Europatipset 10/5

Publicerad på 9 Maj 2017 - 14:57

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Maj 2017 - 14:57

Madrid-derbyt i Champions League toppar onsdagens kluriga Europatips. I övrigt hittar vi gott och blandat från hela världen, vad sägs om Premier League, brasilianska cupen, Copa Libertadores och svenska Division 2? Det gäller att hålla tungan rätt i mun när det vankas 2,5 miljoner i jackpot!

1. Atletico Madrid - Real Madrid 2
Returmöte i Champions League där Real har ett ypperligt utgångsläge att ta sig till finalen i Cardiff efter 3-0 hemma på Bernabeu. Simeone och Atletico har generellt haft ganska lätt för Real hemma på Vicente Calderà³n och har bara förlorat en av de sju senaste mot marängerna på hemmaplan. I samtliga dessa matcher har dock Simeone kunnat välja en defensiv approach. Nu är fallet helt annorlunda och laget måste gå för fullt framåt. Real är ett av världens bästa kontringslag och detta kommer passa en viss Ronaldo, i glödhet form, strålande. Med den givna matchbilden i åtanke får Real hållas som favoriter här, men gardera tidigt.

2. Southampton - Arsenal 2
Southampton krigade i helgen till sig poäng borta på Anfield genom en solid försvarsinsats. Arsenal å sin sida tog en mycket välbehövlig trepoängare i kampen om Champions League-platser. Även om Arsene Wengers lag behöver hjälp av andra lag för att sluta topp fyra finns nu chansen. Men då är vinst på St Mary’s ett måste. Även om Southampton har kapacitet att störa här har laget inget speciellt att spela för jämfört med The Gunners. I en bedrövlig säsong för Arsenal så har ändå laget goda minnen från just St Mary’s efter 5-0 krossen i FA-cupen tidigare i år. Till under 55 procent är Londonlaget en vettig spik.

3. Flamengo - Atlà©tico GO 1
Rio De Janeiros stolthet Flamengo inleder åttondelen i brasilianska cupens åttondel på hemmaplan mot Atletico GO. På hemmaarenan Estadio Luso trivs man bra och har vunnit 14 av de 15 senaste matcherna i alla tävlingar och siktar här på att få med sig ett bra resultat inför returen i Goiania. Atletico GO vann ifjol Serie B för första gången någonsin och det är det största som hänt klubben. Här kliver laget dock in som kraftig underdog mot en klubb som aldrig åkt ut den högsta serien och som alltid tenderar att gå långt i cuperna. En stark etta.

4. Paysandu - Santos X
Paysandu släppte dessvärre in 2-0 i 90:e minuten i första mötet och det innebär att läget är tufft för Serie B laget om man vill ta sig till kvartsfinal i cupen. Hemma är man dock extremt svårslagna och i de senaste 10 matcherna har man vunnit åtta och kryssat i två. Brasiliens mest framgångsrika klubb Santos gäller som klar favorit här och med tanke på resultatet i första mötet och Paysandus fina hemmaform så känns det omotiverat. Skillnaden mellan divisionerna i Brasilien är inte särskilt stor och det känns klokt att ta bort favoriten som är nöjda med ett oavgjort resultat. Garderar med hemmaseger.

5. Santa Cruz - Atlà©tico PR 1
Även det här är en åttondel från den brasilianska cupen. Första mötet mellan två jämna lag där Santa Cruz är knappa favoriter i min bok. Båda lagen tillhör Serie A och under fjolårssäsongen vann lagen sina respektive hemmamatcher med 1-0. Santa Cruz dominerade stort i sin hemmamatch då och med tanke på att Atletico PR främst fokuserar på att ta sig vidare i sin tuffa Copa Libertadores-grupp bör Santa Cruz ha rimlig chans till seger. Tränaren Eutropio har även poängterat hur viktigt det är att laget får med sig ett resultat i det här mötet. Etta.

6. River Plate - Emelec 1
Vi förflyttar oss från brasilianska cupen till Copa Libertadores grupp 3 där Argentinska giganterna River Plate har inlett övertygande. Laget har tagit tre segrar av tre och den unga supertalangen Sebastian Driussi har stått för tre mål. Han leder den argentinska skytteligan och siktar på att vinna även Copa Libertadores dito. Emelec från Ecuador ligger trea i gruppen och skulle behöva en seger här. River är givetvis favoriter men har blivit alldeles för stora sådana här. Alla tecken rekommenderas.

7. Nacional - Cruzeiro 2
Copa Sudamericana är sydamerikas näst mest prestigefyllda turnering efter Copa Libertadores och turneringen startar i 32-delsfinal. Det här är returmötet i 32-delen där Cruzeiro kliver in med en 2-1 ledning från det första mötet. Nacional från Paraguay är klar underdog, trots hemmaplan, om vi tittar på oddsen. Men svenska folket har streckat matchen runt even. Cruzeiro är därför en av de finaste spikarna på hela kupongen. Tvåa.

8. Universidad de Chile - Corinthians 1
Universidad De Chile hade uppvisning senast när laget slog Cobresal senast med 4-0 i den inhemska ligan. Laget spelade bländande anfallsfotboll och det var bud på fler mål. Nu väntar en tuffare uppgift när brasilianska storlaget Corinthians kommer på besök. Första mötet slutade 2-0 till brassarna så det är upp till La U att försöka vända på steken. Det offensivt skickliga hemmalaget är favorit i det här mötet men strecken sitter helt annorlunda. Universidad de Chile är en kanonspik . Etta!

9. Atletico Venezuela - Palestino 2
Atletico Venezuela ligger i mitten av den svaga inhemska ligan men kunde fira ordentligt när de åkte till Chile och skrällvann i det första mötet mot Palestino med 1-0. Palestino som tillhörde toppen av chilenska ligan förra säsongen går trögare den här säsongen och behöver en seger för att vända på den negativa trenden. Laget har sett klart förbättrat ut senaste tiden och är en intressant spik till en låg procent. Tvåa.

10. Lyon - Ajax 1
Lyon gjorde en riktig plattmatch borta i Amsterdam och måste nu vända på ett 1-4 underläge. Laget har absolut kapaciteten men då måste försvaret vara bättre än vad det var i Holland. På hemmaplan ska fransmännen vara klara favoriter och även om det ska mycket till för att laget ska ta sig vidare till finalen på Friends lär de vinna här. Ettan ser dessutom ut att bli understreckad till riktigt fint värde. Spika av Lyon!

11. Manchester United - Celta Vigo X
Efter 1-0 seger i Galicien har United skaffat sig ett strålande utgångsläge att ta sig vidare till finalen i Stockholm. Även om engelsmännen varit oerhört svåra att besegra under säsongen imponerar de dock inte. I klassisk Mourinhostil lär United inte gå för fullt framåt här med ledning i ryggen inför hemmapubliken på Old Trafford. Celta som återigen vilade nästintill hela startelvan i helgen kommer få sina lägen, var så säker. Denna fight är definitivt inte avgjord även om det ser ljust ut för Red Devils att äntra Friends Arenas gräsmatta den 24:e maj. Med ett United storstreckat som dessutom går vidare på oavgjort ska krysset med här. 1X på låga system och helgardering på de större rekommenderas.

12. Örgryte - GAIS X
Göteborgsderby i superettan mellan två klassiska allsvenska lag som haft ett antal sämre år bakom sig. Båda dessa lag har i säsongsupptakten inte visat någon som helst stabilitet och detta känns därför väldigt ovisst. ÖIS har en högre högstanivå i sina bästa stunder, men samtidigt en lägre lägstanivå. Som så ofta i derbyn kommer det bli mycket kamp och lite skönspel. Båda förra årets möten slutade 0-0 och mycket talar för delad poäng här igen.

13. Skellefteå - Täfteå 1
Division 2 Norrland avslutar kupongen när Umeålaget Täfteå beger sig 13 mil norrut för match mot en av seriens favoriter Skellefteå. Nykomlingarna Täfteå har än så länge gjort det bra men som så ofta som nykomlingar har de inte fått med sig poängen i täta matcher. Lagets stora problem har varit målskyttet med bara två mål framåt de fem första omgångarna. Skellefteå är däremot ett lag som inte har några problem med sitt anfallsspel. Med 18 mål framåt är de bäst i serien och allt talar för att de kommer öka på sin målskörd här. Bergetta!

Kupongens kassaskåp

Skellefteå

Som tidigare nämnt ska det skilja väldigt mycket mellan dessa lag. Ta bara Skellefteås 18 gjorda mål framåt jämfört med Täfteås två så förstår ni klasskillnaden. Detta är en match Skellefteå ska vinna och det skulle vara en megaskräll om så inte blir fallet.

Varningens finger!

Celta Vigo

Spanien har varit det landet som dominerat den europeiska fotbollen de senaste åren. Nu står hoppet till Celta Vigo och laget har en oerhört tuff uppgift framför sig på Old Trafford. Laget möter dock ett United med stora skadebekymmer som trots sina mängder av matcher utan förlust inte imponerar. Utgångsläget kan dessutom vändas till Celtas fördel. United kommer vara nöjda med oavgjort här och vaggas in i en falsk säkerhet, något skickliga offensiva spelare som Aspas och Wass kan utnyttja. Även om Mourinho och United är klara favoriter har de blivit lite för stora sådana och de ljusblåa laget från Galicien har alla möjligheter till både oavgjort och vinst.

Lilla raden 144 rader

1. At.Madrid - R.Madrid 12
2. Southamp. - Arsenal 2
3. Flamengo - Atlà©t. GO 1
4. Paysandu - Santos 1x
5. Santa Cruz - Atlà©t. PR 1x
6. River Plate - Emelec 1x2
7. Nacional - Cruzeiro 2
8. Uni de Chile - Corinth. 1
9. Atle Venez. - Palestino x2
10. Lyon - Ajax 1
11. Man U - Celta Vigo 1x2
12. Örgryte - GAIS x
13. Skellefteå - Täfteå 1

Stora raden 1296r

1. At.Madrid - R.Madrid 12
2. Southamp. - Arsenal x2
3. Flamengo - Atlà©t. GO 1
4. Paysandu - Santos 1x
5. Santa Cruz - Atlà©t. PR 1x
6. River Plate - Emelec 1x2
7. Nacional - Cruzeiro 2
8. Uni de Chile - Corinth. 1
9. Atle Venez. - Palestino 1x2
10. Lyon - Ajax 1
11. Man U - Celta Vigo 1x2
12. Örgryte - GAIS 1x2
13. Skellefteå - Täfteå 1

Spela på Europatipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto