EM-tipset Tips 16/6

Publicerad på 15 Jun 2021 - 23:20

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Jun 2021 - 23:20

Nytt EM-tips med 5 miljoner i jackpot! Nu är det omgång 2 & 3 som står på programmet. Observera att kupongen inleds under onsdagskvällen och går i mål på måndag. För Sveriges del väntar en måstematch i Sankt Petersburg mot Hamsiks Slovakien. Blir det tre blågula poäng för Jannes vikingar i björnriket?

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!


NYHET 2: Gå med i vårt andelslag – Youtube-laget med Oliver & Ulrik! 150 kr/andelen KLICKA HÄR!

Spelstopp: 20:591. Italien - Schweiz 1
Precis som det första EM-tipset börjar resan dit alla vägar bär, i Rom. Italien gjorde kebab av turken i premiären på Stadio Olimpico. Gli Azzurri vann med 3-0 och det var ett resultat som nästan var i underkant. Mancinis nya Italien ser oerhört starka ut i alla lagdelar och materialet finns för att gå hela vägen. Lika mycket klang och jubel var det inte kring Schweiz första match som slutade 1-1 mot Wales. Schweizarna var det bättre laget mot britterna men nu när Italien väntar i den eviga staden ska det mycket till för att besökarna ska räcka till. Trolig etta som kan spikas trots hög procent.

2. Ukraina - Nordmakedonien 1
Yarmolenko gjorde ett drömmål då hans Ukraina stod för en stark upphämtning mot Nederländerna, men det blev ändå noll poäng för Shevchenkos gubbar i Amsterdam. Nu väntar på pappret en enklare uppgift i Bukarest. Debutanten Nordmakedonien är nederlagstippat och föll i den första omgången mot Österrike med 1-3. Den matchen var dock relativt jämn och med Pandev i spjutspetsen går inget lag helt säkert. Ettan får stå som utgång men eftersom Ukraina överstreckas bör ändå garderingar övervägas på större lappar. Tvåan ska gå före krysset på grund av spelvärdet samt att båda lagen lär gå för tre poäng.

3. Danmark - Belgien X
Helgens tillställning på Parken blev en helt fruktansvärd historia. Tack och lov mår Eriksen helt okej efter omständigheterna. Säga vad man vill om att matchen spelades klart samma kväll, men det gjorde den, och torsk blev det för danskarna med 0-1 mot Finland, detta trots att de rödvita noterades för ett övertag på 23-1 i målchanser! Ett De Bruyne-löst Belgien fick med sig tre bekväma poäng i premiären mot Ryssland, men det blev en dyrköpt vinst då både Castagne och Vertonghen ådrog sig skador. Med tre poäng i bagaget lär gästerna vara relativt nöjda med ett kryss på Parken. Mitten-tecknet står därför som utgång, vid eventuell gardering lockar den lågt streckade hemmasegern mest.

4. Nederländerna - Österrike X
Nederländerna lyckades montera ner Ukraina i den första omgången hemma i Amsterdam, men det var med nöd och näppe. Framåt ser De Oranje fina ut men bakåt finns det flera frågetecken. Både målvakten Cillessen (covid) och Van Dijk (skadad) saknas det här mästerskapet, De Ligt missade även premiären på grund av en skada. Detta kan mycket väl ett oberäkneligt Österrike med vassa gubbar som Sabitzer, Alaba och Arnautovic utnyttja. Det här känns betydligt mer öppet än vad procenten antyder. Alla tecken är därför att föredra så tidigt som möjligt.

5. Sverige - Slovakien 1
Sverige fick en perfekt start på mästerskapet. Att ta poäng borta mot en guldkandidat är verkligen inte fy skam. Säga vad man vill om matchbilden, men Blågult skapade faktiskt flera riktigt bra chanser. En lirare som verkligen stack ut var Isak som var ett ständigt hot för Spaniens backlinje. Nu är det slovaker i Sankt Petersburg som svenskarna ska mäta sig mot. Hamsik och hans kumpaner inledde mästerskapet med att besegra Polen med 2-1 där verkligen allt studsade Slovakiens väg. Mot Jannes vikingar kommer det att bli tuffare. Även fast tvåan erbjuder visst form av spelvärde känns 1X tillräckligt för både hjärnan och hjärtat.

Kroatien - Tjeckien 2
Tjeckien fick en drömstart på mästerskapet tack vare en magisk Schick. Leverkusen-anfallaren gjorde båda målen i 2-0-segern mot Skottland, varav ett riktigt drömmål. Nu ska tjeckerna återigen upp i ringen på Hampden Park. All press ligger på Kroatien som stod för en slät figur mot England (0-1) i den första omgången. Nationen från Balkanhalvön ser långt ifrån lika vassa och hungriga ut som för ett par år sedan. Ett sammansvetsat Tjeckien med råg i ryggen kan absolut bli en tuff nöt att knäcka. Här ska inget lämnas åt slumpen. Måla rakt över!

7. England - Skottland 1
I det brittiska derbyt på Wembley lär klasskillnaden väga över. Skottland såg trubbigt ut mot Tjeckien (0-2). Lägen skapades men skärpan framför målet fanns varken hos Christie eller Dykes. Mer spets finns det tveklöst hos The Three Lions som leds av Kane. Framåt har Southgate en otrolig spets och framförallt bredd i form av spelare som Grealish, Rashford, Sancho, Sterling och Mount. Jobbet gjordes som väntat mot Kroatien i den första omgången och någon mina lär inte heller engelsmännen gå på mot dessa skottar. Banketta!

8. Ungern - Frankrike 2
Observera att det här skrivs innan Frankrikes första match. Ungern stod upp riktigt bra i den första omgången mot Portugal framför ett fullsatt Ferenc Puskás-stadion, trots detta blev det torsk med 0-3. Ett resultat som helt klart var i överkant. Samtliga portugisiska mål gjordes sista tio. Nu väntar en ny ruskigt tuff motståndare hemma i Budapest. De regerande världsmästarna är spelare för spelare såklart ett starkare landslag, det har dock varit en hel del turbulens kring Deschamps gäng inför mästerskapet. Med tanke på den brutalt högervridna streckning vore det dumt att singla fransoserna. X2 i utgång.

9. Portugal - Tyskland 1
Över till München för ett riktigt tungviktsmöte. Det satt oerhört långt inne, men tre poäng blev det för de regerande Europamästarna i den första omgången mot Ungern. Två av målen i 3-0-segern gjordes föga förvånade av Ronaldo. Truppmässigt ser inte Tyskland riktigt lika starka ut. Die Mannschaft har stått för flera bottennapp de senaste åren och vissa frågetecken går det absolut att sätta kring Löws landslag. Under inledningen av VM-kvalet torskade Tyskland hemmamötet mot Nordmakedonien. Runt 30 procent är Portugal en fräck chansspik!

10. Spanien - Polen 1
Ett oerhört possession-inriktat Spanien trillade ut Sverige, men några tre poäng blev det inte i Sevilla. Något som Polen definitivt kan få sota för. Spelmässigt imponerade spanjorerna och nu när Moreno lär starta istället för iskalla Morata ska det mycket till för att Spanien återigen ska nolla. Polen åkte på flera bakslag inför mästerskapet och i premiären blev det en snöplig förlust mot Slovakien. Krychowiak blev utvisad och är därför avstängd här. Hemmasegern är väldigt trolig men med tanke på hur strecken sitter är inte alls skrällkrysset ett dumt komplement.

11. Italien - Wales 2
Intressant kamp väntar i Rom. Notera att detta alltså är den tredje omgången. Om Italien vinner mot Schweiz under onsdagen, vilket är högst troligt, så kommer Gli Azzurri vara klara för slutspelet innan den här matchen spelas. Detta måste såklart vägas in. Blir det tre poäng mot schweizarna kommer Mancini med all säkerhet att rotera mot Wales. Detta kan mycket väl motiverade britter kunna dra nytta av. Wales är svåra att få hål på samtidigt som det finns matchvinnartyper i Moore, Ramsey och framförallt Bale. Här är det läge att måla rakt över och hålla tummarna för skrällen. Walesarna är kupongens jackpot-drag!

12. Schweiz - Turkiet 1
Nästa match från Grupp A spelas i Baku. Schweiz var klart bättre i 1-1-matchen mot Wales. Petkovic mannar hade över 2,00 i xG och gjorde faktiskt ett 2-1-mål, det dömdes dock bort för offside. På pappret är Schweiz starka i alla lagdelar och mot ett ojämnt Turkiet ska Shaqiris gäng ses som favoriter. Turkarna var totalt utspelade mot Italien där Yilmaz knappt kom till ett enda läge. Günes klan har svårt att prestera på en jämn nivå och mot ett ramstarkt Schweiz lär det bli tufft. Hela vägen upp till 50-strecket är ettan en rimlig spik.

13. Ukraina - Österrike 1
Sista matchen spelas i Bukarest. Österrike lyckades besegra debutanten Nordmakedonien i premiären med 3-1, men det kan man inte dra alltför stora växlar av. Under VM-kvalet tidigare i våras såg alplandet stundtals usla ut, i synnerhet i 0-4-torsken mot Danmark. Shevchenkos Ukraina, som vann EM-kvalgruppen före Portugal, har flera strängar på sin lyra. Med klasspelare som Yarmolenko, Zinchenko och Malinovsky finns det en oerhört hög kapacitet. Får vi ettan omkring 40 procent är det en helt okej spik att avsluta med.

Kupongens kassaskåp
England
Det råder ingen tvekan om vem som är storebror på de brittiska öarna. Kommer England upp i normal standard ska inte Skottland ha en suck. Given etta!

Varningens finger!
Wales
Med tanke på att Italien redan kan vara klara för slutspelet känns inte alls ettan så given som det svenska folket vill få det till i Match 11. Wales är vägen mot miljonerna!144 rader
1. Italien - Schweiz 1
2. Ukraina - Nordmak. 1
3. Danmark - Belgien x
4. Nederl. - Österrike 1x2
5. Sverige - Slovakien 1x
6. Kroatien - Tjeckien x2
7. England - Skottland 1
8. Ungern - Frankrike x2
9. Portugal - Tyskland 1
10. Spanien - Polen 1x
11. Italien - Wales 1x2
12. Schweiz - Turkiet 1
13. Ukraina - Österrike 1

864 rader
1. Italien - Schweiz 1
2. Ukraina - Nordmak. 12
3. Danmark - Belgien 1x
4. Nederl. - Österrike 1x2
5. Sverige - Slovakien 1x
6. Kroatien - Tjeckien 1x2
7. England - Skottland 1
8. Ungern - Frankrike x2
9. Portugal - Tyskland 1
10. Spanien - Polen 1x
11. Italien - Wales 1x2
12. Schweiz - Turkiet 1
13. Ukraina - Österrike 1

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!


NYHET 2: Gå med i vårt andelslag – Youtube-laget med Oliver & Ulrik! 150 kr/andelen KLICKA HÄR!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto