V86 Tips Åby & Solvalla 31/3

Publicerad på 30 Mar 2021 - 21:33

DrTrav

DrTrav

30 Mar 2021 - 21:33

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar på systemet, 2 Moses i den andra avdelningen och 2 Viking Brodde i den sjätte avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 31/3
V86-1 1,3,5,6,10
V86-2 2 Moses
V86-3 1,2,3,6,7
V86-4 1,2,4,7
V86-5 1,6,8
V86-6 2 Viking Brodde.
V86-7 1,2,4,10,11,13,15
V86-8 1,7

4200 rader x 0,25 = 1050 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 31/3
DD1: 2,4,10
DD2: 1,7

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m auto
5 Romero är en kapabel sexåring som som besitter stora fartresurser för klassen. Man har inlett det nya året lovande trots att man startade 2021 med att startagaloppera på V75, men trots galoppen stod man för en fin upphämtning och slutade trea i mål. För två starter sedan gjorde man det bra som femma i V75 finalerna på Solvalla. I den senaste starten vann man efter en rapp avslutning och får man bara felfritt hör ikväll är man ett givet segerbud.

1 Express A.P. slog 3 Dream Kåsgård vid deras senaste möte, men då fick en klart bättre resa. Express A.P. är en fin sexåring med en utvecklingskurva som pekar uppåt. Man är kvick iväg från start ochd en troliga ledaren av loppet härifrån, men frågan är vilken taktik man väljer sen då det på Åbytravet finns tillgång till Open-Stretch över upploppet. Oavsett är man garanterad en fin resa och ska räknas tidigt.

3 Dream Kåsgård har inför denna starten fått en fin genomkörare mot enklare motstånd hemma i Danmark. Segern blev enkelt och intrycket var mersmakande. Ikväll blir det barfota runt om vilket är ett plus. Man har tidigare vunnit på Jägersro och kan öppna hyfsat. Dream Kåsgård räds heller inte ett tufft upplägg och jag blir inte förvånad om man intar dödsposiotinen härifrån. Givet streck på kupongen.

10 Quantum Roc fick inte travet att stämma i den senaste starten och lättningen i balansen fungerade inte. Men detta är en kvick femåring som kommer passera många över upploppet. Med tempo på loppet kan man även vara med och göra upp om segern här. En skräll till 7%.

Min Vinnare: 5 Romero
Spets efter 500m: 1 Express A.P. / 3 Dream Kåsgård
Min Skräll: 10 Quantum Roc
Rankingen A: 5,1,3 B 10,6,7,9,8 C 12,2,4,11

V86-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 2 Moses. Han gjorde comeback i den senaste starten och man glänste direkt. Moses avgjorde då både enkelt och imponerande. Kusken Örjan Kihlström satt med till synes en obrukad häst över mållinjen. Nu med lopp i kroppen bör formen vara ytterligare förbättrad och från ett fint utgångsläge ska det vara toppchans för en ny seger. Man är kvick från start och den troliga ledaren av loppet, från den positionen är man sen hästen att slå. Jag hamrar in spiken.

Motbud
5 Go West Young Man är en högklassig häst som även han stod för en fin comeback. I den senaste starten var det årsdebut och man gick säkert undan till en seger via 12,5 sista varvet. Han är allround och tål grovjobb, och ska dessutom tävla barfota runt om ikväll vilket är positivt. Go West Young Man är troligtvis inte sämre än Moses, men spår utvändigt gör att han får svårt att rå på min spik ändå. Givet streck vid gardering.

Nämner även 9 Danilo Brick som besitter hög kapacitet när man lever upp till sitt fulla kunnande. Ikväll har man ett spännande smygläge, det blir även barfota runt om vilket är ett plus. En skräll som är värd att betala för vid gardering.

Min Vinnare: 2 Moses.
Spets efter 500m: 2 Moses.
Min Skräll: 9 Danilo Brick
Rankingen A: 2 B 5,9,6,11,3,7,8 C 1,10,4

V86-3 2140m auto
1 Indi di Quattro har inlett året mycket lovande med tre raka segrar. I den senaste starten körde man fram utvändigt om ledaren med varvet kvar och avgjorde sen kraftfullt till seger. Idag har man ett knepigt utgångsläge med bricka ett och man riskerar att bli över från start. Men löser kusken Birger Jörgensen uppgiften och hittar ut i ett andraspår i ett tidigt skede är man återigen högst segeraktuell.

2 Nille Sånna är intressant till sina 7% i detta lopp. Man kan öppna okej och i den senaste starten släppte man ledningen och avgjorde till seger via Open Stretch. Formen är bra och utgångsläget är spännande. Skulle kunna bli en favorit i repris från senaste starten. Givet streck till låg procent.

3 Cadiz är en segervan sjuåring som har vunnit åtta av tolv starter för kusk och tränare Flemming Jensen. Cadiz gjorde senast en comeback efter att man fått en liten paus, men agerade lite segt och hängde mest med över upploppet. Nu har man ett lopp i kroppen och man borde tagit steg framåt formmässigt, dessutom är det anmält barfota runt om vilket är ett plus. Ska räknas tidigt från ett bra utgångsläge.

Nämner även 6 Digital Lucky som inlett året med två raka segrar och är 100% för sin tränare Elin Dalegård. Man är kvick iväg från start och skulle man komma hela vägen till ledningen kommer man vara med och utmana ikväll. Formen är på topp och ska inte nonchaleras.

Min Vinnare: 1 Indi di Quattro
Spets efter 500m: 2 Nille Sånna / 6 Digital Lucky
Min Skräll: 2 Nille Sånna
Rankingen A: 1,2 B 3,6,7,11,8 C 5,4,9,10

V86-4 1640m auto
1 Aurora Borealis är kvick iväg från start och fick vara med i en tuff öppning senast, klockan stannade på 10,5 första 500m. Aurora Borealis stumnade förståeligt lite sista biten och det är inte mycket att säga om. Med genomköraren i kroppen lär man vara minst lika bra ikväll om inte bättre. Man är min troliga ledare av loppet och blir inte öppningen lika våldsam som senast är man sen hästen att slå. Förstahäst.

2 Don't Be So Shy gjorde det bra i ett tufft klass II-försök på V75 i den senaste starten, man fullföljde bra via en snabb avslutning. Don't Be So Shy är också kvick från start men frågan är om man kan ta sig förbi Aurora Borealis inledningsvis. Nu går man ner något i klass och har ett fint utgångsläge och måste räknas in i segerstriden oavsett ledningen eller inte.

4 Alessa gör comeback och är lite svårbedömd formmässigt för dagen. Men detta är en kapabel femåring som kommer tävla barfota runt om direkt, vilket är intressant. Man är ytterligare en startkatapult från start och har flera fina lopp över 1600m på sitt CV. Ska inte nonchaleras trots årsdebuten.

Skrällen är 7 Sedin U.S. som inte haft den rätta turen på slutet och formen är bättre än vad resultatraden skvallrar om. Man är van att möta tuffare motstånd och det ryktas från tränaren Reijo Liljendahl att man ska testa ny spännande utrustning ikväll. Pass upp till 5%.

Min Vinnare: 1 Aurora Borealis
Spets efter 500m: 1 Aurora Borealis / 2 Don't Be So Shy
Min Skräll: 7 Sedin U.S.
Rankingen A: 1,2 B 4,7,10,3,6,5 C 11,9,8

V86-5 2640m auto
6 Hunter Dragon ser ut att bli stor favorit i loppet. Vilket man kan förstå efter den senaste prestationen på V86 när man trots tredjespår nästan hela sista varvet avgjorde enkelt till seger. Hunter Dragon är stark och tål att göra en del jobb själv under loppen. Han kan även öppna okej bakom bilen och kusken Birger Jörgensen lär säkert vara offensiv från start. Hunter Dragon har tagit åtta av tio segrar från ledningen och skulle man komma till ledningen är mycket vunnet. Förstahäst.

1 Ingesson gjorde bort sig med tidig galopp på V75 i den senaste starten. Då var det även debuten för tränaren Dan Widegren. Detta är en start och rejäl femåring som tål distansen. Från ett bra utgångsläge är man garanterad en fin resa. Till endast 5% som man är streckad på i nuläget är man en given skräll att betala för.

Nämner även 8 Mellby Ironman som gjorde det bra vid segern i ett större lopp på Jägersro för två starter sedan. Ikväll är det årsdebut och enligt tränaren Robert Bergh är Mellby Ironman väl förberedd och räknas direkt. Utgångsläget kunde varit något bättre, men jag streckar på systemet.

Min Vinnare: 6 Hunter Dragon
Spets efter 500m: 6 Hunter Dragon
Min Skräll: 1 Ingesson
Rankingen A: 6,1 B 8,3,12,11,2,4 C 7,10,9,5

V86-6 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 2 Viking Brodde. Detta är en sexåring som alltid visat prov på hög kapacitet och kvalade bland annat in till finalen av Breeders Crown under sin fyraårssäsong. Viking Brodde har dock haft svårt att få någon kontinuitet i startandet och fick under förra året bara ihop sex starter totalt. Ikväll är det årsdebut men som vi varit inne på många gånger tidigare är tränaren Timo Nurmos känd för att ha sina hästar väl förberedda direkt. Nu har man fått ett perfekt utgångsläge och är den tidiga ledaren av loppet, med Björn Goop i sulkyn blir man svårslagen och jag spikar.

Motbud
5 Spickleback Face är den av de få betrodda som kommer med bevisad form. I den senaste starten gjorde man det mycket bra från utvändigt om ledaren och vann loppet via 1,09 sista 800n. Med en liknande prestation ikväll är man med och utmanar min spik om segern.

7 Ultion Face gör ikväll årsdebut men kapacitet vet vi finns. Under förra säsongen kvalade man bland annat in till finalerna av både Derbyt och Breeders Crown. Nu återkommer man efter vinterträning och kastration vilket kan ge fin effekt. Enligt stallet känns det som hästen tagit ytterligare ett steg i utvecklingen inför årsdebuten och Ultion Face ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Viking Brodde
Spets efter 500m: 2 Viking Brodde
Min Skräll: 7 Ultion Face
Rankingen A: 2 B 5,7,3,11,9,1,8 C 10,4,6

V86-7 2140m auto
2 Woodbury Wine har årsdebuten avklarad och genomförde den starten på bästa sätt genom att avsluta rappt, och vinna loppet. Till kvällens start bör man gått framåt en hel del formmässigt och från ett bra utgångsläge kommer man kunna få en bra position direkt från start. Finns även på kartan att man kommer hela vägen till ledningen från start även om inte är beroende av den positionen för att vinna loppet. Oavsett är segerchansen hög och detta är min förstahäst i loppet,

4 M.T One Wish gjorde minicomeback senast mot lite tuffare motstånd och höll då klart bra efter att fått en tuff resa. Man är kvick iväg från start och jag tror kusken Carl Johan Jepson i den amerikanska vagnen kommer ladda vad som går för att komma till ledningen härifrån. Lyckas man är mycket vunnet då M.T One Wish är obesegrad från den position efter två försök. Från ledningen är man hästen att slå.

Skrällen är 10 Quiz Eoc som kommer med en formkurva som pekar uppåt. I den senaste starten gjorde man det bra och avslutade 13,3 sista 800m. Hittar man de rätta positionerna och får smyga med längs vägen ikväll kommer man vara med och göra upp om en framskjuten placering.

Min Vinnare: 2 Woodbury Wine
Spets efter 500m: 4 M.T One Wish
Min Skräll: 10 Quiz Eoc
Rankingen A: 2,4 B 10,13,11,15,1,5,12,14 C 9,8,3,7,6

V86-8 2640m auto
1 Moon Zappa har på pappret en intressant uppgift framför sig ikväll. För två starter sedan blev det seger när man höll upp ledningen från samma utgångsläge och ikväll är man återigen den troliga ledaren av loppet. Väl i ledningen har Moon Zappa visats sig trivas bra och man är alltjämt obesegrad efter sex försök. Distansen ska heller inte vara några problem då man även segrat över 3000m tidigare. Från ledningen är man hästen att slå, och formen är bra. Förstahäst.

Dubblar systemet med 7 Gitte Silvåkra som har hittat nya växlar och imponerat i varje start hittills under året. Tre segrar, en andraplats och en tredjeplats är facit på sina fem starter i år. I den senaste starten blev man ansatt från start och det blev en tuff öppning på loppet men man kunde trots det gå undan till en enkel seger. Gitte Silvåkra är med och utmanar om segern på nytt här ikväll.

Vill man ha ytterligare streck på sitt system är 6 Lyckans Cash tidig. Detta sjuåriga sto har höjt sig på slutet och hade tre raka segrar på kontot innan man inte var som bäst i den senaste starten på V75. Hon trivs med Örjan Kihlström i sulkyn och räds normalt inte lite grovjobb under loppen.

Nämner även 4 Laleh Pellini som besitter bättre kapacitet än vad som går att utläsa ur programraden. Bland annat galopperade man bort en trolig seger i ett uttagningslopp till StoChampionatet under fjolåret. Till kvällens årsdebut rycker man samtliga skor direkt och man ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 1 Moon Zappa
Spets efter 500m: 1 Moon Zappa
Min Skräll: 7 Gitte Silvåkra
Rankingen A: 1,7 B 6,4,11,3,12,5 C 2,9,10,8

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto