V86 Tips Östersund 4/8

Publicerad på 4 Aug 2021 - 08:51

DrTrav

DrTrav

4 Aug 2021 - 08:51

På onsdag är det dags för V86 igen, denna gången arrangeras omgången av Östersund. Spelstopp redan 19.20.

Jag spelar med två spikar, 3 Tangen Bork i den femte avdelningen och 7 Månlykke A.M. i den sjunde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Östersund Onsdag 4/8
V86-1 5,7,8
V86-2 2,3,4,7,12
V86-3 2,3,4,6,9
V86-4 3,4,6
V86-5 3 Tangen Bork
V86-6 1,2,5,6,9,11,14,15
V86-7 7 Månlykke A.M.
V86-8 2,3,10

5400 rader x 0,25kr = 1350 kr

Dagens Dubbel Östersund 4/8
DD-1 7 Månlykke A.M.
DD-2 2,3,10

3 rader x 70 kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m volt
5 Naheed är en häst med högt kunnande, han har aldrig varit sämre än tvåa felfri. I Sverige har Naheed aldrig heller förlorat felfri och han har alldeles för lite pengar på kontot sett till sin kapacitet. Nu har han fått ett lopp i kroppen efter lång vila, då vann han enkelt på lätta ben. Vaknar denna sexåring på rätt sida och travar hela vägen så är detta en bra segerchans ikväll.

8 Wilmer Gel är en bra häst som nu återkommer efter ett litet uppehåll, vilket gör formen svårbedömd. Men kunnande och kapacitet finns. Det är såklart tufft att plocka in 20 meter tillägg på 5 Naheed men övriga borde han ha goda chanser att slå. Så skulle Naheed ha en sämre dag ikväll är Wilmer Gel en man inte får nonchalera vid gardering. Man ligger aningen lågt från stallet och tror att hästen behöver lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Men vid gardering är detta ett givet streck.

7 Showtimejackflower kan en del, men behöver lite tur för att vinna. Man slår inte en felfri Naheed men ska räknas tidigt där bakom. Showtimejackflower besitter bra fartresurser för att vara med i den främre träffen. Formen är god, i den senaste starten sprutade man bra på V75.

Min Vinnare: 5 Naheed
Spets efter 500m: 5 Naheed
Skrällen: 8 Wilmer Gel
Ranking: A 5 B 8,7,1,3 C 2,6,4,9

V86-2 1640m auto
4 Grislefaksen G.L har nu två lopp i kroppen och kan öppna okej bakom bilen. Att det är kort distans ikväll är kanske ingen fördel, men hittar man till ledningen inledningsvis kommer man såklart bli svår att slå. I den senaste starten avslutade man bra och med en uppåtgående formkurva är detta mitt första streck i loppet.

Skrällen är 2 Vimse Lars som ikväll fått ett fint utgångsläge och kan nog hamna vettigt på det från start. Vimse Lars kan även han kliva iväg bra men kan nog inte svara ut 3 Backegubben. Men man vill troligtvis köra snällt med Backegubben men oavsett så sitter Vimse Lars troligtvis bra på det ändå. Han möter ett par tuffa konkurrenter ikväll men han kommer med bra form och trivs över kort distans. I den senaste starten avslutade man vasst via 23,2 sista 800m. Streckas tidigt på systemet.

3 Backegubben är kvick iväg från start och detta är den troliga ledaren av loppet initialt, men med tanke på att Backegubben endast har ett kvallopp innanför västen ikväll så är det troligt att man gärna släpper ledningen och nöjer sig med positionen i rygg på ledaren. Men tränaren Björn Karlsson låter nöjd med sin häst och kort distans är nog ett plus. Man kör med optimal balans direkt och han ska inte nonchaleras på kupongen trots allt.

Min Vinnare: 4 Grislefaksen G.L
Spets efter 500m: 3 Backegubben / 4 Grislefaksen G.L
Skrällen: 2 Vimse Lars
Ranking: A 4,2 B 3,12,7,5,9,6 C 11,1,8,10

V86-3 2140m auto
Derbystoet för 4-åriga kallblodiga ston med 450.000kr i förstapris.

6 Föynland Anna avslutade förra säsongen med en överlägsen seger i Oaks, där hon trots ett tufft lopp enkelt kunde vinna emot flertalet av konkurrenterna man ställs emot ikväll. Hon var dock inte som bäst i försöket senast, men med tanke på att det var första starten sedan i oktober kommer man troligtvis ta flera steg framåt med det loppet i kroppen. Förstahäst i en öppen upplaga av Derbystoet.

2 Hopp Karoline vann sitt uttagningslopp på ren styrka, hon vann loppet från dödens och med tanke på att det var hennes årsdebut så kan man inte mer än imponeras. Hon borde normalt sett gått framåt en hel del med det loppet innanför västen nu och tills ikväll väntas intressanta ändringar dessutom. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn vilket känns intressant. Från ett perfekt utgångsläge måste man räknas tidigt här.

Nämner även 3 April Faxa som är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Även om man ikväll i Derbyt troligtvis inte kommer få sitta ifred i den positionen så är man ändå ett segerbud i loppet. Hon vann just från ledningen i sitt uttagningslopp och man siktar nog mot en repris ikväll igen. Möter några riktigt tuffa konkurrenter men ska med på systemet.

Nämner även 4 Malifika som årsdebuterade i den senaste starten och man tror på en förbättrad insats nu i finalen. Bättre spår och det faktum att Öystein Tjomsland kör hästen själv ikväll känns som ett plus. Dessutom är det anmält barfota runt om vilket är spännande.

Min Vinnare: 6 Föynland Anna
Spets efter 500m: 3 April Faxa
Skrällen: 4 Malifika
Ranking: A 6,2,3 B 4,9,5,1 C 8,10,11,12,7

V86-4 2140m volt
3 Jazmine B.R. gör ikväll en spännande debut på Svensk mark. Detta är ett fyraårigt sto som hittills visat väldigt bra inställning och kunnande. Läget är bra och hon kan öppna bra, vilket gör henne till den troliga ledaren av loppet. Jazmine B.R. är både stark och snabb och väl i ledningen är detta hästen att slå för övriga. Formen är bra, för två starter sedan satt man fast bakom ledaren och i den senaste starten vann man säkert. Förstahäst.

Skrällen är 4 Strangerinthenight som har visat bra kunnande och även om resultatraden inte ser lovande ut så besitter Strangerinthenight höga toppar. Ikväll är det debut för tränaren Daniel Wäjersten, vilket känns spännande. Har ett okej utgångsläge för att komma iväg stabilt och skulle det klaffa med positionerna längs vägen är detta en tänkbar skräll jag vill betala för.

Plockar även med 6 Global Brexit som var ute i ett tufft StoChampionatskval i den senaste starten, då räckte man inte riktigt till. Men ikväll är motståndet enklare och det är anmält barfota runt om igen, vilket är ett plus. Kommer blanda sig i segerstriden här med en normal prestation.

Min Vinnare: 3 Jazmine B.R.
Spets efter 500m: 3 Jazmine B.R.
Skrällen: 4 Strangerinthenight
Ranking: A 3 B 4,6,5,12,13,8,11 C 10,2,1,9,7

V86-5 2140m auto
Svenskt Kallblodsderby med 700.000kr i förstapris.

Här hittar vi omgångens första spik, 3 Tangen Bork. Hann vann Norskt Travkriterium för kallblod under förra säsongen och kommer till kvällens start med hela nio raka segrar. Han är klar favorit ikväll och det med all rätt. I försöket körde han sig till ledningen i första sväng och kontrollerade sen loppet till 110%. Det troliga är att vi får se ett liknande scenario ikväll, väl i ledningen kommer konkurrenterna få svårt att slå Tangen Bork och jag spikar.

Motbud
2 Brenne Bas är främsta motbudet på förhand. Detta är vinnaren av Kriteriet under förra året. I årsdebuten för två starter sedan såg man inte som bäst ut men i loppet efter visade Brenne Bas sitt fina kunnande när han vann från utvändigt om ledaren. Från bricka två kommer man kunna få ett bra lopp och för den som väljer att gardera denna avdelningen är detta ett givet streck.

Nämner även 1 Langlands Hövding som är stallkamrat med Tangen Bork och Brenne Bas och är garanterad en fin resa från bricka ett. Han har aldrig varit sämre än tvåa i lopp och är anmäld barfota runt om ikväll. Kommer smyga med på innerspåret ikväll och utmanar om de framskjutna placeringarna.

Min Vinnare: 3 Tangen Bork
Spets efter 500m: 3 Tangen Bork
Skrällen: 1 Langlands Hövding
Ranking: A 3 B 2,1,5,4,10,11,9 C 7,8,12,6

V86-6 2140m auto
9 Emperor har tagit tre segrar på fem starter för sin tränare Daniel Wäjersten. I den senaste starten lättades han i balansen och det slutade med galopp 150m kvar till mål och det var segern som rök. Nu återgår man till normal balans igen och sett till kapacitet och form ska man ses med högst segerchans i loppet.

1 Constant Caviar har två raka segrar på kontot inför kvällens start, båda segrarna är tagna ifrån ledningen. En position man kommer göra allt man kan för att nå ikväll igen. Lyckas man hålla upp innerspåret från start ökar såklart segerchansen även om man är garanterad en fin löpning oavsett. Givet streck vid gardering på systemet.

15 Money Smile har ikväll fått ett tufft utgångsläge vilket man var väl medvetna om när man anmälde till den spårtrappa som är stängt vid 200.000kr inkört. Fart finns för att runda samtliga och blir det dessutom lite körning från start kan Money Smile profitera på det. Även om kusk och tränare Per Linderoth meddelar att man ska köra lite passivt ikväll så kommer man fälla många över tillsut. Streckas.

Nämner även 2 Ess Joculus som är intressant ikväll. Han är väldigt kvick iväg från start och med ett nytt huvudlag till ikväll kan man mycket väl ta sig till ledningen. Väl i den positionen ska det bli spännande att se hur långt det räcker för Oskar-Kylin Bloms travare. Tränaren låter påställd och det är anmält amerikansk sulky för första gången vilket är spännande. Ska inte nonchaleras.

Min Vinnare: 9 Emperor
Spets efter 500m: 1 Constant Caviar / 2 Ess Joculus
Skrällen: 2 Ess Joculus
Ranking: A 9 B 3,15,2,6,5,11,14,7,3 C 4,10,8,13,12

V86-7 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 7 Månlykke A.M. Detta är ett lopp som på förhand ser ut att stå mellan stjärnorna Månlykke A.M och Odd Herakles. Spiken Månlykke A.M vann årets första möte mellan hästarna med ett oförglömligt lopp där han bröt Odd Herakles 20 starter långa segersvit genom att besegra honom från dödens.
Jag tar ställning för Månlykke A.M. ikväll. Öppnar man lika bra som i den senaste starten hittar man till ledningen direkt och väl i den positionen är man hästen att slå. Distansen är en fördel och formen är klart bra. I den senaste starten vann man i fin stil efter att avslutat sista 800m via 20,6. Jag väljer att ta ställning och spikar då procenten inte tilltalar för att dubbla upp.

Motbud
10 Odd Herakles har bara förlorat en gång sedan 2019 och det var mot Månlykke A.M tidigare i år. Då hade han skor på hovarna vilket är ett minus, ikväll är det anmält barfota runt om vilket är positivt. Man kommer behöva göra en del jobb själv under loppet ikväll från sitt utgångsläge och att man ska besegra Månlykke A.M utvändigt finns såklart på kartan, men det känns tufft. När strecken inte heller skiljer mer än vad de gör i nuläget så måste jag ta ställning och därför lämnar jag Odd Herakles utanför kvällens kupong.

Ska man nämna någon där bakom så håller 4 Tangen Haap toppform för dagen och är en given skräll för den som vill gardera bredare.

Min Vinnare: 7 Månlykke A.M.
Spets efter 500m: 7 Månlykke A.M.
Skrällen: 4 Tangen Haap
Ranking: A 7 B 10,4 C 5,3,2,1,8,12,9,6,11

V86-8 1640m auto
2 Borea Del Circeo var klart positiv i den senaste starten. Då vann man på fint sätt från ledningen, och prestationen vat mersmakande. Ikväll har man ett intressant utgångsläge och tränaren och kusken Jomar Blekkan meddelar att det blir full laddning från start här. Väl i ledning är segerchansen bra och Jomar meddelar även att tillgången till körspö som man får ha i Sverige ska vara ett plus för Borea Del Circeo. Förstahäst.

3 Claude P.Hill kommer även han med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Senast avgjorde han säkert efter att ha körts till ledningen med 1475m kvar till mål. Även Claude P.Hill kan öppna kvickt bakom bilen men jag tror inte det räcker för att ta en längd sida vid sida om Borea Del Circeo inledningsvis. Men oavsett sitter han bra till och ska ses som ett givet segerbud i loppet.

Skrällen är 10 Zerozerorosette. Detta är en sexåring som kommer med fin form till kvällens start. På det senaste tre starterna har man inkasserat två segrar och en andraplats. I den senaste starten vann man dessutom på bra sätt från dödens. Zerozerorosette kan göra en hel del jobb på egen hand och till endast 10% är man ett intressant streck i omgången.

Min Vinnare: 2 Borea Del Circeo
Spets efter 500m: 2 Borea Del Circeo
Skrällen: 10 Zerozerorosette.
Ranking: A 2,3,10 B 7,4,5,1,9 C 8,6,11,12

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto