Europatipset ons 17/7

Publicerad på 17 Jul 2019 - 00:21

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Jul 2019 - 00:21

Det vimlar av starka och även streckvärda favoriter på onsdagens Europatips där en 2 miljoner jackpot hägrar! Raden tar avspark i Kalifornien med en batalj från International Champions Cup där Bayern München ska ses som favoriter mot Arsenal. Därefter väntar Champions League-kval med AIK i fokus och ett par fajter från MLS. Mot 13 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Arsenal - Bayern München 2
The Gunners fick en fin start på USA-turnén natten till tisdag då Colorado Rapids besegrades med 3-0. Noterbart från den matchen var att den nya brassen Martinelli nätade. Backlinjen ser dock fortsatt ganska skakig ut, inte minst med tanke på att Bellerín, Holding och Koscielny saknas i matchtruppen. Så även Iwobi. De regerande tyska mästarna Bayern München är ett mer komplett gäng som fått in Pavard och Lucas Hernández under sommaren. Den sistnämnde kommer dock inte till spel här. Bayern ska ses som favoriter och då tvåan streckas lågt ska givetvis utgången ske från höger. Tänkbar spik i mindre system! 


2. AIK - FC Ararat 1
På Friends Arena är det kniven mot strupen för Gnaget. AIK fick en minst sagt tung start i Armenien förra veckan, efter 13 minuter hade FC Ararat förvaltat en straff medan Robert Lundström fått syna det röda kortet. Såldes är han nu avstängd. Per Karlsson är däremot tillbaka i spel inför returen och Rikard Norling störs inte av några direkta skador i truppen. 3-0 segern mot Elfsborg i helgen var övertygande och kommer AIK upp i samma prestation i hemmamötet mot FC Ararat ska inte armenierna ha mycket att sätta emot. Trots underläget bör Norlings mannar lösa ett avancemang. Ettan spikas! 


3. Celtic - Sarajevo 1
Celtic har under en längre tid dominerat den skotska fotbollen och The Bhoys in Green har stor rutin från de europeiska cuperna. Även fast Lustig lämnat klubben håller truppen fortsatt hög kvalité med spelare som rutinerade Griffiths, kaptenen Brown, Sinclair och Édouard. Celtic vann det första mötet borta mot Sarajevo med klara 3-0 och skottarna lär knappast tillåta sig själva att gå på någon mina framför hemmafansen i Glasgow. Räkna med att bosnierna får det väldigt svårt på Celtic Park. Ny spik-etta! 


4. Ludogorets - Ferencváros 1
Ludogorets är ett rutinerat gäng från Bulgarien med en hel del importer i truppen. Bland annat polacken Świerczok som nätade i bortamötet mot Ferencváros. Det var dock ungrarna som drog det längsta strået och vann tillslut med 2-1. Men i returen på Ludogorets Arena ska värdarna gälla som relativt klara favoriter. Bulgarerna är i grunden ett starkare lag och hemma i Razgrad är de grönklädda ofta väldigt pålitliga. Utgå från hemmasegern och gardera med krysset ifall möjligheten ges. 


5. Cluj - FC Astana 2
CFR Cluj lär få det svårt att vända på 0-1 underläget. Alla matcher inräknande har rumänerna endast gjort mer än ett mål i en av dessa fajter, dessutom har lagets bästa målgörare Țucudean hjärtproblem, således är det oklart om den landslagsmeriterade anfallaren kommer till spel här. FC Astana är ett samspelt gäng från Kazakstan som helt rättvist vann med 1-0 i det första mötet på Astana Arena. Ettan ska ses som mest trolig men här lockar faktiskt skrällen mest. En helgardering smakar bäst! 


6. Maribor - Valur 1
Maribor har med största sannolikhet redan avgjort detta. Den slovenska storklubben vann med 3-0 på Island förra veckan i Valur och det ska till ett mirakel för att islänningarna ska lyckas vända på det här. Maribor har nått gruppspelet i Champions League två gånger de senaste fem åren och det råder ingen tvekan om att slovenerna besitter en klart högre nivå än Reykjavik-klubben. Ettan streckas dock lite väl hårt för att rekommendera att lämna ensam. 1X löser detta! 


7. Piast Gliwice - FC BATE 1
De regerande polska mästarna fick med sig ett riktigt bra resultat (1-1) från Vitryssland. Dock med mersmak ska sägas. Piast Gliwice hade faktiskt ledningen när det var mindre än halvtimmen kvar att spela. BATE:s Dragun kvitterade till 1-1 i den 64:e minuten men i den 89:e minuten blev mittfältaren utvisad, därför missar Dragun returen i Polen. Piast vann de nio sista matcherna i den polska ligan förra säsongen och med tanke på att ettan lutar åt att bli streckvärd ska pennan fattas från vänster i Gliwice. 


8. Sutjeska - Slovan Bratislava 2
Sutjeska lyckades mot alla odds få med sig 1-1 från det första mötet mot Slovan Bratislava i Slovakien. Detta efter att Sutjeska kvitterat i matchens sista spark. Slovan Bratislava dominerade däremot som väntat stora delar av matchens och frågan är om Sutjeska har kunnandet för att återigen stå emot under 90 minuter spel? Väldigt tveksamt. Tvåan erbjuder supervärde vilket gör Slovan till ett förträffligt bra streck! 


9. Rosenborg - Linfield 1
De fyrfaldiga norska mästarna Rosenborg har efter en sämre inledning fått upp farten i Eliteserien. Søderlund visar fin form längst fram och anfallaren låg inte helt oväntat bakom 2-0 segern mot Linfield i Belfast förra veckan. Den nordirländska ligan rankas som en av Europas blekaste serier och på Lerkendal Stadion i Trondheim talar allt för en trygg hemmaseger. Spika RBK! 


10. Atlanta United - Houston 1
I MLS har de regerande mästarna Atlanta United, som leds av Frank de Boer, rätt blek form. Endast en seger sett till de fem senaste MLS-fajterna imponerar inte. Formen är däremot väldigt stabil hemma på Mercedes-Benz Stadium men känslan är att värdarna blivit lite väl stora favoriter mot Adam Lundqivsts Houston Dynamo. Värt att notera är att Franco Escobar är avstängd för hemmalaget. Gästerna har förvisso riktigt stora problem på resande fot men offensiva pjäser som Elis och Manotas kan ställa till oreda för alla lag i serien. Gardera United! 


11. New England - Vancouver 1
New England har trots en rätt blek tabellplacering riktigt bra dagsform. Bruce Arenas mannar löste en stark poäng senast borta mot topplaget DC United och faktum är att New England är obesegrade i åtta raka seriematcher. Vancouver Whitecaps är tabelljumbo i Western Conference och kanadickerna är inne i en väldigt jobbig period för tillfället. Sett till de tre senaste matcherna har Whitecaps 1-9 i målskillnad. Håller sig ettan under 65 procent i Massachusetts är det en gångbar spik. 


12. Chicago - Columbus
Chicago Fire, där bland annat Schweinsteiger lirar boll, överskattas helt klart i mötet med Columbus Crew. Chicago har gått riktigt trögt den senaste tiden, endast en seger i de tio senaste matcherna imponerar verkligen inte. Formen är även usel i The Crew men positivt för bortalaget är att spelare som Trapp och Zardes är tillbaka från landslagsuppdrag vilket för truppen betydligt mer slagkraftig. Den sistnämnde är Columbus bästa målskytt. Strecka på här och håll tummarna för skrällen!


13. Toronto - NY Red Bulls
Vi avslutar med en match från Kanada på BMO Field. Toronto FC är ett annat gäng i MLS som har fått tillbaka ett par spelare som inte varit tillgängliga för spel under de internationella mästerskapen. Bland annat kaptenen Bradley och målgöraren Altidore. Toronto kommer dessutom stärkta efter 2-0 borta mot Montreal Impact i den förra omgången. NY Red Bulls är ett par pinnar före värdarna i tabellen men på BMO Field ska definitivt ett stärkt Toronto anses som ganska klara favoriter. Anmärkningsvärt är att gästerna släppt in tio mål i deras tre senaste bortafajter. Ettan spikas till strålande spelvärde!


Kupongens kassaskåp


Rosenborg
RBK har visat fin form i den norska ligan den senaste månaden och norrbaggarna lär inte gå på någon mina mot blekt motstånd från Nordirland hemma i Trondheim. Alexander Søderlund dunkar in ettan! 


Varningens finger!


Columbus Crew
Nu när målskytten Zardes och Trapp är tillbaka från jänkarnas landslagstrupp ser The Crew klart starkare ut på pappret. Trots beklämmande form ska inte gästerna underskattas mot ett formsvagt Chicago Fire. Bra skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Arsenal - B.München 2
2. AIK - FC Ararat 1
3. Celtic - Sarajevo 1
4. Ludogor. - Ferencváros 1x
5. Cluj - FC Astana 1x2
6. Maribor - Valur 1x
7. Piast Gliwice - BATE 1x
8. Sutjeska - Sl.Bratislava 2
9. Rosenborg - Linfield 1
10. Atlanta United - Houston 1x
11. New England - Vancouver 1
12. Chicago - Columbus 1x2
13. Toronto - NY Red Bulls 1


Stora raden 864 rader
1. Arsenal - B.München x2
2. AIK - FC Ararat 1
3. Celtic - Sarajevo 1
4. Ludogor. - Ferencváros 1x
5. Cluj - FC Astana 1x2
6. Maribor - Valur 1x
7. Piast Gliwice - BATE 1x
8. Sutjeska - Sl.Bratislava 2
9. Rosenborg - Linfield 1
10. Atlanta United - Houston 1x2
11. New England - Vancouver 1x
12. Chicago - Columbus 1x2
13. Toronto - NY Red Bulls 1

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto