V86 Tips Solvalla & Åby 1/9

Publicerad på 1 Sep 2021 - 00:08

DrTrav

DrTrav

1 Sep 2021 - 00:08

Det har blivit dags för den sista omgången av V86 Super Days som kryddas med en stor jackpot. Det är Solvalla och Åby som delar på omgången och även om man hade önskat sig fler hästar i fälten så blir omgången intressant med alla extra pengar att spela om.

Jag spelar med två spikar i omgången, 11 Hemisphere i V86-4 samt Donizetti i V86-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Onsdag Solvalla & Åby 1/9
V86-1 2.5.6.8
V86-2 2.3.8
V86-3. 3.5.6.8.9.10.11
V86-4 11 Hemisphere
V86-5 6 Donizetti
V86-6 2.3.4.6.7.9.11
V86-7 5.6.7.10
V86-8 4.9

4704 rader x 0,25 = 1176kr

Dagens Dubbel Solvalla & Åby 1/9
DD-1 6 Tabasco C.D
DD-2 4.9

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Auto
6 Miss Irma är en talangfull treåring som är under utveckling och det här tycker jag ser ut som en helt klart lämplig uppgift på pappret. Hon inledde karriären med tre raka segrar och har gått fortsatt bra därefter i tuffa omgivningar. Med ett bra spår bakom bilen är mitt huvudscenario att hon kan avancera fram till tätpositionen omgående och då är det hästen att besegra. Miss Irma skulle kunna vara ett tänkbart spikförslag i omgången men det blev en galopp senast som oroar och det är inte helt givet att hon kommer till ledningen och jag vill ta med ytterligare några hästar.

5 Lilliannes Love är jag mest spänd på bakom favoriten. Det är förvisso ingen häst att lita på och hon är osäker av sig och något ojämn i sina prestationer. Det finns dock både styrka och bra speed i den här hästen och om det skulle bli lite körning från start så kan hon bli farlig över upploppet.

2 A Perfect Face öppnar fort från start och verkar vara bra i ordning för dagen. Senast strulade det med positioner i loppet och den starten är bara att glömma och hon var väldigt fin när hon vann via open stretch 1/7. Adrian Kolgjini lär ladda vad som går från början för att komma till ledningen men jag tror ändå att man är beredda att släppa ledningen till Miss Irma för att försöka vinna via open stretch till slut.

8 Deborah S.H blev ett stallskrik senast när man testade barfota för första gången i karriären och hon gjorde en stark insats som tvåa efter en tuff resa. Man fortsätter med barfotabalans och med en bättre resa nu kan hon speeda ner sina konkurrenter.

Jag nöjer mig med fyra hästar på mitt system men det är öppet bakom Miss Irma och treåringar kan gå framåt rejält start för start och det behöver inte vara fel att ta fram den breda penseln och betala för samtliga ekipage.

Min Vinnare: 6 Miss Irma
Spets efter 500m: 6 Miss Irma
Skrällen: 5 Lilliannes Love
Rankingen A: 6 B:5.2.8.1.7.4.3

V86-2 2140m Volt
3 Fighter återkommer efter paus och brukar vara väl förberedd direkt. Han är segervan med fem segrar på tolv starter och det här ser ut som en passande uppgift på förhand. Han var inte som bäst i sin senaste start med den fanns förklaringar till det och jag tror att vilan har gjort hästen gott.
Jag tror att han är tillräckligt snabbt från start för att ta sig förbi S.G Sherman och väl i ledningen är det hästen att besegra. Tränare Svedberg pratar sig varm om hästens löphuvud och det låter som att han kommer att göra en bra insats.

8 Minnestads Ecuador är härdad i betydligt tuffare gäng än vad han möter nu och normalt borde han ha en rimlig chans att runda det här fältet. Han har dock varit struken inför det här men det lägger jag ingen större vikt vid eftersom hästen inte var varken sjuk eller skadad. Det rörde sig om att andra hästar i stallet hade en sjukdomsbild och då valde Rebecca Dahlén att stryka som en säkerhetsåtgärd. Han tränar bra och även om han inte är hundraprocentigt i form kan han vinna det här loppet ändå.

2 S.G Sherman känns också given på kupongen från sitt utgångsläge och han har dessutom visat form på slutet, åtminstone vid segern 30/7. Senast tappade han en del över upploppet men det var bra hästar han mötte och nu har han fått ett passande läge. Han skulle kunna utmana från start men annars blir det med stor sannolikhet en passande resa på innerspåret och kan bli farlig med fritt över upploppet.

5 Anna Baffel vann överlägset senast men det var från ett perfekt läge mot ett enklare motstånd och jag tror inte vi ska överskatta den insatsen.

6 Stud Muffin startar mest på i monté och känns inte speciellt het för mig och 9 Fonda Boko som är nyttig har svårt att vinna nuförtiden.

Min Vinnare: 3 Fighter
Spets efter 500m: 3 Fighter / 2 S.G Sherman
Skrällen:
Rankingen A:3.8.2 B: 9.5.6.4.1

V86-3 2640m Auto
5 Mellby Ironman är bra för loppet och var ute och stångades i tuffare sällskap senast under sitt derbykval men han gjorde bort sig med galopp varvet kvar. Det här är ingen favorit jag litar på och även om han såklart kan vinna loppet så är han bara en av flera för mig i ett väldigt öppet lopp.
Här tycker jag det finns gott om roliga drag och jag väljer att ranka upp 3 Ninia’s Boy rejält. Det här är såklart ingen häst att hålla i handen och om man kollar på hästens historia ser man mest galopper i resultatlistan. Jag gillar verkligen den här hästen om han fungerar och de fem senaste loppen som han har travat felfritt har slutat med seger.
Han har lite pengar på kontot sett till sin kapacitet vilket gör att han får starta i den främre volten med tjugo meters försprång.
Han har varit ifrån inför det här och har dessutom fått kvala och det finns såklart en överhängande risk att han gör bort sig direkt från start men till låga 4% känns han superintressant och han blir min fräcka tipsetta.

8 Dekanen K var tvåa bakom Steen Juuls nya stjärnhäst Festival Of Speed senast och möter inga djur av den kalibern nu. Han har gått bra när han besökt Åby tidigare och Flemming Jensen visade i helgen att stallet håller bra form för dagen.

10 Loveexplosion H.C imponerade direkt efter paus när han vann överlägset och följde upp det med en klart godkänd insats därefter. Han har fått två lopp i kroppen nu och det är anmält barfota runt om och från ett passande springspår borde han hamna vettigt till omgående.

Jag betalar även för 6 A Secret Word, 9 Amorcer Levallo samt 11 Shapes.

Min Vinnare: 3 Ninia’s Boy
Spets efter 500m: 3 Ninias Boy / 10 Loveexplosion H.C
Skrällen: 11 Shapes
Rankingen A: 3.10.8.5 B: 9.6.11 C: 1.2.7.4

V86-4 2640m Volt
11 Hempisphere kommer få bära ett stort favoritskap och jag tycker att det är befogat.
Han är huvudet högre än sina motståndare i det här loppet och har fart som räcker och blir över och distansen hanterar han väl.
Han har visat osäkra tendenser och det som oroar med en så pass stor favorit är att det voltstart för första gången i karriären nu och det finns frågetecken för hur han kommer att hantera det.
Det finns dock gott om plats nu och inga hästar bakifrån som kan störa och jag tycker att hästen är så pass mycket bättre att Örjan Kihlström inte behöver förivra sig från start. Håller han sig bara i trav tror jag att han vinner loppet och Örjan Kihlström har kört hästen vid ett tillfälle tidigare och det slutade med en seger. Jag spikar och litar på att Örjan löser uppgiften.

Motbud
3 I Love You Sisu har inte varit som bäst i sina senaste starter men kan en del i grunden och han ska lättas i balansen till den här starten. Han kan öppna hygglig från start och är den troliga ledarhästen i loppet. Om det skulle strula för favoriten under vägen så kan det bli långt fram till slut och då skulle han mycket väl kunna rinna undan till en seger även om han behöver höja sig.

4 Jeppas Uppercut har varit bra under året och har fått ett passande utgångsläge i den främre volten och han utmanar om ledningen initialt. Oavsett så borde han få en bra resa i den främre träffen och han är tidig bakom favoriten.

7 Alert Kronos är inte så tokig och han gör comeback efter några månaders vila och han har hunnit med att byta regi under tiden. Om Wallberg har lyckats förbereda hästen väl så kan han mycket väl utmana om Hemisphere har en sämre dag.

Min Vinnare: 11 Hemisphere
Spets efter 500m: 3 I Love You Sisu / 4 Jeppas Uppercut.
Skrällen: 4 Jeppas Uppercut.
Rankingen A:11 B: 3.4.7 C: 6.2.10.1.9.8.5

V86-5 2140m Auto
Här kommer min andra spik i omgången och jag tvekar inte över att lämna 6 Donizetti ensam på kupongen. Han har sett vansinnigt bra ut på slutet och kommer från två stycken mycket övertygande segrar där han har vunnit den tunga vägen.
Han kan förmodligen inte spetsa av egen kraft men det låter nästan på många av konkurrenterna som att man har gett upp på förhand och jag tror att Kevin Oscarsson kommer att få överta ledningen och styra och ställa där framme.
Det som skulle kunna öppna upp loppet är om 1 Kavatosåfin väljer att ta emot favoriten och försvara sitt innerspår men jag tror ändå att Donizetti är bra nog att vinna den tunga vägen nu också.

Motbud
1 Kavatosåfin tycker jag är värst emot min spik på förhand och vi får se hur Johnny Takter väljer att lägga upp taktiken från det här läget. Jag tror att han kommer att ta hand om ledningen initialt och det är väl ingen omöjlighet att man vill testa att leda det här loppet från start till mål även om jag tror att man är beredd att överlåta ledningen med tanke på att open stretch finns att tillgå.
Det här är en av Berghs bättre treåringar och till skillnad från många andra i loppet låter det som att man tror på sin häst.

3 Aquarius Face gör det bra hela tiden i tuffa sällskap och det är bra träningsrapporter från stallet där man tror att det är mycket nära den absoluta toppformen nu. Om Donizetti skulle få gå den tunga vägen igen så kan han få en bra resa där bakom från ett bra utgångsläge.

7 Mustang Racer tyckte jag var ett intressant motbud på förhand till låg spelprocent men man ligger väldigt lågt inför den här uppgiften. Han kan öppna fort från start men det låter som att man kommer ta det passivt från början och köra det här loppet i ryggar så länge som möjligt. Det blir barfota till den här starten och skulle det klaffa trots ett snällt upplägg så finns kunnandet att sluta långt framme.

Min Vinnare: 6 Donizetti
Spets efter 500m : 6 Donizetti/1 Kavatosåfin
Skrällen: 7 Mustang Racer
Rankingen A: 6 B:1.3.7.4.5 C:2.9.8

V86-6 2140m Auto
Här tycker jag att två hästar sticker ut en aning på förhand och dom skulle mycket väl kunna låsa loppet där framme från ledningen och dödens, men om det skulle bli hårt tempo så finns det många drag bakom och här kan det skrälla.

3 Faeza Zet får tipset i loppet och hon har imponerat hittills och är obesegrad efter två försök. Nu hårdnar motståndet en hel del och det är dessutom debut bakom bilen vilket alltid är ett frågetecken. Hon verkar dock förnuftigt och hon borde kunna öppna Snabbare än 7 Miss Imperatrice och därmed ha en vettig chans att komma till ledningen. Sedan får hon troligen 7 Miss Imperatrice utvändigt om sig och det kan bli en spännande duell att följa.

7 Miss Imperatrice har imponerat stort och vunnit samtliga tre starter i karriären och det här är en oerhört intressant talang. Hon är riktigt rapp iväg från start och skulle mycket väl kunna spetsa trots ett spår långt ut på vingen och om Jorma lyckas med den manövern går hon förmodligen inte besegra. Det kan bli svar invändigt och risken finns att hon får göra jobbet utvändigt om ledaren och även om hon verkar vara rejäl och kan vinna ändå så tycker jag att loppet öppnas upp.

2 Zally Gel är ett roligt skräll-objekt från ett bra läge. Hon visade form senast när hon kunde koppla greppet utvändigt om ledaren och vann på ett rejält vis och jag gillade intrycket under slutrundan. Hon möter några riktigt intressanta treåringar och det måste såklart klaffa lite under vägen men till 4% känns hon spännande. Första bakom bilen.

4 Stinaalvina Zonett imponerade stort på mig vid den senaste starten när hon vann från ledningen och hon borde kunna hävda sig väl även här. Hon har tidigare varit rejält trög i loppet men hon har sett klart rappare ut i sina senaste starter och utvecklingen verkar vara på väg åt rätt håll.

Jag tar totalt sju hästar på systemet och hoppas det kan hända något i detta lopp för treåringar som än så länge är orutinerade.

Min Vinnare: 3 Faeza Zet
Spets efter 500m: 3 Faeza Zet / / Miss Imperatrice
Skrällen: 2 Zally Gel
Rankingen A: 3.7 B: 2.4.9.11.6 C: 8.10.5.12.1

V86-7 1640m Auto
6 Tabasco C.D får tipset i loppet med tanke på att jag tror att han tar hand om ledningen från början. Han har förvisso en startsnabb häst invändigt i 5 Racing Ribb men sida vid sida tror jag ändå att Tabasco C.D är snäppet vassare från start. Formen är det inget fel på och man har sparat på lite växlar utrustningsmässigt i de senaste starterna och nu återgår man till samma balans som vid tre starter sedan när han slog erkänt duktiga spetshästen Chapuy från dödens. Kommer han till ledningen utan att det blir allt för utdragen körning från start borde det vara en bra chans att leda från start till mål. DD-spik.

5 Racing Ribb lär åtminstone Johan Untersteiner göra ett allvarligt försök med från början att hålla ut Tabasco C.D och kommer han till ledningen ökar förstås möjligheterna. Annars borde han kunna smyga ner i ryggen på Tabasco C.D och få en perfekt resa på innerspåret och med open stretch att tillgå är han inte golvad den vägen heller.

10 Can Lane har pausat lite men brukar vara väl förberedd och om det skulle bli en utdragen körning mellan ovan nämnda hästar så kommer han in i matchen från sitt bakspår. Han borde dessutom kunna ta rygg på någon startsnabb från början och få en bra position omgående och han kommer säkert att gå hela vägen in i mål.

7 The Real Star är loppets roliga drag och han är endast spelad till 3 % i skrivande stund. Han har varit ute i monté tre starter i rad och var inte långt ifrån att vinna senast och utmanade duktiga montéhästen Robin Hood in mot mål. Det verkar som att hästen är i bra ordning och hästarna brukar kunna tända till ytterligare när de får en sulky på sig efter att ha startat under sadel. Hästen gillar distansen och det blir dessutom barfota runt om och även om det är tufft emot tycker jag inte att han är avsågad.

9 Miss Silver verkar få en hel del förtroende av spelarna men jag tycker hon gör sina bästa lopp i den främre träffen och från det här läget står jag över.

Min Vinnare: 6 Tabasco C.D
Spets efter 500m: 6 Tabasco C.D/ 5 Racing Ribb
Skrällen: 7 The Real Star
Rankingen: A: 6.5 B:10.7.9 C: 3.4.2.1.8

V86-8 2140m Auto
Vi avslutar omgången med ytterligare ett intressant lopp för treåringar och det känns öppet på förhand. Den som har råd tycker jag ska ta med så många som man har råd med men eftersom jag har garderat brett i andra lopp tidigare så får jag försöka gå lite kort i avslutningen och det är två hästar som jag har fastnat lite extra för som jag väljer att låsa loppet med.

4 Luca Vialli Boko har jag tagit till mig och jag gillar inställningen på den här hästen som verkar vara under utveckling och blir bättre för varje start. Han har fått tuffa upplägg tidigare i sina lopp och man vill kanske försöka ge honom en snällare resa nu i ryggar och det ser ut som att han borde kunna hitta en bra position i ett andra spår. Det har blivit två segrar och två andraplatser på fyra starter och jag tror han kommer bjuda på en stark slutrunda även nu och jag tycker Luca Vialli Boko har en hårdhet som kan bli avgörande.

9 Dream Sensation har jag också tagit till mig lite extra. Han har förvisso vunnit sina lopp från ledningen men han visade att han fungerar bra även bakifrån när han var tvåa bakom en laddad Michelot efter en snabb avslutning och han gick en mycket bra tid för sammanhanget. Det låter faktiskt från stallet som att han kanske är snäppet vassare i ryggar då han kan hetsa upp sig i ledningen och Oskar Florhed hos Robert Bergh känner sig inte slagen på förhand.

2 Albacete visade en härlig inställning senast när han vann från ledningen trots en tuff öppning på loppet. Det finns en bra chans att han kan nå den positionen nu också och även om motståndet är klart hårdare nu är han inte borta.

3 Kash Keeper utmanar om ledningen och kan bli svårslagen om han kommer dit. Det finns mycket kapacitet i den här hästen som fortfarande inte riktigt fattar vad det går ut på och han är stor och trög av sig och det ser ut som att han inte alltid tar i för fullt.

6 Leroy Boko gick fort till slut senast och har vunnit tre av fem lopp hittills.

7 Oryx Håleryd kommer med två raka segrar och har imponerat. Han lättas i balansen nu och det blir barfota för första gången.

Min Vinnare: 4 Luca Vialli Boko
Spets efter 500m: 2 Albacete / 3 Kash Keeper
Skrällen: 7 Oryx Håleryd
Rankingen A:4.9 B:2.3.6.7 C:1.10.12.8.11.5

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto