Europatipset 17/5

Publicerad på 16 Maj 2017 - 12:53

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Maj 2017 - 12:53

Onsdagen bjuder på en riktigt intressant jackpotkupong fullmatad med matcher från Allsvenskan och Superettan. Båda Champions League-finalisterna är dessutom i farten där Real ska ta sig ett steg närmare ligatiteln och Juventus försöker ta hem Coppa Italia.

1. Juventus - Lazio 1
Juve har som bekant stor chans att ta trippeln men lyckades inte säkra scudetton i helgens tuffa bortamatch mot Roma. Allegris mannar lär dock inte ha grämt sig speciellt mycket utan Serie A-titeln lär spelas in redan till helgen. Här väntar dock en tuff uppgift i jakten på trippeln för den gamla damen när Lazio väntar i Coppa Italias final. Faktum är att även om Juventus står som hemmalag här spelas matchen på Lazios hemmaplan Stadio Olimpico, vilket är ett kraftigt plus för Rom-laget. Med tanke på att matchen spelas i Rom har Juventus blivit alldeles för stora favoriter här. Helgardera!

2. Celta Vigo - Real Madrid 2
Celta var på vippen att ta sig vidare till finalen i Europa League på Friends efter en sen forcering mot United på Old Trafford. Det ville sig dock inte och cupen som tränare Berizzo satsat på till 100 procent är nu ett minne blott. Det råder vissa oklarheter men förmodligen kommer Berizzo efter att konstant matchat b-lag senaste veckorna i La Liga nu återigen spela bästa laget. Då är detta en tuff utmaning för ett Real Madrid som har kniven mot strupen för att behålla serieledningen. Även om marängerna i dagsläget är glödheta och oftast vinner här så är krysset inte alls otänkbart. Förlust skulle vara katastrof för Real men vid oavgjort skulle Zidanes mannar fortfarande ha det i egna händer inför den avslutande matchen mot Malaga. X2 är därför en intressant väg att gå på större kuponger.

3. Southampton - Manchester United 1
Denna match kanske klingar högt i mun men här väntas en relativt avslagen tillställning på en annars väldigt het kupong. Mourinho bytte i helgens förlustmatch mot Spurs ut hela åtta spelare jämfört med semifinalen i Europa League. Han har visat tydligt i de senaste omgångarna att det inte finns någon speciell prio på Premier League och här ska därför Southampton ha toppchans. Potentiell chansspik på Saints!

4. Sheffield Wednesday - Huddersfield 1
Efter 0-0 på John Smith’s Stadium är detta dubbelmöte i Play Off 1 helt öppet. Krysset var den åttonde matchen i följd utan förlust för Wednesday mot Hudds och Ugglorna som laget kallas har här en klar psykologiskt fördel tillsammans med att matchen spelas på Hillsborough. Wednesday bör ta sig vidare från detta möte men 0-0 är ett tänkbart resultat där det kommer bli mer kamp än skönspel och inget lag vill bjuda på något. 1X

5. Hammarby - Malmö FF 2
Här ställs två självförtroendefyllda lag mot varandra. Båda lagen var i farten i söndags där Hammarby tog en viktig bortaseger på Örjans Vall medan Malmö återigen avgjorde sent. Denna gången i 95:e minuten med en man mindre mot Östersund. De himmelsblå har redan skaffat sig pole position med sex poängs försprång och även om Bajen på Tele2 är en tuff uppgift studsar det mesta med skåningarna nu samtidigt som det ska skilja någon nivå mellan dessa lag. Spika av tvåan!

6. Häcken - Halmstad 1
Efter över 500 minuter utan mål framåt för Halmstad lyckades slutligen halläningarna göra det obetydliga 1-2 målet i förlustmatchen mot Hammarby. I dagsläget talar allt för att AFC och HBK ska trilla rakt tillbaka till Superettan. Här väntar en extremt tuff uppgift för Janne Jönsson och Halmstad när de gästar Hisingen. Häcken har imponerat mestadels såhär långt och lär sluta på en topplacering när säsongen summeras. Här vinner göteborgarna givetvis majoriteten av matcherna men de gulsvarta har blivit en skyhög favorit på kupongen. Allsvenskan är trots allt en av Europas jämnaste ligor och Halmstad skulle absolut kunna gneta till sig ett oavgjort resultat här. Med ytterst låg procent på krysset ska detta chansas med!

7. Örebro - GIF Sundsvall X
Det förväntas ingen klang- och jubelföreställning mellan dessa båda lag som de fem senaste omgångarna enbart stått för varsitt mål framåt. Sundsvall kommer från fem raka kryss varav tre stycken 0-0 resultat i tuffa bortamatcher. Tränare Joel Cedergren har verkligen fått ordning på försvarsspelet som här ett svagt offensivt ÖSK kommer få svårt att överlista. Varför skulle inte Giffarna kryssa igen?

8. Östersund - Sirius 1
I en match som avslutades med tio man mot nio föll Östersund snöpligt mot Malmö med 2-1 i söndags i 95:e minuten. Laget har nu tappat otroligt tunga poäng mot såväl Blåvitt, Elfsborg som Malmö i matchernas absoluta slutskede. På Jämtkraft Arena är dock Östersund starka och oerhört svårbesegrade. Nykomlingen Sirius har gjort det extremt bra såhär långt och ligger på en sensationell andraplats. Detta ska dock vara en riktigt tuff uppgift för Uppsalalaget och det skulle förvåna om laget får med sig poäng från Östersund. Ettan finns det dessutom spelvärde på och är en bra spik på en mycket lurig kupong.

9. Dalkurd - Värnamo 1
Borlängelaget Dalkurd ligger just nu på en allsvensk direktplats och laget har alla möjligheter att fullborda resan från division 6 till Allsvenskan på bara13 år. Laget har framförallt ett stabilt grundspel där de är extremt svåra att göra mål på. Bland annat höll de gröna nollan borta mot AIK i Svenska Cupen tidigare i år vilket vittnar om detta. Här väntar dock en riktigt lurig uppgift för Dalmasarna. Värnamo började serien strålande men har de senaste omgångarna mattats. smålänningarna är dock unga och kan leverera fotboll i absolut toppklass i sina bästa stunder. Dalkurd har blivit för högt streckade och här finns det skrällchans. Helgardera!

10. Degerfors - Åtvidaberg 1
Östgötarna Åtvidaberg föll senast tungt med 0-3 i bottenmötet mot Syrianska. Det forna storlaget visar inte några som helst Allsvenska kvaliteter och har en tuff säsong framför sig i Superettans bottenskikt. Runt Degerfors blåser det positivare vindar och värmlänningarna har häng på toppen med en fjärdeplats. Sett till säsongsstarten skiljer det ett par nivåer mellan dessa lag och med hemmafördel ska Degerfors bara vinna. Spiketta!

11. Trelleborg - IK Frej 1
Efter att Täbylaget IK Frej kämpat till sig ett imponerande kryss borta mot Helsingborg beger sig nu stockholmarna söderut i Skåne för match på gamla klassiska Vångavallen. Detta är givetvis ännu en tuff uppgift för Frej men kunde laget ta poäng mot Helsingborg har de alla möjligheter att göra om bedriften mot ett svagare Trelleborg. Tvåan känns dock som ett långskott och 1X bör räcka långt med krysset som rensar relativt bra.

12. Varberg - GAIS X
Med över en timmes spel med en man mer lyckades GAIS inte spräcka nollan framåt i derbyt mot ÖIS. Anfallsspelet har hackat betänkligt för göteborgarna och bortsett från jumbon Norrby är de grönsvarta sämst i ligan framåt. Varberg är stabila och förlorar sällan, särskilt hemma på Påskbergsvallen. Ettan till relativt låg procent är absolut ett tecken som ska med här men båda lagen kryssar mycket och risken för oavgjort är överhängande. 1X

13. Örgryte - Falkenberg 1
Efter en horribel utvisning tidigt i derbyt mot GAIS kämpade de rödblåa tappert till sig ett 0-0 resultat. Laget har dock varit extremt ojämnt än så länge och det är svårt att veta vad man får från göteborgarna. Falkenberg tog i lördags en otroligt viktig seger mot serieledande Brommapojkarna där laget slet heroiskt sista 20 minuterna med två (!) man mindre. Kapaciteten finns hos Falkenberg men med två tunga avstängningar och möjligen slitet lag ska ÖIS ha toppchans här. En bra chansetta!

Kupongens kassaskåp

Häcken

Även om Häckensegern garderats med krysset på den stora raden är det mest ett hopp om att kunna hitta miljonerna. Det skiljer mycket i grunden mellan dessa båda lag och på konstgräset ska ett bolltrillande hemmalag kunna rulla ut Halmstad. Ettan ska vara det säkraste tecknet på kupongen som man absolut ska kunna luta sig mot.

Varningens finger!

Värnamo

Talangfabriken från Småland har fostrat talanger som Viktor Claesson, Niklas Hult och Simon Thern. Laget är ungt och är därför ojämnt men kan spela bland Superettans bästa fotboll när de levererar på topp. Detta syntes inte minst när laget gjorde 4-0 hemma mot Åtvid och 5-2 borta mot Gefle. Mot Dalkurd har smålänningarna dessutom trivts riktigt bra med fyra poäng i förra årets möten. Levererar ynglingarna på topp här har de alla chanser att skrälla uppe i Dalarna!

Lilla raden 144r

1. Juventus - Lazio 1x2
2. Celta - R.Madrid 2
3. South. - Man U 1x
4. Sheff.W - Hudds 1x
5. Hammarby - Malmö 2
6. Häcken - Halmstad 1
7. Örebro - Sundsvall x
8. Östersund - Sirius 1
9. Dalkurd - Värnamo 1x2
10. Degerfors - Åtvid 1
11. Trelleborg - Frej 1x
12. Varberg - GAIS 1x
13. ÖIS - Falkenberg 1

Stora raden 1728r

1. Juventus - Lazio 1x2
2. Celta - R.Madrid x2
3. South. - Man U 1x
4. Sheff.W - Hudds 1x
5. Hammarby - Malmö 2
6. Häcken - Halmstad 1x
7. Örebro - Sundsvall 1x2
8. Östersund - Sirius 1
9. Dalkurd - Värnamo 1x2
10. Degerfors - Åtvid 1
11. Trelleborg - Frej 1x
12. Varberg - GAIS 1x
13. ÖIS - Falkenberg 1

Spela på Europatipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto