EM-tipset Fredag 11/6

Publicerad på 10 Jun 2021 - 09:59

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Jun 2021 - 09:59

Pulsen gå på högvarv och humöret är onekligen på topp då det fullkomligen stinker EM-premiär! Europatipset blir därför EM-tipset och det är en kupong som sträcker sig över inte mindre än sex dagar. 5 millar i jackpot är en magisk krydda till en magisk bong och utan vidare sätter vi fart mot fullträffen!

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!


Spelstopp: 20:59



1. Turkiet - Italien 2
Vi sparkar igång sommarens överlägset största höjdpunkt på Stadio Olimpico där Turkiet drabbar samman med Italien. Att matchen spelas på stöveln är givetvis en enorm fördel för Gli Azzurri som också sett ruskigt starka ut den senaste tiden. Roberto Mancini har enat folket och med toppform på lirare som Insigne, Immobile och Barella kommer Turkiet att få mycket att stå i. Senol Günes mannar har tidigare imponerat stort mot på pappret bättre motstånd, men detta ter sig som en övermäktig uppgift. Italien vinner till trevlig procent.

2. Wales - Schweiz 2
Det lär bli tajt om platserna bakom förhandsfavoriten Italien i Grupp A. Förutom Turkiet krigar också Wales och Schweiz om samma positioner och aktörernas drabbning i Baku är därför av yppersta vikt. Schweiz har definitivt potential att lägga beslag på andraplatsen, men det kommer inte att bli enkelt att bryta ner ett lågt stående Wales. Robert Page och company kommer att dra hem trupperna för att sedan ställa om på lirare som James och Bale, en taktik som absolut kan räcka till en pinne. X2 torde räcka lång väg.

3. Danmark - Finland 1
Danmark har tilldelats samtliga gruppspelsmatcher hemma på Parken och det är de rödvita givetvis tacksamma för. Laget som helhet saknar direkta svagheter och vi blir inte förvånade om danskarna tar sig långt i turneringen. Mot Finland ska värdarna utan tvekan gälla som klara favoriter, men inte till vilken procent som helst. Ettan ser ut att landa in över 80 procent och då är det trots allt läge att dra öronen åt sig. Finland är inte oävna och har Teemu Pukki en bra dag kan mycket hända. Krysset ska med bredvid ettan.

4. Belgien - Ryssland X
Lurig öppningsmatch för Belgien då Kevin De Bruyne inte kommer till spel samtidigt som Eden Hazard kämpar med formen. Offensiven känns därför något begränsad även om godkända ersättare finns till Roberto Martínez förfogande. Ett annat orosmoment är att Ryssland står på andra sidan i Sankt Petersburg. Matchbilden spås passa ryssarna ganska väl och med bjässen Artem Dzyuba på topp går det inte att räkna bort moderlandet. Ettan övervärderas kraftigt och vi väljer därför att måla tvärs över.

5. England - Kroatien 1
England målas upp som en solklar guldkandidat och med tanke på vilken urkraft till offensiv som Gareth Southgate har att laborera med är det inte särskilt konstigt. Kane, Grealish, Foden och Mount är bara några namn ur den offensiva armadan. Försvaret och det defensiva mittfältet ser desto mer sårbart ut, men mot ett Kroatien som saknar spets i anfallsleden ska det räcka till seger ändå. Mario Mandzukic har lämnat ett stort tomrum efter sig och även om Kroatien säkerligen kan stå upp bra rent spelmässigt räcker det inte till poäng på Wembley. Etta.

6. Österrike - Nordmakedonien 1
Nordmakedonien är kraftigt nederlagstippade inför starten av EM, men Igor Angelovski och company underskattas väl mycket enligt oss. Försvaret har imponerat stort och framåt finns stort kunnande i lirare som Pandev, Bardhi och Elmas. Österrike är med det sagt ett bättre fotbollslag och lyckas Franco Foda elda igång sina adepter tillräckligt ska det räcka till seger i Bukarest. Ettan ser dock ut att streckas väldigt hårt och med hänsyn till värdet är det absolut inte fel att göra plats för krysset som rensar fint.

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!


7. Nederländerna - Ukraina X
Nederländerna är klar favorit till gruppsegern i Grupp C men Oranje har knappast imponerat spelmässigt. Frank de Boer har stor press på sig redan i inledningen och utan Virgil van Dijk har försvaret minst sagt darrat. Vi tror att Nederländerna får problem mot Ukraina trots att matchen spelas i Amsterdam. De gulklädda trivs som fisken i vattnet med att ligga lågt och spela på omställningar, något som passar spelare som Yarmolenko och Malinovskyi utmärkt. Alla tecken åker med ögonaböj.

8. Skottland - Tjeckien 2
Viktig match på Hampden Park mellan två länder som spås göra upp om tredjeplatsen bakom England och Kroatien. Skottland kommer att vara massivt påhejade av fansen i Glasgow men avsaknaden av en förstklassig anfallare är ett klart minus. Tjeckien har gått framåt i utvecklingen de senaste åren och spelare som Schick och Soucek kan ta öl-fantasterna långt. Tvåan är en möjlig spik till runt 35 procent, men i en fajt där det inte väntas bli någon målfest får krysset gärna sällskapa om finanserna tillåter.

9. Polen - Slovakien X
Polen har drabbats av väldigt tunga avbräck inför EM. Varken Piatek eller Milik kommer till spel vilket innebär att Lewandowski får dra i princip hela offensiven på sina axlar. Zielinski är den som ska hitta fram med passningar till superstjärnan, men Slovakien lär lägga extra hård bevakning på nämnda herrar. Lyckas de hålla stjärnduon i schack är mycket vunnet. Slovakerna kommer i sin tur att satsa mycket på omställningar och fasta situationer och då Polen inte sett alltför bra ut defensivt är det en taktik som kan visa sig framgångsrik. Helst alla tecken då ettan övervärderas.

10. Spanien - Sverige 1
Vissa oklarheter råder kring både Spanien och Sverige då spelare i respektive lag lämnat positiva Corona-tester. I Blågult har bland annat Svanberg och Kulusevski ådragit sig viruset och det återstår att se om fler spelare tvingas lämna återbud. Busquets och Diego Llorente är hittills de smittade i Spanien, men med tanke på den breda trupp Luis Enrique förfogar över ska det inte betyda alltför mycket. Hemma i Sevilla kommer La Roja att få publiken med sig och senast Sverige var på spansk mark blev det överkörning (0-3). Mycket tyder på att Janne och company torskar igen. Ettan är trolig.

11. Ungern - Portugal 2
Ungern har hamnat i den tuffaste gruppen i mannaminne då de ska kampera med Portugal, Frankrike och Tyskland. Dominik Szoboszlai hade onekligen behövts på plan med sin kreativitet, men storstjärnan har tvingats lämna återbud på grund av skada. Då blir det svårt att hävda sig i denna grupp. Portugal är regerande Europamästare och truppen är faktiskt ett snäpp bättre denna gång än vad den var 2016. Cristiano Ronaldo har siktet inställt på skytteligatiteln och här skjuter han Ungern i sank. Tvåan singlas trots att den överstreckas.

12. Frankrike - Tyskland 1
Gigantmöte från München där de regerande världsmästarna ställs mot de mesta Europamästarna. Frankrike går in som huvudfavorit till guldet och Didier Deschamps lagbygge saknar svagheter. Mbappé, Griezmann och Benzema är en helt otrolig trio längst fram. Den sistnämnda fick förvisso bytas ut efter 30 minuter mot Bulgarien, men det ska inte vara någon fara med hans medverkan här. Tyskland har gått igenom en motig tid de senaste åren och det är framför allt försvaret som spökat för Löw och company. Mot EM:s mest högoktaniga offensiv riskerar den att blottas. Ettan singlas till runt 40 procent.

13. Finland - Ryssland 2
För andra gången på kupongen tar både Finland och Ryssland plats vilket betyder att denna analys kommer ut innan respektive lands första gruppspelsmatch är spelad. Med viss hänsyn för att mycket kan hända i den första omgången ska ändå Ryssland gälla som klara favoriter. Matchen spelas i Sankt Petersburg och Cherchesov förfogar definitivt över det mer slagkraftiga laget, men en liten brasklapp ska ändå skjutas in för att ryssarna inte är som bäst när de förväntas föra matchbilden. Finland lär ligga lågt och satsa på omställningar vilket gör det lågt streckade krysset till ett smaskigt komplement åt tvåan.

Kupongens kassaskåp
Italien
Stadio Olimpico kommer att koka under fredagen och Turkiet lär få det hett om öronen mot ett för dagen otroligt starkt Italien. Mancinis mannar inleder EM med en triumf.

Varningens finger!
Ryssland
Belgien får klara sig utan Kevin De Bruyne och när dessutom Eden Hazard kämpar med formen ska inte Ryssland underskattas. Dzyuba och company kan mycket väl skrälla hemma i moderlandet.



144 rader
1. Turkiet - Italien 2
2. Wales - Schweiz x2
3. Danmark - Finland 1x
4. Belgien - Ryssland 1x2
5. England - Kroatien 1
6. Österrike - Nordmak. 1x
7. Nederländerna - Ukraina 1x2
8. Skottland - Tjeckien 2
9. Polen - Slovakien 1x
10. Spanien - Sverige 1
11. Ungern - Portugal 2
12. Frankrike - Tyskland 1
13. Finland - Ryssland 2

864 rader
1. Turkiet - Italien 2
2. Wales - Schweiz x2
3. Danmark - Finland 1x
4. Belgien - Ryssland 1x2
5. England - Kroatien 1
6. Österrike - Nordmak. 1x
7. Nederländerna - Ukraina 1x2
8. Skottland - Tjeckien x2
9. Polen - Slovakien 1x2
10. Spanien - Sverige 1
11. Ungern - Portugal 2
12. Frankrike - Tyskland 1
13. Finland - Ryssland x2

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto