Europatipset ons 1/5

Publicerad på 30 Apr 2019 - 14:26

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Apr 2019 - 14:26

Helgdag och en minst sagt speciell mix denna demonstrationsdag. Gigantmöte i Champions League varvas med en svensk cupfinal för damer och flertalet Division 1-matcher. Det hela avslutas sedan under torsdagen när vi tittar till semifinalerna i Europa League. Analysen är klar, skit i första maj-firandet och lägg istället fokus på magisk fotboll!


Spelstopp: 15.59


1. Barcelona - Liverpool 1
I den andra CL-semin har vi ett riktigt tungviktsmöte, det många kallar den moraliska finalen. Barcelona har säkrat ligatiteln och är nu all in på Champions League. Hemma på Camp Nou är de som bäst och slog bland annat Manchester United med 3-0 i kvarten. Nu blir det dock tuffare för katalanerna. Liverpool tar sig an denna match utan att knappt komma ihåg hur det känns att förlora. 19 raka utan torsk och vinst i de tio senaste matcherna är ett facit Jürgen Klopp ligger och myser till på kvällarna. Här blir det givetvis väldigt svårt för engelsmännen, men kan Van Dijk se till så Messi inte får springa åttor genom försvaret så kan det bli match av det här ändå. Ettan först, men inte fel att ta med krysset som Pool skulle gå över 22 smalben för att få till.
SpeedyBet-odds: 1.95 - 3.55 - 4.05
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


2. Rennes - Monaco 2
Monaco har haft en tuff säsong och kan ännu inte känna sig helt säkra på nytt kontrakt. Målskyttet har varit lagets stora problem där Falcao inte kommit upp i samma nivå som tidigare säsonger. Det ska dock sägas att mästarna från 2017 sett betydligt bättre ut under våren. Nu möter de ett Rennes som kommer in med vind i seglen efter helgens cuptitel mot PSG. Det var de rödsvartas första titel sedan 1971, mäktigt! Här är de dock rejält vingklippta då de har avstängningar på Grenier, Sarr och Niang, deras kanske tre bästa spelare. Monaco bör ha bra chans på Roazhon Park efter Rennes “baksmälla” och värdet ser ut att finnas till höger. X2 känns riktigt fint här.
SpeedyBet-odds: 3.15 - 3.55 - 2.20
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


3. Swansea - Derby 2
Mycket viktig match för Frank Lampards baggar. Vinst här och de säkrar i stort sett en playoff-plats. Det blir dock inte det lättaste. Swansea har visat sig från sin bästa sida under våren, särskilt hemma i Wales. 2-2 mot Hull var en missräkning i lördags men samtidigt svanarnas första poängtapp på Liberty Stadium sedan januari. Derby kommer från en stark seger borta mot Bristol men har överlag inte övertygat på bortagräs under säsongen. Tvåan ska med men blir lite för betrodd för att stå själv. Plocka med så många tecken det bara går.
SpeedyBet-odds: 2.80 - 3.50 - 2.45
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


4. Kopparberg/Göteborg - Kristianstad X
Final i Svenska Cupen för damer där två topplag från i fjol föga förvånande ställs mot varandra. Dessa lag möttes faktiskt så sent som i söndags i Allsvenskan i en match som slutade 2-2. Det isländska nyförvärvet Gudmundsdottir gjorde mål för Kristianstad där och kommer vara viktig under säsongen. Hos hemmalaget (matchen spelas på Valhalla IP) kretsar mycket kring landslagsspelaren Elin Rubensson. Kopparberg/Göteborg har dock inte imponerat nämnvärt under säsongsinledningen och detta möte bör ses som öppet. Läge då att måla på med samtliga tecken och hoppas på skrällen. Jobba Kristianstad!
SpeedyBet-odds: 1.80 - 3.40 - 3.85
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


5. Kristianstad - FC Trollhättan 2
Från stadens damlag till herrlag. De gör det inte speciellt bra. Säsongen har börjat uruselt för de orangea med fyra raka förluster och -11 i målskillnad. Inte speciellt förvånande med tanke på att klubben fått satsa nytt och ungt efter konkurshot. Här ställs de mot en nykomling som haft en tuff start. Trollhättan står på en pinne efter fyra omgångar men har, till skillnad från hemmalaget, varit med i samtliga matcher. Tre svidande uddamålsförluster har det blivit för de rödsvarta. Här ska de gälla som favoriter och ha god möjlighet till en trepoängare. Tvåa!
SpeedyBet-odds: 2.70 - 3.80 - 2.15
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


6. Torns IF - Skövde AIK 1
Torns IF tillhörde toppen i fjol och har fått behålla större delen av truppen, undantaget Astrit Seljmani som numera spelar i Varberg. Lunda-laget lär bli ett lag för de övre regionerna av Division 1 Södra även den här säsongen. Betydligt mer tveksamt om Skövde kommer bli det även om västgötarna inlett strålande med nio poäng på fyra matcher. Den amerikanska målvakten Jeffrey Gal har hållit nollan i samtliga segrar men här blir det tufft för gästerna. Torns är ett starkare lag och bör kunna ta sig upp jämsides med Skövde i tabellen via en trepoängare på Tornvallen. Ser ut att bli en fin värdeetta.
SpeedyBet-odds: 1.60 - 3.80 - 4.65
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


7. Oddevold - Eskilsminne 2
Vi håller oss kvar i samma serie men beger oss norrut till Uddevalla och den gigantiska arenan Rimnersvallen. Här håller Oddevold till, ett lag som huserade i mitten av tabellen i fjol men som bör få det tufft den här säsongen. Den stora anledningen är att fjolårets skyttekung Liridon Selmani gått till Karlstad. Eskilsminne, som slutade på en framskjuten fjärdeplats, hade två spelare i toppen av skytteligan då. Emil Åberg finns kvar medan men Robin Eliasson Hofsö har lämnat för Landskrona. Starten för Helsingborgs-laget har inte varit något vidare men det finns hög kapacitet hos de blågula. I fjol vann de detta möte med 4-1 och här ska de verkligen inte räknas bort. Gå för värdet fullt ut och spika gästerna!
SpeedyBet-odds: 2.45 - 3.50 - 2.45
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


8. Värnamo - Lindome 2
En frejdig nykomling i Division 1 Södra är Lindome från Göteborgs utkanter. De svartvita plockade hem Division 2 Västra Götaland i fjol och har fortsatt på inslaget spår. Faktum är att Lindome toppar serien med tio inspelade poäng hittills. Det kan mycket väl bli en framskjuten placering. Här sätts de på prov när förra säsongens Superettanlag, Värnamo, står för motståndet. Smålänningarna har börjat skapligt, framförallt brassen Paulo Marcelo Souza Alves som toppar skytteligan på fem fullträffar. Faktum är dock att talangfabriken tappat en mängd spelare och övervärderas relativt kraftigt här. Detta är en given helgardering.
SpeedyBet-odds: 1.90 - 3.60 - 3.35
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


9. Linköping City - Gefle 1
Vi riktar fokus mot den norra serien där Gefle fortsätter sin kräftgång. De ljusblå är ett lag i spillror just nu som mycket väl kan degraderas för tredje gången på de fyra senaste säsongerna. Truppen ser direkt svag ut och inledningen har varit medioker med fyra poäng så här långt. Linköping City, som är en uppflyttningskandidat, har öppnat betydligt bättre. Östgötarna står på nio poäng och har öst in mål. 14 gjorda mål hittills och här i universitetsstaden har de kört över både Boden och Forward. Gefle går troligen samma öde till mötes. Det är bara att spika ettan trots hård streckning.
SpeedyBet-odds: 1.33 - 4.85 - 6.70
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


10. Karlslund - Nyköping 2
Över till Örebro som fortsatt har tre lag i denna serie. Karlslund var nykomlingar i fjol och kvalade sig då kvar i den svenska tredjedivisionen. Nu har de inlett klart bättre och är obesegrade efter fyra matcher. Shpetim Hasani är ett nyförvärv av klass som hittills tryckt in två mål, bland annat senast i 2-0-segern mot Boden. Nyköping kommer från en svidande förlust borta mot Sylvia (0-3) men har hög kapacitet när allt klaffar. I grunden är Bissarna ett starkare lag än närkingarna. I fjol vann de här på Karlslund Arena och här ska de inte ses med sämre chans än hemmalaget. Värdet finns till höger och tvåan är en tänkbar spik.
SpeedyBet-odds: 2.30 - 3.50 - 2.65
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


11. IF Sylvia - Rynninge 1
Norrköpings-laget Sylvia vann alltså mot Nyköping senast efter en gedigen insats. Ny match väntar nu på Östgötaporten när Rynninge kommer på besök. Gänget från Örebro tog säsongens första seger senast mot Team Thorengruppen (2-1) men överlag har öppningen varit allt annat än bra från de blåvita. Tolv insläppta mål hittills är oroväckande. Ett Sylvia som tycks ha fått upp ångan bör kunna lösa tredje raka segern. När ettan streckas över 60 procent är det dock inte fel att plocka med krysset.
SpeedyBet-odds: 1.90 - 3.75 - 3.30
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


12. Arsenal - Valencia 1
Över till torsdagens matcher där två semifinaler i Europa League ska avhandlas. Arsenal kommer från en ytterst tung period med tre raka förluster och tre insläppta i samtliga. Därmed blir det oerhört tufft att knipa den fjärdeplats i ligaspelet som leder till Champions League. Den stora chansen att nå dit finns istället i att plocka hem Europa League. Valencia är dock inga duvungar. Spanjorerna åkte förvisso på en oväntad torsk mot Eibar i helgen, men annars har de vitklädda imponerat stort under våren och varit stabiliteten själva. Här kommer de försöka dra ner på tempot och få med sig ett oavgjort resultat hem till Mestalla. Inte omöjligt att de lyckas. Backa upp ettan med krysset.
SpeedyBet-odds: 2.00 - 3.40 - 3.85
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


13. Eintracht Frankfurt - Chelsea 2
Eintracht Frankfurt lyckades manövrera ut Benfica efter en 2-0-seger här på Commerzbank-Arena. Tyskarna tog sig därmed vidare tack vare bortamål. Nu inleder de istället på hemmaplan och mot en snäppet tuffare motståndare. Chelsea har varit enormt stabila i Europaspelet den här säsongen med elva vinster på tolv försök. Nu lär heller inte Sarri rotera något mer utan här kommer vi få se bästa möjliga startelva. Då ska engelsmännen ses som det starkare laget, särskilt som Eintracht visar halvdan form och fortsatt har frågetecken kring skyttekungen Haller. Tvåan innefattar inte speciellt mycket värde men är en fräck chansspik att avsluta kupongen med.
SpeedyBet-odds: 2.75 - 3.30 - 2.55
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


Kupongens kassaskåp


Linköping City
Gefle har tappat allt efter att ha varit ett stabilt allsvenskt lag under större delen av 2000-talet. Ett lag som kan ta över den rollen framöver skulle kunna vara Linköping City. Östgötarna har något stort på gång och ska inte ha några problem att plocka tre pinnar mot ett mediokert Gefle. Bank!


Varningens finger!


Kristianstad DFF
Cupfinal mellan två i grunden relativt jämna lag. Då är det naturligtvis direkt felaktigt att Kopparberg/Göteborg streckas till närmare 70 procent. Ingen tvekan om att det är läge att utgå från höger på Valhalla IP.


Lilla raden 144 rader
1. Barcelona - Liverpool 1
2. Rennes - Monaco x2
3. Swansea - Derby 12
4. Kopp/Göte - Kristianstad 1x2
5. Kristianstad - Trollhättan 2
6. Torns IF - Skövde AIK 1
7. Oddevold - Eskilsminne 2
8. Värnamo - Lindome 1x2
9. Linköping City - Gefle 1
10. Karlslund - Nyköping 2
11. IF Sylvia - Rynninge 1x
12. Arsenal - Valencia 1x
13. E.Frankfurt - Chelsea 2


Stora raden 864 rader
1. Barcelona - Liverpool 1x
2. Rennes - Monaco x2
3. Swansea - Derby 1x2
4. Kopp/Göte - Kristianstad 1x2
5. Kristianstad - Trollhättan 2
6. Torns IF - Skövde AIK 1
7. Oddevold - Eskilsminne 2
8. Värnamo - Lindome 1x2
9. Linköping City - Gefle 1
10. Karlslund - Nyköping 2
11. IF Sylvia - Rynninge 1x
12. Arsenal - Valencia 1x
13. E.Frankfurt - Chelsea x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto