Europatipset ons 10/7

Publicerad på 9 Jul 2019 - 20:33

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Jul 2019 - 20:33

Annorlunda kombo på onsdagens Europatips som har en jackpot på 3 miljoner. Superettan, Eliteserien och framförallt Champions League-kvalet inleder innan det hela ska avgöras med fyra matcher natten till torsdag från Sydamerika. Där är det Copa do Brasil och Copa Sudamericana som gäller. Flera fina skrällar synas på raden, inte minst i mästarturneringen där en mängd hemmalag överskattas. Analysen är klar, mot 13 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Varberg - Degerfors 1
Superettan smygstartar redan under onsdagen när ett toppmöte ska gå av stapeln på Påskbergsvallen. Här har Varberg varit ostoppbara under säsongen. Sex vinster på sex. Inte ens två utvisningar mot GAIS stoppade hallänningarna. Innan uppehållet gick det dock lite grus i maskineriet för Joakim Perssons gäng när det blev förlust mot Jönköpings Södra och delad pott mot Öster. Succéförvärvet Astrit Seljmani utgick dock tidigt mot J-Södra och saknades på Myresjöhus Arena. Nu är skytteligaledaren troligen åter vilket ger en rejäl boost till de grönsvarta. Degerfors är inte ofarliga och såg skapliga ut före uppehållet. På västkusten bör det dock bli tufft för värmlänningarna. Håller sig ettan under 60 procent är det en tänkbar spik.


2. Odds BK - Stabaek 1
Ytterligare en hemmafavorit i nästa batalj när västkusten byts mot Norge och Skien. Odds BK är en stormakt hemma på Skagerak Arena där de denna säsong plockat 19 poäng på sju matcher. Torgeir Börven är glödhet framåt och målade som vanligt senast i toppmötet mot Molde (2-2). Dessutom ståtar Odd med Norges bästa defensiv. Stabaek är också skickliga i de bakre leden och Jan Jönsson har stadgat upp försvaret i sin återkomst till Baerum. Offensiven är dock blek där alltför stort förtroende sätts till ivorianen Franck Boli. Han har stått för fem av lagets totalt nio mål denna säsong. I denna tuffa bortamatch lär dock “De Blaa” inte räcka till. Säker etta.


3. BATE - Piast Gliwice X
Vi byter blad för kvalet till Champions League där BATE stått för fina prestationer genom åren. Förra säsongen föll de på målsnöret mot PSV och det är nu fyra år sedan de kvalificerade sig för huvudturneringen. Massvis med kvalité finns hur som helst i truppen. Här har de dock inte fått någon enkel lottning. De polska mästarna står nämligen för motståndet. Piast Gliwice tog alltså en historisk första ligatitel i Ekstraklasa förra säsongen, detta efter att ha avslutat magiskt med 19 poäng av 21 möjliga i mästerskapsgruppen. De stora stjärnorna finns inte i Waldemar Fornaliks lagbygge men däremot agerar de blåklädda som en otroligt stark enhet. Inget roligt lag att möta i första rundan för BATE och här ska vitryssarna inte känna sig säkra på seger. Plocka med alla tecken och jobba in skrällen!


4. Sheriff Tiraspol - Saburtalo Tbilisi 1
Även i Moldavien hittas en överstreckad hemmafavorit. Det kan till viss del förstås med tanke på att Sheriff Tiraspol har massvis med rutin från dessa sammanhang medan Saburtalo Tbilisi är färskingar. Här hemma är normalt Getingarna stabila men samtidigt har de haft en stor spelaromsättning och sätts sällan på prov i den tama inhemska ligan. Georgisk fotboll är på frammarsch och Saburtalo har en giftig offensiv duo i form av Diasamidze och Shindagoridze. Utgå från ettan men gardera tidigt och gärna friskt. Tvåan är en potentiell väg mot miljonerna!


5. Ferencváros - Ludogorets X
Mer välkända lag i nästa batalj där dessa två grönklädda gäng drabbar samman i något av ett tungviktsmöte. Ferencváros har varit ett topplag i Ungern i många år och har rutin från dessa sammanhang. Hemma på Groupama Arena är de ruskigt starka och förlorade ingen ligamatch i fjol. Nu väntar dock tuffast möjliga motstånd. Ludogorets ska ses med stora chanser att ta sig till gruppspelsfasen. Faktum är att bulgarerna nått gruppspel i Champions League eller Europa League fem av de sex senaste säsongerna. Marcelinho och Keserü är två klasspelare som troligen kommer fälla avgörandet i detta dubbelmöte. I Budapest är dock detta tämligen öppet. Räkna med en målsnål batalj vilket gör krysset högst troligt. Utgå där och säkra upp med tvåan om stålarna räcker till.


6. Slovan Bratislava - Sutjeska 1
Två lag som får tufft att nå gruppspelet är dessa, framförallt Sutjeska från Montenegro. Den ligan rankas nämligen som en av Europas allra sämsta. Det syntes inte minst förra säsongen när just Sutjeska representerade Balkan-nationen i Champions League. Då blev det uttåg mot Astana och därefter även torsk mot Alashkert i Europa League, detta utan att måla överhuvudtaget. Den slovakiska ligan håller en högre nivå och den vann Slovan Bratislava i stor stil i fjol. Här finns en spelare som Andraz Sporar som tryckte in 29 mål i ligaspelet då. Han kommer ha show med stackars Sutjeska. Det är bara att spika ettan trots stenhård procent.


7. Dundalk - Riga FC X
Dundalk regerar på Irland och går med stormsteg mot sin 14:e ligatitel. Här hemma på Oriel Park är de svartvita riktigt vassa men samtidigt ska det sägas att motståndet inte håller någon vidare nivå. Dessa ligor rankas faktiskt relativt lika av UEFA, Irland på en 37:e plats och Lettland på en 42:a. Riga FC imponerade när de föll mot meriterade CSKA Sofia på straffar förra säsongen. Huvudstadslaget toppar den inhemska ligan och har framförallt en solid defensiv. Förvånar inte om de gnetar till sig ett fint resultat på den gröna ön. Som strecken sitter är detta en given helgardering.


8. Linfield - Rosenborg 2
En timmes bilfärd från Dundalk ligger den nordirländska huvudstaden Belfast. Där huserar Linfield som är regerande mästare i NIFL Premiership. Det ska dock sägas att denna liga är amatörmässig och bland annat rankas efter Maltas och Gibraltars dito. Rosenborg är som bekant Norges överlägset största klubb, men denna vår har det varit turbulent i Trondheim. Säsongen inleddes i moll och RBK huserade i botten av Eliteserien. I takt med att Nicklas Bendtner kickades har dock Trollungarna ryckt upp sig. Glädjande för de svartvita var att både Adegbenro och Söderlund målade i derbyvinsten mot Ranheim senast. Här kopplar Rosenborg greppet om detta dubbelmöte med en stabil 2-0-seger. Spik!


9. Valur - Maribor 2
Island har nått stora framgångar på landslagsnivå och klubblagen har även gått framåt på senare tid. Där är det dock fortsatt en bra bit upp till en duglig nivå. Valur gjorde det visserligen bra förra säsongen men då föll de snöpligt mot både Rosenborg och Sheriff Tiraspol. Nu ser klubben från Reykjavik betydligt sämre ut och här kommer de få tufft att passera svårspelade Maribor. Slovenerna är förvisso inte inne i säsong men här finns klasspelare som Marcos Tavares och framförallt Luka Zahovic som vann skytteligan i Prva Liga förra säsongen. De lilaklädda bör väga för tungt för de regerande isländska mästarna här. Bra tvåa.


10. Atlético PR - Flamengo X
Atlético PR är grymt starka hemma i Curitiba där de bara förlorat en av sina 15 senaste tävlingsmatcher. Inför denna cupkvart har dock förberedelserna knappast varit optimala för de rödsvarta. Klubben har skakats av en dopingskandal där bland annat mittbacken Thiago Heleno åkte fast. Den ordinarie vänsterbacken under våren, Renan Lodi, finns inte heller tillgänglig här då han ska testa vingarna i Atlético Madrid. Tufft här således mot ett Flamengo som övertygat under säsongen. Rio-klubben återfinns på en tredjeplats i Série A och avslutade vårsäsongen med fyra raka nollor. När lagen möttes på Maracana i slutet av maj slutade det dock 3-2 till Flamengo i en galen tillställning. Färre mål här troligen där gästerna kommer vara nöjda med ett oavgjort resultat. Krysset är en tänkbar spik. Ska det garderas är det i första hand med tvåan med tanke på den turbulens som råder i hemmalaget.


11. Gremio - Bahia 1
Endast tre spelare som till vardags spelar i Brasilien fanns med i den trupp som plockade hem Copa América. Den som hade den mest betydande rollen var Gremios Éverton som stod för tre mål i turneringen, bland annat i finalen mot Peru. Han är ett hett villebråd för större klubbar men återfinns alltjämt i Porto Alegre. Där är han tillgänglig i detta cupmöte mot Bahia och räkna med att 23-åringen kommer hyllas stort. Gremio har stått för en medelmåttig säsong hittills men de blåsvarta tillhör Brasiliens topplag. Det visade de innan uppehållet med flera stabila insatser. Har de bara konserverat formen ska de besegra gästerna som inte riktigt besitter samma nivå. Spika ettan till fin procent!


12. Palmeiras - Internacional 1
Sist ut från Brasilien har vi ett stormöte mellan två av de mest framgångsrika klubbarna. Internacional var som bäst på 70-talet med tre titlar men har även under större delen av 2000-talet funnits med i toppen av Série A, däremot inte högst upp. Det har Palmeiras som vann ligan både 2016 och förra året. Klubben från Sao Paulo har även börjat 2019 på allra bästa sätt. 25 poäng på nio matcher har spelats in och målskillnaden 18-2 på dessa matcher vittnar om vilken stabilitet som finns. Här på Allianz Parque är Palmeiras en stormakt, något Internacional fått känna på de senaste åren. Med tanke på att lagen inte tävlingsspelat på en månad är det dock inte fel att smyga in ett lågt streckat kryss. 1X!


13. Caracas - Independiente del Valle 2
Copa Sudamericana är Sydamerikas motsvarighet på Europa League. Där är de framme i åttondelsfinal och detta är det första av två möten. Caracas från Venezuela har övertygat på vägen hit men nu har de inte spelat någon tävlingsmatch på över en månad. Tveksam status således. Independiente del Valle spelade däremot förra veckan och besegrade då Deportivo Cuenca med 2-0 utan att förta sig. I förra rundan övertygade de blåsvarta stort när de slog tillbaka meriterade Universidad Católica från Chile med hela 7-3. Nu toppar dessutom laget från Sangolquí den inhemska ligan. Här kan vassa Gabriel Torres, som lånats in från Universidad de Chile, göra debut för gästerna. Independiente ska vara starkare och löser minst ett oavgjort resultat i Venezuelas huvudstad.


Kupongens kassaskåp


Slovan Bratislava
I den slovakiska huvudstaden ska det inte vara något snack. Där ska klar klasskillnad råda mellan Slovan Bratislava och Sutjeska. Gästerna från Montenegro får rikta in sig på vidare spel i Europa League där de ska ha större chans att kunna åstadkomma något. Här har de dock inget att hämta.


Varningens finger!


Piast Gliwice
Polska mästarna ska inte underskattas. I Ekstraklasa övertygade de stort den gångna säsongen med framförallt ett starkt lagbygge. Kan de hålla sig till matchplanen här har de alla möjligheter att störa BATE Borisov trots bortaplan. Bra skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Varberg - Degerfors 1
2. Odds BK - Stabaek 1
3. BATE - Piast Gliwice 1x2
4. Sheriff T. - Sab.Tbilisi 1x
5. Ferencváros - Ludogorets X
6. Sl.Bratislava - Sutjeska 1
7. Dundalk - Riga FC 1x2
8. Linfield - Rosenborg 2
9. Valur - Maribor 2
10. Atlético PR - Flamengo x2
11. Gremio - Bahia 1
12. Palmeiras - Internacional 1x
13. Caracas - Inde. del Valle x2


Stora raden 864 rader
1. Varberg - Degerfors 1x
2. Odds BK - Stabaek 1
3. BATE - Piast Gliwice 1x2
4. Sheriff T. - Sab.Tbilisi 1x2
5. Ferencváros - Ludogorets x2
6. Sl.Bratislava - Sutjeska 1
7. Dundalk - Riga FC 1x2
8. Linfield - Rosenborg 2
9. Valur - Maribor 2
10. Atlético PR - Flamengo x2
11. Gremio - Bahia 1
12. Palmeiras - Internacional 1x
13. Caracas - Inde. del Valle x2

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto