V86 Tips Bjerke & Solvalla 19/4

Publicerad på 18 Apr 2023 - 22:47

DrTrav

DrTrav

18 Apr 2023 - 22:47

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Norge & Sverige, närmare bestämt mellan Bjerke & Solvalla.

Omgången kryddas dessutom av en JACKPOT på 17 miljoner. Nedan följer mina V86-tips.
Jag spelar med tre spikar, 5 Smile Silvio i den fjärde avdelningen, 5 Hail Mary i den sjätte avdelningen och 4 Hearts i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 19/4
V86-1 5,6,7,8,10
V86-2 1,5,6,7,9
V86-3 1,4,5,7,9,10
V86-4 5 Smile Silvio
V86-5 3,5,6,8,10,11
V86-6 5 Hail Mary
V86-7 4 Hearts
V86-8 1,2,3,4,6,7,8

6300 rader x 0,25 = 1575 kr

DD Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 19/4
DD1: 4 Hearts
DD2: 1,2,3,4,6,7,8

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m volt
6 Monetary Canter har visat bra kunnande för klassen. Han inledde året senast med att vinna enkelt från ledningen. Travet är något som Monetary Canter sliter med den sista biten, men nu kommer men med lopp i kroppen och jag räknar med att aktionen är något som tränaren Tor Arne Mathisen jobbar med mellan varje start. Håller Monetary Canter ihop stilen hela vägen ikväll är han hästen att slå för övriga.

7 Wishful Order fick en tuff årsdebut senast men skulle han nu tagit den genomköraren på bra sätt ska det bli spännande att följa honom ikväll. Täta starter kan även både vara flipp eller flopp. Men fartmässigt är han en bra häst för klassen och löser han bara startmomentet med voltstart är han en tidig segerkandidat i min bok.

Nämner även 8 Icarus B.R. som kommer med bra form. Han har stått för flera bra prestationer den senaste tiden. För två starter sedan vann han säkert från ledningen och senast avslutade han snabbt över upploppet. Formen sitter där och Icarus B.R. är tidig i en öppen inledning på V86.

Min Vinnare: 6 Monetary Canter
Spets efter 500:
Skrällen: 8 Icarus B.R
Ranking: A 6,7,8 B 5,10,11,3,4,14,9 C 1,2,13,15,12

V86-2 2140m auto
5 Capitano gör en spännande resa till Solvalla ikväll. Resan har gått från Nederländerna och jag räknar med att man gör det i angeläget ärende. Senast blev han tvåa blufflopp där det gick sakta hela vägen fram till ca 500m kvar. Från utvändigt om ledaren kunde Capitano inte hota över upploppet men intrycket var bra. Gången innan vann Capitano på bra sätt från spets och från ett passande utgångsläge lär siktet vara att ladda iväg från start ikväll. Kommer man till ledningen är Capitano sen svårstoppad.

6 Dart Kronos fick för första gången senast se sig besegrad som felfri i fjolårets sista start. Nu har Dart Kronos fått en vinterträning i kroppen och med tanke på att det under fjolåret såg ut att finnas något extra i hästen ska det bli spännande att följa honom här ikväll. Peter Untersteiner i stallet säger att Dart Kronos ska vara väl förberedd inför kvällens start och i min bok är han given på kupongen ikväll.

7 Say No More Zaz har precis som Dart Kronos endast en förlust som felfri. Det var för två starter sedan, han kunde då inte rå på Everglo Lemon från dödens vilket är förståligt. Men formen är bra och senast gick han bra efter galopp. Farten finns där och felfri är han en tidig utmanare bakom de två ovan nämnda.

Min Vinnare: 5 Capitano
Spets efter 500: 5 Capitano
Skrällen:7 Say No More Zaz
Ranking: A 5,6 B 7,1,9,10,11 C 8,4,3,2,12

V86-3 2100m auto
4 The One var och besökte Solvalla i sin årsdebut, då blev han hårt betrodd. Men The One fick ett tufft lopp vilket slutade med en galopp på upploppet. Efter det fick man ta igen sig och nu för han comeback pånytt efter tre månaders uppehåll. Formen är såklart svårbedömd. Men på ren kapacitet ska trots allt The One ha bra segerchans ikväll. Tipsetta.

9 Dragonfly har inte heller startat på ett tag och formen är svårbedömd. Men även detta är en individ som visat sig besitta bra grundkapacitet för klassen. Ikväll väntar också ett passande smyglopp och med lite tempo på loppet från start kommer Dragonfly fälla många den sista biten utan ringrost.

1 Cartesio är en segervan individ som vann sex av sina 14 starter förra året. Att kunnandet är högt visade han inte minst när han slog en så bra häst som Noxx Vrijthout. Utgångsläget är passande och till låg procent ska ha inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 The One
Spets efter 500: 1 Cartesio
Skrällen: 1 Cartesio
Ranking: A 4 B 9,1,10,7,5,3,6 C 2,12,8,11

V86-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Smile Silvio. Han kommer senast från en seger på V75, där kördes han offensivt från start och kontrollerade sen fältet från dödens. Det var ett imponerande intryck den gången och Smile Silvio har nu sex segrar på nio starter i karriären. Smile Silvio står fortfarande billigt inne i klassen och även om han har spår fem i volten lär Johan Untersteiner ta en safety start för att sen köra fram mot täten. Med tanke på den respekt han sen borde ha från konkurrenterna är det inte heller omöjligt att han får överta spets efter en bit. Men oavsett så finns kunnandet att vinna från dödens också och detta ska vara en toppchans på förhand.

Motbud
1 Invisible Sun vann debuten för Per Linderoth senast. Nu med lopp i kroppen bör även formen peka uppåt till kvällens start. Motståndet är visserligen tuffare nu men det är aviserat barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande.

Nämner även 6 Västerbo Maharani som stod för en plusbetonad årsdebut senast. Detta är en individ som lever på sin speed och skulle det klaffa med positionerna längs vägen ikväll kommer hans avslutning bita bra över upploppet.

Min Vinnare: 5 Smile Silvio
Spets efter 500: 5 Smile Silvio
Skrällen: 1 Invisible Sun
Ranking: A 5 B 1,6,8,7,9,11 C 3,4,10,12,2

V86-5 2100m auto
10 Beads är en topphäst som tävlade framgångsrikt för Jean-Michel Bazire på Vincennes i vintras. Han vann bland annat Prix du Luxembourg på nytt rekordet över medeldistans. Numera är han tillbaka hos Frode Hamre och kretsen kring hästen har stora planer för Beads under året. Noterbart är dock att han inte är helt att lita på men skulle han sköta sig ikväll är Beads helt klart huvudet högre än sina konkurrenter. Lars Anvar Kolle lär tidigt sända fram om tempot sänks i loppet och felfri är detta en toppchans.

11 Hell Patrol har fått visa upp sitt fina kunnande på V75 den senaste tiden. Bland annat vann han på tilltalande sätt på Romme i februari. Senast fick han ge sig mot en smygkörd High Glider. Men skulle Beads tidigt komma bort eller att Hell Patrol kan lifta med i dennes rygg så är han mitt motbud bakom favoriten.

Nämner även 8 Feydeau Seven som numera också tillhör stall Frode Hamre. Detta är ett nyförvärv som härdats mot de bästa nere i Frankrike och ikväll ett mer passande motstånd. Utgångsläget är inte det bästa, men Feydeau Seven är en tuffing som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Ska inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Min Vinnare: 10 Beads
Spets efter 500:
Skrällen:8 Feydeau Seven
Ranking: A 10 B 11,8,3,6,5 C 1,4,2,9,7

V86-6 1640m auto
Äntligen kommer topphästen 5 Hail Mary ut och gör årsdebut efter ett långt uppehåll. Precis som det gått och läsa i flera intervjuer i veckan siktar kretsen kring hästen mot Elitloppet och det ligger även ett långtidsspel till just detta storlopp uppe på hemsidan. Daniel Redén har även sagt i en intervju att Hail Mary är redo för ett bra år nu efter en rejäl vinterträning i kroppen. Efter en lite trevande start från stall Zet så ser nu hästarna som kommer ut på banan att prestera allt bättre. Redén själv menar att förutsättningarna som erbjudits den senaste tiden i träningen har fört hans hästar framåt en hel del. Jag är inne på att vi kommer få se en rejäl insats av Hail Mary direkt. Detta är en undantagshäst som i årsdebuten förra året vann på 1.10,1 över aktuell distans. Med en likande insats ikväll blir han svårslagen och jag spikar.

Motbud
3 Milliondollarryhme vann årsdebuten på svensk mark från ledningen senast och Fredik B Larsson lät lyrisk efter den insatsen. Vi alla känner till hans startsnabbhet och från bricka tre är det troliga scenariot att han tar hand om ledningen initialt. Men vi ska nu komma ihåg att Milliondollarryhme redan är kvalat in till Paralympiatravets final längre fram och därför borde man kanske vilja ge honom ett snällare lopp denna gången. För det skulle kunna kosta om man ska svara ut 4 Click Bait och sen eventuellt 5 Hail Mary i ett andra skede. Men det skulle också kunna vara så att Milliondollarryhme frå loppet på läppen och då ska han inte nonchaleras av den som garderar.

Nämner även 8 Stoletheshow som vi vet besitter hög kapacitet när han presterar på topp. Men ikväll missgynnas han av bricka åtta men samtidigt är det få hästar med i loppet vilket istället är till hans fördel. Har han dagen går ingen säker.

Min Vinnare: 5 Hail Mary
Spets efter 500: 3 Milliondollarryhme / 4 Click Bait / 5 Hail Mary
Skrällen:
Ranking: A 5 B 3,8,4 C 1,2,7,6

V86-7 2100m auto
I det här loppet kommer jag att ta ställning för 4 Hearts. Visst, senast blev hon lite för pigg senast och galopperade direkt. Men formen är bra och inför kvällens start väntas ett par spännande utrustnings förändringar. Man kommer utrusta Hearts med ett norskt huvudlag ikväll istället för helstängt. Detta ska göra henne lugnare från start och med tanke på hennes startsnabbhet håller jag Hearts som min ledare i loppet. Man ska dessutom plocka bort brodden till kvällens start vilket innebär en lättning i balansen. Oavsett om det blir ledningen eller inte så startar Hearts med spännande förutsättningar ikväll och till 20% är spelvärdet högt i min spik. Jag spikar!

Motbud
1 Brilliant Minds inledde karriären hos Jerry Riordan där hon bland annat kvalade in till finalen av Korta E3. Hon har sen flyttats till Frode Hamre och har nu gjort sju starter för honom. Brilliant Minds besitter både bättre kapacitet och form än vad resultatraden antyder och till kvällens start blir det optimal utrustning vilket är spännande. Det är anmält amerikansk gan och barfota bak. Hon är kvick iväg från start och skulle hon kunna hålla ut 2 Nelson Bright Eagle och 4 Hearts den första biten kommer Brilliant Minds sen leda loppet länge.

Nämner även 2 Nelson Bright Eagle som också är kvick iväg från start och är garanterade ett bra lopp ikväll. Farten finns där hon är helt klart segeraktuell ikväll. Men jag tycker hon i nuläget är för stor favorit och därför står jag över.

Min Vinnare: 4 Hearts
Spets efter 500: 4 Hearts / 1 Brilliant Minds / 2 Nelson Bright Eagle
Skrällen:
Ranking: A 4 B 1,2,,10,12,3,9,5 C 11,6,7,8

V86-8 1640m auto
8 Kash Keeper gjorde det bra i årsdebuten senast trots ett tufft utgångsläge. Nu har man återigen fått ett tråkigt utgångsläge men med ett lopp i kroppen bör formen vara förbättrad och med tanke på hästens egenskaper vet vi om att han tål att göra en hel del jobb på egen hand. Tipsetta.

1 Crown Wise As startar ikväll med spännande förutsättningar. Han har tidigare öppnat bra från ett innerspår och skulle han lyckas hålla upp ledningen är mycket vunnet. Men oavsett är han garanterad ett bra lopp och klaffar det minsta lilla är Crown Wise As med på fotot när mållinjen passeras.

Nämner även 6 Ninepoints Candy som hade ett bra fjolår och tog flera kliv i sin utveckling. Hon tampades i tuffa gäng och nu ska det bli intressant att se hur hon står sig mot äldre konkurrenter. Trots att det ikväll handlar om comeback så måste Ninepoints Candy tas på allvar. Hon kan öppna kvickt från start och nu med ett helstängt huvudlag kan det mycket väl bli så att hon blåser förbi samtliga initialt. Till endast 2% är hon min skräll i loppet.

Min Vinnare: 8 Kash Keeper
Spets efter 500: 1 Crown Wise As / 6 Ninepoints Candy
Skrällen: 6 Ninepoints Candy
Ranking: A 8,1 B 6,3,2,4,7,10,12 C 5,9

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto