Europatipset 13/9

Publicerad på 12 Sep 2017 - 21:49

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Sep 2017 - 21:49

Det bjuds på ett riktigt fint Europatips under onsdagen med europeisk fotboll när den är som bäst. Åtta matcher hämtas från den största klubblagsturneringen av dem alla, Champions League. Två kvartsfinaler från Sydamerikas motsvarighet, Copa Libertadores gästar även kupongen. Som om inte det vore nog, det är återigen en jackpot på spel. Denna gången på två miljoner.


1. Liverpool - Sevilla 1
Liverpool har som brukligt en väldigt hög högstanivå men också djupa dalar. De två senaste matcherna i Premier League har inte minst visat detta (4-0 mot Arsenal och 0-5 mot City). Nu gästar Sevilla och det är ingen lätt match. Spanjorerna är generellt alltid bra i Europa och svåra att få hål på. Dessa lag möttes för drygt ett år sedan i Europa League-finalen. Då gick Sevilla segrande med 3-1, helt välförtjänt. Sevilla känns inte riktigt lika bra nu som då, men med tanke på hur mycket Liverpool blandar och ger är ettan långt ifrån säker. Gardera upp detta möte, helst med samtliga tecken.


2. Maribor - Spartak Moskva X
Kanske inte det möte man som neutral åskådare drar mest på ögonbrynen över. Det är dock två inhemska mästare som möts. Maribor har dominerat den slovenska klubblagsfotbollen och har sju titlar de nio senaste åren. Spartak lyckades i fjol vinna den ryska ligan för första gången på 16 år. Klassen finns definitivt hos Spartak. Ryska lag brukar dock ha svårt att ta poäng på bortaplan i Champions League oavsett motstånd. Utgångskryss därför, men gardera med tvåan tack vare högre kapacitet.


3. Feyenoord - Manchester City 2
Otroligt imponerande insats av City i lördags mot Liverpool även om de fick spela större delen av matchen med en man mer. Flera spelare offensivt visade form och de kommer garanterat vara med i racet i Premier League-titeln. I Champions League har klubben haft uteblivna framgångar och det gäller nu att växla upp. Engelsmännen har hamnat i en lurig grupp. Onsdagens motståndare Feyenoord får verkligen inte underskattas. Guardiola är en tillräckligt bra tränare för att kunna motivera sina spelare och ladda om till detta möte. Då är City för bra. Tvåa!


4. Shakhtar Donetsk - Napoli 2
Fjolårets trea i Serie A, Napoli, har startat säsongen strålande. Laget har full pott efter tre omgångar i ligan och ser riktigt trevliga ut. Kanske kan laget vara lite av en dark horse även i Champions League. Shakhtar på bortaplan är alltid tufft, men laget är inte lika fruktat sedan de tvingades flytta från Donetsk. Napoli har nycklarna som krävs för att lösa denna uppgift. Tvåan spikas!


5. RB Leipzig - Monaco 1
Semifinalisterna och de franska mästarna Monaco gästar en ny arena i Champions League-sammanhang, Red Bull Arena. Leipzig har gjort en häftig resa genom det tyska seriesystemet och slutade förra säsongen, som nykomlingar, tvåa i Bundesliga. Här gör klubben sitt första historiska framträdande i europeisk klubblagsfotboll. Laget är starkt med främst mittfältsmotorn Naby Keita, kreativa Emil Forsberg och målkungen Timo Werner. Werner visar dessutom lysande form och har gjort sex mål på sina fyra senaste framträdanden. Frågetecken finns kring om Leipzigs unga lag löser pressen som Champions League-spel innebär. Samtliga spelare i startelvan är normalt sett födda på 90-talet. Det känns som det blir succé eller fiasko. 12 provas därför.


6. Porto - Besiktas 1
Estádio do Dragao är en fruktad arena i Europa. Här förlorar portugiserna ytterst sällan. Besiktas är dock ett lag som inte får underskattas. Klubben stoltserar med två raka ligatitlar och var sånär på att gå till semifinal i Europa League i våras. Det finns gott om kvalité i båda dessa lag. Porto lär inte förlora på hemmaplan, men krysset ska med som en fin rensare. 1X.


7. Real Madrid - Apoel Nicosia 1
Detta bör vara en skrattmatch för giganterna Real Madrid. Ronaldo får återigen spela för sitt Los Blancos efter att ha varit avstängd i La Liga. Portugisen kommer med all säkerhet vara enormt spelsugen och ha stor show. Han gör minst två baljor och leder Real till storseger mot stackars Apoel Nicosia. Bergetta!


8. Tottenham - Dortmund 1
Wembley bjuder under onsdagen upp till dans när två offensiva lag ställs mot varandra. Båda lagen har inlett säsongen piggt. Tottenham har spelmässigt sett riktigt bra ut och Dortmund toppar Bundesliga efter tre omgångar. I detta möte ska det dock vara fördel för engelsmännen. Pochettino har byggt upp ett starkt lag som verkligen jobbar för varandra och kommer bli en obehaglig överraskning i Premier League, såväl som Champions League. Att det finns massvis med spelare borta i Dortmund talar även för Spurs. Ettan spikas av till relativt låg procent!


9. Fulham - Hull 1
Två lag som underpresterat så här långt och ligger i mitten av tabellen är Fulham och Hull. Förra säsongens Premier League-lag Hull kommer från en neslig 0-5 förlust borta mot Derby. Det finns dock kvalité i truppen och de ska kunna vara med och hota om playoff-platser. Fulham visar bättre form och lär även dem avancera i tabellen. Londonlaget ska vara favoriter här utifrån hemmaplan och hur det sett ut de senaste omgångarna. Ettan är dock alldeles för högt streckad för att spikas. Helgardering!


10. Botafogo - Gremio X
Från Europa till Sydamerika och kvartsfinal i Copa Libertadores. Dessa två brasilianska lag känner varandra utan och innan. Gremio är det mest framgångsrika med bland annat två titlar i turneringen. I ligan är också Gremio det lag som gått bäst. Laget som bland annat fostrat Ronaldinho en gång i tiden ligger tvåa i Serie A. Botafogo från Rio är även dem ett topplag och ligger för närvarande på en sjundeplats. Tight möte att vänta. Botafogo är dock för högt streckade och chansas bort. X2 spelas.


11. San Lorenzo - Lanús 1
Ännu en kvartsfinal från Copa Libertadores och inte vilken som helst. Detta är ett hett derby från Buenos Aires, mellan två lag som ofta är med i toppen av den argentinska ligan. Det skiljde bara tre poäng till San Lorenzos fördel mellan dessa lag i fjol och ett jämnt möte väntas även här. Med fanatiskt hemmastöd tippas ettan först, men ska garderas tidigt med krysset.


12. Chapecoense - Flamengo X
Kupongen avslutas med ytterligare två sydamerikanska cupmöten, denna gången från Copa Sudamericana. Chapecoense är regerande mästare i turneringen efter att ha fått segern när deras flyg kraschade på väg till finalen i Colombia. I denna åttondelsfinal möter de sin brasilianska kollega Flamengo. Det något högre kunnandet finns hos Flamengo, men det vägs upp av Chapecoenses hemmafördel. Tvåan är högt streckad och tas med sist, men samtliga tecken rekommenderas.


13. Corinthians - Racing Club 1
Corinthians från Sao Paolo leder i nuläget brasilianska Serie A. Laget var faktiskt obesegrad de 19 första omgångarna, men har visat att de är mänskliga de fyra sista omgångarna. Tre av dessa har nämligen förlorats och det finns frågetecken för formen. Det finns hög kvalité hos laget och nu laddar de för åttondelsfinal i Copa Sudamericana mot argentinska Racing Club. På hemmaplan ska Corinthians normalt sett vinna detta. Med tanke på formen kan det dock övervägas att plocka med krysset på större system.


Kupongens kassaskåp


Real Madrid
En av de säkraste spikarna som setts på en kupong är denna. Real Madrid är världens bästa klubblag och APOEL är oceaner ifrån detta. Marängerna vinner med minst tre mål.


Varningens finger!


Gremio
Gremio är i grunden ett bättre lag än Botafogo. Klubben är en storhet inom den brasilianska fotbollen och har bland annat vunnit Copa Libertadores två gånger tidigare. Tvåan är minst lika trolig som ettan, men betydligt lägre streckad. Således ett strålande tecken att ha med!


Lilla raden 96 rader
1. Liverpool - Sevilla 1x
2. Maribor - Sp.Moskva x2
3. Feyenoord - Man C 2
4. Shakhtar - Napoli 2
5. Leipzig - Monaco 12
6. Porto - Besiktas 1x
7. R.Madrid - APOEL 1
8. Tottenham - Dortmund 1
9. Fulham - Hull 1x2
10. Botafogo - Gremio x2
11. San Lorenzo - Lanús 1
12. Chapec. - Flamengo x
13. Corinthians - Racing 1


Stora raden 1728 rader
1. Liverpool - Sevilla 1x2
2. Maribor - Sp.Moskva x2
3. Feyenoord - Man C 2
4. Shakhtar - Napoli 2
5. Leipzig - Monaco 12
6. Porto - Besiktas 1x
7. R.Madrid - APOEL 1
8. Tottenham - Dortmund 1
9. Fulham - Hull 1x2
10. Botafogo - Gremio x2
11. San Lorenzo - Lanús 1x
12. Chapec. - Flamengo 1x2
13. Corinthians - Racing 1x

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto