V86 Tips Bjerke 23/6

Publicerad på 22 Jun 2021 - 21:28

DrTrav

DrTrav

22 Jun 2021 - 21:28

På onsdag är det dags för V86 igen och den här veckan flyttar omgången till grannlandet Norge och närmare bestämt Bjerke. Spelstopp redan 19.20.

Jag spelar med två spikar, 3 Rittmester Hill i den andra avdelningen och 5 Force De Flandre i den sjunde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Bjerke Onsdag 23/6
V86-1 2,4
V86-2 3 Rittmester Hill
V86-3 1,5,6,8,11,12
V86-4 3,6,7,8,9
V86-5 1,6,8,9,11,12
V86-6 2,4,7,9
V86-7 5 Force De Flandre
V86-8 4,9,12

4320 rader x 0,25kr = 1080 kr

Dagens Dubbel Bjerke Onsdag 23/6
DD-1 5 Force De Flandre
DD-2 4,9,12

3 rader x 70 kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1609m auto
4 Staro On The Rocks är en talangfull fyraåring som under våren var ute och mötte kulltopparna i Sverige. När man sen vänt hem till Norge på slutet har även resultaten kommit, på de tre senaste starterna har man tagit en andraplats och två segrar. De två senaste segrarna är båda tagna på bra sätt utvändigt om ledaren. Han trivs bäst när han får gå på i jämnt tufft tempo och även om man återigen riskerar ett tufft lopp är man ett givet segerbud i loppet.

2 Sofies Case är stallkamrat med Staro On The Rocks och är en segervan individ med 14 segrar på sina 24 starter i livet. Hon har visat sig ha fin inställning och när hon tävlar på topp är det inte lätt att plocka ner henne sista biten. Hon är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet ikväll. För två starter sedan man vann på bra sätt från ledningen. Senast stressade hon upp sig efter omstart och slösade med krafterna. Att det är bilstart ikväll är en fördel och jag dubblar systemet med henne.

För den som vill gardera ytterligare nämner jag 6 Ilenna Bonanza som är fartfylld och passar bra över den korta distansen. Ikväll har man ett spår något långt ut men skulle det lösa sig med positionerna blir hon farlig med lucka tillslut.

Min Vinnare: 4 Staro On The Rocks
Spets efter 500m: 2 Sofies Case
Skrällen: 6 Ilenna Bonanza
Ranking A 4,2 B 6,5,7 C 3,8,1

V86-2 2100m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Rittmester Hill. Detta är en individ som vunnit fem av sina sju senaste starter. I den senaste starten var det årsdebut och hade inför den starten haft ett uppehåll på över sex månader. Det blev seger direkt, även om man emellanåt i loppet såg något seg ut. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del och en bättre prestation är att vänta. De senaste galopperna som finns i programraden meddelar tränaren att det finns anledningar till och inget man inte ska fästa för stor vikt vid. Han är inte speciellt snabb ut från start men körs troligen offensivt direkt och skulle kunna få överta ledningen efter en bit. Men oavsett är segerchansen bra och jag spikar.

Motbud
9 Jeriko B.R kommer med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Han visade då prov på en snabb avslutning och formkurvan pekar uppåt. Jeriko B.R lever på sin styrka och från bricka nio sitter han bra på det i ett andraspår direkt och kommer säkerligen sända framåt om tempot bedarras under loppet. Ska inte nonchaleras vid gardering.

1 Squanto kommer även han med en färsk seger i bagaget till kvällens start, då vann man enkelt från ledningen. Ikväll är siktet inställt på samma upplägg från ett perfekt utgångsläge. Han kan öppna bra och lär laddas från start. Men oavsett om man lyckas hålla upp innerspåret eller inte är man garanterad ett fint lopp och ska streckas vid gardering.

Nämner även 8 La Moss som har visat att han besitter kapacitet och ska tävla barfota runt om för första gången ikväll, vilket är intressant. Spåret är visserligen inte det bästa, men skulle det lösa sig med positionerna längs vägen finns kunnande för att blanda sig i segerstriden.

Min Vinnare: 3 Rittmester Hill
Spets efter 500m: 3 Rittmester Hill / 1 Squanto
Skrällen: 9 Jeriko B.R
Ranking A 3 B 9,1,8,10,11 C 4,2,12,5,6,7

V86-3 2600m auto
1 Ask Leo är en osäker individ som hade fyra raka galopper inför den senaste starten. Men senast testade man ny balans och amerikansk vagn, och då skötte han sig och utgick även med segern i loppet. Insatsen var positiv, då man fick göra jobbet utvändigt om ledaren. Ikväll blir man troligen över från start men trots det ska man räknas tidigt i segerstriden. Kusken Geir Flåten har en uppgift från start och det är att leta sig ut i ett andra spår.

11 Mjölner Röder var ute i ett tufft fyraåringslopp senast där luckan uppenbarade sig lite för sent för att blanda sig i segerstriden. Men Mjölner Röder såg fin ut och kommer säkerligen vara förbättrad till kvällens start då han nu har ett lopp i kroppen efter att varit nedsatt av feber.

8 Tangen Ternar har nu fått starta igång efter ett längre uppehåll och i den senaste starten avslutade han rappt via 1,26 sista 500m. Formen är bra och håller han sig bara till rätt gångart hela loppet är Tangen Ternar inte helt oäven här. Han har tidigare vunnit över lång distans och ska räknas.

Min Vinnare: 1 Ask Leo
Spets efter 500m: 
Skrällen: 11 Mjölner Röder
Ranking A 1,11,8 B 6,5,12,2,3 C 9,10,4,7

V86-4 2100m auto
3 Jonathan Bank A.B. visade redan under förra året att han besitter bra kunnande och kapacitet. Bland annat plockade han ner Brambling över upploppet förra sommaren via 09,5 sista 500m. I den senaste starten var det årsdebut och han gjorde det bra via en snabb avslutning. Nu med ett lopp i kroppen bör även formkurvan vara framflyttad en hel del. Dessutom har man fått ett perfekt utgångsläge. Han är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är man hästen att slå för övriga.

7 Ardentess gjorde en mini comeback senast efter ett kortare uppehåll. Han presterade bra direkt och vann loppet från ledningen. Ardentess är kvick iväg från start och kommer utmana Jonathan Bank A.B initialt om ledningen. Lyckas man snuva honom på ledningen är mycket vunnet. Streckas på systemet.

8 Bijou gör det bra varje gång och har tre segrar och två andraplatser på de fem senaste starterna. Bijou besitter fin inställning och även om utgångsläget inte är det bästa så klaffar det bara någorlunda längs vägen så kommer han blanda sig i de framskjutna placeringarna.

6 Top Of The Hill är en fin treåring som kommer från USA, han har endast gjort en start i Norge. Då såg han fin ut och höll farten hela vägen in i mål. Enligt tränaren Kim Pedersen så var Top Of The Hill inte toppad inför den starten och ska vara ännu bättre ikväll. Siktet är inställt på ett lopp i "Margaretas tidiga unghästserie" på Solvalla efter kvällens start och för att ha poäng som räcker till krävs nästan en seger ikväll. Givet streck på kupongen trots att han möter äldre konkurrenter.

Nämner även 9 Magic Talisman som har en tung avslutning att tillgå och skulle det bli lite överpace på loppet kommer Frode Hamres fyraåring ha en avslutning som biter bra över upploppet.

Min Vinnare: 3 Jonathan Bank A.B
Spets efter 500m: 3 Jonathan Bank A.B / 7 Ardentess
Skrällen :6 Top Of The Hill
Ranking A 3,7 B 8,6,9 C 4,5,1,2

V86-5 2100m auto
1 Reime Kongen är en sexåring med bra kunnande. I den senaste starten var det mini comeback och det blev galopp i segerstriden den gången. För två starter sedan gästade man Sverige och mötte bland annat Månlykke A.M men man hade inget med segerstriden att göra. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad till kvällens start. Han har även fått ett bra utgångsläge jämfört med flera av de värsta motbuden. Löser det sig bara från innerspåret i starten så ska Reime Kongen ses med god segerchans.

9 Alma Prins håller fin form för dagen även om det blev galopp i sista sväng i den senaste starten. Det fanns mycket krafter kvar när galoppen kom. Innan det hade Alma Prins en seger och en andraplats på kontot. Från bricka nio har man bra startryggar och kommer kunna få ett bra lopp ikväll. Hanns avslutnitng kommer bita bra över upploppet.

6 Frier Birk är en osäker individ som galopperat i de två senaste starterna. Men i den senaste starten visade man bra form och stod för en vass upphämtning efter galopp. Frier Birk besitter en vass avslutning och håller man sig till rätt gångart ikväll är man ett givet segerbud.

Nämner även 12 Ask Major som precis som i den senaste starten har fått dåligt startspår, men Ask Major är en häst som brukar leverera väldigt vassa avslutningar så har han slagläge in mot upploppet blir han inte lätt att stå emot. Kommer med tre raka topp-3 placeringar i ryggen, varav en seger. Ska inte nonchaleras trots sitt utgångsläge.

Min Vinnare: 1 Reime Kongen
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Alma Prins / 12 Ask Major
Ranking A 1,9,6 B 12,11,8,2,5 C 10,3,4,7

V86-6 1609m auto
4 Milla Maxim kommer från en seger över kvällens aktuella distans i bagaget. Då blåste hon till ledningen direkt och gick sen undan på till synes lätta ben. Spåret ikväll blev perfekt och kommer Milla Maxim till ledningen återigen har hon god chans att leda hela vägen. Tränaren meddelar att han gärna ser hästen i ledningen. Förstahäst för mig.

2 Garrido höll är en rejäl fyraåring som i den senaste starten gjorde det bra från dödens och har nu fått två lopp i kroppen efter vintervila. Han tål att göra en hel del själv i loppen. Distansen är kanske i det kortaste laget, men detta är en häst som kommer gå hela vägen in i mål och från bra utgångsläge är man ett givet streck på systemet.

Nämner även 7 Star Act som verkligen fått fart på grejerna efter sitt tränarskifte inför årets säsong. Han har hos Lars Magne Søviks hittat nya växlar och på fyra stater har han tagit två segrar och två tredjeplatser. I den senaste starten fick han bestämma farten och klockan stannade på 18,0 första varvet och han borde kanske vunnit loppet för att få godkänt. Stallet meddelade efteråt att hästen låg på för mycket med det helstängda huvudlaget den gången och därför byter man till ett öppet- eller halvstängt huvudlag tills ikväll. Star Act är kvick iväg från start och trots spår en bit ut ska det vara bra chans på att komma till ledningen. Väl i den positionen är han hästen att slå för övriga.

Min Vinnare: 4 Milla Maxim
Spets efter 500m: 7 Star Act
Skrällen: 9 Drogba Division
Ranking A 4,2,7 B 9,1,10,11 C 5,3,8

V86-7 2100m auto
Här hittar vi kvällens andra spik, 5 Force De Flandre. Hon har imponerat stort under året och kommer med fyra raka segrar på kontot inför kvällens start. Detta sexåriga sto har tjänat snabba pengar under året men samtidigt har Force De Flandre gått i mål näst in till okörd vid varje seger. Hon kan öppna okej bakom bilen och jag är inne på att hon tidigt kan köra sig till ledningen ikväll och i den positionen är hon sen hästen att slå. Jag spikar och är inne på att Force De Flandre får fullborda ett imponerande staket i programraden.

Motbud
9 So Superb galopperade i sista sväng i den senaste starten men hon såg inte trött ut när galoppen kom, vilket innebär att det fanns en hel del krafter obrukade den kvällen. So Superb är en rejäl individ vilket hon visade vid sin senaste seger när hon vann från dödens på bra sätt. Hon gynnas om tempot blir högt. Hon har dock två raka galopper på kontot vilket såklart gör henne svårbedömd. Men till låg procent ska hon inte nonchaleras vid gardering.

11 Secret Snap hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten. Då mötte man min spik Force De Flandre och fick göra jobbet i tredjespår sista varvet. Prestationen var okej även om man inte kunde rå på Force De Flandre. Skulle det klaffa under vägen från bricka elva ikväll är femåringen med och gör upp om en framskjuten placering här.

Min Vinnare: 5 Force De Flandre
Spets efter 500m: 5 Force De Flandre
Skrällen: 9 So Superb / 11 Secret Snap
Ranking A 5 B 9,11,8,3 C 2,10,1,6,7

V86-8 2100m auto
4 Orlando G.M. gjorde årsdebut i den senaste starten, då avslutade han vasst från kön i ett rätt så bra lopp. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del till kvällens start. Orlando G.M. har en vass avslutning att tillgå och gynnas om tempot blir högt under loppet. Givet streck på min kupong.

9 Le Rapide var senast ute i ett bra lopp och mötte tuffa hästar. Slutade fyra då och ikväll går han ner något i klass. Han tål att göra en hel del jobb själv under loppen och ska räknas tidigt trots sitt bakspår. Till låg procent bli han även ett streck med högt spelvärde.

Nämner även 12 Frick som gör bra lopp hela tiden, han får även tuffa upplägg men visar att han behärskar det väl. Ikväll fick han ett tufft utgångsläge men Frick är tuff och tål att göra mycket jobb själv. Han gynnas om tempot blir högt och streckas på systemet.

Min Vinnare: 4 Orlando G.M.
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Le Rapide
Ranking A 4 B 9,12,7,11,8,1 C 6,5,3,10,2

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto