsläge kommer man kunna få en bra position direkt och väl i främre träffen ska Cuenca räknas in i segersnacket.

Min Vinnare: 5 Balla You S.M.
Spets efter 500m: 2 Call To The Bar
Skrällen: 3 Cuenca
Ranking: A 5,2 B 3,7,10,12,8,4 C 6,1,11,9

V86-5 2140m volt
I min bok är detta omgångens mest öppna lopp och jag väljer att strecka en hel del. Skulle gärna tagit samtliga om plånboken tillåtit för att känna mig helt säker.

Framhåller skrällen 8 Master Sea som har visat sig duga bra i tuffa sammanhang på slutet. I den senaste starten fick man ett snällt lopp i rygg på ledaren och man höll bra hela vägen in i mål. Skulle man hitta en bra position här ikväll och kan spara speeden tillsut kommer man fälla många över upploppet. Endast 6%.

En annan skräll i loppet är 11 Gravity Pace som kommer från start på V75 senast och står för hårdheten i loppet. Ikväll har man ett tufft utgångsläge men skulle man ha lite tur med positionerna längs vägen kommer man passar många över upploppet. Till endast 8% är man ett givet streck på min kupong.

1 Barbaro As blir favorit i loppet och med endast sju starter på kontot är man den minst rutinerade i startfältet. Men man har visat prov på bra kunnande och vid segern för tre starter gick man starkt via 11,6 sista 700m från ledningen. I den senaste starten var man inte som bäst och var slagen tidigt. Nu har man blivit behandlad inför kvällens start och från stallet meddelar man att siktet varit inställt på kvällens lopp. Man väljer även att rycka skorna bak för första gången, vilket är intressant. Dock som favorit på V86 har jag svårt att gå på honom fullt ut. Men given på systemet vid bred gardering.

Min Vinnare: 8 Master Sea / 11 Gravity Pace
Spets efter 500m: 
Skrällen: 
Ranking: A 8,11 B 6,13,1,10,4,14 C 12,2,9,5,15,7,3

V86-6 1640m auto
4 Amornero Roc tränas av Alessandro Gocciadoro och gör precis som många av hans hästar debut på Svensk mark ikväll. I den senaste starten öppnade man bra från spår fem bakom bilen hemma i Italien och det resulterade i en överlägsen seger i loppet. Han trivs över kort distans och skulle man komma till ledningen här ikväll är segerchansen bra. Ikväll blir det även första gången med Örjan Kihlström i vagnen vilket är ett plus.

6 Golden Guard är en fin femåring som under förra året startade på i tuffa sällskap. Bland annat var man nära att kvala in till finalen av Svenskt Travderby när han slutade trea i det försök som vanns av Global Adventure. I år har man hittills fått betalt för den hårdheten man införskaffat sig och har nu två raka segrar på kontot. I den senaste starten på Årjäng tog man direkt hand om ledningen och vann sen loppet mycket enkelt med sparade krafter. Även Golden Guard är kvick iväg från start och kommer laddas iväg från början. Det väntas en spännande inledning på loppet och Golden Guard är given på systemet.

Skrällen i loppet är 7 Jareth Boko. För två starter sedan var man ute i Prins Carl Philips Jubileumspokal och gick en topptid på 10,4 över 1640m. I den senaste starten blev dagen förstörd av en startgalopp. Skulle denna femåring få de rätta positionerna längs vägen ikväll kommer man kunna avsluta mycket vasst och till 6% är man skrällen för mig.

Min Vinnare: 4 Amornero Roc
Spets efter 500m: 4 Amornero Roc / 6 Golden Guard
Skrällen: 7 Jareth Boko
Ranking: A 4,6,7 B 1,8,2,9,5 C 11,10,3

V86-7 1640m auto
2 Västerbo Lexington stod för en bra prestation i den senaste starten trots att det blev en tappstart. Man gick ikapp fältet och avancerade fram till dödens med varvet kvar till mål och höll fullt godkänt via 12,5 sista 1000m. Nu har man två lopp i kroppen och toppformen bör vara nära. Man är kvick iväg från start och har ett perfekt utgångsläge. Man är min tidiga ledare av loppet initialt och frågan är sen om man väljer att köra där eller släppa och få luckan via Open stretch. Oavsett taktik är man ett givet segerbud och blir min förstahäst.

7 Tabasco C.D. är kanske hästen med bäst kapacitet i startfältet men man har ett spår långt ut bakom bilen som kan ställa till det. I den senaste starten gjorde man comeback samt årsdebut och Tabasco C.D. stod direkt för en bra insats, klockan stannade på 10,2 sista 800m och intrycket var mersmakande. Ikväll blir det barfota bak och helstängt huvudlag vilket är intressant. Till 15% är man ett givet streck.

Streckar även 3 Admiral Knick som är en femåring som sällan gör ett dåligt lopp. Ikväll har man fått ett perfekt utgångsläge. Form och kunnande finns och Admiral Knick skulle med Jörgen Sjunnesson i vagnen för första gången kunna blanda sig i segerstriden.

Min Vinnare: 2 Västerbo Lexington
Spets efter 500m: 2 Västerbo Lexington
Skrällen: 3 Admiral Knick
Ranking: A 2,7 B 3,6,5,4 C 9,12,11,8,1,10

V86-8 2140m auto
4 Mellby Jinx är en treårig topphäst som tränas av Svante Båth. Förra året var man tvåa i Svensk Uppfödningslöpning och i årsdebuten senast var man mycket fin vid segern. Klockan stannade på 11,5 sista 800m. Nu med ett lopp i kroppen bör även formen vara ytterligare förbättrad och en minst lika bra prestation är att vänta. Mellby Jinx är rejäl och tål att göra en hel del själv i loppet. Även om man inte är någon blixt från start så förväntar jag mig ett offensivt upplägg direkt och skulle man komma till ledningen i ett andraskede är mycket vunnet. Oavsett är Mellby Jinx ett givet segerbud i loppet.

1 Aquarius Face är en annan treåring som spås en ljus framtid. Man imponerade i mini comebacken senast, då Aquarius Face övertog ledningen efter 500m och efter det kunde man till synes jogga ifrån konkurrenterna. Klockan stannade på 11,4 sista 1000m. Ikväll kommer man dock inte kunna försvara innerspåret och det finns vissa frågetecken vart man hamnar från start. Men med Lutfi Kolgjini i vagnen letar man sig säkert ut på något sätt och då kommer Aquarius Face kunna avsluta riktigt vasst.

6 Cash Maker gjorde Sverige debut i den senaste starten och man blev tvåa i loppet. Det var första gången Cash Maker förlorade ett travlopp. Nu med den genomköraren i kroppen lär formen vara förbättrad tills ikväll. Det är även anmält barfota runt om vilket vore väldigt intressant om det blev så i loppet. Även är det Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket är ett plus.

Min Vinnare: 4 Mellby Jinx
Spets efter 500m: 4 Mellby Jinx / 6 Cash Maker
Skrällen:
Ranking: A 4,1,6 B 5,3,9 C 8,7,2

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto