V86 Tips Solvalla & Bergsåker 15/3

Publicerad på 14 Mar 2023 - 23:03

DrTrav

DrTrav

14 Mar 2023 - 23:03

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Bergsåker & Solvalla. Nedan följer mina V86-tips.
Jag spelar med två spikar. 6 Mellby Imperial i den andra avdelningen och 2 Real Scotch i den åttonde avdelningen.

V86 Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 15/3
V86-1 1,6,7
V86-2 6 Mellby Imperial
V86-3 3,4,5,9,10
V86-4 3,4,9
V86-5 1,2,3,4,5,7
V86-6 1,3,6,9,10,11
V86-7 1,2,4,10
V86-8 2 Real Scotch

6480 rader x 0,25 = 1620 kr

DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 15/3
DD1: 1,2,4,10
DD2: 2 Real Scotch

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
6 B.W.Rune var senast ute mot flertalet av kvällens konkurrenter. Då blev han favorit favoritspelad trots spår tolv bakom bilen. Men väl i loppet fick han nöja sig med andraplatsen efter att avslutat strålande från en position långt ner i kön. Insatsen visade trots allt form och nu med ett bättre utgångsläge bör såklart också segerchansen också vara bra. B.W.Rune ve vi besitter högt kunnande och i min bok är han given tipsetta ikväll.

Skrällen är som alltid 1 Tekno Jerven. Vi vet om att detta är en individ som besitter skyhög kapacitet när han travar. Men han är allt annat än säker i sin gångart. Galopprisken är stor bakom bilen ikväll men skulle han välja att sköta sig och är Tekno Jerven en given segerkandidat. 5% är tilltalande.

Nämner även 7 Järvsöodin som är stallkamrat med B.W.Rune. Järvsöodin var den som besegrade B.W.Rune senast på V75. För två starter sedan avsluatde han bra i skymundan och är bara formen bibehållen kommer Järvsöodin från ett okej utgångsläge kunna få ett passande lopp pånytt.

Min Vinnare: 6 B.W.Rune
Spets efter 500m: 6 B.W.Rune
Skrällen: 1 Tekno Jerven
Ranking: A 6 B 1,7,12,9,2,4 C 5,10,11,8,3

V86-2 1640m auto
6 Mellby Imperial gör ikväll en intressant årsdebut. Vi vet om att Timo Nurmos allt som oftast har sin hästar väl förberedda när de kommer till start. Att dessutom kapaciteten för klassen är bra knappas en nackdel. Utgångsläget är bra och Mellby Imperial kvick i benen. Att det dessutom är anmält barfota runt om samt amerikansk vagn för första gången är både spännande och tyder på att Mellby Imperial är redo för en bra insats direkt. När vi får 35% som i nuläget är spelvärdet högt i min bok och jag kommer spika.

Motbud
8 Brilliantsky vann på överlägset sätt senast och från stallet meddelar man att formen är bra och att man pånytt är optimistiska inför kvällens uppgift. Kapacitetsmässigt står Brilliantsky bra inne i loppet och även om bricka åtta över kort distans knappast är ett plus så kan han öppna bra och Björn Goop lär vara offensiv från start. Men oavsett var Brilliantsky hamnar från start är detta en häst som måste räknas tidigt i ett lopp som detta. Given utmanare till min spik.

Min Vinnare: 6 Mellby Imperial
Spets efter 500m: 6 Mellby Imperial
Skrällen: 1 Jocke Thå
Ranking: A 6 B 8,1,2,4,6,7,9 C 3,11,10,12

V86-3 1640m auto
3 In Love Mearas är en fin travare som segrat i fem av sina nio starter. I år har In Love Mearas hunnit med två starter utan att vara på topp. Men från stallet meddelar man att det funnit förklaringar på de sämre insatserna nu och att man inför ikväll åtgärdat detta och tror på en bra insats. Kunnandet är högt och känslan är att detta är en individen som kommer klättra i klasserna framöver. Utgångsläget är passande och med en förbättrad prestation från In Love Mearas ikväll är jag inne på att han kommer vara hästen att slå för övriga från spets.

5 Kingslayer Pellini har visat att han besitter höga toppar men samtidigt är lite ojämn i sina prestationer. Senast handlade det om årsdebut och samt debut för Daniel Wäjerstens. Insatsen var klart bra och nu med ett lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad tills ikväll. Kunnandet finns helt klart för att utmana om segern.

Nämner även 10 The Real Ragnar som besitter bra fart och skulle kunna få ett passande smyglopp ikväll. Han gynnas om tempot på loppet blir högt och ska inte nonchaleras vid bred gardering.

Min Vinnare: 3 In Love Mearas
Spets efter 500m: 3 In Love Mearas
Skrällen:10 The Real Ragnar
Ranking: A 3 B 5,10,9,4,1,2 C 7,6,8

V86-4 2140m auto
2 Click Bait är en topphäst som knappast behöver en närmare presentation. Han lever på sin speed och trivs som bäst i spets. Senast handlar det om årsdebut och Click Bait fick bestämma tempot i spets. Men årsdebuten lämnade lite att önska då han gav sig lite väl enkelt tillslut. Nu kommer han med ett lopp i kroppen och ska dessutom gå barfota runt om vilket är ett plus. Han är återigen den troliga ledaren av loppet och ska därifrån med en normal prestation ses med bra segerchans.

Tidig är också 9 Eddy West som är vass på speed och och som ikväll komme få ett passande lopp. Kunnandet är högt och att det ikväll är anmält barfota runt om är ett plus. Skulle Eddy West få avvakta med attacken in i det sista här kommer det gå undan över upploppet. Given i segerstriden här.

4 Seismic Wave gjorde även han årsdebut senast, han fick inte aktionen riktigt att flyta och det slutade med galopp. Men nu är det anmält barfota runt om vilket är ett plus och dessutom har Seismic Wave nu en genomkörare innanför västen. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Click Bait
Spets efter 500m: 2 Click Bait
Skrällen:
Ranking: A 2,9 B 4,8,5,6 C 7,1,2

V86-5 2140m volt
2 Cornerstone är en rejäl individ som när han presterar på topp besitter högt kunnande för klassen. Han är ingen blixt i volten men kommer kunna sitt bra till från start trots allt. Han lever på sin styrka men utvecklar sin snabbhet mer och mer för varje start. Femåringen gjorde det bra i ett sprinterlopp på V75 senast och nu nu mot något enklare motstånd är han min tipsetta.

Skrällen är 1 Whispering Pines som kommit tillbaka på ett bra sätt efter sin skada. I comebacken vara Whispering Pines positiv som tvåa bakom Green Mamba och nu på slutet har han varit ute dubbla starter på V75. För två starter sedan stod nioåringen för en rejäl avslutning och senast såg han väldigt formstark ut som fastlåst med allt sparat. Whispering Pines är rapp iväg ur volten och från ett bra utgångsläge är han garanterad ett bra lopp. Når han till och med ledningen ska det bli spännande att se om någon kan rå på honom. Endast 7%!

5 Samson är en individ som besitter hög kapacitet men som hade en hel del problem med aktionen under fjolåret. Ikväll gör han en spännande årsdebut och det är anmält barfota runt om direkt vilket är spännande. Skulle han få aktionan att flyta bättre iår kommer han snart vara ur den klass han befinner sig i nu.

Min Vinnare: 2 Cornerstone
Spets efter 500m: 1 Whispering Pines
Skrällen: 1 Whispering Pines
Ranking: A 2,1,5 B 4,7,3,12,14,8 C 11,9,6,10

V86-6 2140m volt
Ett öppet lopp på förhand där min tipsetta blir 3 Salamanca. Han besitter bra styrka och rätt inställning. Senast plockade han ner 1 Lovelymere från spets och kommer han bara iväg okej från start ikväll är jag inne på att Salamanca tidigt kan köra sig till spets. Väl i den positionen hoppas sen Erik Adielsson kunna styra tempot och skulle han lyckas med detta blir ekipaget svårslaget.

11 Mirci A’lir vann på bra sätt från ledningen senast. Det är dock från just ledningen som Mirci A’lir tagit sina fyra segrar i karriären och nu väntar en annan uppgift. Men vi vet att kunnandet och farten finns där och med tanke på åt vilket håll formkurvan och utvecklingen pekar så ska hon inte nonchaleras trots allt. Tillsammans med Örjan Kihlström har ekipaget tagit två segrar på tre försök.

1 Lovelymere kommer med bra form och har ikväll ett passande läge. Hon är garanterad ett bra lopp och står på tur för seger. Ikväll sitter Jorma Kontio i vagnen för första gången vilket är spännande.

Min Vinnare: 3 Salamanca
Spets efter 500m: 3 Salamanca
Skrällen: 1 Lovelymere
Ranking: A 3,11 B 1,6,9,10,12,15,5,7 C 4,8,13,2,14

V86-7 2140m auto
1 Needle’em gjorde bort sig tidigt med galopp senast så den starten är bara att stryka ett streck över. För vid de två tidigare segrarna iår har Needle’em gjort det bra från spets till skillnad från senast blir det nu återigen amerikansk vagn precis som vid dessa segrar. Lyckas Needle’em försvara innerspåret från start är mycket vunnet och jag tippar honom etta.

Fortsätter även varna för 4 Idoanythingforlove precis som jag gjorde senast på V75. Då klarade hon inte av startmomentet men men nu är det bilstart vilket är ett plus. För två starter sedan gick hon imål med sparade krafter på V75 och Idoanythingforlove besitter betydligt höra kapacitet än vad resultatraden antyder. Nu blir det återigen blinkers huvudlag och det tillsammans med barfota runt om ska det bli spännande att se vad hon kan uträtta ikväll. Formen finns där och felfri är Idoanythingforlove högintressant ikväll.

2 Global Dash gjorde det bra vid segern senast och svarade då bra på när tussarna rycktes. Det var första gången och ser ut att kunna bli en bra extra växel att tillgå för Daniel Wäjersten. Global Dash är kvick i benen och allround i loppen. Oavsett vart han hamnar från ett passande utgångsläge måste Global Dash räknas tidigt.

Min Vinnare: 1 Needle’em
Spets efter 500m: 1 Needle’em
Skrällen: 4 Idoanythingforlove
Ranking: A 1,4 B 2,10,11,6,5 C 4,8,9,3,7

V86-8 2140m auto
Vi avslutar omgången med att spika klasshästen 2 Real Scotch som vann sin debut för Johan Untersteiner på bra sätt trots att Johan satte upp en hel del frågetecken inför starten. Nu med den genomköraren lär knappast Real Scotch vara sämre ikväll. Vägen ligger återigen öppen för spets och i den positionen har sju av Real Scotchs åtta segrar bärgats och dessutom är han fortsatt obesegrad från spets. Detta är en individ vi kommer få se i de större loppen under året. Jag spikar.

Motbud
1 Balotelli Face är kvick i benen och lär även han få ett bra lopp ikväll. Han är både snabb och stark och ska på förhand ses som det givna motbudet till Real Scotch.

5 Beau Levallo kommer med bra form och bör kunna hitta ner i en passande position från start. Det är återigen anmält amerikansk vagn vilket är ett plus och för den som letar motbud till Real Scotch är Beau Levallo tänkbar.

Min Vinnare: 2 Real Scotch
Spets efter 500m: 2 Real Scotch
Skrällen: 1 Balotelli Face
Ranking: A 2 B 1,5,3,6,9,11 C 12,10,7,4,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto