Europatipset ons 19/9

Publicerad på 18 Sep 2018 - 20:57

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Sep 2018 - 20:57

Champions League gör premiär på Europatipskupongen denna vecka, som sedermera kompletteras med fem matcher från The Championship. Flera stora favoriter finns på kupongen men ett par av dessa ska gå att fälla. Notera att två matcher denna säsong börjar med den udda starttiden 18.55. Tidigt spelstopp således. Mot 13 rätt!


Spelstopp: 18.54


1. Ajax - AEK Athen 1
Vi inleder i Amsterdam där Ajax är tillbaka i Champions League. Holländarna stod för ett starkt kvalspel där de utan större bekymmer besegrade Sturm Graz, Standard Liège och Dynamo Kiev. Offensiven med Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar och nytillskottet Dusan Tadic har öst in mål de senaste matcherna. Här ställs de mot ett defensivt starkt lag i form av de grekiska mästarna AEK Athen. De gulsvarta gästerna har öppnat säsongen starkt och hållit nollan i samtliga sina tre ligamatcher hittills. Här blir det tufft utan avstängda Anastasios Bakasetas men ett målsnålt kryss känns inte helt otänkbart. Gardera den hårt streckade ettan på större system!


2. Benfica - Bayern München 2
Vi tar oss söderut till vackra Lissabon där hemmalaget Benfica får celebert besök. Bayern München är en het kandidat till CL-titeln den här säsongen och har öppnat riktigt starkt. Här saknas förvisso Tolisso, Coman och Rafinha men det ska inte spela någon roll. Benfica är inte vad de var för några år sedan och kommer få svårt att hävda sig här. Skyttekungen Jonas är fortsatt osäker till spel då han dras med en ryggskada. Bayern är för starka och tar en komfortabel seger. Tvåa!


3. Shakhtar Donetsk - Hoffenheim X
Över till Grupp F och Kharkiv där Shakhtar Donetsk numer spelar sina hemmamatcher. Det ukrainska storlaget toppar som brukligt den inhemska ligan efter att ha spelat in 21 poäng på de åtta inledande omgångarna. Truppen ser dock överlag lite sämre ut denna säsong då bland annat Fred lämnat för Manchester United. Hoffenheim har ett spännande lag under den unga tränaren Julian Nagelsmann. Framförallt har tyskarna en hög högstanivå där de kan störa vilket lag som helst när de får träff. Här skiljer det inte så mycket att Shakhtar ska bli streckat till cirka 60 procent. Tryck in alla tecken och jobba in skrällen!


4. Manchester City - Lyon 1
City har inte lyckats i Champions League trots storsatsning. En semifinal från 2015/16 är engelsmännens bästa notering hittills. Kanske är det dags att gå hela vägen denna säsong. Förutsättningarna finns helt klart. Truppen osar klass rakt igenom och med världens kanske bästa tränare är City definitivt en av de hetaste kandidaterna till titeln. Lyon har en spännande trupp med Nabil Fekir och Memphis Depay i spetsen. Fransmännen är dock en bit efter den absoluta Europatoppen. På Etihad Stadium ska de inte ha mycket att säga till om. Given etta!


5. Real Madrid - Roma 1
Kupongens godbit hittar vi på Santiago Bernabéu! De regerande mästarna tar emot Roma som nådde en sensationell semifinalplats i fjol. Säsongsöppningen har dock varit minst sagt medioker för Giallorossi. I helgen blev det 2-2 hemma mot jumbon Chievo, lagets tredje raka match utan seger. Real Madrid spelade också oavgjort i den svåra bortamatchen mot Athletic Bilbao. Det var dock Los Blancos första poängtapp för säsongen. Hemma i Madrid tappar de ytterst sällan poäng och här känns ettan mer eller mindre given. Spara på garderingarna.


6. Viktoria Plzen - CSKA Moskva X
I samma grupp väntar ett lite svalare möte i Tjeckien. Viktoria Plzen vann den inhemska ligan i fjol och har stått för gedigna insatser i Europa de senaste säsongerna. Bland annat blev det åttondelsfinal i Europa League i våras. CSKA är alltid att räkna med i dessa sammanhang men det är på rysk mark de är som klart starkast. Bortastatistiken är inte speciellt imponerande och här har de tappat Pontus Wernbloom. Jämnt och målsnålt är ingen vild gissning. Chansspika krysset!


7. Valencia - Juventus X
Mestalla och Valencia välkomnar (eller inte) Cristiano Ronaldo tillbaka till spansk mark. Portugisen har haft en tung start personligen med Juventus men i helgen lossnade det. Då blev det två mål i 2-1 segern mot Sassuolo. Det var de italienska mästarnas fjärde raka seger men överlag har de inte imponerat. Valencia har också haft det tufft och står utan seger i ligaspelet efter fyra omgångar. På hemmaplan är de dock alltid att räkna med och har kapacitet att ställa till det även för Europas bästa klubbar. Juve går inte säkert här och streckas för hårt. Helgardera!


8. Young Boys - Manchester United 2
Den avslutande Champions League-matchen på kupongen utspelar sig i Bern. På Stade de Suisse tar de regerande mästarna i Super League emot Manchester United. Hemmalaget har gått om Basel som Schweiz bästa och ser spelmässigt mycket spännande ut. United tog i helgen en skön seger mot Watford men har svårt att få till det överlag. Formen pekar dock uppåt och med den spelartrupp Mourinho förfogar över ska The Red Devils givetvis vara favoriter här. Engelsmännen har dock haft tufft mot schweiziskt motstånd förut och YB ska inte räknas bort. Plocka med krysset!


9. Middlesbrough - Bolton 1
Fem matcher ska även avgöras i The Championship under onsdagen. Först ut är ett möte på Riverside Stadium där Tony Pulis Middlesbrough går för uppflyttning. Trots att det senast blev en svidande förlust borta mot Norwich har östkustlaget bara en poäng upp till serieledande Leeds. På hemmaplan har de rödvita imponerat med tre raka segrar och nollan alltjämt intakt. Bolton inledde säsongen förvånansvärt starkt men har fallit igenom. The Trotters har nu bara en poäng på sina tre senaste. Här slår de ur klart underläge men det kan möjligen passa. Sätter gästerna försvaret ska en poäng inte vara omöjligt från denna svåra bortamatch. Inte fel att plocka med rensarkrysset.


10. Nottingham - Sheffield Wednesday 1
Nottingham har storsatsat inför den här säsongen med nyförvärv för cirka 300 miljoner kronor. Spelmässigt har det också sett bra ut men Forest har inte fått med sig vinsterna. Hela fem av de inledande sju omgångarna har slutat med en poäng. Här ska dock fin möjlighet finnas till att ta en efterlängtad trepoängare. Sheffield Wednesday har gjort det skapligt hittills men är inget extra, speciellt inte på resande fot. Nottingham är utan tvekan det starkare laget och här får de retroaktiv utdelning för sin spelmässigt starka inledning på säsongen. Spika ettan till mycket trevlig procent!


11. QPR - Millwall 2
På Loftus Road ska det spelas ett sprakande Londonderby. Dessa lag ligger jämsides i tabellen. QPR visar upp klart bäst form men det större kunnandet ska finnas hos Millwall. I fjol skiljde det 16 poäng till Millwalls fördel och faktum är att QPR inte vunnit detta derby sedan 2006. Fyra av de sex senaste matcherna lagen emellan har dock slutat oavgjort. Favoritettan lockar inte här och chansas bort. X2!


12. Sheffield United - Birmingham 1
Från London tar vi oss till stålstaden Sheffield där rödvita United tar emot Birmingham på Bramall Lane. Efter fyra raka triumfer åkte hemmalaget på en förlust mot Bristol City senast. Det spel The Blades visat upp under säsongsupptakten kan dock bära en bra bit. Birmingham har också spelat skapligt men inte fått med sig resultaten. The Blues är ett av två lag som ännu står utan seger. De har dock varit med i samtliga sju matcher och ska definitivt inte räknas bort här. Ettan streckas på tok för hårt för att spikas. Gardera med krysset på mindre system och tryck in samtliga tecken på större!


13. Reading - Norwich 2
Reading tog en mycket efterlängtad seger i helgen när Preston besegrades med 3-2 på bortaplan. Leandro Bacuna, från mikrolandet Curacao, blev stor matchvinnare för The Royals. Trots trepoängaren återfinns Reading alltjämt under nedflyttningsstrecket. Norwich går något bättre och ligger i mitten av tabellen. De gröngula har en spännande offensiv men måste förbättra defensiven om det ska bära till den övre halvan. På Madejski Stadium ska de hur som helst ses med fin chans till tre poäng. Tvåan är en potentiell chansspik.


Kupongens kassaskåp


Manchester City
City hemma på Etihad Stadium är nästintill alltid en banketta. När Lyon kommer på besök till Manchester är det naturligtvis inget undantag. De regerande engelska mästarna inleder Champions League med en planenlig trepoängare!


Varningens finger!


Hoffenheim
Julian Nagelsmanns Hoffenheim är ett lag som kan prestera riktigt fin fotboll när de har sin dag. Med spelare som Kramaric, Szalai och Zuber finns det skyhög potential. Shakhtar får se upp i Kharkiv!


Lilla raden 144 rader
1. Ajax - AEK Athen 1
2. Benfica - B.München 2
3. Shakhtar - Hoffenheim 1x2
4. Man City - Lyon 1
5. R.Madrid - Roma 1
6. V.Plzen - CSKA Moskva X
7. Valencia - Juventus 1x2
8. Young B - Man United x2
9. Middlesbrough - Bolton 1x
10. Nottingham - Sheff W 1
11. QPR - Millwall x2
12. Sheff U - Birmingham 1x
13. Reading - Norwich 2


Stora raden 864 rader
1. Ajax - AEK Athen 1x
2. Benfica - B.München 2
3. Shakhtar - Hoffenheim 1x2
4. Man City - Lyon 1
5. R.Madrid - Roma 1
6. V.Plzen - CSKA Moskva X
7. Valencia - Juventus 1x2
8. Young B - Man United x2
9. Middlesbrough - Bolton 1x
10. Nottingham - Sheff W 1
11. QPR - Millwall x2
12. Sheff U - Birmingham 1x2
13. Reading - Norwich x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto