V86 Tips Boden 28/7

Publicerad på 28 Jul 2021 - 01:05

DrTrav

DrTrav

28 Jul 2021 - 01:05

På onsdag är det dags för V86 som denna gången arrangeras av Bodentravet. Spelstopp redan 19.20.

Jag spelar med två spikar, 8 Leave Your Sox On i den första avdelningen och 9 Swagger i den avslutande åttonde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Boden Onsdag 28/7
V86-1 8 Leave Your Sox On
V86-2 4,10,11,13
V86-3 3,5,6,8,9
V86-4 1,3,7
V86-5 1,4,10
V86-6 3,4,5,7,8,11
V86-7 2,5,6,7,9
V86-8 9 Swagger

5400 rader x 0,25kr = 1350 kr

Dagens Dubbel Boden 28/7
DD-1 2,5,6,7,9
DD-2 9 Swagger

5 rader x 50 kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 3140m volt
Vi inleder V86 spelet med att spika 8 Leave Your Sox On. Detta är en kapabel femåring som ikväll möter enklare motstånd än han är van att ställas emot. I den senaste starten var man ute i en V75 final och gjorde det okej. Dessförinnan var man tvåa på V75 och innan det hade man två raka segrar på kontot. Insatsen på Boden för tre starter sedan var imponerande och kusken Ulf Ohlsson meddelar att detta är hans bästa segerchans för kvällen. Formen är bra och distansen är inga problem. För mig känns detta som en gjuten spik att luta sig emot i omgången.

Motbud
7 Samaras K.M.E är en stark individ som trivs över den längre distansen. Han kommer dessutom till kvällens start med bra form, en seger och två andraplatser på de fyra senaste starterna. Sandra Eriksson är en duktig kusk och är man inne på att gardera loppet är detta ett givet streck. Samaras K.M.E kommer gå hela vägen in i mål.

Nämner även 3 Dulche De Leche som även han är stark och rejäl och tål den längre distansen. Kommer säkerligen få svårt att stå emot de två ovan nämnda men hästen har bättre kunnande än vad resultatraden antyder. Skulle det bli så att favoriterna kommer bort på något sätt är detta ett öppet lopp och då är Dulche De Leche en tänkbar skräll.

Min Vinnare: 8 Leave Your Sox On
Spets efter 500m: 8 Leave Your Sox On
Skrällen: 3 Dulche De Leche
Ranking: A 8 B 7,3,10,2,4,9 C 5,1,6

V86-2 2140m auto
13 Anthem kommer med en färsk seger i bagaget till kvällens start, då vann hon enkelt och gav ett fint intryck. Anthem tog hand om ledningen efter 400m och efter det gick hon undan på lätta ben. Ikväll är det tuffare emot men Anthem håller fin form och skulle det klaffa med positionerna under vägens gång är hon ett givet segerbud på nytt. Mats E Djuse i vagnen ikväll känns spännande. Förstahäst.

11 Ladybug Lara är ett fyraårigt sto som har visat sig besitta bra kunnande även om hon inte vinner så ofta. Men Ladybug Lara står alltid för gedigna insatser och hon har verkligen gjort sig förtjänt av att sätta nosen först snart igen. Ikväll är motståndet inte det tuffaste hon mött och dessutom har hon ikväll fått bra startryggar. Skulle hon komma iväg bra och hitta en vettig position är detta en häst jag inte vågar lämna utanför systemet.

Skrällen är 10 Helix som presterar aningen ojämnt emellanåt men brukar oftast prestera bra efter lite vila. Senast det gick mer än 30 dagar mellan starterna vann han på ett bra sätt. Han har även visat sig trivas bra med kusken Mats E Djuse som åter sitter upp i vagnen ikväll. Det väntas dessutom spännande förändringar till kvällens start, det blir återigen barfota bak men det är även anmält amerikansk vagn vilket känns spännande. Till 8% är detta ett givet streck på systemet.

En annan skräll jag vill nämna är 4 Love In Vain. I den senaste starten meddelade man från stallet att Love In Vain inte fick plats i vagnen vilket gör att man inte kan lägga någon vikt vid den presentationen. Det är något man givetvis ska åtgärda till kvällens start och från ett bra spår känns detta som det hetaste budet på framspår.

Min Vinnare: 13 Anthem
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Helix
Ranking: A 13,11 B 10,4,5,2,9,1 C 12,7,3,6,8,15

V86-3 2140m volt
9 Tangen Haap är ett kapabelt kallblod som är van att ställas mot hästar som Odd Herakles och Månlykke A.M. och har dessutom vid något tillfälle även utmanat dessa om segern. Ikväll finns ingen av de två nämnda topphästarna med vilket såklart gör uppgiften enklare för Tangen Haap. I den senaste starten hade inte Tangen Haap de bästa förutsättningarna inför loppet, han hade strulat en del utanför banan och när han väl attackerade över upploppet blev det stumma ben sista biten vilket gör det svårt att veta om det är en nedåtgående formkurva eller om det bara var så att Tangen Haap bara inte hade sin dag. Att det är ett litet startfält ikväll är såklart en fördel och är denna numera tolvåring vid sina sinnes fulla bruk under tävlingsdagen ska detta vara en bra segerchans.

Framhåller även 8 Don Viking som även han tillhör eliten bland kallblod. Han visade fin form senast vid sin seger, då var det comeback efter ett kortare uppehåll och nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare till kvällens start. Don Viking kommer kunna ge Tangen Haap en rejäl match ikväll och jag streckar honom på systemet.

Nämner även 3 Källsjöviking som ikväll har intressanta förutsättningar i och med att han står på start. Han kommer med bra form, har två segrar på sina fyra senaste startert. Till kvällens start är det barfota runt om igen som gäller, samma balans som man haft vid de två senaste segrarna. Källsjöviking är den troliga ledaren av loppet och får man fuska bort lite i den positionen kommer man kunna leda loppet länge.

Min Vinnare: 9 Tangen Haap
Spets efter 500m: 3 Källsjöviking
Skrällen: 3 Källsjöviking
Ranking: A 9,8 B 3,6,5,10,4 C 1,7,2

V86-4 2140m auto
1 Fifty Cent Piece har verkligen imponerat sedan flytten till Robert Berghs, bland annat har hon segrar i Drottning Silvias Pokal och Stosprintern på sitt CV under året. I den senaste starten testades hon emot tuffa hingstar och valacker under fyraårigstestet i Eskilstuna, då blev det galopp i spetsrusningen och man fick aldrig svar på hur hon stod sig emot bland annat Boston Wise L och Sahara Jaeburn. Ikväll är motståndet enklare och skulle det vara givet att det löser sig från innerspåret och att hon håller upp ledningen är detta såklart en toppchans på pappret. Men spåret skulle kunna bli en fälla och när hon då blir streckad till över 70% kan jag inte gå på henne rakt ut. Även om Fifty Cent Piece är klart förstahäst.

7 Global Badman är en en fyraåring som besitter hög kapacitet och i comebacken för två starter sedan stod han för en imponerande insats när han vann på bra sätt från ledningen. I den senaste starten som var så sent som i torsdags på Bergsåker fick han inte aktionen att stämma när man körde barfota runt om och det slutade med galopp med 800m kvar till mål. Intrycket var dock bra före tävlingarna och i och med att man väljer att starta så tätt igen så räknar jag med att tränaren Daniel Wäjersten har sin häst i fin författning. Global Badman är rejäl och tål att göra en hel del jobb själv och till endast 8% blir man intressant.

Nämner även 3 Axel Ruda som besitter bra kunnande i grunden men som inte alls fick det att stämma under den tidiga sommaren. Men nu på slutet verkar det som att Axel Ruda hittat tillbaka i gammalt fint slag igen. Han har stått för två bra prestationer och formkurvan är i stigande. Axel Ruda kan öppna bra från start och skulle han kunna ta sig förbi den stora favoriten inledningsvis finns kapacitet för att segerstrida. Han har fyra segrar på fem försök från ledningen.

Min Vinnare: 1 Fifty Cent Piece
Spets efter 500m: 3 Axel Ruda
Skrällen: 3 Axel Ruda
Ranking: A 1 B 7,3,5,4 C 2,8,6

V86-5 2140m auto
10 Gurra Palema är en rejäl fyraåring som kommer till dagens start med bra form. I den senaste starten stod man för en bra prestation när man vann från dödens. Sedan flytten till Thule Jonsson har det blivit tre segrar på sex starter. Gurra Palema har fortfarande för lite pengar på kontot sett till sitt kunnande. Han lever på sin styrka vilket gör att kvällens utgångsläge inte är lika missgynnande som för många andra. Jag räknar med att Sandra Eriksson som sitter i vagnen tidigt avancerar framåt i fältet och när det dessutom väntas spännande utrustningsförändringar så känns detta som en given förstahäst. Det är anmält barfota fram och dessutom amerikansk vagn vilket är intressant. Gurra Palema kommer bli tuff att stå emot över upploppet.

4 M.T.Oberon är jämn och stabil i sina prestationer och gör det bra varje gång. Ikväll ska han tävla barfota runt om för första gången i livet vilket känns spännande. Även M.T.Oberon har styrkan som sitt främsta vapen och med Ulf Ohlsson i vagnen räknar jag med att man från bricka fyra tidigt söker sig framåt till ledningen, i den positionen är man sen hästen att slå för övriga.

Skrällen är 1 Medias Fasth One som ikväll fått ett intressant utgångsläge. Medias Fasth One är kvick iväg från start och är garanterad en fin resa. Skulle sen luckan uppenbara sig över upploppet kommer man kunna avsluta bra. Håller fin form för dagen med två segrar på de tre senaste starterna.

Min Vinnare: 10 Gurra Palema
Spets efter 500m: 4 M.T.Oberon
Skrällen: 1 Medias Fasth One
Ranking: A 10 B 4,1,9,11,5,2 C 7,3,12,8,6

V86-6 2140m auto
8 Kavatosåfin hade fyra raka segrar inför den senaste starten när han gick ut i ett tufft treåringslopp, Kavatosåfin stod trots detta för en bra prestation när han fick göra jobbet utvändigt om Idomenio Sisu och höll bra hela vägen in i mål som trea. Ikväll är motståndet enklare igen och trots ett tufft utgångsläge ska segerchansen vara bra. Kunnande vet vi att han besitter och räkna med att Robert Bergh kommer vara aktiv direkt från start för att hitta en vettig position. Förstahäst.

5 Devils Tongue hade vunnit i den senaste starten om kusken Sandra Eriksson kunnat köra på Devils Tongue, som istället bröt ner i banan och man fick nöja sig med andraplatsen. Nu har man fått ett lopp i kroppen efter lite vila vilket borde göra gott för formen. Han kan öppna bra från start och lär kunna hitta en vettig position. Kunnande finns för att blanda sig i segertiden och han är ett givet streck på systemet.

11 Bowling De Luxe har två raka segrar på kontot men trots detta är formen ett frågetecken. Han har nämligen varit struken efter sina två segrar. Men att detta är en häst som besitter hög kapacitet råder det inget tvivel om och har han bara inte tappat för mycket efter sin förkylning kan han inte räknas bort ur segersnacket trots sitt tuffa utgångsläge.

Skrällen är 7 Backwood's Boogie som är härdad i tuffa sammanhang och har nu byggt på sig en hel del hårdhet. Ikväll väntas det även spännande utrustningsförändringar, det är anmält barfota runt om för första gången i livet och dessutom åker en amerikansk vagn på. Ulf Ohlsson som sitter i vagnen känner hästen väl och till 5% är ekipaget intressant. Han kan öppna kvickt och skulle man hitta hela vägen till ledningen ökar såklart även segerchansen.

Min Vinnare: 8 Kavatosåfin
Spets efter 500m: 7 Backwood's Boogie
Skrällen: 11 Bowling De Luxe / 7 Backwood's Boogie
Ranking: A 8,5,11 B 7,4,3,10,2 C 1,9,6

V86-7 2140m auto
7 Makethemark är verkligen på gång tillbaka nu efter ett mindre lyckat fjolår. Han har endast gjort tre starter i år, och i årsdebuten i April var hästen inte som bäst och fick därför lite extra vila direkt. Nu har man fått två lopp i kroppen och i den senaste starten visade Makethemark att formen är på gång. Han avslutade starkt via 09 sista 1000m bakom Zaccaria Bar och Nadal Broline i Gotlandslöpningen. Med en formkurva som pekar uppåt ligger även en seger nära till hands. Given förstahäst för mig.

2 Mindyourvalue W.F gjorde det mycket bra för två starter sedan när man trots ett tufft lopp gick undan till seger. Vart ute så sent som i torsdags i ett bra lopp med ett tufft utgångsläge och Mindyourvalue W.F var inte riktigt att känna igen. Men när tränaren Robert Bergh väljer att starta så tätt som fem dagar senare måste man räkna med att hästen känns fin. Han kan öppna bra från start och från ett perfekt utgångsläge kan man inte nonchaleras. Kommer man till ledningen är man främsta motbudet till Makethemark.

5 Selmer I.H. håller bra form för dagen och galopperade bort en andraplats kort före mål i den senaste starten. Dessförinnan hade man en seger och en andraplats på kontot. Slog fyra av kvällens konkurrenterna senast om man bortser från galoppen. Kan öppna bra och trivs i ledning, skulle man ta sig förbi Mindyourvalue W.F från start ökar även segerchansen.

Nämner även 6 Zorro Swing som ska tävla barfota runt om och med amerikansk vagn för första gången i livet ikväll.

Min Vinnare: 7 Makethemark
Spets efter 500m: 2 Mindyourvalue W.F / 5 Selmer I.H.
Skrällen:
Ranking: A 7 B 2,5,6,9 C 1,4,3

V86-8 2140m auto
Vi avslutar V86 spelet med kvällens andra spik, 9 Swagger. Detta är en fin femåring som hade två raka segrar på kontot inför en tilltänkt start i V75 Finalerna på Färjestad. Blev dock struken då, men visade direkt efter det att han inte tappat speciellt mycket på grund av det utan han kunde jogga hem en enkel seger från ledningen senast. Swagger har tagit sex segrar på sina sju senaste starter och hade han inte galopperat med segern klar på V75 den 15/5 så hade det varit sju raka segrar. Oavsett position i loppet ska Swagger ses med högst segerchans i loppet och han är en given spik för mig.

Motbud
2 Speedy Tilly kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start och har en formkurva som pekar uppåt. Denna sexåring har stått för fina prestationer på V75 och har ikväll ett spännande utgångsläge. Skulle han lyckas ta sig förbi invändiga Grevin Sisu från start ökar såklart segerchanserna. Men även från andra positioner är detta främsta motbudet till min spik på förhand.

1 Grevin Sisu är kvick iväg från start och ses som knapp spetsfavorit i loppet. Men frågan är om han vill köra i den positionen då det endast blivit tre segrar på sju försök från ledningen samt att Grevin Sisu hittills är utan pallplacering i lopp där förstapris överstiger 100.000kr. Kanske är det så att man nöjer sig med rygg på ledaren och en garanterad fin resa i detta lopp där man möter bra motstånd. Endast en outsider.

Min Vinnare: 9 Swagger
Spets efter 500m: 2 Speedy Tilly
Skrällen:
Ranking: A 9 B 2,6,2,1,10,11 C 5,12,7,8,4

Lycka till med spelet
Oliver Bergman


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto