V86 Tips Axevalla & Romme 30/8

Publicerad på 30 Aug 2021 - 13:03

DrTrav

DrTrav

30 Aug 2021 - 13:03

Måndag och V86 rullar vidare, idag delas omgången mellan Axevalla, banan med Sveriges längsta upplopp och Romme. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 7 Apollo Creed i den första avdelningen och 11 Remarkable Feet i den sjätte avdelningen.

V86 Tips Axevalla & Romme Måndag 30/8
V86-1 7 Apollo Creed
V86-2 1,5,7
V86-3 2,4,6,10,11
V86-4 2,3,10,13,14
V86-5 4,5,7
V86-6 11 Remarkable Feet
V86-7 2,3,9,11
V86-8 2,3,4,10,12

4500 rader x 0,25 = 1125 kr

DD Tips Axevalla & Romme Måndag 30/8
DD1: 2,3
DD2: 2,3,4,10,12

10 rader x 25 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m volt
Vi inleder omgången med att spika 7 Apollo Creed. Han har gjort det bra i stort sätt varje start sedan flytten till tränaren Björn Goop. Han har hunnit med att visa sig både kunna avgöra enkelt till seger som senast när klockan stannade på 12,8 sista 800m med obrukade krafter i mål men också genom att göra jobbet och vinna på rejält sätt. Jag är inne på att ingen vill ta emot Björn när han sänder fram från sitt springspår, och därför kommer Apollo Creed sitta i ledningen efter en liten bit och väl i den positionen kommer ekipaget bli mycket svårslaget. Spik.

Motbud
8 Draupner gör ikväll en spännande comeback. Hästen besitter bra kapacitet i grunden men frågan är vart formen står efter att inte startat på över fem månader? Utgångsläget gör heller inte uppgiften enklare. Räknar med att man kör aningen passivt ikväll för att bygga upp hästen. Kommer bli att räkna med framöver.

Nämner även 12 Viveur Bi som har efter en något sämre period börjat trumma på igen. Han är stark och rejäl och tål att göra en hel del jobb på egen hand. Skulle det inte strula för mycket från bricka tolv ikväll kommer man vara med och utmana om de framskjutna placeringarna ikväll.

Min Vinnare: 7 Apollo Creed
Spets efter 500m: 7 Apollo Creed
Skrällen: 12 Viveur Bi
Rankingen A: 7 B 8,12,10,5,4,11 C 2,9,1,3,6

V86-2 1640m auto
Min ide i loppet är 1 Mojo Express som ikväll återkommer efter en kortare paus. I den senaste starten han det helt okej från ledning över medeldistans, men ikväll ser förutsättningarna mer passande ut. Dels är loppet 500m kortare vilket ses som en klar fördel för Mojo Express. Dessutom är man kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är man hästen att slå för övriga. Mojo Express har aldrig körts i ledning över kort distans tidigare men han har fin kapacitet för klassen och är given förstahäst i min bok.

5 The Engine var ute i en V75 final senast men hade en hopplös uppgift framför sig. Han startade från från bricka tolv och mötte ett par bra konkurrenter. För två starter sedan gjorde han det bra från ledning när han fick press under vägen och fick aldrig vara ifred. Han kan öppna bra och även om jag inte tror han lyckas ta sig förbi Mojo Express från start skulle man bli svårslagen i ledningen. Nu riskerar man att få göra jobbet men streckas ändå på kupongen.

Nämner även ​​​​7 Roc Star Joli som även han kan öppna bra och lär försöka söka en vettig position direkt. Formen är på topp och han kommer med tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna.

Min Vinnare: 1 Mojo Express
Spets efter 500m: 1 Mojo Express
Skrällen:
Rankingen A:1,5,7 B 12,10,6,2 C 11,3,9,4

V86-3 1640m auto
2 Armagnac är fartfylld sexåring som kan uppträda lite, knepig emellanåt. I det senaste framträdandet i tävlingssammanhang så låg man på i ledningen och ödslade något med krafterna. Men han kunde ändå kriga hela vägen in i mål som tvåa. Ikväll är utgångsläget perfekt med läge för spets igen och skulle han bara hålla sig något lugnare i kvällens start kommer chanserna vara bra för att Armagnac leder detta runt om. Men han är ingen man vågar lite på så därför väljer jag att gardera loppet.

4 Kick The Dust Ås är ett kapabelt sort som ännu inte fått ut hela sitt register på tävlingsbanan. Han är mer stark än snabb men om Armagnac skulle dra på i bra tempo kan hennes styrka komma väl till användning även ikväll. Med överpace blir hon tuff att stå emot sista biten.

10 Zacapa Grim var senast ute i STL-final och gjorde det bra. Detta är en sexåring som besitter en vass avslutnign och även om utgångsläget inte är det bästa så gynnas han om det blir tempo på loppet. Endast 5%.

Nämner även 11 Alpago W.F som kommer med en överlägsen seger i bagaget och håller toppform för dagen. Utgångsläget är inte det bästa men detta är en skräll som inte ska nonchaleras i omgången.

Min Vinnare: 2 Armagnac
Spets efter 500m: 2 Armagnac
Skrällen: 10 Zacapa Grim
Rankingen A: 2 B 4,10,11,6,8,3,12 C 7,1,9,5

V86-4 2640m auto
2 Beat Generation är en fin treåring från Jörgen Westholms som går en ljus framtid tillmötes. Trots endast fem starter i livet har han redan hunnit med att uppvisa fina kvalitéer och bra kunnande. I den senaste starten var det comeback efter ett längre uppehåll och med den genomköraren innanför västen nu lär vi pånytt få se en bra prestation av Beat Generation. Från ett bra utgångsläge är man den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen är man hästen att slå för övriga.

13 Huile d'Olive mötte 14 Conrad Launcher i den senaste starten och var då betydligt mindre spelad än Conrad Launcher. Även om man fick se sig besegrad av honom då så känns man tidig bakom favoriten här. Det är anmält med amerikansk vagn vilket är första gången och det känns spännande på förhand.

14 Conrad Launcher stod för en mycket bra prestation senast när man blev tvåa. Han fick göra jobbet utvändigt om ledaren men var ändå bara knappt slagen tillslut. Formen är på topp och man ska inte nonchaleras vid gardering här.

Nämner även 10 Teton Aboveall som har gjort det bra mot tufft motstånd på slutet. Fick visa sina fina kvaliteter på Åby för fyra starter sedan. Gör man om den prestationen är man och utmana om segern här.

Min Vinnare: 2 Beat Generation
Spets efter 500m: 2 Beat Generation
Skrällen: 13 Huile d'Olive / 14 Conrad Launcher
Rankingen A: 2,13,14 B 10,3,4,5,1,7,9,8 C 6,11,15,12

V86-5 2140m auto
4 Husse Boko kommer med en färsk seger på V75 från den senaste starte, då rundade han till synes samtliga konkurrenter enkelt i fin stil. Nu har han fått lite vila inför kvällens start men har enligt tränaren Catharina Johansson tränat på bra hela tiden. Husse Boko har även vid liknande uppehåll visat att han tävlar bra direkt. Han kan öppna bra från start är bara den för sammanhanget orutinerade kusken Gustav Johansson tuff nog att köra sin häst i ledningen så ska man ses med bra segerchans i loppet även om man också kan vinna loppet på andra sätt.

5 Vikens Fingerprint har varit nere i Frankrike och gjort det bra. Han har byggt på sig tuffhet under den perioden och blivit en “hårdare” häst. Ikväll hoppar dessutom Björn Goop upp i vagnen för första gången vilket är spännande. Är bara formen där någorlunda efter att inte startat sedan i Maj så ska man räknas tidigt i loppet.

Skrällen är 7 Speedy Face, som nu ser ut att ha hittat toppformen för sin nya tränare Wilhelm Paal. Detta är en individ som när han tävlar på topp helt klart duger emot den svenska eliten. I den senaste starten avslutade men ruskigt fort över upploppet och var en nos efter danske talangen Extreme som vi spikade igår på V75 med framgång. Speedy Face skrevs upp i boken för nästagångare efter den senaste starten och nu är det dags ikväll. Wilhelm Paal har matchat Speedy Face i tuffa sammanhang hela tiden, men nu kommer ut i en lämplig omgivning med ett långt upplopp att utnyttja ska man till endast 3% ses som ett riktigt drag i loppet. Det är dessutom anmält barfota runt om vilket är spännande.

Min Vinnare: 4 Husse Boko
Spets efter 500m: 4 Husse Boko
Skrällen: 7 Speedy Face
Rankingen A: 4,5,7 B 11,1,2,6,10,3 C 8,9,12

V86-6 2640m volt
Här hittar vi kvällens andra spik, 11 Remarkable Feet. Han har mött tufft motstånd på slutet och gjort det bra. Ikväll går man ner i klass, och han besitter en hårdhet som ingen i loppet är i närheten av. Kapacitetsmässigt står han för klassen i gänget och löser det sig bara någorlunda med positionerna från bricka elva ska segerchansen vara hög. Jag spikar.

Motbud
8 Kalashnikov har gjort två starter sedan han kom tillbaka från Frankrike. Inför den senaste starten var det dock över en månad sedan man startade och Kalashnikov behövde troligtvis den senaste starten för att hitta formen. Ikväll lär han vara förbättrad och med hårdheten han fått från Frankrike ska han ses som främsta motbudet till min spik.

Nämner även 5 Magnolia Boy som för två starter sedan vann mot enklare motstånd och visade att formen fortsatt är bra i den senaste starten när man gjorde det bra mot tuffare motstånd. En skräll som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 11 Remarkable Feet
Spets efter 500m:
Skrällen: 5 Magnolia Boy
Rankingen A: 11 B 8,5,7,2,1,9 C 12,10,3,6,4

V86-7 2640m auto
3 Becker Grif är en fyraåring som verkligen gjort det bra på slutet. Han kommer med tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna. I den senaste starten fick han göra jobbet först i tredjespår och även om prestationen var bra hann han aldrig ikapp segraren av loppet. Han segrade över distansen för tre starter sedan och även om motstånd inte saknas ikväll är detta förstahästen i loppet.

2 Jimmy Arthur är en kapabel häst som i den senaste starten galopperade i spetskörningen. Men han visade att formen är bra för två starter sedan när han från dödens höll starkt hela vägen till andraplatsen. Jimmy Arthur är rejäl och trivs över distansen, samtliga segrar för sin tränare Robert Bergh är tagna över 2640m. Han öppnar ojämnt från start men från bricka två finns det på kartan att man kan ta sig till ledningen och även om man inte är beroende av den positionen för att vinna så ökar såklart segerchansen därifrån. Givet streck till 12%.

Nämner även 11 Chang som i den senaste starten avslutade bra och visade att formen är på topp. Även om inte utgångsläget är det bästa så med lite klaff längs vägen kommer hans avslutnign bita bra. En skräll till 6%.

Måste även nämna 9 Van Gils som satt fast med sparade krafter senast. Hästen såg fin ut och skulle det klaffa ikväll kan han utmana om de framskjutna placeringarna.

Min Vinnare: 3 Becker Grif
Spets efter 500m: 2 Jimmy Arthur
Skrällen: 11 Chang
Rankingen A: 3,2 B 11,9,12,4,5,6,10,7 C 8,1

V86-8 1640m auto
3 Anna Mauds Lassie gjorde det okej i den senaste starten när man blev delad trea från ett tufft utgångsläge. Hon har oftsá startat med tillägg på slutet men ikväll ser uppgiften spännande ut med när hon står med bra utgångsläge på start. Det är anmält amerikansk vagn för första gången vilket är spännande och förbättrar det hennes startsnabbhet något skulle hon kunna sitta i ledningen efter en bit. Lyckas hon komma dit är hon sen hästen att slå för övriga men är heller inte beroende av spets för att vinna loppet.

11 Namanga Bo var anmäld till EM för ston senast men fick inte starta efter att ha varit försenad till banan. Detta är en tjej med bra kapacitet för loppet och lär vara formtoppad med tanke på att man var anmäld till EM för ston senast. Utgångsläget är såklart inte optimalt, men Namanga Bo står perfekt inne på pengar i loppet och är anmäld med såväl jänkarvagn som barfota runt om. Blir det bara lite tempo på loppet kommer Namanga Bo profitera på det och hon kommer bli tuff att stå emot den sista biten.

Nämner även 10 Pappajonnys Ilse som har visat fin form på slutet. Hon höll bra efter att ha gjort en del jobb senast på V75. Dessförinnan hade hon två raka segrar på kontot. Formen är bra och det är anmält amerikansk vagn till kvällens start vilket är intressant. En skräll i loppet till 8%.

Min Vinnare: 3 Anna Mauds Lassie
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Pappajonnys Ilse
Rankingen A: 3,11 B 10,2,4,5,12,9 C 6,7,1,8

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto