Europatipset ons 13/2

Publicerad på 12 Feb 2019 - 18:12

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Feb 2019 - 18:12

Glödhet kupong när Champions League är tillbaka på Europatipset. Två härliga matcher från den bästa av turneringar väntar. I Amsterdam ska Ajax försöka sätta käppar i hjulet för Real Madrids segertåg och i London ska Dortmund ses med fin chans till att få med sig ett bra resultat till returen. Utöver CL är det The Championship och Europa League som gäller på denna smaskiga kupong. Notera att EL-matcherna spelas under torsdagen. Nu är det dags - mot 13 rätt!


Spelstopp: 20.44


1. Ajax - Real Madrid X
De regerande mästarna ställs alltså mot Ajax i åttondelsfinal, ett motstånd de såklart bör passera men som kanske inte blir så lätt som alla tror. Amsterdam-laget gick obesegrade genom gruppspelet efter bland annat två kryss mot Bayern München. Det finns hög kapacitet, inte minst offensivt med Tadic, Dolberg och Huntelaar. Real Madrid visar upp fin form lagom till Champions League och radar upp vinster i La Liga. Här kan det dock bli tufft mot ett hemmastarkt Ajax. Närmare 70 procent på tvåan går inte att köpa utan här åker samtliga tecken ner så fort som möjligt. Mästarna från säsongen 1994/95 kan mycket väl lösa ett resultat som gör detta möte öppet inför returen på Bernabéu.

2. Tottenham - Dortmund 2
Ett av de mer uppsnackade mötena hittas i nästa match. Två frejdiga lag gör upp på Wembley där framförallt Dortmund har stått för en lysande säsong. De gulsvarta toppar Bundesliga och vann sin CL-grupp före Atlético Madrid. Laget är otroligt talangfullt med spelare som Achraf Hakimi och Jadon Sancho men det finns även betydelsefull rutin i Axel Witsel och Marco Reus. Den sistnämnda reser dock inte med till London. Tottenham tog ännu en seger i Premier League i helgen när Leicester besegrades med 3-1. Spelmässigt imponerar dock Spurs inte alls för stunden och här kommer de straffas hårdare än de gjort mot mittenlagen i PL. Dele Alli och Harry Kane missar troligen även detta möte. X2 känns väldigt bra här.

3. Leeds - Swansea 1
Vi håller oss kvar på engelsk mark men byter fokus till The Championship. Leeds löste en sen pinne borta mot Middlesbrough efter att Kalvin Phillips kvitterat i 101:e(!) minuten. Nu skiljer det dock bara tre poäng ner till Sheffield United på tredjeplatsen och supportrarna börjar säkerligen bli oroade. Hemmaspelet har darrat den senaste tiden med förluster både mot Hull och Norwich. Här väntar Graham Potters Swansea. Walesarna har fortsatt häng på playoff-platserna efter 1-0 mot Millwall i lördags. Formen är stabil med endast en förlust sedan Boxing Day. Räkna med att det kan bli rejäl match av detta. Ettan först men som strecken sitter måste åtminstone krysset med omgående.

4. Brentford - Aston Villa 1
Tillbaka till London där två av säsongens stora floppar i The Championship drabbar samman. Brentford förväntades kunna utmana om playoff och Aston Villa lösa en direktplats till Premier League. För hemmalaget kommer det bli en mittenplacering medan gästerna fortfarande har chansen att nå playoff även om det inte ser speciellt ljust ut. 14 kryss på 31 omgångar är den stora boven för Birmingham-laget. Från denna tuffa bortamatch på Griffin Park är dock frågan om de får med sig något överhuvudtaget. Rent spelmässigt känns Brentford hetare för stunden och på hemmaplan är de gedigna med raden 8-3-4. Ettan ska hållas som trolig och är en potentiell spik.

5. Ipswich - Derby 1
Goda råd börjar bli dyra för klassiska Ipswich i botten av den engelska andradivisionen. Med 15 omgångar kvar skiljer nio poäng upp till säker mark. Trepoängarna måste således börja plockas. Derby behöver också segrar i jakten på playoff. Endast målskillnad håller Frank Lampards manskap utanför topp 6 inför omgång 32 (vissa lag har spelat 30 matcher). 2-0 vinsten mot Hull i helgen var stabil men den kom på hemmaplan. The Rams har en tendens att varva strålande prestationer med rejäla bottennapp. Ipswich har spelat jämnt med de flesta hemma på Portman Road och ska inte räknas bort här. När ettan då streckas så pass lågt som den gör ska givetvis tecknet med på alla system. Helgardera och jobba in traktorspojkarna!

6. Preston - Norwich 1
Norwich hade inga problem att avfärda Ipswich i söndags. 3-0 skrevs siffrorna till efter två nya mål av Teemu Pukki. Finnen ligger nu tvåa i skytteligan med totalt 20 fullträffar. Vinsten gör också att de gröngula toppar The Championship i ensamt majestät. Mycket talar för att det blir spel i Premier League till hösten för The Canaries. Här kan de dock mycket väl stöta på patrull. Preston visar upp strålande form och tycks inte ha gett upp playoff. Elva poäng på de fem senaste har det blivit för Alex Neils manskap. Ettan, i skrivande stund till under 30 procent, lockar klart mest på Deepdale.

7. Sheffield United - Middlesbrough X
Det allra mest intressanta mötet i The Championship under vecko-omgången spelas på Bramall Lane. Där är det nämligen två topplag som drabbar samman. Sheffield United återfinns på en tredjeplats inför vecko-omgången, fyra poäng och två placeringar före Middlesbrough men med en match mer spelad. Senast blev det “bara” 3-3 borta mot Aston Villa trots ett hattrick av Billy Sharp och en 3-0 ledning med tio minuter kvar att spela. Bittert kryss även för Boro som tappade in 1-1 mot Leeds djupt in på övertiden. Räkna med en jämn tillställning här där ändå Tony Pulis gäng känns snäppet stabilare. Favoritettan lockar knappast då. Gå emot och spela X2!

8. Wigan - Stoke 2
Betydligt längre ner i tabellen än föregående lag hittas dessa två kombattanter. Att nykomlingen Wigan återfinns på en 19:e plats är inte speciellt förvånande, däremot att Stoke placerar sig först på plats 17. Säsongen har varit minst sagt medioker för fjolårets Premier League-lag. Till detta möte kommer The Potters med tre raka förluster i bagaget. Truppläget är dock bra där Nathan Jones mer eller mindre har samtliga spelare till förfogande. Wigan tar merparten av sina poäng hemma på DW Stadium och ska inte underskattas. Öppet möte men mot bättre vetande får Stoke förtroendet. Det finns alltför bra värde på tvåan för att den inte ska spelas.

9. Reading - Blackburn X
The Royals var nära att degraderas i fjol och även denna säsong löper den klassiska klubben från Berkshire en övergripande risk att åka ur. Inför omgång 32 återfinns Reading precis under strecket. Nykomlingen Blackburn positionerar sig betydligt högre upp i tabellen i mittens rike. Bortaspelet har dock inte imponerat nämnvärt, särskilt inte den senaste tiden då enbart en match på resande fot sedan början av oktober slutat med tre poäng. Räkna med en målsnål och krampaktig historia. Krysset ligger då väldigt nära till hands. Spännande chansspik!

10. Malmö FF - Chelsea 2
Storlaget från London kommer till Malmö rejält blåslagna efter helgens möte mot Manchester City. Där blev Chelsea minst sagt avklädda och fick lämna Eastlands med försmädliga 0-6 i baken. Här gäller det att studsa tillbaka när det är Europa League som gäller. Sarri förväntas rotera en del i sin elva men likväl ställa ett starkt lag på benen. Då får MFF svårt att hänga med även om de himmelsblå brukar stå för magnifika insatser på Stadion i Europasammanhang. När det stått lag av yttersta toppklass på andra sidan har dock skåningarna inte haft mycket att sätta emot. Så blir troligen även fallet här. Säker tvåa!

11. Galatasaray - Benfica X
Ytterligare en sextondelsfinal från Europa League. Här har vi en oviss sådan där dock Benfica ska gälla som favoriter över dubbelmötet. Lissabon-laget hade stor show i helgen när de slog tillbaka Nacional med 10-0! Tidigare skadade Jonas fick där komma in och hänga två strutar. Viktigt för Benfica att få igång sin skyttekung. Att åka till ett kokande Türk Telekom Arena i Istanbul och vinna är dock inte det lättaste. Här lär gästerna spela typiskt portugisiskt på bortaplan och lösa ett bra resultat till returen på Estádio da Luz nästa vecka. Ett oavgjort resultat känns då väldigt troligt. Utgå från krysset och måla på med övriga tecken på större system.

12. Lazio - Sevilla 2
Den hetaste sextondelsfinalen i Europa League får sägas vara detta möte mellan Lazio och Sevilla. Spanjorerna trivs som fisken i vattnet i denna turnering som de vann tre år i rad 2014-2016. De två senaste säsongerna har de rödvita spelat Champions League-fotboll men nu är det alltså EL som gäller igen. Lazio är ingen lätt motståndare men hemmalaget får troligen klara sig utan nyckelspelarna Sergej Milinkovic-Savic och Ciro Immobile här. Då är romarna kraftigt försvagade. Italienska lag brukar heller inte rosa marknaden i denna turnering. X2 ser klart mest intressant ut på Stadio Olimpico.

13. Rennes - Real Betis 2
Spanskt bortalag även på kupongens sista match där Real Betis reser till Bretagne för ett möte med Rennes. Det rödsvarta hemmalaget tog en stark 3-0 seger mot St Etienne i veckan och trummar på inför publiken på Roazhon Park. I den matchen åkte dock Julien Stéphans lag på två tunga skador. Bland annat utgick Benjamin Bourigeaud och ser ut att missa detta möte. Detsamma gäller Jakob Johansson, något som gör att det centrala mittfältet ser tunt ut. Real Betis stod för en svag insats mot Leganés i helgen (0-3) men där vilade Quique Setién flera betydande spelare inför denna drabbning. Räkna med att de grönvita kommer taggade till tänderna till detta möte. Tvåan lockar klart mest!

Kupongens kassaskåp


Chelsea
Malmö FF har fått den tuffaste av lottningar och bör inte ha den minsta suck mot ett revanschsuget Chelsea. Även om skåningarna brukar stå för starka insatser på Stadion i Europasammanhang bör detta vara en för tuff uppgift. Väldigt trolig tvåa i match 10.


Varningens finger!


Ipswich
The Tractor Boys har det kämpigt och är jumbo i The Championship. Hemma på Portman är de dock inte oävna med flera oavgjorda resultat och uddamålsförluster. Derby är inte att lita på och ett lag Ipswich definitivt kan störa. In med alla tecken i match 5!


Lilla raden 144 rader
1. Ajax - Real Madrid 1x2
2. Tottenham - Dortmund x2
3. Leeds - Swansea 1x
4. Brentford - Aston Villa 1
5. Ipswich - Derby 1x2
6. Preston - Norwich 1
7. Sheffield U - Mboro x2
8. Wigan - Stoke 2
9. Reading - Blackburn X
10. Malmö FF - Chelsea 2
11. Galatasaray - Benfica X
12. Lazio - Sevilla x2
13. Rennes - Real Betis 2


Stora raden 864 rader
1. Ajax - Real Madrid 1x2
2. Tottenham - Dortmund x2
3. Leeds - Swansea 1x
4. Brentford - Aston Villa 1
5. Ipswich - Derby 1x2
6. Preston - Norwich 1
7. Sheffield U - Mboro x2
8. Wigan - Stoke 2
9. Reading - Blackburn X
10. Malmö FF - Chelsea 2
11. Galatasaray - Benfica 1x2
12. Lazio - Sevilla x2
13. Rennes - Real Betis x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto