Europatipset 3/2

Publicerad på 2 Feb 2019 - 13:15

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Feb 2019 - 13:15


Ett smörgåsbord av matcher dukas upp denna första söndag i februari. Toppmöten väntar i Premier League, Serie A, La Liga och Ligue 1. Dessutom bjuds det på fotboll från Bundesliga och Süper Lig. Här finns massvis av värde att tälja med framförallt flera bortafavoriter i fara. Man United, Atlético Madrid och PSG är tre av flera storlag som ska gå att fälla. Nu gör vi veckans 12 rätt till 13!


Spelstopp: 14.59


1. Manchester City - Arsenal 1
Man City åkte på en chockförlust i veckan trots att Agüero målade innan en minut var slagen på St James’ Park. Därefter föll dock de regerande mästarna in i någon form av falsk vagga som Newcastle kunde utnyttja. Skatorna vände på tillställningen och en minst sagt tung förlust för Peps manskap i kampen om titeln således. Med tanke på Liverpools poängtapp mot Leicester finns dock förstaplatsen fortsatt inom räckhåll. Toppmöte nu mot ett Arsenal som är rejält skadedrabbat, inte minst i backlinjen. Här får Londonlaget klara sig utan Bellerín, Sokratis, Holding och möjligen även Koscielny. Då ska de inte ha en chans mot ligans bästa offensiv. Banka in ettan på City!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


2. Leicester - Manchester United X
Leicester stod för en strålande prestation på Anfield i veckan och förtjänade poängen de tog där. Det kunde rentav blivit seger med tanke på de chanser The Foxes skapade. Ännu ett topplag på andra sidan här när de tar sig an Manchester United på King Power Stadium. The Red Devils är fortsatt obesegrade under Ole Gunnar Solskjaer men vinstraden gick upp i rök när Burnley besökte Old Trafford i tisdags. Där kunde Victor Nilsson Lindelöf lösa en poäng först på tilläggstid. Leicester trivs som bäst mot bra motstånd när de får ligga lågt. Här kan matchbilden mycket väl komma att passa de blåvita som handen i handsken. Räkna inte bort hemmalaget. Alla tecken!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

3. Roma - Milan 2
Två storlag med helt olika insatser i veckans Coppa Italia kommer in till söndagens drabbning på Olimpico. Milan stod för en stark prestation mot Napoli när nyförvärvet Krzysztof Piatek tryckte in båda de rödsvartas mål i 2-0 segern. Roma skämde däremot ut sig totalt i Florens när Robin Olsen fick släppa hela sju bollar förbi sig. Försvaret är vidöppet och Eusebio Di Francesco bör få lämna skutan inom kort. Här får han klara sig utan innermittfältarna Steven Nzonzi och Bryan Cristante som är avstängda. Dessutom saknas kelgrisen Cengiz Ünder. Favoritettan lockar knappast på ett virrigt Roma. Gå emot och spela X2!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

4. Udinese - Fiorentina X
Viola hade alltså stor show i veckan när de bjöd på sju strutar inför hemmapubliken på Artemio Franchi. Därmed har de lila nu gjort 14 mål på sina tre senaste matcher. Den giftiga trion Chiesa-Muriel-Simeone har stått för merparten av dessa. Lagets viktigaste spelare får dock sägas vara mittfältsmotorn Marco Benassi. Han är avstängd här och det är ett hårt slag. Udinese går tungt även denna säsong men bör klara kontraktet. Viss kvalitet finns hos de svartvita zebrorna, främst i Rodrigo de Paul. Historiskt har det varit klar fördel för hemmalaget i denna batalj. Fiorentina har bara vunnit två gånger i ligaspelet här sedan 2001. Tvåan blir alltför betrodd här. Utgå istället från krysset och tryck in ettan på större system.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


5. Real Betis - Atlético Madrid X
Över till Spanien där ett toppmöte ska spelas på Benito Villarmarín. Atlético Madrid går starkt och är enda hotet mot ännu en ligatitel för Barcelona. 19 poäng på de sju senaste ligamatcherna och inte ett nederlag i någon tävling sedan oktober imponerar. Här väntar dock en tuff uppgift för Simeones manskap. Betis har en riktigt vass trupp och brukar prestera som bäst när det står kvalitativt motstånd på andra sidan. Hemma i Sevilla har de ett massivt stöd och kan inte räknas bort mot något motstånd. Här saknar Atlético dessutom Diego Costa och Stefan Savic. Skrällvarning! 1X först och främst men gärna alla tecken om plånboken räcker till.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


6. Eibar - Girona 1
Eibar är som dag och natt hemma i Baskien jämfört med på bortaplan. På Municipal de Ipurua har de blåröda spelat in 19 av sina totalt 26 poäng. Endast två förluster har noterats på La Ligas minsta arena. Girona återfinns två poäng men hela fyra placeringar bakom hemmalaget i den rekordjämna tabellen inför helgens omgång. I veckan blev det respass i Copa del Rey och katalanerna har inte varit att känna igen den senaste tiden. Elva raka matcher utan seger är naturligtvis allt annat än bra. Här förlängs den sviten. Det blir max en poäng mot svårspelade Eibar. 1X spelas.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


7. Real Madrid - Alavés 1
Till den spanska huvudstaden och en match från toppen av La Liga. Alavés ligger faktiskt fortfarande på en Europaplats efter att ha stått för en magisk höst. Formen är dock på nedåtgående hos baskerna. En pinne på de tre senaste och frågan är om inte John Guidetti och hans lagkamrater nu kommer falla i tabellen. Real Madrid är däremot på uppgång. Marängerna har efter en turbulent säsong plockat tre raka segrar i ligan och dessutom avancerat till semifinal i Copa del Rey. Här saknas dock den avstängda duon Raphaël Varane och Dani Carvajal. I övrigt ser truppläget bra ut för Santiago Solari. Trolig etta men då den streckas skyhög kan en kryssgardering vara på sin plats. Gästerna har trots allt en solid defensiv.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


8. St Etienne - Strasbourg 1
Uppskjuten pga snötäckt plan. Lottad 2.

9. Lyon - PSG 1
Cirka sex mil nordost om St Etienne ska det också spelas fotboll under söndagen, och vilket möte! Frankrikes två bästa lag ställs mot varandra i en stekhet batalj. PSG är fortsatt obesegrade i ligaspelet och detta får sägas vara deras klart största hinder mot att göra en “Invincibles-säsong”. Parisarna brukar ha problem i detta möte. I fjol blev det förlust och sett till de fem senaste säsongerna har huvudstadslaget bara avgått med segern en gång. Här får Thomas Tuchel klara sig utan fixstjärnan Neymar och förmodligen missar även Marco Verratti tillställningen. Lyon har skyhög kapacitet och kan mycket väl plocka en tung trepoängare i kampen om andraplatsen. 1X lockar klart mest!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

10. Nimes - Montpellier 1
Inte lika hett möte när strålkastarljuset riktas mot Stade des Costieres. Dessa båda klubbar har dock stått för bättre säsonger än förväntat. Nykomlingen Nimes ligger på en stabil mittenplacering medan Montpellier är med i kampen om Europaplatserna. Nimes har två raka triumfer inför hemmafansen och agerar allmänt stabilt. Gästerna från rivieran från har ett av ligans bästa försvar men har haft problem med målskyttet på senare tid. Senast kom åtminstone en efterlängtad triumf i och med 2-0 mot Caen. Öppet möte där strecken sitter helt fel. Värdet finns på hemmalaget. Chansspika ettan!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

11. Augsburg - Mainz 1
Augsburg är en av Bundesligas stora besvikelser den här säsongen. Laget från Bayern är med i den absoluta bottenstriden och visar katastrofal form. Inte en seger sedan oktober är oroväckande. Det finns dock fina spelare hos de rödvita som Alfred Finnbogason, Philipp Max och Rani Khedira. Inte svårt att konstatera att de ska vara alldeles för bra för att åka ur. Här har de en ypperlig möjlighet att vända den negativa trenden. Hemma på WWK Arena är Augsburg normalt starka och Robin Quaisons Mainz trivs inte speciellt bra på resande fot. Gästerna har gjort en fin säsong men här åkte de ut ur cupen i höstas och förlorade med klara siffror i fjol. Trolig etta till skaplig procent.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


12. Stuttgart - Freiburg X
Är Augsburg en stor besvikelse är Stuttgart en ännu större. Fjolårssjuan ligger på kvalplats inför detta möte och har inte visat några tendenser till förbättring. Fyra raka nederlag har det nu blivit. Med 42 insläppta mål på 19 matcher har fansen fog för att känna oro. Här finns frågetecken på viktiga duon Pavard och Aogo. Freiburg var rejält nederlagstippade inför säsongen men har sju pinnar ner till Stuttgart. Nils Petersen och Lucas Holer är två vassa spelare hos sydlaget. 2019 har dock inletts med två klara nederlag. Visst ska Stuttgart gälla som knappa favoriter men över 50 procent på ettan är på tok för mycket. Alla tecken och hoppas på skrällen är rätt väg att gå!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

13. Antalyaspor - Besiktas 2
Det börjar bli tradition med att Süper Lig får det sista ordet. Denna vecka tar vi oss till den turkiska solkusten där topptippade Besiktas ska försöka få lite ordning på säsongen. Istanbul-laget åkte som bekant ut ur Europa League mot Malmö och i ligan placerar sig de svartvita först på en sjätteplats inför den 20:e omgången. Antalyaspor återfinns bara två poäng bakom men visar svag form. Två poäng på de fyra senaste ligamatcherna har det blivit för de rödvita. Besiktas får klara sig utan Ricardo Quaresma (avstängd) och Ryan Babel (såld) här men har en betydligt starkare trupp än hemmalaget. Tvåan först men gardera med rensarettan på större system då Besiktas verkligen inte är ett lag att lita på.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

Kupongens kassaskåp


Manchester City
Ett skadedrabbat Arsenal ska inte ha något att sätta emot ett revanschsuget City. Hemma på Eastlands öser de ljusblå in mål och mot The Gunners bräckliga backlinje lär detta inte bli något undantag. Klar etta!


Varningens finger!


Lyon
Les Gones brukar höja sig mot riktigt bra lag, något inte minst City fått känna på den här säsongen. De kan definitivt mäta sig med PSG i en enskild match och inför hemmapubliken på Groupama Stadium ska knappast Lyon räknas bort. Jobba in skrällen!


Lilla raden 144 rader
1. Man City - Arsenal 1
2. Leicester - Man United 1x2
3. Roma - Milan x2
4. Udinese - Fiorentina X
5. Real Betis - A.Madrid 1x
6. Eibar - Girona 1x
7. Real Madrid - Alavés 1
8. St Etienne - Strasbourg 1
9. Lyon - PSG 1x
10. Nimes - Montpellier 1
11. Augsburg - Mainz 1
12. Stuttgart - Freiburg 1x2
13. Antalyaspor - Besiktas 2


Stora raden 864 rader
1. Man City - Arsenal 1
2. Leicester - Man United 1x2
3. Roma - Milan x2
4. Udinese - Fiorentina 1x
5. Real Betis - A.Madrid 1x2
6. Eibar - Girona 1x
7. Real Madrid - Alavés 1
8. St Etienne - Strasbourg 1
9. Lyon - PSG 1x
10. Nimes - Montpellier 1
11. Augsburg - Mainz 1
12. Stuttgart - Freiburg 1x2
13. Antalyaspor - Besiktas 12

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto