Europatipset ons 16/5

Publicerad på 16 Maj 2018 - 15:09

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Maj 2018 - 15:09

Veckans Europatips är speciellt med två riktiga toppmöten som sedan följs upp med en mängd norska matcher. Vi har finalen i Europa League på kupongen där rutinerade Atletico Madrid ställs mot franska Marseille. Från Allsvenskan har vi årets kanske mest intressanta match och det finns därför all anledning att sitta med en kupong i handen den här veckan!


Spelstopp: 17.59


1. Marseille - Atlético Madrid 2
Marseille har tappat momentum i Ligue 1 och kommer från 3-3 borta mot Guingamp. De två förlorade poängen där innebär att Marseille nu är utanför en Champions League-plats i ligan. Här får däremot laget en chans att knyta till sig en Champions League-plats om de kan slå Atletico Madrid i finalen. Spanjorerna har dock ruggig rutin från dessa sammanhang och varit i flera finaler de senaste åren. Diego Simeones lagbygge känns numret starkare och har en bättre defensiv att förlita sig på. Spika tvåan!


2. Hammarby - Malmö FF 2
Serieledande Hammarby går som tåget i början på Allsvenskan och har vunnit sju av de första åtta spelade matcherna. Senast blev det en 2-1 seger borta i Örebro i en match som Hammarby dominerade kraftigt, mycket tack vare det felaktiga röda kortet på en Örebrospelare i den första halvleken. Malmö kommer från en förlust mot Trelleborg som kostade tränaren Magnus Pehrsson jobbet. Nu har sportchefen Daniel Andersson gått ner och ställt sig på tränarbänken i en förhoppning på att det ska väcka MFF. Hammarby ska inte vara så här stora favoriter mot Malmö trots den fina starten och vi utgår från tvåan. Gardera upp med alla tecken!


3. Rotherham - Scunthorpe 1
Kvalsemi mellan Rotherham och Scounthorpe för att ta steget upp till Championship. Första rundan slutade 2-2 och det är nu helt öppet inför den här returen. Rotherham har levererat fina resultat hemma på New York stadium under hela säsongen och har bland annat tre raka segrar i ryggen där. Här kommer Scunthorpe få svårt att vinna och 1X räcker långt!


4. Bodö/Glimt - Tromsö 1
Vi fortsätter med en drös norska matcher och först ut är det nordliga mötet mellan Bodö/Glimt och Tromsö. Båda lagen har startat Eliteserien ungefär enligt förväntan och här slåss båda lagen om tre viktiga poäng. Bodö har fin form för tillfället och kommer från två raka segrar. Senast tog laget en stark 2-1 seger borta mot Molde och det var lagets sjunde raka utan förlust. Här får de förtroendet på nytt, etta!


5. Brann - Haugesund 1
Toppmöte i Norge. Brann har startat säsongen helt utmärkt och leder serien i stor stil. Brann är oslagbara efter nio omgångar med åtta segrar och ett kryss. Branns defensiv har varit helt makalös och laget har bara släppt in två mål såhär långt. Haugesund ligger trea i tabellen och har också varit väldigt svårslagna inledningsvis. Laget har liksom Brann radat upp segrar på slutet och här är ettan lite väl hårt streckad. Utgå från ettan men tryck in så många tecken som möjligt!


6. Kristiansund - Ranheim X
Kristiansund som grundades så sent som 2003 tog steget upp till Eliteserien 2016. Förra året klarade sig laget kvar i högsta serien och i år hoppas de ta några ytterligare steg framåt. Här väntar ett möte med nykomlingen Ranheim från Trondheim som startat säsongen långt över förväntan. Ranheim parkerar på en fjärdeplats precis bakom topplagen och går på vatten just nu. Här ser det ut att bli jämnt och delad pott känns troligt på förhand. Gardera upp med ettan som erbjuder bäst värde på större system!


7. Molde - Strömsgodset 1
Molde är inne i en liten sämre period för tillfället och står utan seger på de fem senaste i alla tävlingar. Här hoppas tränaren Ole Gunnar Solskjaer på att laget ska studsa tillbaka när ett svagt Strömsgodset gästar Aker Stadion. Strömsgodset har bara fått med sig nio poäng på lika många omgångar och har haft svårt mot Molde rent historiskt. Här talar mycket för att Molde får en enkel resa och kan börja sin resa uppåt i tabellen igen. Stark etta!


8. Rosenborg - Lilleström 1
Rosenborg har inlett Eliteserien lite knackigt och ligger hela sju poäng bakom Brann efter nio spelade omgångar. Visserligen har de vunnit fem av sina sex senaste matcher men det har inte varit några sprudlande prestationer från den norska storklubben. Nu möter de ett Lilleström som inte vunnit på Lerkendal sedan 2005. Det är inget snack om att ettan ska ritas dit först men den blir för hårt streckad. Lilleström pressade Trondheim-laget ordentligt i den Norska Supercupen tidigare under säsongen. Ettan garderas upp med krysset.


9. Odds BK - Sandefjord 1
Sandefjord har en riktigt tuff uppgift framför sig ikväll när den formsvaga klubben ska ta sig an Odds BK. Historiskt sett har inte Sandefjord slagit hemmalaget på ett decennium och det är inte mycket som talar för att den tråkiga sviten ska brytas här. Odd visar fin form och är väldigt starka hemma på Skagerak Arena där man har tre raka vinster. Ettan spikas rakt av på mindre kuponger, men på större behöver det inte vara fel att gardera den högt streckade ettan med krysset då den här matchen har derbykaraktär över sig och Sandefjord kommer springa livet ur sig.


10. Sarpsborg - Start 1
Nykomlingarna Start från Kristiansand har haft en väldigt tung start på säsongen. Efter nio spelade omgångar står de på fyra poäng och är därmed jumbo i serien. På sina fyra bortamatcher har de tagit en poäng. Det kommer bli en lång säsong detta för Start. Sarpsborg var förra säsongens stora överraskning när de slutade trea. I år har de inte börjat lika urstarkt, men 13 poäng på nio matcher än fullt godkänt. Nu möter de ett Start som inte har vunnit här på sju matcher. Ettan är stabil.


11. Vålerengen - Stabaek 1
Det ska spelas derby i den norska huvudstaden Oslo. Vålerengen har börjat säsongen bra och ligger femma i tabellen med sina 15 poäng. Nu har de spelat fem raka matcher utan förlust. Tre av dessa har dock slutat oavgjort. Mycket av det offensiva ansvaret hänger tungt på Sam Johnson som de flesta kanske minns från hans tid i Djurgården. Han avgjorde på straff senast mot bottenlaget Sandefjord. Stabaek ligger betydligt värre till i tabellen men har ändå spelat helt okej på sistone. Senast blev det en knapp 0-1 förlust hemma mot Rosenborg. Vålerengen känns starkare här men i ett derby kan allt hända. Utgångsettan garderas tidigt upp med krysset.


12. Ålesund - Strömmen 1
Ålesund ramlade ut Eliteserien ifjol men har siktet inställt på att ta sig tillbaka direkt. Klubben har startar säsongen i OBOS-ligan på bästa sätt och leder serien på nitton poäng efter sju omgångar. De orangeblåa har fyra raka segrar i ryggen och kliver in till det här mötet med stort självförtroende. Strömmen har inte alls samma sköna känsla efter fyra raka förluster i alla tävlingar. Laget har dock stått för flera bra insatser och poängen borde snart trilla in. Ålesund har haft lite stolpe in den senaste tiden och här är man på tok för stors favoriter. Vi utgår från ettan men målar på med alla tecken och hoppas på skrällen!


13. Viking - Sandnes 1
Viking tog steget ner med Ålesund i fjol men är tippade att ta sig tillbaka snabbt till högstadivisionen. Säsongen har också börjat stabilt med 16 poäng på sju matcher. Här väntar nu ett riktigt hett derby i Stavanger när lillebror Sandnes gästar. Sandnes har stått för en riktigt fint inledning och har ännu inte torskat. Nu ska det dock mycket till för att den första förlusten inte ska komma. Viking har betydligt mer tyngd i laget och ska vara klara favoriter här. Ettan streckas just nu till drygt 50 procent, vilket innebär riktigt fint värde. Bra spik!


Kupongens kassaskåp


Sarpsborg 08
Geir Bakkes Sarpsborg imponerade borta mot Strömsgodset senast och nu väntar jumbon på hemmaplan. Här ska fjolårets succélag inte ha några som helst problem att plocka en bekväm trepoängare. Given etta!


Varningens finger!


Strömmen
Strömmen har kanske ingen toppform men prestationerna på slutet har varit betydligt bättre än resultaten. Här kan de kliva ut med känslan av att de har allt att vinna och en skräll ligger i luften. Plocka med tvåan i match 12!


Lilla raden 144 rader
1. Marseille - A.Madrid 2
2. Hammarby - Malmö x2
3. Rotherham - Scunth. 1
4. Bodö/Glimt - Tromsö 1
5. Brann - Haugesund 1x2
6. Kristians. - Ranheim X
7. Molde - Strömsgodset 1
8. Rosenborg - Lilleström 1x
9. Odds BK - Sandefjord 1x
10. Sarpsborg - Start 1
11. Vålerengen - Stabaek 1x
12. Ålesund - Strömmen 1x2
13. Viking - Sandnes 1


Stora raden 864 rader
1. Marseille - A.Madrid 2
2. Hammarby - Malmö 1x2
3. Rotherham - Scunth. 1x
4. Bodö/Glimt - Tromsö 1
5. Brann - Haugesund 1x2
6. Kristians. - Ranheim 1x
7. Molde - Strömsgodset 1
8. Rosenborg - Lilleström 1x
9. Odds BK - Sandefjord 1x
10. Sarpsborg - Start 1
11. Vålerengen - Stabaek 1x
12. Ålesund - Strömmen 1x2
13. Viking - Sandnes 1

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto