V86 Tips Jägersro & Solvalla 21/4

Publicerad på 20 Apr 2021 - 21:55

DrTrav

DrTrav

20 Apr 2021 - 21:55

V86 på Onsdagskväll och det är Jägersro och Solvalla som delar på omgången.

Jag spelar med två spikar, 6 Benedetto O.P. i den fjärde avdelningen och 2 Missle Hill i åttonde och avslutande avdelningen.

Min lösning på omgången följer nedan.

V86 Tips Jägersro/Solvalla 21/4
V86-1 1,4,5,6,8
V86-2 1,4,6,7,11
V86-3 3,4,5,7,12
V86-4 6 Benedetto O.P.
V86-5 4,5,6,7,9
V86-6 1,3,10
V86-7 3,6
V86-8 2 Missle Hill

3750 rader x 0.25kr = 937,50kr

DD Tips Jägersro/Solvalla 21/4
DD-1 3,6,9
DD-2 2 Missle Hill

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
6 Gina Mearas gjorde ett väldigt bra lopp senast då man gick utvändigt om ledaren Milady Grace sista varvet och kunde vinna då ledaren galopperade, men insatsen ska inte förskönas då klockan stannade på 09,3 sista 700m. Gina Mearas ett ett femårigt sto som var med i många årgångslopp under förra året vilket säger en del om kapaciteten. Man är även kvick iväg från start och får kanske överta ledningen efter en bit. Lyckas man med det kommer hon sälja sig dyrt. Förstahästen för mig.

4 Emoji fick sitt genombrott under andra delen av förra säsongen när man vann två fina fyraåringslopp i Danmark. Ikväll är det årsdebut och formen är ett frågetecken, men tränaren Flemming Jensen låter nöjd med sin femåring en tränare som annars brukar ligga lågt med sina chanser. Det blir även barfota runt om direkt vilket ses som ett plus då det var så Emoji gick när han tog sina segrar i oktober och november. Frågan är om man till och med kommer ladda iväg honom för att försöka utmana om ledningen initialt? Oavsett låter man påställda från stallet och man är ett givet streck i den första avdelningen.

Nämner även 5 Apapmand som är en rutinerad hingst med sina nio år på nacken. Kan också öppna kvickt från start men ikväll lär det mestadels handla om att söka position. Skulle det sen bli körning mellan de betrodda i loppet kan det öppna upp för Apapmand. Besitter en vass avsutngin som kan bita bra med tempo på loppet.

Min Vinnare: 6 Gina Mearas
Spets efter 500m: 6 Gina Mearas / 4 Emoji
Skrällen: 8 Zio Tom Jet / 1 M.T.Mighty Winner
Rankingen: A: 6,4 B 5,8,1,3,7 C 2,9,10

V86-2 1640m auto
4 Zoara's Club ingår i Alessandro Gocciadoros satsning på en svensk filial. En filial som verkligen fått mycket uppmärksamhet i olika medier kring hur populärt det är att få tillbaka den “gula” kusken och tränare på Svensk mark igen eller inte. Zoara's Club är ett Italienskt sto som är en avkomma från Donato Hanover och som har en intressanta uppgift här ikväll. Hon är kvick iväg från start och har läge för att nå ledningen direkt. Distansen är optimal då man har 11 segrar på 13 försök. Även om man är svår att sätta in henne i kvällens sammanhang så ska det bli intressant att se henne, dessutom blir det barfota runt om. En balans man aldrig gått med tidigare enligt den italienska skoinformationen vilket kan bli en spännande extra växel.
örsta års segern. Distansen är ett litet frågetecken men man går ner i klass i och med kvällens start och från bricka ett är man garanterad en fin resa. Hittar kusken Jorma Kontio ut i ett andra spår längs vägen kommer man kunna avsluta rappt.

11 Royce Rolls drog nitlotten och fick bricka elva och det kan vara så att denna sexåring behöver loppet i kroppen med tanke på att det är årsdebut ikväll. Men Royce Rolls tog stora kliv under förra säsongen och kommer säkerligen ha flera fina lopp framför sig under säsongen. Men att räkna bort honom helt känns tufft när jag väl är inne på att gardera loppet.

Skrällen kanske är 7 Big Shot. I den senaste starten stod man för en imponerande upphämtning efter galoppen och intrycket lyste form. Ikväll är det tuffare motstånd och sämre distans men läser jag loppet rätt blir det endel körning från start och blir tempo uppskruvade kan man inte räkna bort Big Shot som besitter en vass avslutning. En skräll i omgången.

Min Vinnare: 4 Zoara's Club
Spets efter 500m: 4 Zoara's Club
Skrällen: 7 Big Shot
Rankingen: A: 4,1,11 B 7,6,3,5,9 C 2,10,8

V86-3 1640m auto
3 Remburs R.D. inledde sin karriär med att ta två raka segrar. Inför den senaste starten hade varit struken för halsinfektion, men man stod för en bra insats direkt och blev tvåa. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad till dagens start. Remburs R.D. sitter inne på en tung avslutning och skulle det bli tempo på loppet kommer man inte vara lätt att stå emot sista biten.

7 Bucefalo Gielle är intressant ikväll. Från stallet är tongångarna optimistiska och det ska vara full laddning från start för att komma till ledningen trots bricka sju. Jag är kanske inne på att det kan vara upptaget i ledningen initialt, men jag håller med om att det kan vara en vettig uppgift ändå. Bucefalo Gielle är kvick iväg från start men man tar sig inte förbi 5 Hector De Sajan inledningsvis och frågan är hur man väljer att göra sen när även Hector De Sajan vill köra i ledningen. Men man ska ta med sig att Hector De Sajan har visat endel galopptendenser bakom bilen och skulle det bli galopp ligger vägen öppen för Bucefalo Gielle. Men skulle Bucefalo Gielle få inta dödspositionen är inte loppet över utan man kan vinna därifrån också. Ett givet streck på kupongen.

Skrällen är 12 Nibali som ska tävla barfota runt om för första gången, vilket är intressant. Detta är en Love You avkomma och vi vet alla vad barfota runt om kan innebära för de hästarna. Såklart är utgångsläget inte optimalt, men som jag varit inne på kan det bli högt tempo på loppet vilket skulle gynna Nibali. Han har inte vunnit hittills i sin karriär men har ändå stått för bra prestationer. Det låter på tränaren Joakim Lövgren som att han tror barfota kommer ge bra effekt och Nibali är ett givet streck vid gardering till endast 4%.

Vill även nämna 4 Helacs Zingapore som gjorde bort sig med startgalopp i den senaste starten. Då var det första gången barfota, det bli samma balans ikväll men idag ska hon även utrustas med amerikansk vagn vilket är spännande. Är man väl inne på att gardera ska man inte nonchalera Helacs Zingapore.

Min Vinnare: 3 Remburs R.D.
Spets efter 500m: 5 Hector De Sajan / 7 Bucefalo Gielle
Skrällen: 12 Nibali
Rankingen: A: 3,7 B 12,4,5,10,9,8 C 2,1,6,11

V86-4 1640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 6 Benedetto O.P. Han gör ikväll sin första starten på svensk mark, och detta är ytterligare en av hästarna ifrån Alessandro Gocciadoro filial. För mig när jag kollat upp hästen i Italienskt lopparkiv så är känslan att man startar i en för låg klass ikväll. Man är startsnabb bakom bilen och har vunnit både från ledningen och dödens i Italien. Kommer man till ledningen här ikväll känns det som loppet är över. Men man är inte beroende av ledningen för att vinna. Det finns flera andra startsnabba ekipage i loppet och det kan mycket väl vara så att man låter de köra mot varandra initialt för att sen glida fram i ett andraskede. Benedetto O.P. har nio segrar på tretton starter och ska ses med hög segerchans ikväll. Jag spikar.

Motbud
3 Zolder As gör även han sitt första framträdande på Svensk mark och tränaren Niklas Robertsson gör resan från Kalmar denna kvällen med endast en häst. Zolder As har varit hos Niklas Robertsson i drygt två månader och Niklas är nöjd med hur känns och tränar där hemma. Han har styrkan som sitt kanske främsta vapen, varpå kort distans kanske inte är rätt melodi ikväll, men detta är en sexåring som kommer duga bra i klasserna framöver. Givet streck vid gardering.

5 Tricky Treat kommer med fin form och är en häst som gör det bra hela tiden men man vinner kanske inte så ofta. en seger på 24 starter och tre raka andraplatser säger väl en hel del. I den senaste starten gjorde man det bra senast som tvåa bakom Sedin U.S på en tyngre bana. Skulle det bli högt tempo på loppet fäller han många till slut.

Min Vinnare: 6 Benedetto O.P.
Spets efter 500m: 6 Benedetto O.P.
Skrällen: 5 Tricky Treat
Rankingen: A: 6 B 3,5,10,4,9,1 C 7,12,8,11,2

V86-5 2140m auto
9 Versace Broline fick inte någon drömdebut hos sin tränare Joakim Lövgren. Man blev över i starten och fick sedan en drös hästar framför sig när man skulle gå ut i spåren. Man gick i mål med allt sparat och kanske får man betalt för det ikväll istället. Tränaren Joakim Lövgren har annars en väldigt fin form på stallet vilket brukar smitta av sig mellan hästarna. Ikväll gynnas man av att det är ett litet fält och man kommer sitta bra på det i ett andraspår direkt från start. Kommer kunna smyga med bra i ryggar och avsluta riktigt vasst. Till 18% ät man min förstahäst i loppet.

5 Oche Trot kommer med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Man öppnade kvickt och tog hand om ledningen direkt, sen fick man bestämde tempot på loppet och kunde gå undan till en enkel seger. Oche Trot har tagit båda sina segrar från ledningen och kommer man dit igen är man hästen att slå för övriga.

4 Namur gjorde det okej senast bakom hästar, klockan stannade på 13,5 sista 700m. För två starter sedan vann man när tränaren Stephanie Werder själv körde. Det var en imponerande prestation när man travade större delen av loppet utvändigt om ledaren. Namur besitter bra styrka och fin inställning och ska räknas in i segersnacket ikväll.

Min Vinnare: 9 Versace Broline
Spets efter 500m: 5 Oche Trot
Skrällen: 4 Namur
Rankingen: A: 9,5 B 4,7,6,3,10 C 2,8,1

V86-6 2140m volt
1 Erv Zet har hittills bara hunnit med tre starter i sin karriär men man har inlett lovande. För två starter sedan avslutade man 13,4 sista 800m i tredjespår och kunde koppla greppet kort före mål. I den senaste starten tog man hand om ledningen men kunde inte stå emot vinnaren Mellby Imperial sista biten, sista 800m klockades på 12,9. Ikväll är det första starten med framspår i volten och det är inte säkert att han kan hålla upp innerspåret. Men med skickliga Örjan Kihlström i vagnen litar jag på att man hittar ut längs vägen och är tillsammans bildar det ett ekipage med hög vinstchans i loppet. Förstahäst.

Skrällen är 3 M.T.On Target som också inlett sin tävlingskarriär lovande. Men i årsdebuten senast var man riktigt trög. För att åtgärda det till kvällens start är tanken att M.T.On Target ska gå med helstängt huvudlag för första gången vilket är intressant. Dessutom nöjer man sig inte där utan aviserar att det blir första gången med rycktussar också! Till endast 9% känns man mycket intressant ikväll. Kommer leda loppet länge!

10 Max Håleryd kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, precis nu som då sitter Björn Goop i vagnen. Senast var det årsdebut och man vann enkelt från ledningen. Det troliga är att man gått framåt en hel del med loppet i kroppen nu. Man har ett intressant utgångsläge med ensamt springspår på tillägg och träffar Björn Goop starten kommer man snabbt vara ikapp hästarna på start även om Max Håleryd i grunden inte har startsnabbheten som sitt signum. Är med och slåss på nytt om segern här ikväll.

Min Vinnare: 1 Erv Zet
Spets efter 500m: 3 M.T.On Target
Skrällen: 3 M.T.On Target
Rankingen: A: 1,3,10 B 5,4,6,8 C 2,7,9

V86-7 1640m auto
6 Four Guys Dream gör ikväll årsdebut, men detta är en femåring som avslutade förra året med att på nyårsafton stå för en visslande avslutning via 09,8 sista 700m. Det räckte till andraplatsen då. Inför en liknande comeback under förra sommaren kom man tillbaka och spurtade förbi alla till seger via en 10,9 över den aktuella distansen. Som ni förstår besitter Four Guys Dream en rapp avslutning och med lite tempo på loppet här ikväll kommer man kunna göra en liknande comeback ikväll. Det blir barfota bak direkt, vilket är ett plus. Trots årsdebuten blir detta min förstahäst i loppet.

Dubblar ändå systemet med 3 Mamba. Han hade lite problem med aktionen i den senaste starten och bröt ut över upploppet. Mamba tränas av Joakim Lövgren och som jag nämnt tidigare håller hans stall bra form för dagen. Ikväll är det även aviserat att man ska tävla barfota runt om, vilket är andra gången i livet. Mamba verkar även trivas på Jägersro där han har sex segrar på sju försök. Streckas på systemet.

Söker man ytterligare streck är 9 Victory Lee tidig. I den senaste starten mötte han tufft motstånd och tröttnade från dödens, det visade sig även att Victory Lee inte va helt kurant den dagen heller. Ikväll har man ett passande smygläge och med tempo på loppet kommer man kunna passera många över upploppet. Det är även anmält barfota runt om vilket är ett plus. Streckas vid större gardering.

Min Vinnare: 6 Four Guys Dream
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Victory Lee
Rankingen: A: 6,3 B 9,5,10,7,1 C 4,8,3

V86-8 1640m auto
Vi avslutar V86 omgången med att spika Elitloppsaktuella 2 Missle Hill. Redan under förra säsongen tog sig denna Daniel Redén tränade sexåring sig in i absoluta eliten. Man tog bland annat sig till final i Elitloppet redan förra året, genom att sluta tvåa i försöket. I finalen räckte man inte hela vägen från ledningen, men Missle Hill visade att han hör hemma i de sällskapen. Man avslutade även fjolåret med att ta fyra raka segrar där bland annat segern i Jubileumspokalen var kronan på verket. Nu är det årsdebut och ett nytt fint år väntar Missle Hill. Man har ett perfekt utgångsläge och är den troliga ledaren från start. Därifrån är man sen hästen att slå och jag tror Daniel Redén förberett sin stjärna optimalt och det blir seger direkt. Det även även inte helt omöjligt att man kommer få mottaga en rosa biljett i vinnarcirkeln. Spik.

Motbud
5 Milliondollarrhyme gjorde årsdebut i den senaste starten och man hade bra tryck i benen både från start och till slut i loppet. Man gick i mål som tvåa bakom Ecurie D. Med loppet i kroppen lär prestationen knappast vara sämre ikväll och på förhand är man främst motbudet till spiken.

Nämner även 4 Hachiko De Veluwe och 6 Forfantone Am. Den förstnämnda besitter fin kapacitet och även om man startat sporadiskt på slutet så är detta en segermaskin utöver det vanliga. Man har segrat i elva av sina sexton starter i livet. Ikväll ska man utrustas med en amerikansk vagn vilket är intressant. 6 Forfantone Am var kanske inte lika vass i den senaste starten som i årsdebuten, men till kvällens start blir det barfota runt om vilket är intressant. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 2 Missle Hill
Spets efter 500m: 2 Missle Hill
Skrällen: 5 Milliondollarrhyme
Rankingen: A: 2 B 5,4,6,10,1,3 C 7,9,8

Lycka till med spelet
Oliver BergmanKommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto