Europatipset 14/5

Publicerad på 14 Maj 2017 - 11:46

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Maj 2017 - 11:46

Söndagens Europatips innehåller flera riktigt fina matcher. I Italien kan Juventus ta hem Scudetton i kvälls-matchen i Rom och de båda spanska giganterna Barcelona och Real Madrid spelar samtidigt i en omgång som lär vara helt avgörande för hur titelracet ska sluta. Det hela kryddas med några härliga fajter från vår kära allsvenska.

1. West Ham - Liverpool X
West Ham sköt mer eller mindre titeln till Chelsea genom deras kämpaseger mot Tottenham senast. Vinsten i derbyt är en moralhöjare och den innebar också att West Ham säkrade kontraktet till nästa säsong. Slaven Bilic har skiftat till 3-5-2 den senaste månaden och får genom den uppställningen ut maximalt av laget. De är extremt kompakta bakåt och Liverpool kommer få kämpa hårt, precis som mot Southampton senast om laget ska lyckas få hål på West Ham. I matchen mot Saints dominerade Liverpool i långa stunder men en storspelande Forster såg till att Liverpool tappade viktiga poäng i kampen om tredje och fjärdeplatsen. Även här kommer Liverpool att få kämpa för segern och en skadad Sadio Mane hade verkligen behövts. Kryss.

2. Tottenham - Manchester United 1
Tottenham förlorade som sagt mot West Ham senast och frågan är om laget fortsätter pumpa nu i slutet eller om de likt förra året slår av på takten när ligan är avgjord. Mot United som prioriterar Europa League och har en final på Friends inom tio dagar bör dock Londonklubben ha en bra chans. Mourinho har i flera veckor sagt att att EL prioriteras så vi kan förvänta oss en kraftigt roterad United-elva här. Etta!

3. Bilbao - Leganes 1
Leganes klarade sitt kontrakt i måndags via 4-0 segern mot Betis. En imponerande bedrift av bottentippade Leganes. Här kan laget spela avslappnat mot ett taggat Athletic Bilbao som slåss om sjätteplatsen som innebär Europa League-spel. Baskerna är ett av La Ligas allra starkaste hemmalag över tid och har den här säsongen vunnit 13 av 18 hemmamatcher. Mot ett Leganes som pustar ut efter en lång säsong har ett helmotiverat Bilbao fina förutsättningar för en ny trea.

4. Las Palmas - Barcelona 2
Det är näst sista omgången och titelracet lever fortfarande mellan Real Madrid och Barcelona. Nu spelar lagen samtidigt under söndagskvällen och Barcelonas förutsättningar är enkla, laget måste vinna sina två återstående matcher. Las Palmas borta hade varit en tuff match även för Barcelona om de hade besökt ön i höstas. Då slog Las Palmas de flesta besökarna övertygande men under senaste tiden har laget inte fungerat alls defensivt. Quique Setiens lag har släppt in 15 mål i sina fem senaste matcher och mot ligans vassaste offensiv lär hemmakeepern Javi Varas fortsätta plocka ut bollar ur det egna målet. Barcelona går ut och bara vinner den här matchen.

5. Real Madrid - Sevilla 1
Är det här ligan ska avgöras? Känslan är att så är fallet. Sevilla är ett mycket kompetent lag och det har man bland annat visat i sina möten med Real under det här året. 2017 har lagen mötts tre gånger och det är helt lika, en seger för vardera lag och en oavgjord. Real fick en betydligt tuffare resa än förväntat i onsdagens CL-match mot Atletico Madrid och den matchen kan säkert sitta kvar i benen. Hemmalaget är naturligtvis favorit men kommer Sevilla upp i maxnivå så kan de plocka en pinne. Ettan garderas upp för att trycka in låga streck på kupongen.

6. Real Sociedad - Malaga
Real Sociedad är med i kampen om Europa League-platser och en seger här är nödvändig om laget ska lyckas. Hemma på Anoeta är laget svårslaget och mot ett Malaga som inte har något att spela för är de självklart klara favoriter. Ett varningens finger ska dock lyftas för Malaga som senaste tiden spelat riktigt bra fotboll och tagit fyra raka segrar. Vi utgår från ettan men garderar på det större systemet.

7. Roma - Juventus 2

Juventus slog imponerande ut Monaco i CL-semin och kan här fira årets första titel om laget tar minst en poäng. Roma saknar skyttekungen Edin Dzeko och viktiga balansspelaren Kevin Strootman i det här toppmötet så kanske kan Francesco Totti få speltid i hans näst sista hemmamatch på Stadio Olimpico. Juventus har den senaste tiden roterat i ligan för att fokusera på CL-spelet men nu lär Allegri inte rotera längre. Juventus har vunnit sex av de tio senaste matcherna lagen emellan och får tipset. Garderas förslagsvis med en etta då krysset inte är till någon nytta för Roma.

8. Torino - Napoli 2
Torino var nära att vinna Turinderbyt mot Juventus senast men släppte sent in ett tungt kvitteringsmål. Laget har inte längre något att spela för utan kommer sluta i mitten av tabellen. Lagets anfallsstjärna Andrea Belotti lär dock inte slå av på takten då han jagar skytteligasegern i Serie A. Napoli har gjort en imponerande säsong och Sarris manskap slåss fortfarande med Roma (som möter Juventus) om den viktiga andraplatsen, som innebär en direktplats till Champions League. Napoli får därför tipset men en gardering bör plockas med här. Torino har bara en förlust i sina tio senaste matcher och stod som sagt upp bra mot Juventus senast. Tvåan garderas.

9. Bordeaux - Marseille 1
Det är näst sista omgången i Ligue 1 och det här är så gott som en helt avgörande match om vilket av lagen som kommer ta sig till nästa års Europa League. Bordeaux ligger en poäng bakom Marseille som just nu innehar platsen och är det laget som måste vinna. Marseille har bara vunnit fyra av 18 bortamatcher den här säsongen och möter här ett av de bättre hemmalagen i ligan. Redan i Bordeaux senaste match mot Saint Etienne var det tydligt hur laget gasade för segern vid likaläge och här lär laget uppträda än mer desperat om matchen skulle stå och väga med tanke på hur tabellen ser ut. Ettan kritas ner först men garderas med en tvåa.

10. GIF Sundsvall - Jönköping 2
Att försvara sig tappert och få med sig 0-0 verkar vara Giffarnas taktik för att hålla sig kvar den här säsongen. Laget har i sina fyra senaste matcher tre stycken 0-0 resultat där man i samtliga matcher varit kraftigt utspelat. Här kliver laget in som favorit mot Jönköping som imponerat spelmässigt så här långt. Laget skapar mängder med målchanser och i min bok är det fel favorit i den här matchen om vi ser till prestationerna hittills. Jönköping är en intressant lågprocentspik att plocka med på kupongen.Tvåa.

11. Halmstad - Hammarby X

Klockan tickar fortfarande för Halmstad som nu inte gjort mål på 450 minuter (5 matcher) i allsvenskan. En anledning kan vara hemmamattan på Örjans Vall som inte alls håller någon hög kvalità© och därför är svårspelad. Hemmalaget behöver verkligen ett lyft nu och kanske kan det komma när det är dags för det sista stockholmslaget att besöka Halmstad. Hammarby har uppträtt ojämnt hittills och blandar och ger både i prestation och resultat. Halmstad har gjort några okej prestationer på slutet trots att målen och poängen uteblivit. Laget har haft lite motstuds och det kan nog vända här. Kryss, garderas med Halmstadseger.

12. Malmö FF - Östersund 1
Östersund gjorde sin bästa match på hela föregående säsongen när laget åkte till Swedbank Stadion och krossade MFF med 3-0. Nu är det dags för samma möte igen och Östersund lär åka ner till Skåne med en god känsla. Malmö är det lag som imponerat störst efter sju omgångar, men vi ska komma ihåg att flera av lagets segrar kommit efter sena avgöranden. I båda Malmös senaste hemmamatcher har laget hamnat i underlägen och hade de sena vinstmålen inte kommit hade vi istället pratat om ett Malmö som hackar. Malmö ser ut att bli lite väl stora favoriter mot ett av seriens främsta lag, här rekommenderas alla tecken.

13. Sirius - Elfsborg 1

Sirius-spelaren Kingsley Sarfo blev utsedd till månadens spelare i april, fullt välförtjänt. Hans Sirius har startat serien övertygande och det syns att laget kommit väl förberedda till årets säsong. Laget har en fin offensiv och ett kompakt försvarsspel. Elfsborg är inte alls lika kompakta bakåt men kan i långa stunder spela väldigt bra fotboll offensivt. Nykomlingen Sirius är på riktigt och ser ut att bli undervärderade hos folket i det här mötet. En vettig spik denna omgång. Etta.

Kupongens kassaskåp

Barcelona

Barcelona måste vinna sina två återstående matcher och mot ett av ligans formsvagaste lag ska inte Barca ha några problem. Las Palmas är ett Barcelona light i sättet de vill spela fotboll och har efter en imponerande start tappat det helt på slutet. Här går Barcelona ut och kör över öborna.

Varningens finger!

Östersund

Östersund fortsätter att imponera i sättet de tar sig an fotbollsmatcher och reser ner till Skåne med goda minnen. MFF har haft lite väl mycket medstuds inledningsvis på årets allsvenska och det är dags för ett poängtapp nu. De ljusblå är alldeles för stora favoriter här och Östersund har god skrällchans.

Lilla raden 144r

1. West Ham - Liverpool x2
2. Tottenham - Man U 1
3. Bilbao - Leganes 1
4. Las Palmas - Barcelona2
5. R.Madrid - Sevilla 1x2
6. Sociedad - Malaga 1
7. Roma - Juventus 12
8. Torino - Napoli x2
9. Bordeaux - Marseille 12
10. Sundsvall - J Södra 2
11. Halmstad - Hammarby X
12. Malmö - Östersund 1x2
13. Sirius - Elfsborg 1

Stora raden 1296r

1. West Ham - Liverpool x2
2. Tottenham - Man U 1
3. Bilbao - Leganes 1
4. Las Palmas - Barcelona 2
5. R.Madrid - Sevilla 1x2
6. Sociedad - Malaga 1x2
7. Roma - Juventus 12
8. Torino - Napoli x2
9. Bordeaux - Marseille 12
10. Sundsvall - J Södra 2
11. Halmstad - Hammarby 1x2
12. Malmö - Östersund 1x2
13. Sirius - Elfsborg 1

Spela på Europatipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto