Stryktipset 13/5

Publicerad på 12 Maj 2017 - 15:19

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Maj 2017 - 15:19

Vi hittar som vanligt Premier League på lördagens stryktipskupong. Men Championship lyser med sin frånvaro, istället är det inhemsk fotboll som dominerar. Har du bra koll på svensk ”bonnfotboll” så kan det betala bra. Det är härliga 13 miljoner i jackpot denna lördag!

1. Bournemouth - Burnley
Sydkustlaget Bournemouth har klarat av den svåra andrasäsongen galant och det blir spel på Dean Court även 17/18. Även nykomlingen Burnley säkrade kontraktet förra helgen. Det är alltså två lag som kan spela avslappnat här och där det lär bjudas på en hel del mål. Burnley har förvisso varit extremt svaga på bortaplan men tog senast säsongens första bortavinst mot Crystal Palace. Bournemouth har seglat upp till för stora favoriter här och ska garderas omgående. Helgardering!

2. Middlesbrough - Southampton 2
Efter en stark inledning på säsongen har Mboro fallit igenom totalt med enbart en seger under 2017. 3-0 förlusten mot Chelsea i måndags var spiken i kistan och det klassiska nordostlaget får börja om på nytt i Championship. Nu ställs Boro mot ett Southampton som i grunden är mycket bättre. Saints kan fortfarande sluta allt mellan plats åtta och sexton och vill säkerligen vinna här för att göra ännu en säsong på övre halvan. Finns dessutom fint värde på tvåan som är en tänkbar spik. Boro kryssar dock otroligt mycket så gardera relativt tidigt med krysset.

3. Stoke - Arsenal 2
Detta är en ytterst viktig match för Arsene Wengers Arsenal. Tre poäng är ett måste för att laget ska ha möjligheten att ta sig till Champions League för tjugonde året i rad. Uppgiften som väntar Gunners är dock allt annat än lätt. På just bortaplan mot Stoke har Londonlaget haft det otroligt tufft med sex raka matcher utan vinst. Stoke är som brukligt hemmastarka och detta blir en tuff nöt att knäcka i jakten på topp fyra för Arsenal. Gunners ser ut att vara en bra spik streckmässigt men traditionens makt är stor och därför råds det här till tidig helgardering.

4. Sunderland - Swansea 2
Ett avsågat Sunderland hjälpte förra veckan Swansea över strecket när laget mycket överraskande besegrade Hull på bortaplan. Lagkapten John O’Shea har varit tydlig med att hans lag kommer ge allt de sista omgångarna och framförallt vill de bjuda sin hemmapublik på Stadium of Light på tre poäng. Mot ett bortasvagt Swansea finns absolut chansen men walesarna ska ändå gälla som favoriter då de krigar för kontraktet, samt har en viss Gylfi Sigurdsson. X2 med tvåan först är att föredra här.

5. AIK - Örebro 1
AIK har verkligen inte visat någon guldform såhär långt. Nu senast mot Halmstad togs en så smutsig bortaseger man kan ta med konstant maskning i andra halvlek. Huvudsaken var dock segern, men ska Solnalaget kunna vara med och kriga i toppen krävs klar uppryckning spelmässigt. På Friends Arena levererar dock alltid Gnaget och mot ett svagt Örebro som senast föll med 0-4 mot Djurgården ska toppchans finnas. Matchen är lite av ett vägskäl för de gulsvarta och här är vinst ett måste för att stockholmarna inte ska tappa kontakten helt till Malmö FF. Detta bör AIK lösa, trots tuffa avbräck i form av skada på Goitom och avstängning på Nisse Johansson. Spiketta!

6. Kalmar - Häcken 2
Kalmar har inlett Allsvenskan katastrofalt och ligger i nuläget på nedflyttning med enbart fem inspelade poäng på sju matcher. På Guldfågeln Arena har det dock sett bättre ut de två sista matcherna med poäng mot Malmö och vinst mot Halmstad. Nu kommer ett starkt Häcken på besök som dessutom haft lätt i Kalmar de senaste åren. Sett till säsongsinledningen skiljer det både självförtroende och mycket spelmässigt mellan dessa lag. Göteborgarna är absolut en trevlig spik till låg procent här, men X2 rekommenderas om man vill vara på den säkra sidan.

7. Dalkurd - Trelleborg 1
Det gröna laget Dalkurd från Borlänge spelade sin första match i seriespel så sent som 2005. Laget har gått om Borlänges tidigare stolthet Brage med hästlängder och var på vippen att avancera till Allsvenskan förra säsongen. Denna säsong är DFF favorittippade att gå upp och hittills har de motsvarat förväntningarna. Senast kom dock årets första förlust borta mot Degerfors och nu gäller det att studsa tillbaka när Trelleborg kommer på besök. Med nio mål de tre senaste matcherna har skåningarna Superettans hetaste spelare för tillfället, Salif Camara Jönsson. Den 33:åriga anfallaren har blommat sent och är nu ett hett villebråd för allsvenska klubbar. Dalkurd borta är dock en riktigt tuff uppgift för skåningarna. Men med seriens hetaste spelare för tillfället har Trelleborg absolut chansen att skrälla här. Ettan först men tidig gardering.

8. Falkenberg - Brommapojkarna 2
BP har konserverat sin fina form från Svenska cupen och imponerat stort i upptakten av Superettan. Nykomlingarna från Stockholm är än så länge obsegrade med 16 poäng på sex matcher och defensiven imponerar stort med enbart två insläppta. Falkenberg som trillade ur Allsvenskan förra säsongen har fått en tuff start på Superettan. Senast tog dock halläningarna en välbehövlig första seger när underläge vändes till vinst borta mot Gefle. Även om stora delar av laget har tappats finns det en hel del allsvensk rutin kvar och hemma på Falcon Alkohol Arena har de absolut potential att slå alla lagen i Superettan. BP har dock visat enorm styrka och ska vara favoriter här. X2.

9. Helsingborg - Frej 1
Efter en halvdan start har sakteliga maskineriet rullat igång hos Helsingborg med två raka segrar. För laget och hela staden är det oerhört viktig att sejouren i Superettan enbart blir ettårig. Även om spelet hackat något har det sett bättre och bättre ut och speciellt i senaste hemmamatchen mot Degerfors visade skåningarna att de är för bra för Superettan. Här ställs de rödblåa mot Täbylaget IK Frej, ett lag som är nedflyttningstippade och kommer att kriga i botten av tabellen. Således ska detta bara kunna sluta på ett sätt. Bergetta!

10. Carlstad United - Akropolis 2
Akropolis från nordvästra Stockholm har de två senaste åren slutat tvåa och trea och varit på vippen att avancera till Superettan. Inledningen på årets Division 1 Norra har dessutom varit bra med enda poängtappet hemma mot Umeå när laget tappade ledningen i andra halvlek efter ett tidigt rött kort till förlust. Carlstad United har de senaste säsongerna pendlat mellan division 1 och 2 och värmlänningarna ser inte ut att bli något topplag i år heller. Akropolis ska vara det bättre laget här och är en möjlig chansspik. X2 är dock den säkra vägen att gå.

11. Sollentuna - Assyriska 1
Det tidigare etablerade Superettanlaget Assyriska som även spelade Allsvenskan 2005 har fått en blytung start på Division 1 Norra. Enbart en poäng har spelats in de fyra första omgångarna och redan hotas laget av ytterligare en degradering. Nu ställs Södertälje-laget mot nykomlingarna Sollentuna som startat piggt med tre vinster av fyra möjliga. Sett till starten är Sollentuna rättmätiga favoriter här och har god chans. Etta

12. Ljungskile - Landskrona X
Tidig seriefinal i Division 1 Södra mellan två lag som verkligen vill tillbaka till Superettan. Detta kommer med all säkerhet bli en jämn batalj där framförallt ingen av lagen vill förlora. Krysset ligger därför nära till hands. Ska någon favorit plockas ut är det bohuslänningarna som haft lätt just på hemmaplan mot Landskrona med sju raka utan förlust.

13. Utsikten - Oskarshamn 1
Bortsett från ett år i Superettan har Göteborgslaget Utsikten varit etablerat i toppen av Division 1 Södra de senaste åren. I laget finns spelare med allsvenskt rutin såsom Alexander Nadj, Marcus Bergholtz och inte minst nyförvärvet George Mourad. Det blåa laget från västra Göteborg har alla möjligheter att blanda sig i toppstriden. Här ställs Utsikten mot ett Oskarshamn som börjat bra med tre segrar på de fyra första omgångarna. Smålandslaget från östkusten har dock haft ett relativt lätt spelschema såhär långt och lär inte ligga i toppen av serien när säsongen summeras. Detta är en strålande spik på Utsikten och kanske kupongens drag!

Kupongens kassaskåp

Helsingborg

De rödblåa från Skåne har börjat trampa igång sitt maskineri och även om det är en mängd omgångar kvar så luktar det mer och mer allsvensk återigen om Helsingborg. På Olympia mot ett IK Frej som lär bli bottenlag ska detta bara kunna sluta på ett sätt. Detta kassaskåpet lär inte knäckas!

Varningens finger!

Burnley

Både Bournemouth och Burnley är nu klara för spel i Premier League nästa säsong. Matchen har därför inte lika stor betydelse även om dessa båda lag naturligtvis vill sluta så högt upp som möjligt. En öppen match är att vänta och Burnley med de hyperfarliga offensiva hoten Andre Gray och Sam Vokes kan absolut straffa ett sisådär hemmaförsvar. Här finns stor chans till bortaskräll!

Lilla raden 144r

1. Bournem. - Burnley 1x2
2. Mboro - Southampton 2
3. Stoke - Arsenal 1x2
4. Sunderland - Swansea x2
5. AIK - Örebro 1
6. Kalmar - Häcken 2
7. Dalkurd - Trelleborg 1x
8. Falkenberg - BP x2
9. Helsingborg - Frej 1
10. Carlstad - Akropolis x2
11. Sollentuna - Assyriska 1
12. Ljungskile - Landskrona x
13. Utsikten - Oskarshamn 1

Stora raden 1728r

1. Bournem. - Burnley 1x2
2. Mboro - Southampton x2
3. Stoke - Arsenal 1x2
4. Sunderland - Swansea x2
5. AIK - Örebro 1
6. Kalmar - Häcken x2
7. Dalkurd - Trelleborg 1x2
8. Falkenberg - BP x2
9. Helsingborg - Frej 1
10. Carlstad - Akropolis x2
11. Sollentuna - Assyriska 1
12. Ljungskile - Landskrona 1x
13. Utsikten - Oskarshamn 1

SPELA PÅ STRYKTIPSET - KLICKA HÄR!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto