V86 Tips Solvalla & Jägersro 10/5

Publicerad på 9 Maj 2023 - 18:33

DrTrav

DrTrav

9 Maj 2023 - 18:33

V86 denna onsdags står Jägersro och Solvalla som värdar för. Notera att Meadow Roads Lopp ska avgöras ikväll där vinnaren erbjuds en biljett till självaste Elitloppet. Min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar, 5 Marabou Brodda. i den första avdelningen och 12 Danao Degli Dei i den andra avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V86 Tips Jägersro & Solvalla 10/5
V86-1 5 Marabou Brodda.
V86-2 12 Danao Degli Dei
V86-3 1,4,6,7,8,9,11
V86-4 7,10,12
V86-5 1,3,4,11
V86-6 1,6,7
V86-7 2,3,4,5,8,10,13
V86-8 4,6,8

5292rader x 0.25kr = 1323kr

DD Tips Jägersro & Solvalla 10/5
DD-1 2,5,13
DD-2 4,6,8

9 rader x 30kr = 270kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
Vi inleder med att spika Thomas Uhrbergs fina sto 5 Marabou Brodda. Senast stod hon faktiskt för en topprestation trots sin tredjeplats. Det gick 1.11 sista 800m i spåren på en för dagen knepig bana. Formen sitter där och kunnandet är högt för klassen. I mitt badkar står det att Marabou Brodda tidigt sitter i spets och väl i den positionen ska det sen vara toppchans på hemmabanan/spetsbanan Jägersro. Spik!

Motbud
4 Love No Pain visade högt kunnande i vintras, då imponerade hon vid flera tillfällen men den senaste tiden har formen varit svårbedömd och prestationerna har varierat. Ser man däremot till kapaciteten ska hon räknas tidigt bakom min spik.

Skrällen är 3 Jeans’n Passion. Hon har visserligen inte tävlat sedan februari och behöver kanske loppet i kroppen. Men det är anmält barfota runt om direkt och utgångsläget är passande. Vid gardering är hon intressant till låg procent.

Min Vinnare: 5 Marabou Brodda
Spets efter 500m: 5 Marabou Brodda
Skrällen: 3 Jeans’n Passion
Ranking: A 5 B 4,3,6,9,7 C 1,2

V86-2 1640m auto
Kommer även gå ut hårt här och spika Alessandro Gocciadoros bästa treåring från förra året, 12 Danao Degli Dei. Detta är en individ som tränaren Alessandro Gocciadoro håller högt och i de två senaste starterna har han vunnit mycket enkelt från spets. Nu ser uppgiften annorlunda ut, men Danao Degli Dei står fortfarande villigt inne i loppet och när Gocciadoro säger själv att han tror Danao Degli Dei går 1.10,5 över distansen ser jag inte vem som ska kunna stå emot honom även om det krävs lite jobb på egen hand. Dessutom är det ett plus att det är flera startsnabba med i loppet som kan skruva upp tempot den första biten. För mig är det givet att gå på Danao Degli Dei till 24%!

Motbud
2 Dirty Martini har nu efter en tids tuffa utgångslägen äntligen fått ett passande startspår. Han har även gjort det bra en längre tid och kommer med bra form. Ikväll sitter Dirty Martini direkt i ett andraspår och är garanterad ett bra lopp. På förhand är han det främsta motbudet till min spik.

Vill även nämna 1 Kendall Jackson som ikväll gör debut för Timo Nurmos och vi vet om att hans hästar sällan är i behov av lopp i kroppen för att prestera. Däremot är innerspåret ett minus och det är debut över kort distans. Men det är anmält barfota runt om och amerikansk vegan direkt, vilket säger en hel del. Vid gardering tycker jag inte man ska nonchalera Nurmos nyförvärv.

Min Vinnare: 12 Danao Degli Dei
Spets efter 500m: 2 Dirty Martini / 5 Max Lane
Skrällen:
Ranking: A 12 B 2,1,6,8,11,5,10 C 7,9,3,4

V86-3 2140m auto
9 Hickory fick en tuff årsdebut senast, först galopperade han från start och sen blev han störd till ny galopp på sista långsidan. Men nu jagar man revansch och med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad. Detta är en individ med bra fartresurser för klassen och från bricka nio kommer han tidigt sitta bra på det i ett andraspår. Håller han bara reda på benen hela vägen ikväll kommer är han min vinnare i loppet till endast 4%!!

6 Michel F.Boko vann senast på bra sätt från spets. Nu har även han fått ett lopp i kroppen och tränare Rick Ebbinge är inne på att hästen kommer att vara förbättrad tills ikväll. Skulle Michel F.Boko återigen hitta till spets kommer han bli svår att ta sig förbi.

11 Spartakus är en stor och rejäl häst individ som är under utveckling. För två starter sedan gjorde han det bra från dödens och senast vann han enkelt från spets. Med tanke på Spartakus storlek kan utvecklingen komma snabbt från en start till en annan. Det är anmält barfota runt om för första gången och trots spår elva ikväll ska han inte nonchaleras.

7 Eton Degato vann på bra sätt från spets för två starter sedan. Senast var han ute i ett kval Kungapokalen, men det blev för tuff konkurrens då. Formen lär däremot fortsatt sitta där och kommer han bara till i loppet finns fartresurser för att avsluta bra.

Min Vinnare: 9 Hickory
Spets efter 500m: 6 Michel F.Boko
Skrällen: 9 Hickory
Ranking: A 9,6 B 11,7,1,4,8 C 12,3,2,5,10

V86-4 2640m auto
7 Soundtrack gjorde första starten för Timo Nurmos senast och stod då för ett mersmakande intryck när han vann på bra sätt. Ikväll lär han knappast vara sämre med lopp i kroppen och trots att det nu är debut över lång distans känns det snarare som ett plus än ett minus för Soundtrack. I badkaret står det skrivet att Jorma Kontio kör offensivt från start för att tidigt överta ledningen. Väl i den positionen kan sen Jorma bestämma tempot och med detta upplägg blir man pånytt svårslagna. Given tipsetta.

10 Roberts Son B.B. kommer med två segrar och en andraplats på sina tre starter iår. Detta är kapabel häst för klassen och löser det sig bara någorlunda från start samtidigt som det strular lite inledningsvis för favoriten så besitter Roberts Son B.B. ett slutvarv som kommer innebära att Soundtrack får bekänna färg ikväll.

12 Village Party för ikväll debut över lång distans men detta är en rejäl individ som lever på sin styrka. Vid överpace på loppet kommer han runda många den sista biten.

Min Vinnare: 7 Soundtrack
Spets efter 500m: 7 Soundtrack
Skrällen: 10 Roberts Son B.B.
Ranking: A 7 B 10,12,9,3,8,1,11 C 4,6,2,5

V86-5 1640m auto
4 Il Forte är en sprint som när han får ånga på i eget tempo framme i spets oftast blir svår att rå på. Senast vann han på bra sätt från just spets och den korta distansen är passande. Ikväll blir det barfota runt om och skulle han hitta tidigt till ledigheten blir han svårslagen pånytt.

3 Staro Peanut gjorde senast årsdebut, då handlade det om V75 och Staro Peanut stod för en bra insats som tvåa. Även detta är en kvick individ som kan öppna snabbt. Skulle han nu med lopp i kroppen lyckas hålla ut Il Forte från start är istället Staro Peanut hästen istället att slå för övriga

Skulle det å andra sidan bli en utdragen körning och överpace från start mellan de två ovan nämnda kommer 11 Ikarus Love dra nytta av detta tillslut. Ikarus Love är en segervan individ som vunnit båda gångerna han gästat Sverige tidigare. Utgångsläget är vad det är, men skulle det bli överpace på loppet bjuds Ikarus Love in i matchen.

Min Vinnare: 4 Il Forte
Spets efter 500m: 4 Il Forte / 3 Staro Peanut
Skrällen: 11 Ikarus Love
Ranking: A 4,3 B 11,12,12,7,6 C 10,5,9,8

V86-6 1640m auto
VÄGEN TILL ELITLOPPET - MEADOW ROADS LOPP
Vinnaren i kvällens lopp får förutom ett förstapris på 100.000kr också en rosabiljett till Elitloppet.

Det tydliga målet för Alessandro Gocciadoro med just 1 Zacon Gio är att vara med i Elitloppet så räkna med att det ikväll är påställt efter missräkningen senast. Senast blev det mesta fel enligt tränaren, vädret var dåligt, starten blev försenad, Zacon Gio hade ett dåligt utgångsläge och han fick ett tufft lopp på en bana som inte alls var bra. Men man meddelar att allt känts bra i träningen efteråt och ikväll är taktiken given för Zacon Gio. Det är full laddning från start och kommer man till spets så ska man sen köra där. På en snabb sommarbana kommer det sen inte bli helt enkelt för övriga att ta sig förbi den gula bålgetingen. 16% känns tilltalande.

7 Hail Mary kommer nu med årsdebuten avklarad och för er som är inne på hemsidan har har sett att jag har ett spel på just Hail Mary inför Elitloppet. Årsdebuten genomfördes på bra sätt, hon vann enkelt och klockan stannade på 08,5 sista 700m. Ikväll blev utgångsläget en aning långt ut, men detta är en tuff individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle krävas. Med lopp i kroppen nu är även Hail Mary en tidig segerkandidat.

6 Brother Bill ska ikväll göra en spännande årsdebut. Detta är en individ som imponerade under hösten förra året, han vann bland annat STL-Open och SM på Åby. Båda gångerna avslutade han sylvasst och han lever mycket på sin speed. Brother Bill har presterat bra direkt i årsdebuter tidigare och det låter från även stallhåll som att Brother Bill är redo för en bra prestation direkt. Han gynnas även av ett litet fält och är tidig på kupongen.

Min Vinnare: 1 Zacon Gio
Spets efter 500m: 1 Zacon Gio
Skrällen: 3 Aetos Kronos
Ranking: A 1,7 B 6,3,4,8 C 5,2

V86-7 3140m volt
2 Eagle Rock vann S:t Leger för fyraåringar från ledning för fyra starter sedan. Då visade Eagle Rock att han inte har några problem med den långa distansen och den numera femåriga hingsten startar med liknande förutsättningar ikväll. Han är den troliga ledaren av loppet och senast vann han sin årsdebut på bra sätt. Nu med lopp i kroppen bör formen vara god och Eagle Rock tippas etta.

Skrällen är 5 Digital Crunch som är jämn och säkert i sina prestationer. Han kommer dessutom med toppform till kvällens start. Senast avslutade han vasst över upploppet trots att Digital Crunch den gången fick lägga en rejäl speed i inledningen av loppet. Skulle det klaffa med positionerna ikväll kommer Digital Crunchs avslutning pånytt fälla många den sista biten. Endast 5%.

13 Digital Summit är en individ med hög grundkapacitet och som är betydligt bättre än vad resultatraden antyder. Nu är det en etta som försvinner i och med dagens start och skulle Digital Summit stå för en liknande insats som vid den segern när man imponerade på Solvalla så är man given i segerstriden även ikväll. Digital Summit är allround och räkna med att han kommer vara väl förberedd inför kvällens start.

Min Vinnare: 2 Eagle Rock
Spets efter 500m: 2 Eagle Rock
Skrällen: 5 Digital Crunch
Ranking: A 2,5,13 B 3,4,8,10,7,9 C 11,12

V86-8 2140m auto
4 Balotelli Face vet jag att Claes Sjöström håller högt. Han imponerade i sin årsdebut för tre starter sedan men var inte som bäst i uttagningsloppet till Kungapokalen senaste. Nu jagar man revansch och han har fått passande förutsättningar. Balotelli Face är kvick iväg från start och ska gå barfota runt om ikväll vilket ses som ett plus. Han är min troliga ledare i loppet och i den positionen har han tre segrar på fyra försök. Bra segerchans.

Tidig är också 8 Celiaz. Detta är en segervan individ som ikväll gör debut för Alessandro Gocciadoro. För två starter sedan vann Celiaz på bra sätt nere på Vincennes och skulle hon stå för en liknande prestation ikväll ska hon trots sitt tuffa utgångsläge räknas tidigt bakom Balotelli Face. Celiaz trivs även bäst med tätkänning i loppen så räkna med att gul pilot kommer att vara offensiv direkt från start. Känns som en sevärd duell på förhand mellan Balotelli Face och Celiaz.

Men när två träter kommer lätt en tredje in i matchen. 6 Load Master har sett formstark ut en längre tid. Han vinner visserligen inte så ofta, men han är nästan alltid med där framme när loppen ska avgöras. Skulle han få smyga med i ryggar ikväll medans de två ovan skruvar upp tempot kan det mycket väl bli så att Load Master inkasserade en efterlängtad seger ikväll.

Min Vinnare: 4 Balotelli Face
Spets efter 500m: 4 Balotelli Face
Skrällen: 6 Load Master
Ranking: A 4 B 8,6,7,2,10,11,1 C 9,12,3,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto