V86 Tips Åby & Solvalla 3/2

Publicerad på 3 Feb 2021 - 00:02

DrTrav

DrTrav

3 Feb 2021 - 00:02

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med endast en spik på systemet, men även med ett fräckt lås som består av två singelprocentare. Spiken är 2 Red Hot Roadster i den sjätte avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 3/2
V86-1 1,5,6,8
V86-2 4,10
V86-3 3,9,10,12
V86-4 1,9
V86-5 4,5,8
V86-6 2 Red Hot Roadster
V86-7 4,6,7,8
V86-8 2,3,5,6,7,11

4608 rader x 0,25 = 1152 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 3/2
DD1: 4,8
DD2: 2,3,6,7,11

10 rader x 30 kr = 300 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 3140m auto
5 Ivory Di Quattroharo nu fått ett lopp i kroppen efter lite tävlings frånvaro, dessutom gr man sista starten på Svensk mark innan det bär av ner till frankrike. Jag är säker på att tränaren Robert Bergh vill visa vad denna sexåringen har nere i Frankrike framöver redan ikväll. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad. Jag förväntar mig ett offensivt upplägg direkt från start då Ivory Di Quattroharo lever på sin styrka och över den dryga distansen har man tidigare visat sig prestera bra. Var två bakom Moni Viking i Harper Hanovers. Samma Moni Viking som i Söndags startade i världens tuffaste travlopp prix d'amerique. Förstahäst.

1 Vikings Preacher är ytterligare en som trivs över distansen och han vann ett V86-lopp på Åby över just tre varv i Januari. Vikings Preache är kvick från start och kommer från detta utgångsläge vara med i främre träffen direkt. Är en av utmanarna till segern ikväll.

8 Panamera kommer från ett stall där tränaren heter Ola Karlssons, detta är en tränare i högform som har inlett det nya året på ett strålande sätt med fler fina segrar. Panamera trivs över distansen och ska till dagens start utrustas med amerikansk vagn. Kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. Med formen på topp ska man räknas tidigt här ikväll.

Min Vinnare: 5 Ivory Di Quattroharo
Spets efter 500m: 5 Ivory Di Quattroharo
Min Skräll: 1 Vikings Preacher
Rankingen A: 5,1 B 8,6,2,4 C 7,3

V86-2 2140m auto
4 Illfindmywayhome kommer till dagens startar med tre raka segrar i bagaget. Men detta är en sexåring som startade karriären med att galoppera i fyra av sina fem första starter. Intrycket i årsdebuten senast var fint och fartresurser finns. Illfindmywayhome är kvick från start och är min tidiga ledare av loppet. Från den positionen är man hästen att slå för övriga. Men när man är streckad på 62% som man är i skrivande stund måste jag göra ett försök att fälla, även om man är ett givet streck på systemet samt förstahäst.

Jag väljer att dubbla systemet med 10 Global Above All. I den senaste starten var man ute i en klass-II final och såg ut att vara seger aktuell när galoppen kom med 250m från mål. Ikväll blir det årsdebut och man meddelar från stallet att han gått ett bra banjobb inför dagens start. Man är optimistiska ifrån tränar håll och går man bara felfritt idag är man främsta motbudet till min förstahäst.

Vill man gardera ytterligare på systemet är 5 Sedin U.S. och 8 Spectacular tidiga bakom mina två streck.

Min Vinnare: 4 Illfindmywayhome
Spets efter 500m: 4 Illfindmywayhome
Min Skräll: 10 Global Above All
Rankingen A: 4,10 B 5,8,6,12,3,2,11 C 9,7,1

V86-3 2640m volt
10 Dreamstone kommer med två raka segrar i bagaget till dagens start. I den senaste starten vann man överlägset trots man fick göra jobbet utvändigt om ledaren sista 1500m. Ikväll är motstående bättre, men förhoppningsvis slipper Dreamstone dödspositionen också. Dreamstone är en sexåring under fin utveckling och nu när distansen är till hans fördel så är detta min förstahäst i loppet.

9 Flirting Diamond kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, då vann man på fint vis och såg formstark ut. Ikväll är det debut över lång distans vilket är ett frågetecken på förhand, men det finns heller inget som antyder till att den längre distansen skulle vara till någon nackdel för denna rejäla travare. Ett givet segerbud i loppet.

3 Floydside Am är en sexåring som är betydligt bättre än vad resultatraden skvallrar om. Ikväll är man den troliga ledaren av loppet och från den positionen växer valacken en del. Johan Untersteiner ska köra och han känner hästen väl. Får man fuska bort lite i ledningen skulle man kunna rinna undan till seger här. Steckas.

Min Vinnare: 10 Dreamstone
Spets efter 500m: 3 Floydside Am
Min Skräll: 12 Gelatiamo
Rankingen A: 10,9 B 3,12,7,11,5 C 6,8,1,4,2

V86-4 2140m auto
I denna avdelningen kommer jag vara fräck nog att endast sträcka två hästar som båda är streckade på under 10% i skrivande stund.

9 Worrywart är en sjuåring som inte presterat på topp i de två senaste starterna, men dessförinnan gjorde man det bra i ett par starter i rad. Formen är såklart ett frågetecken inför dagens start, men kunnande finns. I den senaste starten var man bland annat mer spelad på oddset än favoriten 3 Raj's Oh Lord. Den sistnämnde är nu streckad på 39% och Worrywart på 6%. Så mycket ska inte skilja mellan dessa två även om formen är ett frågetecken. Worrywart tål att göra endel själv i loppen och från ett utgångsläge som innebär en bra position i andraspår direkt ska man passas.

Sen vill jag även varna för 1 T.Midi som är lite osäker i travet men såg väldigt fin ut innan galoppen kom i sista sväng senast. Detta är en fyraåring som kapacitetsmässigt är bättre än vad resultatraden antyder. Han har tidigare varit ute i tuffare sammanhang än ikväll och kusken Marcus Lilius är inne på att man håller upp ledningen och väl där leder man loppet länge. Kanske hela vägen? Även om det inte blir ledningen sitter man bra på det ändå och är i mina ögon mycket spelvärd till sina 5% som man är streckad på i nuläget. Pass upp.

För den som vill sträcka ytterligare hästar i loppet är 3 Raj's Oh Lord och 5 She Follow Me givna bakom.

Min Vinnare: 9 Worrywart
Spets efter 500m: 1 T.Midi
Min Skräll: 1 T.Midi
Rankingen A: 9,1 B 3,5,7,6,2,10 C 12,4,11,8

V86-5 1640m auto
8 Exclusive Matter stod för en fin imponerande insats i den senaste starten, han tog hand om ledningen direkt och höll sedan övriga konkurrenter bakom sig resterande del av loppet. Med den genomköraren efter ett kortare tävlingsuppehåll förväntas Exclusive Matter vara ännu bättre i dagens start. Även om utgångsläget kunde varit bättre så aviseras det offensivt upplägg direkt från start, med amerikansk vagn och helstängt huvudlag tror jag inte många kommer ta emot denna femåring när han kommer ute i banan och ställer frågan om ledningen initialt. Exclusive Matter är min ledare av loppet efter en bit och från den positionen är man sen hästen att slå för övriga.

4 Quite E.Wood är en gedigen sjuåring som oftast står för bra prestationer. Till dagens start kommer man med fin form och två raka andraplatser som facit. Med spännande ändringar till dagens start, som eventuellt norskt huvudlag för första gången samt amerikansk vagn ser uppgiften spännande ut för André Eklunds travare. Pass upp.

5 Crossfire Simoni har nu fått två lopp i kroppen inför dagens start. I den senaste starten blev man tvåa via open stretch. Tränaren Bo Falsig har bra form på stallet och är skrällen i loppet. Till 3% blir man ett givet streck på min kupong.

Min Vinnare: 8 Exclusive Matter
Spets efter 500m: 8 Exclusive Matter
Min Skräll: 5 Crossfire Simoni
Rankingen A: 8 B 4,5,1,9,7 C 2,10,3,6

V86-6 2140m auto
2 Red Hot Roadster är en fyraåring som är under fin utveckling och hade före de två senaste starterna fyra raka segrar på kontot. För två starter sedan när segersviten bröts blev man påkörd direkt efter start och fick punktering som man sedan tvingades fullfölja loppet med. Den starten följde man upp med att avsluta rejält via 10,2 sista 600m och slutde tvåa bakom Jacoby Keeper. Red Hot Roadster är kvick iväg från start och har tidigare förvarat ut 4 Appasso från start. Gör man samma sak ikväll och sitter i ledningen efter en bit är man hästen att slå för övriga och chansen att vi får se början på en ny segersvit är hög. Jag spikar på V86.

Motbud
4 Appasso kommer utmana om ledningen initialt och skulle man snuva min spik på den positionen är såklart ,mycket vunnet. Fick ett tufft lopp i ledningen i den senaste starten och kunde inte stå emot konkurrenterna över upploppet. Ett givet streck på kupongen vid gardering.

3 Coucher Du Soleil är en riktigt tuff och rejäl fyraåring som kommer med tre segrar och två galopper på de fem senaste starterna. Mållinjen vet Coucher Du Soleil vart den ligger och skulle han hålla sig till rätt gångart hela loppet ikväll kommer man blanda sig i segertiden ikväll. Ska inte nonchaleras vid gardering.

6 Global Bootleg är van att möta tufft motstånd och har införskaffat sig en del hårdhet den vägen. I den senaste starten gjorde man det okej som femma och skulle man hitta en bra position från start besitter denna fyraåring en vass avslutning.

Min Vinnare: 2 Red Hot Roadster
Spets efter 500m: 2 Red Hot Roadster
Min Skräll: 4 Appasso
Rankingen A: 2 B 4,3,6,8,7 C 5,1

V86-7 1640m auto
8 Baron Frontline kommer till dagens start med bra form. två segrar och en tredjeplats på de tre senaste starterna. För tre starter sedan var man överlägsen via 13,8 sista 1000m. I den senaste starten var man trea bakom Demon Ima och Mystic Mom. Jag är inne på att man kommer trots sitt tuffa utgångsläge följa med startsnabba 7 Dali Pagadi från start för att sen kunna hitta ner i en vettig position från start. Med ett bra slagläge in på slutvarvet är man ett givet segerbud. Förstahäst.

4 Enzo är en kvick femåring som kan öppna raskt. I den senaste starten blev det galopp när man var på väg mot ledningen. Tränaren och kusken Jeppe Juul har fin form på stallet för dagen. Skulle man sitta i rygg på ledaren här kommer man kunna avsluta vasst via open stretch. Enzo trivs i Sverige och har tre segrar på fem starter. Till 15% är man ett givet streck på kupongen.

6 Run Brodde Run är jämn och stabil och är oftast med där framme när loppen ska avgöras. Med bra form och ett okej utgångsläge är man ett streck på min kupong i ett öppet lopp.

7 Dali Pagadi var inte som bäst i den senaste starten. Men detta är en sexåring som är väldigt kvick från start och kommer trots ett tufft utgångsläge kunna sitta i ledningen från start och nu över kort distans kan man mycket väl rinna undan till seger här. streck.

Min Vinnare: 8 Baron Frontline
Spets efter 500m: 7 Dali Pagadi
Min Skräll: 4 Enzo
Rankingen A: 8,4 B 6,7,12,1,10,9 C 2,11,3,5

V86-8 1640m auto
7 Global Winner gjorde årsdebut efter ett kortare uppehåll i den senaste starten. Då fick man via en tuff öppning köra sig till ledningen efter en bit men fick ge sig mot stallkamraten Deede Star över upploppet. Med den genomköraren lär Global Winner vara framflyttad formmässigt endel till dagen start, ikväll är även motståndet aningen enklare och är ett givet streck på kupongen. Anmärkningsvärt är dock att Global Winner inte vunnit ett travlopp på över ett år nu. Men känns mer som en tillfällighet än att det skulle handla om att Timo Nurmos travare skulle vara en ickevinnare.

3 Twinkle Face tog en säker seger från utvändigt om ledaren näst senast men orkade inte utmana om segern från samma position på V75 gången efter. Detta är en rejäl tjej som har styrkan som sitt främsta vapen. Hon kan göra endel själv under loppen och ska räknas tidigt trots den korta distansen.

2 Surf´n Turf gynnas däremot över distansen och har tre segrar på nio försök över 1600m. Han är kvick från start och min tidiga ledare av loppet. Från ledningen är man dessutom obesegrad på fyra starter. Pass upp ikväll, endast streckad på 3%.

Vill även nämna 6 Fleet Admiral som fick ett helt omöjligt lopp i comebacken senast. Men nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad. Hittar bara Örjan Kihlström som sitter i vagnen ner i en vettig position från start kommer man blanda sig i segerstriden här.

Min Vinnare: 7 Global Winner
Spets efter 500m: 2 Surf´n Turf
Min Skräll: 2 Surf´n Turf
Rankingen A: 7,3 B 2,6,11,5,4,9 C 8,1,10,12

Lycka till med spelet

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto